Norjassa päätetään tänään Breivikin jatkosta

Norjassa Telemarkin käräjäoikeudessa on käsitelty asiaa, jossa pohditaan pitäisikö Anders Breivik päästää ehdonalaiseen vapauteen vai ei.

Breivik, joka on muuttanut uudeksi nimekseen Fjotolf Hansen, tuotiin Skienin vankilan urheiluhallissa pidettävään oikeusistuntoon puku päällä. Breivik oli teipannut pukuunsa lippulappusia, joissa norjalaisten medioiden mukaan oli white power-iskulauseita. Tosin mediat ovat plurranneet kuvistaan mitä lapuissa sanottiin. Saliin tullessaan Breivik teki tutun heilauksen.

Breivik pyytää, että hän pääsisi koevapauteen, koska on nyt istunut vähimmäisajan eli kymmenisen vuotta.

 

Syyttäjä ja Breivikin kanssa keskustellut psykiaktri ovat sitä mieltä, että Breivikiä ei ehkä kannata päästää vapaaksi. Hän pyörittää edelleen samaa juttua päässään, joka siellä pyöri murha-aikoina.

Breivik itse kiistää olevansa väkivaltainen. Hän kertoo kyllä olevansa natsi, mutta ei väkivaltainen. Breivikin puolustuspuhe on yhtä lennokas kuin olivat puheet itse murhaoikeudenkäynnissä.

Breivik väittää, että Anders on kuollut, kuoli jo vuonna 2009, kun hänestä tuli Blood & Honour-nimisen järjestön jäsen. Breivikin mukaan häntä pitää kohdella Geneven sopimuksen mukaan sotavankina.

Toisaalta hän kertoo, että hän oli murha-aikaan aivopesty ja murhista päävastuu onkin tällä Blood & Honourilla.

– Minulla on joku vastuu teosta, mutta minut on tahallaan radikalisoiduttu. Radikalisoituminen ei ole tahallista tekoa, mutta toivon, että en olisi radikalisoitunut ihan niin paljon, että minusta tuli militantti.

Tällainen Blood & Honour on kyllä olemassa, mutta jo murhaoikeudenkäynnissä tuli selväksi, että Breivik ei ollut mikään jäsen. Vankilassaoloaika eristyksissä taas katsotaan vain ruokkineen Breivikin mielikuvitusta ja hän on kymmenen vuoden aikana kehitellyt omia fantasioitaan tapahtumien kuluista ja niihin vaikuttaneista tekijöistä.

Toisaalta Breivik kertoo, että on mukana Ruotsin Vastarintaliikkeessä, mutta voi tarvittaessa perustaa omankin ei militanttisen liikkeen. Ruotsin Vastarintaliikkeestä kuitenkin kerrottiin, että he itse eivät käytä väkivaltaa. Suoraa vastausta asiasta ei saatu, että mikä heidän suhde Breiviikiin on. Ruotsalainen Vastarintaliikkeen johtaja kertoi puhelintodistuslausunnossaan asioista lähinnä yleisesti.

Lisäksi Breivik kertoi jotain päänsisäisistä reptilianteista, mutta ihan ei tullut selväksi, että mitä tällä tarkoitettiin.

 

Breivikin vankeusaikana ei ole oikeastaan sattunut paljon mitään. Hän kertoo, että joutuu istumaan sellissään 23/7 eikä hän tapaa muita ihmisiä kuin vanginvartijoita ja muuta vankilahenkilökuntaa. Breivik sai jossain vaiheessa opiskeluluvan. Lisäksi hän piti paska-hakaristi-mielenosoituksen. Tässä Breivik maalasi sellin lattiaan omalla paskalla hakaristin. Täysin ei tule selville, että mitä Breivik yritti kertoa tällaisella paska-hakaristillä.

Oikeudessa tuli esille monenlaisia Breivikin lausuntoja. Hän mm. kertoi, että vankila ei ole hänelle rangaistus.

– Vasta ehdonalaisessa koen olevani rangaistuksessa. Annan anteeksi, jos minulle annetaan anteeksi. Äärioikeisto ei osoita sinulle armoa tulevaisuudessa, jos et osoita armoa äärioikeistolle.

