Panokset kovenevat Naton ja Venäjän välillä

Ruotsi on nostanut valmiuttaan Venäjän toimien takia Ukrainassa ja siksi, että Naton ja Venäjän välisen tilanteen kerrotaan olevan jännittynyt.

Puolustusvoimat on siirtänyt joukkoja aiemmin jo suljetulle Gotlannin saaren kasarmille. Sieltä sotilaallista valvontaa tehdään Itämerellä. Saaren pääkaupunkiin Visbyhyn on siirretty joitakin sotilasjoukkoja. Mitään määriä ja tarkkoja tietoja ei kuitenkaan kerrota.

Gotlanti saari on siinä mielessä tärkeä paikka, että se on keskellä Itämerta ja sen kautta pystyy valvomaan koko Itämeren laivaliikennettä. Tuskinpa venäläiset kuitenkaan ovat aikeissa sotilaalliseen operaatioon kummallekaan saarelle.

Joitakin huolen aiheita on ilmoitettu venäläisestä raskaan kaluston laivastosta, joka on matkalla Itämerellä. Laivaston kotisatama on ollut Kuolan niemimaalla. Ilmavoimat ovat saattaneet laivastoa, kuten myös ainakin Tanskan merivoimat.

Koko tämän sapelin kolistelun tausta on melko naurettava. Venäjä on antanut ukaasin, että se ei hyväksy lisää Nato-maita Eurooppaan. Mitä maita tällainen ukaasi sitten koskeen? Euroopan maista kaikki Venäjän naapurimaat, paitsi Suomi, Ukraina ja Valko-Venäjä eivät kuulu Natoon. Valko-Venäjä on Venäjän liittolainen.

Eli käytännössä tämä ukaasi koskee vain ja ainoastaan Suomea. Muilla ei-Natomailla: Ruotsilla, Sveitsillä, Itävallalla, Serbialla, Makedonialla, Kroatialla, Irlannilla ja Moldovalla ei ole mitään merkitystä kuuluvatko ne Natoon vai eivät.

 

Venäjän ukaasi koskee siis vain Suomea, ehkä vähän Ruotsiakin. Ruotsi on kuitenkin ilmoittanut, että tällä hetkellä Natoon liittyminen ei ole ajankohtaista.

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
73 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
hemis

Valtaamalla Ukrainan Ryssland saa Nato-maita rajanaapureikseen. Senhän pitäisi pelottaa Kremlin tumppia, jos hän olisi niissä tosissaan.

Qroquius Kad

Johan Imperialistisella Roistovaltio Ryssällä on useampia NATO-maita naapureinaan, eikä se tunnu uhoa hillitsevän;
päinvastoin, nyt siellä uhotaan että Viro konttaa Ryssän alamaisuuteen.

rellinen

Ei pelota tumppia. Kaveritoverit johtavat natomaita. No sitähän tässä peitelläänkin.
Näin koska länsimaiden vahingoittamiseen tarkoituksella tähdänneen tuhosuvakkimielisairauden karmeat seuraukset alkavat valkenemaan typerimmällekin länkkärille.
Keskinäinen sapelinkalistelu ja mukariitely palvelevat kumpaakin puolta(samaa). Sosialistisen internationaalin kiistatonta keisaria, putleria ja länsimaita kgb:oppien mukaisesti heikentäviä lännen tovereita.

Tumpin Teatteriseurue

Kremlin Tumppi yrittää pelotella meitä ja vaatii rispektiä, häntä kiukuttaa kun hänelle nauretaan. Se käy kunnian päälle ja kunnia pitää palauttaa.

Siksi hän liittoutuu nyt yhteen Lepakonsyöjän kanssa ja aikoo näyttää NATOlle Närhen Munat. NATOn pääsihteeri sossu-Stoltenberg on saanut tarpeekseen ja ryhtyy Norjan Keskuspankin pääjohtajaksi syyskuussa. Liian tohveli mies. Trump voisi ottaa sen viransijaisuuden ennenkuin ryhtyy taas POTUS-hommiin.

https://www.expressen.se/ledare/linda-jerneck/ryska-brevet-ar-teater-spela-inte-med-ann-linde/

Joku

Kyse on Ukrainasta – ei Suomesta.

