Gotlantiin saapui lisää sotilaita ja kalustoa

Kuvat: Försvarsmakten
Ei varmaan tarvi arvata mikä on ollut Ruotsin päivän eniten puhuttu aihe. Gotlantiin saapuneet puolustusvoimien sotajoukot.

Puolustusvoimat kertoo, että sen operatiivinen valmiusyksikkö on nyt valmiudessa Gotlannissa. Saarelle saapui lauantai-iltana lisää joukkoa ja kalustoa Bodenin tukikohdasta.

Sotilaita ja kalustoa lennätettiin C-17 lentokoneilla. Aiemmin päivällä saarelle saapui kalustoa myös laivoilla.

Saarella on tällä hetkellä ainakin sata sotilasta, panssarivaunuja, laivoja ja muuta kalustoa. Puolustusvoimien operatiivinen johtaja Michael Claesson kertoo, että sotajoukot eivät välttämättä tarkoita lisääntyvää uhkaa, mutta tilanteeseen on sopeuduttava.

Subscribe
Notify of
guest
34 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit
Mitä tykkää P?

Ei se ollut vain Forsmarkin (Östhammarin kunta noin tunti Uppsalasta) yllä vaan myös kolmen muun ydinvoimalan.

Puumeri voi pommittaa Olkiluodon ja Forsmarkin samalla lennolla. Mites muuten on mahdollista että SUOMELLA on NATO- optio? Ruotsilla ei ole.

Qroquius Kad

Ruotsi on tehnyt USAn kanssa niin tiivistä sotilasyhteistyötä 1950-luvulta asti, että se on ollut kauan yhtä kuin NATOn jäsen vailla allekirjoituksia.

Qroquius Kad

Vähäisinkin voimannäyte on aina enemmän kuin alistuminen.

Oloneuvos

Eikö siellä Itämerellä venäläiset alukset saa seilata? On siellä tietääkseni kansainväliset alueet.

Qroquius Kad

Kyllä saavat. Ja pointti oli?

Särmääjä

Ruotsin puolustusvoimat koulutettu korkeintasn marssimaan pride-kulkueessa. Puolet noistakin alkais itkeen äitiä jo pelkästä venäläissotilaan näkemisestä.

Qroquius Kad

Kyllä sinä veli hyvä olet hieman epäreilu:

https://www.youtube.com/watch?v=nNKhT6511TI

Tottapa tuo on jotain muuta kuin prideily?

Rakanokka

Ei ole kovin monta vuotta, kun Ruotsin armeija piti sotaharjoitukset Norrbottenissa mm.Haaparannalla, jossa Suomikin mukana. Siellä ruotsalaiset jyräsivät yhden oman sotilaan hengiltä, muistaakseni jyräsivät teltan ylitse, jossa sotilas oli. Tämä siis minun ulkomuistista, Paavo löytänee tiedon muistanko oikein.

Voinevoine

Och? Niin?

Rakanokka

Noh, yleensä huippuunsa koulutetussa porukassa ei nukuta toimintatilanteessa. Jos kuitenkin nukutaan, niin yleensä ei ajeta oman teltan yli telaketjuvehkeellä. Tästä löytyi juttu Iltalehestä. Ruotsalaiset ajoi oman yli ja vain 3v aikaa siitä.

Qroquius Kad

Tekevälle sattuu. On sitä iuomen Raskaassakin päästy hengestään harjoitellessa.
Ei näitä tietenkään pitäisi sattua, mutta ihminen on vajavainen.

Pyllyvastenpyllyäpum

Eivät toki ala itkemään! Moni RAKASTAA univormuja!

Rakanokka

Vihdoinkin lähettävät sotilaita, mutta vasta nyt. Pelkääkö Ruotsi, että ne pyörätuolipotilaan muistaakseni vuonna 2016 raiskanneet joutuvat vaaraan?

dome

Gotlannissa on kohta puolet koko ruotsin toimintakykyisestä armeijasta, eli n. 200 sotilasta.

GLGL

Nyt, kun koko Ruotsin puolustus on kasattu yhteen saareen, on se helppo eliminoida ja manner-Ruotsi jää ilman puolustusta.

esa

Ihan että oikein sata joakimia on saarelle kerätty. Saahan sillä tutka-asemaa pyöritettävä.

Mohammed

Kuvissa näkyy Ruotsin koko armeija.

pöh

Oli nyt venäjästä mieltä mitä tahansa, niin tää koko maailman tilanne ei hyvältä näytä.
Tulee tilanne eskaloitumaan hyvinkin pian, eikä se mitään sattumaa ole.

pöh

Toivotaan että oot oikeassa ja minä väärässä.
Tulee vaan seurattua ulkomaiden tilannetta jopa enempi kun Suomen juttuja, niin on se aika pahalta näyttänyt jonkun aikaa.

