Mauri Peltokankaan vaalimainosvideo aiheutti niitä mielenpahennuksia taas

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokankaan vaalivideo aiheutti pienoisen konfliktin perussuomalaisten ja öljy-yhtiö St1:n välille.

Peltokangas teki tapansa mukaan räväkän puoleisen vaalivideon, jossa kiroillaan kalliille bensalle. Peltokangas loihe lausumaan videolla:

“Suomessa on pakko käyttää autoa. Fillarilla ei kaikkialle kerkeä, eivätkä raitiovaunut maaseudulla kolistele. Polttoaineiden hinnat nousevat kuin ilmastovouhotuksen lapakäyrä. Mistä tavan ihminen repii kuukaudessa jopa sata euroa lisää bensalaskuun? Missä todellisuudessa hallituksemme elää? Kohta on aluevaalit. Tue suomalaista ostovoimaa ja äänestä pihalle bensan hinnan korottajat perkele!”

 

 

Ongelma St1:lle oli se, että videolta erottuu heidän logonsa, jota he eivät halua käytettävän tällaisissa yhteyksissä. St1 joutuu ikään kuin tahattomasti propagandavideolle. Yhtiön mukaan heiltä ei ole edes kysytty lupaa logon käyttöön, toisaalta video on kuvattu yleisellä paikalla, joten mitään lupaa ei tarvita. Kyseinen tankkauspiste on kylmäasema.

St1 vetoaa Suomen Uutisten mukaan Kansainvälisen kauppakamarin markkinointisääntöihin ja pitää perussuomalaisten mainosta näiden sääntöjen vastaisina. Toisaalta tämäkin on melko huono peruste. Perussuomalaiset ei ole elinkeinon harjoittaja vaan yhteiskunnallinen toimija.

St1 vaatii mainoksen poistamista kaikkialta missä se on julkaistu. Perussuomalaiset taas tuskin tulevat mainosta laittamaan komeroon.

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
33 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pöh

Ohisalon mies ja entinen avustaja siellä johtajina, niin eiköhän siinä ole syy, mutta hölmöyttään antavat vain lisää julkisuutta.

Kukavaan

Olisikohan jääkuningatar tarkkasilmäisenä tämän takana.

Sherlokki suvakko

Miks Peltokangas ei käyttänyt sukupuolineutraalimpaa bensa-asemaa? St1 meni mun puolesta boikotiin, perkele!

HenkkaR

Jahas, pitääpä tuota asiaa kaivella suuremmalla pieteetillä. Sen muistan kyllä että Hutisalon mies työskentelee jonkin sortin johtajana alalla, mutta tarkempaa tietoa ei ole itselläni ollut.

Uskomaton yhteensattuma, kuten myös tämä mielensäpahoitus sinänsä, koska St1 on Anttosen johdolla aina tähän saakka erottunut nimenomaan järjellisillä poliittisilla ulostuloilla, ja siksi olen sitä aina tähän saakka suosinut. Enää en.

Tässäkin olisi ollut St1:lle hyvän jatkumon paikka järki-imagolle, sikäli mikäli joku asemaan huomiota kiinnitti mainoksessa alkujaan – minä en.

Siispä boiottiin St1, ja myös sen Suomessa omistamat Shell-asemat.

Maukka

Älkää nyt hyvät ihmiset, Anttonen on järki mies eikä mikään ilmasovouhottaja ja varmasti harjaa valittajan huolella ettei vastaavaa pääse enää tapahtumaan.

HenkkaR

Noin minäkin tähän saakka ajattelin, ja toivoa sopisi että moinen harjaus tapahtuu. Jos tapahtuu niin kunnia hänelle.

En kuitenkaan toistaiseksi moista usko tapahtuvan, sillä ei St1:n suulla liioin puhuta ilman Anttosen hyväksyntää ja myötävaikutusta.

Ja kun tarkistelin juuri asiaa, niin kaksi Hutisalolaista siellä tosiaan häärää, en olisi ikinä Anttosesta uskonut että moisia ottaa taloon. Meni Anttoselta uskottavuus, luojan kiitos sentään paljasti todellisen luonteensa tällä kohunnostolla.

Uskottavuutensa palauttamiseksi Anttosen olisi kyllä annettava kenkää noille Hutisalolaisille.

Qroquius Kad

Olisivat tyytyväisiä St1:llä kiukuttelun sijasta saatuaan ilmaista mainosta:
jos bensan hintaa rankasti kritisoiva Peltokangas tankkaa St1:llä, se on siis ”hyvä” bensis jolla kannattaa asioida.