Qroquius Kad

Väärin.
Kyse on nimenomaan Suomesta:
Ukrainaa ei huolita NATOon nyt ja paljon pitää muuttua, että vastaisuudessakaan.
Suomi ja Ruotsi huolittaisiin saman tien, mutta täällä on liian monta kommunistia, jotka haluavat Ryssän alamaisuuteen.

Joku

Onko jotain linkkiä faktaan, että Jenkkien ja Venäjän viimeaikaiset neuvottelut koskevat pelkästään Suomea?

Ei taida löytyä.

Qroquius Kad

Kommenttini koski NATO-asiaa. Se ei siis voi liittyä Ukrainaan mitenkään, ja koska Ryssä on kieltänyt NATOa laajenemasta itään, kyseeseen ei voi tulla muut kuin Suomi ja Ruotsi.

Neuvottelut sinänsä ovat koskeneet Ukrainan tilanteen liennyttämistä.

Tiit

Viime yönä oli räjähdys Kolbäckin voimalassa. Epäillään sabotaazhia.https://sverigesradio.se/artikel/explosion-vid-elcentral-i-kolback-i-natt

Tiit

Tiistai-iltanaa räjähdys ia tulipalo Malmössä Limnamnin satamassa-4 pienoivenettä tuhoutui. Onnettomuus, paikalliset gangsterit tai …https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/29739dec-29c3-43fe-9e6d-6c1524b07607

Rommin suurkuluttaja

Voisiko olla niin raskasta kalustoa, että niillä vietäisiin huollettuna takaisin Kuubaan ne kapistukset, jotka sieltä vuosikymmeniä sitten haettiin pois? Käsittääkseni se alue Kuubassa on Venäjän edelleen. Jos näin on, niin sitten tämä kärhämä laantuu samaan mullisteluun puolin ja toisin kuten loppui vuosikymmeniä sittenkin.

Hinni-täti

Kartassa pieni Saksa. Aikanaan Saksa yksin taisteli noita kaikkia värejä vastaan. + USAn ja Kanadan värit. Venäjällä edelleen vietetään voitonpäivää, kun kukistivat Saksan. Mutta, …ttu, katsokaa noita voimasuhteita. PS. Suomi NATOon.

shakin peluuta

Ihan turhaan amerikkalaiset ja NATO-maat koittaa suututtaa Venäjää. Ne on sen verran kaukokatseisia että ei ne hyökkää ennenkuin saavat siihen oikeutuksen.

Ja muistakaa, se Turkin alasampum aseeton Sukhoi Venäjän ilmatilassa on vielä kuittaamatta.

rellinen

”Huii kauhiaa, haavistot koittaa suututtaa venäjää. Hui kauheita valkokaartilaisia sovanlietsojia haavistot pullollaan”.
Voi kertakaikkiaan, muuta länsi tehny kö silittäny myötäkarvaan.

Jortonki

Se ei ollut aseeton sukhoi venäjän ilmatilassa. 🙂 Se oli syyriassa, syyrian turkmeeneja pommittamaan lähetetty ryssien sukhoi joka loukkasi Turkin ilmatilaa ja putosi syyrian puolelle. Lentäjä tapettiin, kartturi pelastui.(Maat joiden nimet pienellä alkukirjaimella on sillein tarkoituksella).

Hinni-täti

PS. Suomen huolettomuus itänaapurin suhteen perustuu kylmän-sodan aikoihin, jolloin meidät tuuditettiin syvään uneen ja luotiin imago yli-inhimillisenä sotilaana. Ja, että muka puolueettomuus olisi kaiken a ja o. Nykyisin anonyymit itä-trollit meuhkaa NATO-vastaisuutta eri keskustelupalstoilla. Nykyinen Suomen NATO-vastaisuus on hyväuskoisten ja venäjä-isänmaallisten onnistunutta propagandaa.

Suomi Finland

”Tolstoi hahmotteli, että sen jälkeen kun Venäjään on liittynyt joitakin aiemmin imperiumiin kuuluneita maita, niin Baltian maat ja Suomi ”konttaavat itse” mukaan, kun ne ovat tajunneet ”oman asemansa mitättömyyden”.”

No jo on puheita.