Samalla Breivik kertoi olevansa Norjan natsiliikkeen parlamenttiehdokas. Breivik maalaili myös kuvaa, että jos hän pääsee vapaaksi niin hän muuttaa Huippuvuorille tai jonnekin lännen ulkopuolelle. Hänellä on suunniteltuna liiketoimintasuunnitelma, jonka avulla hän uskoo rikastuvansa.

 

Oikeus antaa asiasta päätöksen luultavasti tämän päivän aikana. Jos Breivikiä ei päästetä vapaaksi, niin seuraavan kerran asiaa käsitellään kun hän on lusinut 21 vuotta täyteen. Sen jälkeen aina viiden vuoden välein voidaan vankeusaikaa jatkaa viidellä vuodella.

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pöh
pöh
19.1.2022 11:24

Teatteriahan tuo on, eikä tuu pääsemään vapaaksi ainakaan 10-vuoteen.
Mutta joka vuosi varmaan hakee..

Hullu Muttei
Hullu Muttei
19.1.2022 14:51
Vastaa...  pöh

Valitettavasti asia on niin että mitä kauemmin Breivik istuu, sitä hullummaksi ehtii ympäristö muuttua. Jos Breivik pääsee ulos 20 vuoden kuluttua hän lienee ainoa täysjärkinen siinä kakofoniassa mikä vallitsee Norjassa ja varsinkin Ruotsissa.

Ruotsin PM lähti ensitöikseen, siivoojaskandaalista ja korinasta toivuttuaan, YK- neuvottelemaan Gutierresin kanssa solidaarisuudesta. Koska PM on sossujen vasemmistofalangia lienee seurauksena lisää pakolaisia?

GutErrorist
GutErrorist
20.1.2022 05:23
Vastaa...  Hullu Muttei

Guterres on myös persläpeään myöten sosialisti, ollut muistaakseni sossupuolueen johtajana Portugalissa.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
19.1.2022 11:29

Taitaa päästä hengestään varsin pikaisesti jollain ”keskiaikaisella” menetelmällä, jos päästetään vapaaksi.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
19.1.2022 11:31

Vähimmällä päästäisiin, kun näiden lausumien perusteella tyypille diagnosoitaisiin paranoidinen skitsofrenia ja suljettaisiin loppuiäkseen mielisairaalaan.
Tapaus unohtuisi pikapuoliin ja jäisi kollektiiviseen muistiin hullun ihmisen hulluna tekona.

Mutta eihän se käy, koska Norjankin viherkommunistit tarvitsevat äärimmäisen vaarallista ääärrrioikeistoa marssimaan ikkunoidensa alla. Siksi mielenvikaisesta pitää tehdä sellainen vaikka väkisin.

Suomi Finland
Suomi Finland
19.1.2022 11:50

Breivikille tulisi antaa lukuoikeus johonkin tokentuben kaltaiseen sivustoon. Sitten voitaisiin tehdä tieteellinen koe Breivikiä seuraamalla, että kauanko kestää, että höyry alkaa nousta päästä.

Tuossa kokeessa voitaisiin havaita myös jokin uusi, täysin ennustamaton psykologinen reaktio.

Kenties jopa metafyysinen sellainen. Pikku-ukot manifestoituisivat sellissä ja niiden tanssi tallentuisi kameroihin.

Irmeli
Irmeli
19.1.2022 13:03

Toivottavasti ei pääse koskaan vapaaksi. Ei hänestä tule ikinä yhteiskuntakelpoista, sairaine ajatuksineen on tosi vaarallinen.

Huru-ukko
Huru-ukko
19.1.2022 13:20
Vastaa...  Irmeli

Vaan kun meilläkin on ihan päättävillä paikoilla ihan yhtä kahjoja. Ainoa ero se etteivät ammuskel pitkin maita ja mantuja erimielisiä. Niillä on hienommat tavat?

Irmeli
Irmeli
19.1.2022 18:20
Vastaa...  Huru-ukko

No on sikäli on etteivät ammu viattomia ihmisiä….etkö nää muutakaan eroa…Breiviik on täys sekopää, eikä kuulu vapaaksi yhteiskuntaan koskaan.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
19.1.2022 20:09
Vastaa...  Irmeli

Eivät he ammu omakätisesti ihmisiä, he vain tuovat maahan valtavia määriä ihmisen kuvatuksia jotka ampuvat, puukottavat, ryöstävät, raiskaavat…

Miksi he itse ketään ampuisivat?
Kumpi on pahempi?