Ennen kurakautta

SVTn Venäjänkorre sanoi että hyökkäys tulee 1-3 viikon kuluessa jos on tullakseen, niin kauan kuin maa on jäässä.

DJT

Apropå Little Rocketman: muistakaa kuunnella Trumpin puhe (tänä yönä).

Vassarit Vauhdissa

SVT/Åsberg väitti Trumpin valehtelevan puheessaan. SVTn pitää olla puolueeton eikä ottaa kantaa:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/stefan-asberg-det-var-som-att-tiden-statt-stilla

EI HYÖKKÄÄ

En usko Venäjän hyökkäävän, ei SEKÄÄN niin tyhmä ole. Vai onko? Venäjästä ei ulkomaat tykkää ja jos hyökkää niin tykkäävät vielä vähemmän, tulee sanktioita ja saartoja, tulee kalliiksi. Venäjä eristetään ja Venäjää pidetään maamoukkana pöljänä.

Puumeri haluaa nyt taas vaan pullistella ja sitten esittää Suurta Valtiomiestä jälkeenpäin.

terhomatti.hämeenkor

Kun Sverige lakkautti asevelvollisuutensa – oliko se -08 – ja myi / jätti ruostumaan mittavan kalustonsa, niin jovain muutkin kuin meikäläinen arvasivat, että höönösti käy.Nykyinen Ruotsin armeija on nukkepataljoona leikkikaluilla.Sais olla vähän enämpi, jotta riittäis meillekin tulevaksi vapaaehtoisia, kuten v. -40.Sillä ryssä on ryssä vaikka minkänimisenä!!!

Japa

Juu, 50000 sotilasta saavat kasaan kun kaikki reserviläisetkin raavitaan mukaan. Sillä ei pitkälle pötkitä.

Suomi Finland

Eipä näy joukoissa rikastajia. Onkohan Ruotsin puolustusvoimat säästynyt suurelta rikastuksen riemulta suuremmassakin määrin?

Antaa Venäjän kalistella. Jos niillä ei ole pokkaa hyökätä, niin 10 – 15 vuotta niin asiat voi olla siinä mallissa, että naapurissa muuttuu asiat pakon sanelemana. Tiedä, vaikka Scorpionsia voi sitten laittaa taas soimaan.

GLGL

Rikastuttajat on sijoitettu kodinturvajoukkoihin suojaamaan Tensta:a ja Rinkeby:tä Venäjn hyökkäykseltä.

Daavidin poika

Nyt kun Ruotsalaiset viranomaiset eivät saa kuriin jengi rikollisuutta joka on ollut päällä jo vuosikausia, niin mitä luulette tästä Gotlandin sota toiminnasta sitten tulee.? Tämän luokan sotilas menettely on ihan täysin Venäjän valtion musta maalaamista. Ilmeisesti “vainoharhaa” on mukana

Suomella, ja Venäjällä on maarajaa noin 1340:km. Miksi sitten Suomi ei aseta sotilaita, esim itärajalle.?

Cletus McMeatus

Sale rukoilee kyynärpäät ristissä että muuan ummehtunut sotilasliitto ryntää korkkarit kopisten ja sateenkaariliput hulmuten pysäyttämään idän pikajunan jos siihen asti mennään?

Lallukka

Rampo 3 hoitelis nuo kaikki yksinään.

murre riepunen

Paikallinen ” elokapina ” greetan kera ovat ilmoittaneet ryhtyvänsä toimiin maan puolustuksen vahvistamiseksi, ovat aikeissa kokoontua näkyville paikoille pandorollien tuulessa uljaasti lepattaen, joissa uhmakkaasti ilmoitetaan maahantunkeutuville pirunmoisia kohtaloita, tarkemmin kohtaloita ei eritellä.

Waltsu

Eihän sen mahdollisen maahantulleen venäläissotilaan tarvitse kuin sanoa, että hänet pakotettiin armeijaan, kiusattiin siellä ja kahvit ja baakelsit lämpimän itkuisten halausten kera on taattu.

Sosiologi

Ruotsilla on kokemusta isoista sotilaallisista kahakoista. Viimeisimmässä kahakassa Ruotsin taktiikkana oli myöntää rajoittamaton kauttakulkuoikeus vihollisjoukoille halki koko Ruotsinmaan.