Itäinen suuri maa on taas elementissään.

Ukrainassa voi tosiaan olla kohta kuumat paikat.

Joppos123

Toivottavasti Ukrainan pojat saavat tapettua sen 15000-20000 ryssää jos ne sinne tunkee.
Ovatpahan pois meidän suunnasta kun sen aika koittaa. Se taikakääpiöllä loputtomasti koulutettua ja taisteluun kykenevää sakkia ole.
Valtaosa reservistä ihan kuraa.

Suomi Finland

”Saksan puolustusministeri Christine Lambrecht sanoi torstaina, että Venäjältä Saksaan kulkeva Nord Stream 2 -kaasuputki ei liity meneillään olevaan Ukraina-konfliktiin.
Hänen mukaansa Nord Stream 2 -putkea ei tule käyttää neuvottelukorttina Ukrainan ja Venäjän välisessä konfliktissa, koska putki on asiasta ”irrallinen”.
Nyt meneillään olevat neuvottelut ovat hänen mukaansa ”paras mahdollisuus”.
– Meidän täytyy käyttää se ja yrittää selvittää konflikteja ilman että käytetään asiaan liittymättömiä projekteja”

Sillä lailla. Saksan puolustusministeri haluaa putkea aunukseen. Onneksi Aatu ei ole kuulemassa nykypuolustusministerin säälittävää vikinää.

Jaska

Olen ihmetellyt miksi Venäjän tehtävä on tekohengittää energiaköyhää Eurooppaa. Se on luonnonlakien vastaista. Eurooppa on itse ylikansoittanut itsensä. Maanosa, jolle luonto ei ole antanut ympäristöystävällisempiä energiavaroja. Maahantuloja Euroopassa kyllä on, muttei öljytuloja. Venäjä myykööt kaasunsa Kiinaan tai itse.

Anonyym

Itse tahtoo hiilivetyjänsä myydä kun toiset haluavat ostaa.

rellinen

Toveri ddr merkkelin toimesta saksa on heikompi suhteessa venäjään kuin koskaan aiemmin.
Vihervassareiden vr.stalinistien oppien mukaisesti johti saksaa kristillisdemokraattien keulakuvana. Kaikki se toteutui minkä puolesta 70-luvun vassarit reuhas.
On se vain kumma miten kusetettavia ihmiset ovat.
Kgb:llä taisi olla aikamoisen tukeva ote länsisaksasta jo ennen berliinin muurin murtumista. Politrukeista, mediasta, yliopistoista, poliisista ja vakoiluorganisaatioista. Eihän sellainen kusetus muutoin olisi mahdollista.
Merkelin aikana harjoitetun energiapolitiikan kulmakivi oli tehdä saksasta riippuvainen ryssän energiatoimituksista.
Armeijastakaan ole merkelin jäljiltä kuin rippeet jäljellä.
Kgb-fsb-teatteri natomaissa pyörii ryssänlöyhkä saksanmaallakin vapaasti hyörii.

Joppos123

Idän kääpiö tulee laittaa aisoihin, vaikka sitten sodalla. Kääpiöllä sama taktiikka kuin kalapuikkoviiksimiehellä aikoinaan.
Sota taitaa olla joka tapauksessa edessä joten se on parempi käydä nyt.
Idän kääpiön armeija jauhetaan NATO:n toimesta paskaksi muutamassa kuukaudessa ja jos se pikkukyylä alkaa tänne päin sohimaan niin osallistutaan mukaan peijaisiin.
Katsotaan kauanko ryssällä sotaintoa riittää kun vastassa ei enää olekkaan antautumisvalmiita rääryläisarmeijoita.

Huolestunut

No niin!
Täällä uhotaan oikein urakalla. En sitten tiedä onko täällä vaan jonneja kommentoimassa kun historia näyttää unohtuneen? Ryssät sai turpiinsa..joo..mutta nyt liikutaan vaarallisilla vesillä kun Putte on rakentanut vanhaa ”Neuvostoliittoa” uudelleen. Nato:ko nyt sitten on se autuas pelastaja? Ei todellakaan vaan Suomen täytyy pysyä neutraalina, meistä tulee muuten välivyöhike meidän ”mahtavalla” sotavoimalla. Herätkää nyt jo! Ryssät ja Nato (Biden) vievät meitä hornankuuseen kun litran mittaa halutessaan. Eli kuka teistä on ihan oikeesti valmis sotimaan?