Irmeli
Irmeli
19.1.2022 20:54
Vastaa...  Qroquius Kad

Eipä tolla asialla ole mitään tekemistä Breiviikin kanssa. Breivik on Norjalainen massamurhaaja ja sellaisen ja pysyy ja vankilassa toivottavasti. Se että tänne päästetään liikaa matuja on juttu erikseen. En voi ymmärtää miten paljon täällä sympatiseerataan massamurhaajaa…

Qroquius Kad
Qroquius Kad
19.1.2022 21:23
Vastaa...  Irmeli

Voisitko osoittaa yhdenkin kommentin jossa ABB:tä sympatiseerataan? MInä kun en täältä sellaisia löydä.

Nöyrä mielipide
Nöyrä mielipide
19.1.2022 13:30

Taitaa olla Breivikille itselleenkin paras, että pysyy kiinniotettuna ja hoidossa loppuelämän.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
19.1.2022 16:43

Nythän tuo siis ei ole hoidossa, vaan lusii vankeusrangaistusta, mikä ei näytä hänen mielenterveyttään mitenkään parantavan.

Nimetön Paljastelija
Nimetön Paljastelija
19.1.2022 13:42

Hänellä on suunniteltuna liiketoimintasuunnitelma, jonka avulla hän uskoo rikastuvansa.

Joo ”suunnitelma”: haluaa kansainväliseksi Youtube-vaikuttajaksi.

Mistä se edes tietää mikä semmonen on kun ei ole kymmeneen vuoteen päässyt nettiin?

Oloneuvos
Oloneuvos
19.1.2022 15:36

Voip olla että katellaan uudestaan kun on istuttu se 21 vuotta.

Lallukka
Lallukka
19.1.2022 18:04

Nyt suvakot sukkia reivikille virkkaamaan ja paikanpälle keppihevosiilla sekoilemaan!

juhaII
juhaII
19.1.2022 19:56

Ensinnäkin joukkomurhaajaa ei saa päästää vapaaksi, vaikka se onkin epäreilua, joka vm. terkoittaa ”valkoisen miehen taakkaa”. Mutta se, että vain rotu ratkaisee ja mahdollinen norskien järki. Sen ei saa antaa ”puurojen ja vellien menemistä sekaisin”, vaan pohjois-eurooppalaisina moraalisesta selkärangasta on pidettävä kiinni. Koska se on asia, jota meiltä ei voida viedä, vaikka koko maailma mätäneisi meidän ympäriltämme!

Breivik on ilmeinen psykopaatti, joka on pidettävä vankilamielisairaalassa loppuikänsä! Tosin hän pelasti autopommia asetettuaan vastaantulevalle lastenvaunuja työntävälle äidille lapsineen varottaessaan heitä jatkamasta katua eteenpäin. Joskus päävikaisellakin ”kilahtaa” inhimilliseen suuntaan.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
19.1.2022 20:11
Vastaa...  juhaII

ABB ei ole psykopaatti, vaan psykoottinen eikä hän ole vankimielisairaalassa, missä hänen kuuluisi olla, vaan vankilassa.

juhaII
juhaII
20.1.2022 19:32
Vastaa...  Qroquius Kad

Kiitos tiedosta. Tuo muuttikin paljon asiaa.

Särmääjä
Särmääjä
19.1.2022 20:29

Ihan huikeeta showta vetää vieläkin Norjan valtion sponsoroimana, vaikka on ollu vuoden päivät eristyksessä kaikesta elävästä elämästä tai ehkä juuri siksi.

h44
h44
19.1.2022 20:49

Tältä pohjalta ei ole koskaan mitään asiaa vapauteen. Mielisairas tarvitsee hoitoa, ei julkisuutta.

Särmääjä
Särmääjä
19.1.2022 21:13
Vastaa...  h44

Noita sen istuntoja vielä kuvataan ja videoidaan julkisuuteenkin. Suomessa ei koskaan kuvata mitään.