Bensansäästövinkki

Jos OIKEASTI haluatte säästää besiini kuluissa kemian ja fysiikkan luento. Toimii varmasti kesäkaudella, pakkasilla kukin syyttäkööt itseään.

Eli, otetaan puolentoista litran juomapullo. Etiketin alareunaan asti kaadetan jäänestoa (noin 2.5-3dl). sen jälkeen loppu pullo täytetään kuumalla vedellä. Syntyy harmaata greippijuoman näköistä sotkua.

Tätä sotkua kaadetaan tankkiin ennen tankkausta, alle 3% tankattavasta määrästä. Eli, jos arvioit tankkaavasi 30l, niin alle litra. 60 litraa, niin koko pullollinen.

Perustuu hiili.kaasu reaktioon. Sylinterin paineessa ja kuumuudessa vesimolekyyli halkeaa jolloin vety reagoi noen kanssa ja happi tuo lisää voimaa palamiseen. Kilpa-autoilijat tietävät tämän.

Pienentää kulutusta 10-15% ja tuo lissä tehoa. Vain ehjiin moottoreihin.

Bensansäästövinkki

Itse olen käyttänyt tätä kuudella autollani yli 20 vuoden ajan. Ja aikoinaan laitoin tämän ST1:llekkin kun kyselivät parasta polttoaineensäästövinkkiä. Ei tullut takaisin mitään palautetta. Oli vissiin siis täydellinen.

Keväällä kun aloitan niin käyn yleensä yhden pidemmän ajmatkan kerralla. Helsinkiin päin kun ajaa niin menee vielä normaalin ”takkuisesti”. Mutta kun tulee takaisinpäin niin talven karstat on palaneet ja Hyvinkään kohdalla auto kulkee jo pintakaasulla. Ja kevyesti hyrrääkin.

Eikä ohittamista varten tarvitse vaihtaa vaihdetta. Riittää kun painaa kaasua. Väntöä tulee ihan eläimellinen määrä.

Ja talvella kannattaa mttorin imuilma ottaa pakosarjan päältä. Alumiini-ryppyputkea vaan ja johan pysyy talvikulutus kurissa. Imuilma kun saa nousta +58 asti. Kaikki plussan puolelle.

Sanaton

Eikös tätä testannut joku tekniikanmaailma tms. lehti. Viidestä moottorista kaksi hajosi korjaus kelvottomaksi ja kolmen muun moottorin toiminta oli mitä sattuu ja samalla meni katalysaatorit pilalle.

Kauko-Garbriel

Enpä ollut edes kiinnittänyt koko ST1:een huomiota ennen tätä ulinaa.
Enemmän noteerannut Nelosen tavan piip-piipittää se ’perkele’ mainoksesta kuulumattomiin – varsin koomista.

Mitä mainoksiin muuten tulee, niin netistä ei taida löytyä mitään boikottilistaa yrityksistä, jotka mainostavat paahtuneemmalla kansanosalla?
Aina nähdessään noille firmoille voi tietysti palautetta antaa, että nyt ollaan Suomessa, joten mainonnankin soisi siltä näyttävän, mutta osa toki woke-kiihkossaan ei tästä välitä. Hyvä se on niille silti tehdä selväksi, ettei tätä arvosteta.

Särmääjä

Hyvä mainoshan toi olis eduskuntavaaleihin, mutta aluevaalien kanssa bensahinnalla ei ole mitään tekemistä eikä ketään edes äänestetä mistään pois vaan ekaa kertaa sisään.
Se nyt ei yllättävää että joku jakeluasemakin vielä vinkuu kun kansanedustaja antaa heille vaalivideolla ilmasta mainosta. Kaskun ei vielä mersukin ole alkanu valittaa että ei heidän autolla saa ajaa ilman lupaa vaalivideolla.

Kukavaan

Bensan hinnalla ja aluevaaleilla on yhteys. Vaaleihin osallistuu bensan hinnan nousun hyväksyviä puolueita. Eihän sellaisia kansan kyykyttäjiä kannata äänestää minnekään.

Särmääjä

Joo mutta kun siellä aluevaltuustossa ei päätetä mistään polttoaineverotuksesta. Yhtä hyvin voisi sanoa että äänestetään pois EU:n liittovaltion kannattajat.
Mielummin voisi kampanjoida vaikka olemaan äänestämättä ulkomaisen työvoiman haalijoita hoitoalalle tai vastaavaa, joka liittys edes asiaan.