Qroquius Kad

Aivan, tsaari Vladimir IV Suurin on alkanut rakentaa imperiumina uudestaan. Ja kyllä, Suomi kuuluu siihen imperiumiin.
Että NATOko olisi se pelastaja?

No totta helvetissä!
Ilman NATO-jäsenyyttä Suomi on Ryssän etupiirissä ja kohta imperiumissa! Muta NATO-man kimppuun Ryssä ei hyökkää. Rahkeet eivät riitä. Ja ei, USA ei todellakaan ota Suomea mukaan NATOon saadakseen heittää sen menemään.

Minä en ole valmis enkä tällä iällä enää kykeneväkään sotiman.
Siksi NATO.
Vaikka ryssänmieliset kuinka haluaisivat alistua ryssälle.

Meillä Suomessa on sanonta:
”Älä tyrkytä tapojas!”

TJL

No ala suksia sinne Natoon, jos noin kovasti pelottaa.

Islam on syöpä

Vai on alkanut rakentaa imperiumia? 20 vuotta vallassa ja rajat vieläkin samat, mitkä oli IVYn hajotessa 90-luvun puolessa välissä. Mihin lie sitte rakentanu. Jos Suomeen sota tulee, sitten tulee. Sitten ammutaan niitä kenen vika se on. Oli sitten Venäjä tai NATO.

rellinen

Kovastihan putte on rakentanut. Toverimärättäjien tyrannian jokikiseen länsimaahan.
Länsimaista ole kohta mitään jäljellä eikä puten ole tarvinnut ampua laukaustakaan. Jatkoipahan vain neuvostotiedustelun ja laittoi sitä kautta myöskin pulvaaninsa sosialistisen internationaalin jatkamaan harjoittamaansa myyräntyötä.
Merkkelin tuhonkylvö vastasi kokonaisen venäläisen armeijan voimaa, bideniltä voidaan odottaa vieläkin massiivisempaa petosta.

juhaII

Aivan tarpeeton sota, johon on syypää vain ja ainoastaan NATO yksin. Venäjä nyt ei vain tunnu olevan edes oikeuttu olemassaoloonsa syystä, että Yhdysvaltain sisäpolitiikka on ollut täysin kuralla siitä lähtien kun Biden aloitti presidenttinä. Edellinen ei selviä mitenkään niin, että seuraa vain YLE:ä ja Helsingin Sanomia + muita ”perässähiihtäjiä”.

Tietenkin 25-vuotta kestänyt Putinin haukkuminen 24/7 Suomen ja nk. lännen (kommunisteja) on tehnyt tehtävänsä niin hyvin, että ”kaikki haluavat totalitääristä sotaa”!!!

Venäjä on kansallisvaltio, joka ei ole taipunut globalistien edessä kuten Suomi eli myymään sielunsa isänmaattomalle rahalle, joka vähät välittää Suomen kansasta ja sen hyvinvoinnista. Päinvastoin! Suomi ei ole suomalaisten vaan ahneen globaalin rahaeliitin maaorjia!

rellinen

Miksipä sitä omiensa(glopalistien) edessä taipuis. Siellä ne puten rahat länsimaiden pörsseissä jyrää.
Eihän suomen punakaarti ja kgb-kepulaiset muutoin olisi kansallisomaisuutta myyntiin laittaneet.

Lallukka

Pornoa kai se pelkopornokin on.

aah venäjä

Suomi-poika, tule hakemaan halppaa pensaa. Pjutin rakastaa teitä. Kaikki rakasta suomalaisii. Älkkä menkkö Natoon.

Pera Pervo

Halppaa pensaa ja alkoholia haen mielelläni Itärajalla poiketessani. En jummarra miten se NATO niin paha peikko on. Se ei todellakaan ole uhka Venäjälle.

