Poliisi jahtasi helikopterilla dronea ympäri Tukholmaa

Ruotsissa on viime päivien aikana on tullut esille useita uusia drone-havaintoja ja tapahtumia, joista ei ole aiemmin puhuttu. Maanantai-iltana poliisihelikopteri jahtasi ympäri Tukholmaa monta tuntia suurta dronea.

Itsekin huomasin poliisihelikopterin iltatuimaan Tumban yllä. Silloin ei vielä tiedetty mistä oli kyse, mutta joka tapauksessa huomiota herättävää oli sen lento. SVT:n uutisten mukaan poliisilla oli näköhavainto suureen droneen, joka lensi kilometrin molemmin puolin.

Tänään aamulla poliisilla oli taas helikopterijathi päällä. Puoli seitsemän aikaan lennettiin taas ympäriinsä ja itsekin tein havainnon joskus aamu seitsemän kahdeksan välillä poliisin kopterista.

Poliisi ei ole kertonut tapahtumasta paljoakaan. Tukholman yllä on kuitenkin isoja lentokieltoalueita. Esimerkiksi länsipuolella sijaitsevan Bromman lentokentän takia käytännössä koko Alvik-Solna-Vällingby-Järfälla-alue on kielletty lennättämästä dronea.

Nyt on kerrottu julkisuuteen, että joulukuussa nähtiin suuri drone mallia sotilaskopteri Norrtäljessä merivartioston helikopterivarikon ympäristössä ja Norrtäljen lentokentän ympäristössä. Drone nähtiin ihan kiitoradan kupeessa alle sadan metrin korkeudessa. Tuolloin drone oli myös lentänyt aivan laskeutuvan helikopterin läheisyydessä.

Tammikuun aikana myös Luleån ja Kiirunan lentokenttien läheisyydessä on tehty dronehavaintoja.

Kaikissa tapauksissa dronejen kerrotaan olevan suuria sotilasmallisia kaksi metriä kanttiinsa olevia lennokkeja, jollaisia ei ole ihan helposti saatavilla tavallisille ihmisille. Toistaiseksi ei tiedetä kuka droneja lennättää ja mikä on lentojen tarkoitus. Tapahtumia tutkitaan ilmailurikoksena.

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kaloripatrullen

Lokkia ne jahtas.

Matujen uusi lelu

Lokkia vai Lokkaa?

juhaII

Mitäs noita ihmettelemään. Ei muuta kuin ampuvat alas vaan. Vai onko se vastoin “drone-oikeuksia”.

Jospa kun ne venäläiset sihkareillaan lentelesivät Ruotsin ilmatilassa keskissessä Ruotsissa. Ottaivatko “lehmän hermoiset” Ruotsin puolustusvoimat selfietä yläpuolella kurvailevien hävittäjien kanssa.

Eipä taida Suomenkaan todellinen “olemus” niin kovaa sorttia kuin puheet, jotka yltävät yli omienkin rajojen yli toisten asioihin. NATO:ssa ainakin jokin vuosi sitten edellytettiin Suomen huolehtivan Vironkin puolustamisesta.

Tracker

Kaikki vaan puhua pälpättävät mutta kukaan ei uskalla ottaa ensimmäistä askelta.

Eikö siihen voi ampua kiinni magbeetilla jonkinlaista trackeria niin nähdään minne se laskeutuu? Vai eikö tekniikka riitä siihen?

pöh

Ei se jahtaaminen taida olla kovin tuloksellista, jos ei niitä ammuta alas, mikä on sekin riski kaupunkialueella.

Qroquius Kad

Aamen. Tässä hieman Suomea koskevaa dataa asian tiinoilta:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Avoin-luokan_miehitt%C3%A4m%C3%A4t%C3%B6n_ilma-alus_Suomessa

Nuo ovat siis kaksi kertaa kaksi metriä -kokoluokan ammattilaiskäyttöön suunniteltuja laitteita. Massa on todennäköisesti yli 25 kg, ja reilustikin.
Mutta ei se mitään, ammutaan se vain alas kaupungin yllä!

Eihän se mihinkään putoa, ja jos putoaakin, niin ei minun päälleni!
Paitsi että saattaa hyvinkin pudota juuri siihen.
Muta hei, ammutaan vaan alas!

Qroquius Kad

Mielenkiintoista…
Täällä on siis ainakin neljä, joille olisi okei saada monikymmenkiloinen drooni pudotetuksi itsensä päälle.

Outoa, mutta meitä on joka junaan ja jotkut jäävät asemallekin;
onpa näköjään ainakin neljä, jotka junaan nousemisen sijasta astuvatkin sen eteen luullen pääsevänsä kyytiin.

jorma

Vanja-enohan se vaan siellä vaan vähän lennokkia testailee.

Timppis

Onko kuvia droneista paikanpäältä itseteossa.iltapaskassa ei ainakaan ollut muuta kuin paskaista spegulointia.kohta siellä lentelee sukellusveneentkin taivaalla john lennonjohtaja puikoissa harrison perämiehenä😂😂😂

mummeli

Drone drone, kyperuhka, kypervaikuttaminen, Pietarin trolli, Pietarin kyperdronevaikuttajatrolli…

Voi wuittu tätä. Muutamalla hassulla satasella voit tilata osat joilla pientä nikkarointia osaava väsää ohjeiden mukaan vaikka venäjän häivehävittäjän näköisen möhkäleen puusta ja pahvista. Hieman kalikali pullosta vannehopeaa ja avot.

Teknisesti nämä on laitteita jotka maksimissaan muutamien kilometrien etäisyydellä sen ohjaajasta koska signaaliteoria. Vai luuletteko oikeasti että Putin lennättää svenssonien lähiöissä jotakin sotilaskalustoa kameroimassa kun joku helv. SVT kopteri pörrää laskualustalleen. Ei herra isä … Noh, Gotlanti militarisoitiin kun onhan se nyt peikko taas ties missä, niinkö Suomenkin yllä lentänyt superhäivepommikyperrahtilentsikka, sa-int sovitulla reitillä.

Daavidin poika

Ihmetyttää vain se, että aina kun on tälläisiä niin sanottuja “vakooja tapauksia” niin heti yhdistetään Venäjä asiaan. Tuo drooni lennättäjä voi ihan hyvin olla jokun Imaami joka etsii hyvää moskeija paikkaa.

Minä uskon, että asialla on muuan Ruotsalainen parikymppinen “nörtti” joka on ottanut Ruotsalaiset viranomaiset silmätikukseen.