Kukavaan

Ei päätetä, ei niin. Mutta bensanhinnan nostamisen mahdollistaneiden puolueiden edustajat kuuluvat Suomen vahingoittajiin. Mitä vähemmän heitä on missään valtuustossa, sitä parempi. Nämä ihmiset mahdollistavat suomalaisten kurjistumisen. Sama koskee myös liittovaltion kannattajien eli itsenäisyyden vastustajia.

Hommaforumilla IDA kirjoitti asiasta:
”Aluevaltuustoissa ei päätetä polttoaineverosta, mutta siellä päätetään palveluista joiden saatavuuteen polttoiaineiden hinta vaikuttaa merkittävästi. Sotealueiden rahoitus tulee vielä täysin valtiolta, joten koko kuvio on täysin valtion budjetista riippuvainen. Täytyy olla toimittaja, että voi kuvitella sotepalveluja suunniteltavan ja järjesteltävän ilman rahaa.”

Samat puolueet ja pä

Kaikki raha maakuntahallinnon toimintaan tulee valtiolta. Polttoaineiden hinnalla ja siitä päättämisellä on suora yhteys tulevaan aluehallintoon ja tietysti polttoainekustannukset vaikuttavat oleellisesti soten kustannuksiin.

Waltsu

Samat puolueet, jotka ovat bensan hintaa nostamassa, ovat perussuomalaisten vastustajia aluevaaleissa. Jos persut onnistuvat saamaan paljon ehdokkaitaan vaaleissa läpi ja paikkoja, se on pois bensanhinnan nostajien puolueilta.
Eli vaalivoiton persuille äänestämällä todellakin vie paikkoja bensanhinnan nostajilta, siis äänestää heitä pois.

sote är kiva det

Jollakin soten tuottamia palveluita tarvitsevien on sinne palvelupaikalle päästävä ja samoin niitä palveluja tuottavien työntekijöiden työpaikoilleen.
Ja pelastuslaitoksen paloautot, ambulanssit jne. syö dieseliä. Kaikki tämä nostaa inflaatiota ja syö kansalaisten ostovoimaa. Siinä sitten miettii laittaako viimeiset rahat lääkkeisiin vai laskeeko kämpän lämpötilaa peruslämmölle.
Jostakin ne soterahatkin on otettava ja siitä ei uudet aluevaltuustot tee päätöksiä. Ne päätetään hallituksen ja eduskunnan johdolla valtion budjetissa. Eli kaikkea hyvää lupaavat puhuvat ns. paskaa ja vappusatasia jaetaan. Älä usko vanhoihin pieruihin, ne on jos nyt ei nähty niin paskan puhumisen haju leijailee ilmassa sitten.

Sherlokki suvakko

Niin, bensan hinnalla ei merkitystä, hoitajathan menee polkupyörällä töihin.

Tupauuno

Tämä on nimenomaan hyvää mainosta ST1:lle. Voisi hyvinkin käsittää, että tämän firman asemilla kannattaa vielä käydä. Toisaalta tulee mieleen persujen kunnallisvaalimainosten laiton poistaminen.

Heikkolaatuista

Miksi? ST1:n poltoainehan on sitä visi vuotta vanhaa valtion varmusvarstojen polttoainetta joka ei enää edes kunnolla pala. Siihen sekoitetaan vähänse uutta jotta se palaa.

Olen kolmella eri ajoneuvolla kokeillut ja ST1:n polttoainetta kuluu noin 15% enemmän kuin muiden asemien (ABC:tä en käytä). Mukaanlukien myös kaasuttimella varustettu auto.

Ja kuinka monen moottori nakuttaa ST1:n bensasta? Tai kuinka monta kansivuriota on syntynyt? Minä olen korjannut useita.

Kukavaan

St1-tunnusta tuskin moni huomaa. Itse en huomannut. Jotain punakeltaista väriä näkyi. Mieleen voisi tulla Shell.

Mutta St1:n reaktio on hysteerinen. Jos pelkäävät näkyvänsä milloin milläkin videolla, niin voihan sitä aseman tunnukset poistaa. Tai voihan yhtiö lahjoittaa Maurille muutaman miljoonan, jotta Mauri voi teettää mainoksia, joissa ei näkyy vsin muiden yhtiöiden tunnuksia.

Tämä episodi antaa syyn pistää St1 boikottiin.