Matti Virtanen

Ovatko Suomen herrat/rouvat /neidit taas iskemässä päätään Karjalan mäntyyn? Mihin unohtui itärajan pituus? Ryssä voi halutessaan johdattaa matut rajan yli Suomeen tai tulla itse. Parissa päivässä ovat ryssän tankit Pohjanlahden rannalla. Ilmaherruutta Suomella ei ole. Jalkaväkimiinojakaan Suomella ei enää ole, joilla tulijaa pidättelisi. Kuinka monta ryssää uskotte Suomen armeijan nykyisten nurmiporien vastaavan?

Qroquius Kad

Juuri noista kaikista luetelluista syistä NATO.

rellinen

Totisesti. Ryssän toverit vei miinat ja pohjanmaalta varuskunnatkin. Muutamaa varikkoa lukuunottamatta. Hyvähän se on ryssän siitä sitten ajella pohjanlahden rannoille, yya-aikoja haikailevien yya-toverien puhkaisemasta reiästä.

rellinen

Ryssän kommareiden märkäunihan se ryssän toteuttama pohjanmaan miehitys, joukkomurhineen ja raiskauksineen olisi. Kaunaa riittää pohjanmaan suuntaan.

pöh

Mä oon yleensä ikävä kyllä näitä hyvä ennustaa.
Nyt näyttää oikeesti pahalta et luodaan jotain 3 maailmansotaa.
Eikä ole vaan venäjä, vaan vaan länsimaat lietsoo sitä. USA, Iran, Kiina, p-korea venäjä jne..
Pakko sanoa et ei tää nyt hyvältä näytä.

Islam on syöpä

Tuota karttaa kun katsoo, niin selviää miksi Suomen ei pidä liittyä NATOon. Millään muulla maalla, kuin Suomella ja Ukrainalla, ole tarpeeksi maarajaa Venäjän kanssa jotta USA voisi aloittaa sodan Venäjän kanssa. Jos Suomi liittyy NATOon, on vain kuukausista kyse, milloin USA käskee Suomen hyökätä Venäjälle. Ellei sitä ennen USA ole saanut oikeasti älykästä johtajaa ja viime vuoskymmenien näytöillä moista ei ole näköpiirissä.

rellinen

Vai, että usan toverit käskee suomen hyökätä venäjälle. Buahhahahaa hohoohohohoo.

Qroquius Kad

Tässä se juuri näkyy tuo liian pitkän rauhankauden aiheuttama naisistuminen. Naisen logiikka vallitsee:
turvallisuus on sitä, ettei ole turvallisuutta. Ja jos tulee hätä, pannaan pää pensaaseen ja nostetaan pylly psytyyn pantavaksi.
Ehkä se panija lopettaa kun saa tarpeekseen.

Islam on syöpä

Ilmeisesti tarkoitat 5. artiklaa, jota ei ole koskaan käytännössä koettu? Uskominen tuohon höpinään on sama kuin uskoisi papin puheisiin paremmasta taivaspaikasta. Ja se jos mikä on perseen pystyyn laittamista. Tosin tässä tapauksessa perseeseen panee sekä liittolaiset että vihollinen.

Jortonki

Viitosartikla laitettiin käytäntöön kun islamiafgaanit hyökkäs jenkkeihin 11 syyskuuta 2001. Sen kautta kaikki NATOmaat sitten vetelehti agfanistanissa viime vuoteen asti jolloin bideen pisti pään pyllyynsä. Bideenin tapauksessa perseeseen pani liittolaiset, viholliset ja itse. Ihme akrobaatti.

Vaikka lopputulos oli pska, niin kaikki oli mukana.

Last edited 1 vuosi sitten by Jortonki
Pera Peeveli

Eikös siellä USA:ssa nyt ole se Biden, vihervassareiden suosikki. Lienee siksi mielestäsi kylliksi älykäs? Mitä haluaisit oikeasti älykkään USA.n johtajan tekevän?

NATO on puolustusliitto, vastavoima valloitushaluisille Turakaisille.

YYAtako?

Ei Visby ole saari vaan kaupunki, se on ikäänkuin Gotlannin pääkaupunki. Gotlannissa on nyt kutsuttu reservin upseerit palvelukseen mutta sellaista tehdään kuulemma muulloinkin.

Moniko suomalainen fanittaa Venäjää? Ruotsissa ehkä 1%. Ruotsin kommunistitkin kieltävät olevansa kommunisteja eivätkä koskaan sano Venäjästä mitään positiivista. Päinvastoin, KAIKKI puolueet tuomitsevat yksimielisesti sen mitä Venäjällä tapahtuu: Venäjä ei ole ystävä vaan uhka. Entä Suomessa?

Qroquius Kad

Kuten täälläkin on nähty, suomalaisissa on valtava ryssänorjuuden kaipuu ja suorastaan tuskallinen himo päästä ryssän haaremihoratsuiksi.

Veronmaksaja

Sitä samaa tekevät suomalaiset politikot. Ne ajattelee ensin omaa etuaan ja sitten vasta EU:n etua. Suomalaiset veronmakajat on pistetty sille omalle paikalleen. Maksamaan niiden aamiais- ja bilelystit.

Joppos123

Olen huomannut saman mutta kai näitä puttefaneja tulee vaan sietää.
Itselleni edelleen mysteeri miksi joku täällä haluaisi olla putlerin rautakoron alla?
Ehkäpä osa kirjoittajista ei olekkaaan täällä, siis Suomessa.
Hybridivaikuttamista.
Näilläkin palstoilla oli saatanallinen älämölö ennen hävittäjäpäätöstä.
Varsinkin putin fanit halusivat meidän valitsevan paskimman mahdollisen vaihtoehdon ja se muuten oli naapurin Gripen.
Gripen sai kaikista valintapisteistä huonoimmat pojot. On julkista tietoa jos vaan kaivaa.
Toki sen valinta olisi tyydyttänyt erästä alamittaista idän taikakääpiötä ja hänen vannoutuneitaan seuraajia.
Nyt vaan kävi toisin ja putinfaneja vitutta. Se on oikein, teitä pitääkin vituttaa.

á la Trumpin muuri

Suomen kannattaisi alkaa rakentaa muuria Venäjän vastaiselle rajalle?
Vaan eipä Suomi uskalla (mitään) eikä Putte anna.
Miksi Putte muuten suositteli että Suomi ostaa F-35- koneita?

Qroquius Kad

Muistaakseni tsaari Vladimir kielsi ostamasta Lightning II:ia ja käski ostaa Gripeneitä, jotka Ryssä olisi voinut tuhota ja estää niden toiminnan.

Putte Hakkarainen

Miten on sitten mahdollista että Suomi ostaa koneita joita USA myy ja suosittelee, vastoin RVR Puten tahtoa? Miten Suomi uskaltaa? Ajabaja.

Kohta saatte sellaisen cyberiskun Buttericksiltä että itku tulee, vrt. Ukraina.
Kalix’in kunta Ruotsissahan hakkeroitiin ja koko kunta meni sekaisin kuukausiksi, mm vanhusten hoito ja sairaanhoito, koska kaikki potilastiedot ovat tietokoneissa. Hakkerit vaativat myös RAHAA. Osuuskauppaketju Coop oli pahan atakin alla kauan ja menetti miljardeja.

Kukavaan

Suositteli niitä aseita, joista arvioi olevan omille asevoimilleen vähiten haittaa. Hävittäjäkaupassa on muitakin ulottuvuuksia kuin tekniikka. USA on heikkouden tilassa ja sen kyky tuottaa varaosia ja ylläpitopalveluja voi romahtaa.

Onneton rimpula

Ehkä siksi että lentokyvyttöminä ne eivät pärjää edes MIG:eille. Ne häviävät esim. nopeudessa 700km/h, lentomatkassa noin 30%, aselastin kantokyvyssä noin 15% ja koska niissä ei ole optisia tähtäyksiä (elektronisia voidaan häiritä) niin niistä ei ole mitään vastusa edes MIG:eille.

Ja koska ilman siipipinta-alaa ei voida lentää, niin niillä pääsee lähinnä suoraa, eikä sitäkään kovin kovaa. Johan Suomen puolutuvoimien MIG:it ennen F-18:ia lensivät nopeammin kuin nyt valittu F-35.