Sellaista

No, oman kokemukseni mukaan St1 polttoainelaatu on melko huono ollutkin, verrattuna vaikka Teboil. Tuntui St1 bensalla kulutus olevan kovempi.

Last edited 1 vuosi sitten by Sellaista
h44

Ymmärrän ST1:n kannan, ei kukaan halua leimautua kalliin bensan myyjäksi. Peltokankaan pointtikin on ymmärrettävä, mutta järjetön niin kauan kun terveyskeskuksissa ei jaella bensaa.

HenkkaR

Tuossa mainoksessahan ei bensan kalleudelle syyllisiksi leimaudu muut kuin poliitikot. Asema näyttäytyy mainoksessa – yhdessä asiakkaan kanssa – huonon politiikan viattomana uhrina, jonka puolia on pidettävä.

Tästä olisi pitänyt St1:n olla tyytyväinen, ja kaiketi ääliömäinen veto St1:ltä puukottaa persuja selkään, kun ovat sentään ainoa suurpuolue joka haluaa pitää heidän liiketoiminnan mahdollisena jatkossakin.

Nih

Mauri puhuu asiaa ja sillä kansankielellä jota viherkommarit eivät ymmärrä.

Irmeli

No ei kai tossa ollut muuta kun että se puolue oli persut. Jos olis ollut vihervasemmisto asialla niin olisivat olleet innoissaan….eli väärä puolue….

Sam Colt

Ei liene isoakaan vahinkoa tai mainosarvoa St1:lle.

Peltokangas ei ota kantaa aluevaaliteemoihin, vaan touhuaa yleispolitiikkaa.
Ihan ymmärrettävää, koska kukaan ei ole kampanjoissa puhunut mitään, mikä olisi ohjeeksi aluehallintoa rakennettaessa.

Näissä vaaleissa on kysymys vain suuresta ja kalliista mielipidemittauksesta.

X

Lets go Sanna! Ei mulla muuta.

Kukavaan

Toivottavasti persut ymmärtävät olla nöyrtymättä St1:n vaatimusten edessä. Vastavetona voitaneen nostaa esille ajatus, että St1:n johdossa työskentelee Ohisalolta vaikutteita saava henkilö. Ehkä Ohisalolta löytyy lausunto, jossa tämä vaatii mahdollisimman korkeaa bensan hintaa.

Bling Bling

Kas vain, enpä ollut huomannutkaan mainoksen kuvatun St1:n asemalla. Sanoma on tässä sen verran keskiössä, että St1 jää täysin huomaamattomaksi taustatekijäksi, joten St1:n hysteerisen reaktion voi jättää omaan arvoonsa, eikä sillä tietenkään ole juridisestikaan mitään perusteita menestyä.

Sanoisin, että huonoa imagoa St1:lle tuo typerät ja perusteettomat julkitulot ennemminkin kuin merkityksetön vilahtaminen hyvässä vaalimainoksessa.

juhaII

Kaikille aiheutuu aina ”ongelmia” kun suomalaisten nylkyä paheksutaan!
Kiva tietenkin pihua bensan hintaa vastaan ja saada ääniä, jotka eivät merkitse punavihreiden ja kepu-kokkareiden valtaa käyttävässä Suomessa. Punavihreät ja nk. ent. porvarillisen poliittiseen eliittiin kuuluvat EU:lle sielunsa ja ruumiinsa myyneille ei Suomen kansan hyvinvointi merkitse yhtään mitään. Globalistit päinvastoin tulevat kuppaamaan ”ilmastonmuutoksen” ja koronan aasinsiltaa käyttäen viimeisenkin pennin keropäiden reikäisistä taskuista. Myöskään ei pidä unohtaa nk. ”maahanmuuttoa”, joka EU;n oma hybridihyökkäys omia EU-kansalaisia vastaan. SOTE on puhallus eikä sen ole tarkoitustakaan parantaa terveydenhoitoa. Ylhäältäpäin lähtevät uudistukset tarkoittavat ensisijaisesti poliitikkojen omien virkapaikkojen.

Desmond Miles

Maurizio on ulostulollaan kaukana aluevaalien sisällöstä. Jos hän tarkoitti ettei ihmisillä ole varaa ostaa bensaa kun joutuvat ajelemaan sinne keskitettyihin terveysasemilla niin sitten se on ok, paitsi ettei hän sitä osaa tuoda esille oikeaoppisesti. Se ei yllätä