Nih

Suurin osa venäjää on asumatonta autiomaata ja lisää haluaa, käsittämätön tuo ryssän ajatuksen juoksu. Eurooppa on heikko kommunisti merkelin nuolenta politiikan takia, eli on luotettettava omaan puolustukykyyn.Ruotsikin aikoi vielä 15 vuotta sitten sulattaa aseensa auroiksi kuten myös muu Eurooppa ja Suomi käytti viisaasti tilannetta hyväsi ja osti ylimäärää ja lähes käyttämätöntä aseistusta pilkkahintaan mm. leopard panssarivaunuja Hollannista. Myös tykistö on Euroopan vahvimpia, joten putinin sylikoira, duuman varapuhemies Tolstoi voi tulla ja kokeilla miten helppo Suomeen on kävellä ennen kuin laukoo älyttömyyksiä tai ainakin valmistautua isoihin tappioihin 39-44 tapaan.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008538077.html

Islam on syöpä

Millä tavalla käsittämätön? USA laajentaa koko ajan etupiiriään lähemmäksi Venäjän rajoja. Olisin yllättynyt, jos Venäjä ei reagoisi siihen millään tavalla. Meitä ei tosin tarvitse sotkea tuohon ”suurvaltojen” paskaan mukaan.

Last edited 1 vuosi sitten by Islam on syöpä
Qroquius Kad

Ja sen takia sitten Suomen pitää liittyä Imperialistisen Roistovaltio Rysän etupiiriin, jota Ryssä koko ajan laajentaa?

USA ei laajenna etupiiriään, vaan se laajenee koska Ryssän naapuri- ja lähivaltiot haluavat liittyä NATOon Ryssän psykopaattisen väkivallan uhkaamina.
Suomi ei halua niin tehdä, koska Suomen kommunistit haluavat Ryssän orjiksi ja perseennuolijoiksi.

Tämän on saanut aikaan puolisataa vuotta Ryssän sanelemaa YYA-valtaa. Maassa on valtava viides kolonna, joka haluaa tuhota Suomen.

Suomi Finland

Nythän on niin, että kyseessä ovat itsenäiset maat, joilla on oikeus valita se mihin sakkiin kuuluvat. Harvempi haluaa kuulua Putinin porukoihin ja sehän sitä sapettaa.

Baltiassa oltiin viisaita. Suomessa oli tuohon aikaan vallassa ihan vääriä ihmisiä, jotta oltaisiin haluttu tajuta, että nyt on oikea aika liittoutua.

Kaikki tätä nykyä tietävät, että uhka tulee idästä. Ja Putin itse on tehnyt tämän aivan avoimesti ilmeiseksi koko maailmalle.

Islam on syöpä

Aika kapea ja ahdas ajattelutapa. Kyllä, yksi uhka tulee idästä ja toinen tulee lännestä. Ei voi olla kenenkään liittolainen, jos ei vihollinen ole tiedossa. Eikä vihollisia kannata turhaan hankkia. Venäjä ei ole toistaiseksi kohdistanut mitään vihollisuuksia Suomea kohtaan. Jos tilanne muuttuu, sitten tartutaan aseisiin. Niiden paskapuheet imperiumin rakentamisesta voi toistaiseksi jättää omaan arvottomuuteensa.

Mitä Baltiaan tulee. Kyllä, Suomen olisi pitänyt silloin liittyä NATOon. Eipä nämä nykypäättäjät yhtään viisaampia ole. Vasemmisto haluaa tuhota kaiken kansallisidentiteetin Suomesta ja kokkarit haluavat amerikkalaistaa Suomen.

Suota kuokkimaan

”Suurin osa venäjää on asumatonta autiomaata”: Sinne mahtuu paljon matuja, mikseivät aloita matubisnestä? Matuja ja ruotsalaisia gangstoja sinne suota kuokkimaan, jep.

Nato trolli

Joskus tuntuu, että Paavon sivu on osa Suomen syytesuojatun Nato-keskusken mielipidevaikutusoperaatio.Onko Paavo myynyt palveluita Naton psy ops -operaatioille?

Jos joskus Nato- ja EU trollien nimet vuotaa, pitää katsoa Paavon nimi sieltä.

Qroquius Kad

Ryssätrollien nimet tiedetäänkin jo. Istu vaan rauhassa odottamaan.

T

Moldovalla on väliä. Venäjä haluaa mielellään oman etupiirin mahdollisimman suureksi. Onhan Moldovassa(Transnistriassa) venäläisiä joukkoja

Särmääjä

Koskaan ei ole vielä tapahtunu mitään sellasta jota niin kovasti on jo etukäteen kouhkattu. Tänkin kouhkan keskellä ehti Kazakstanissa olla hemmetinmoiset meuhkat jotka tuli ihan yllättäen kaikille, mutta Venäjä kyllä hyökkää ihan kohta tai lähettää pakolaisia rajan yli tai alottaa ydinsodan jos ei äkkiä tehdä tästä maasta USA:n sotilastukikohtaa.

Qroquius Kad

Se voi sen tehdä koska vain, jos kommunistit saavat tahtonsa läpi. Ja saavathan ne, kun nitä on täälläkin näin perkeleesti.

Kukavaan

Nyt olisi Ahvenanmaalla tilaisuus itsenäistyä. Sen avulla se voisi estää matuinvaasion. Ruotsiin ei kannata liittyä, koska sieltä tulee rikastajia. Toisaalta jos Venäjä miehittää Suomen, itsenäisyys voisi ehkä pelastaa Ahvenanmaan. Saarivaltiosta tulisi viimeinen ruotsinkielinen alue. Mutta kaikki riippuu oolantilaisista. Jos ovat suvakkeja, niin vaihtoehtoina ovat tulevaisuus karvakäsien tai vihreiden miesten kanssa.

Qroquius Kad

Kun Suomi joutuu IMperialistisen Roistovaltion Ryssän aggression kohteeksi täälläkin juhlivien kavaltajakommunistien kutsumana, ei oolantilaisilta kysytä mitään.

Kukavaan

Hyvä pointti. Oolantilaisten kannattaa jättää uppoava laiva ennen venäläisten tuloa. Pahalta näyttää.

Asiasta toiseen ja isompaan. Ihmiskunnan kannattaisi elää viimeiset vuotensa rauhallisesti. NASAn mukaan 2029 huhtikuussa asteroidi Apophis sivuuttaa maan noin 30000 kilometrin etäisyydeltä. Mitä muutakaan he voisivat kertoa.

Suomi Finland

Ei kai tuo Apophis aiheuttaisi kuin korkeintaan mantereenlaajuista tuhoa jos se osuisi. Tietysti se ei paljoa lohduta niitä, joiden päälle se putoaisi. Läpimitta taitaa jäädä alle 400 metrin.

Mutta jos on eletty liian globaalia elämää ja ajettu omasta maasta tärkeitä toimintoja kannattamattomina alas, niin nälkä voi tulla. Jopa meillä, jos Suomi säästyy iskulta.

Apo-fis
rellinen

Karvakädet ovat vihreiden miesten etujoukko.

hemis

Eipä ole Puti luvannut että ei käske joukkojaan hyökkäämään Suomeen. Hybridihyökkäyksiä testaa meidän pankkeihin.

Suomella on isompi tarve turvallisuuteen Venäjän suuntaan kuin päinvastoin.

Suomi Finland

Sergei Lavrovin viimeisimmät puheet on vähän lievempää kamaa kuin mikä kokonaisvaikutelma oli ennen neuvotteluja. Ainakin Ruotsin ja Suomen suhteen. Lavrov edustaa virallista Venäjää, eikä ole mikään pieni tekijä. Kai siellä halutaan lieventää pelkoja Pohjoismaissa, vaikka Ukrainaa uhataankin.

Näistähän ei voi ikinä olla varma kuitenkaan.

Venäjä olisi kyllä voinut valita täysin erilaisen tien Jeltsinin jälkeen. Noita uhkakuvia on lietsottu täysin turhaan. Mikään länsimaa ei olisi Venäjältä viemässä yhtään mitään. Venäjä on viime kädessä ydinasevalta, eikä ainakaan länsimaissa haluta ottaa riskiä, että ohjusta tulisi omalle maaperälle.

Pääkatkaisija

Ruotsiin ennustetaan datasimulaation mukaan 69.000 koronatartuntaa PÄIVÄSSÄ tammikuun lopussa. Senhän Puttekin tietää. Saas nähdä malttaako olla tekemättä cyberatakkia juuri silloin eli että hengityskoneet lakkaisivat toimimasta, sähköt menisivät, ei tulisi vettä jne.