Helsinkiläinen poliisi irtisanottu äärioikeistolaiseen ideologiaan liittyvässä kokonaisuudessa

Helsingin poliisilaitos irtisanoi kaksi poliisia vuonna 2021 ja yhden vuonna 2022 äärioikeistolaiseen ideologiaan liittyvässä kokonaisuudessa. Lisäksi Helsingin poliisilaitos antoi varoituksen vartijalle.

Keskusrikospoliisi ja Syyttäjälaitos tutkivat alkusyksystä 2020 lähtien kokonaisuutta, jossa tutkinnan keskiössä oli turvallisuusalalla työskentelevistä henkilöistä koostunut, äärioikeistolaiseen ideologiaan myötämielisesti suhtautunut ryhmä.

Helsingin poliisilaitos irtisanoi vuonna 2021 Rikostutkintayksikössä työskennelleen vanhemman rikoskonstaapelin ja Hälytys- ja valvontayksikössä työskennelleen ylikonstaapelin. He molemmat olivat esitutkinnan kohteina. Nämä irtisanomiset olivat julkisuudessa jo vuonna 2021.

Uusia virkamiesoikeudellisia ratkaisuja

Helsingin poliisilaitos teki tammikuussa 2022 virkamiesoikeudelliset ratkaisut niiden kolmen työntekijän osalta, joiden osalta syyttäjä tyytyi esiselvitykseen. Poliisilaitos irtisanoi Hälytys- ja valvontayksikön ylikonstaapelin ja antoi varoituksen Erityistoimintayksikön vartijalle.

– Virkamiesoikeudelliset ratkaisut perustuvat syyttäjän arvioon esitutkinnan aiheellisuudesta. Lisäksi arvioimme henkilöiden aktiivisuutta sekä viestien sävyä ja määrää esitutkintamateriaalin perusteella. Henkilöiden toiminta on eronnut toisistaan merkittävästi, kertoo apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen.

Virkamiesoikeudellisten toimenpiteiden kohteina olleiden henkilöiden toiminta

Rikostutkintayksikössä työskennellyt vanhempi rikoskonstaapeli: Häntä epäiltiin viestittelyn vuoksi törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Mies lähetti viestejä myös irtisanotulle Hälytys- ja valvontayksikön ylikonstaapelille ja lisäksi yhdelle muulle poliisille. Syytettä ei nostettu. Henkilö sai vuonna 2021 sakkotuomion ampuma-aserikoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Helsingin poliisilaitos irtisanoi poliisin vuonna 2021, koska poliisilaitos piti häntä soveltumattomana tehtäväänsä.

Hälytys- ja valvontayksikössä työskennellyt ylikonstaapeli: Häntä epäiltiin viestittelyn vuoksi törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Mies lähetti viestejä myös irtisanotulle Rikostutkintayksikön vanhemmalle rikoskonstaapelille. Syytettä ei nostettu. Lisäksi syyteharkinnassa on epäily virkasalaisuuden rikkomisesta. Helsingin poliisilaitos irtisanoi henkilön vuonna 2021, koska poliisilaitos piti häntä soveltumattomana tehtäväänsä.

Hälytys- ja valvontayksikössä työskennellyt ylikonstaapeli: Häntä ei esiselvityksen jälkeen epäilty rikoksista. Hän kävi irtisanotun Hälytys- ja valvontayksikön ylikonstaapelin kanssa vuosien ajan keskustelua, jonka sisältö ei ole poliisin arvojen mukaista. Helsingin poliisilaitos irtisanoi henkilön 18.1.2022, koska poliisilaitos piti häntä soveltumattomana tehtäväänsä.

Erityistoimintayksikössä työskentelevä vartija: Häntä ei esiselvityksen jälkeen epäilty rikoksista, mutta hän on ollut mukana eräässä keskusteluryhmässä ja käyttäytynyt keskusteluissa virkamieslain käyttäytymisvelvoitteen vastaisesti. Helsingin poliisilaitos antoi hänelle varoituksen 18.1.2022.

Hälytys- ja valvontayksikössä työskentelevä ylikonstaapeli: Häntä ei esiselvityksen jälkeen epäilty rikoksista. Hän kävi normaalia työhön liittyvää keskustelua yhden edellä mainitun henkilön kanssa. Helsingin poliisilaitoksella ei ole aihetta virkamiesoikeudellisiin toimenpiteisiin.

Lisäksi Erityistoimintayksikössä työskentelevä vanhempi konstaapeli ja Erityistoimintayksikössä työskentelevä vartija ovat epäiltyinä virkasalaisuuden rikkomisesta. Tapaukset ovat syyteharkinnassa. Näiden henkilöiden toiminnassa tai viesteissä ei ole nähtävissä äärioikeistolaista ideologiaa. Heidän osalta poliisilaitos odottaa syyteharkinnan tulosta ja mahdollista tuomioistuimen ratkaisua.

Helsingin poliisin on ansaittava kansalaisten luottamus teoilla

Poliisi käyttää suomalaisessa yhteiskunnassa merkittävää julkista valtaa. Kaiken poliisin toiminnan on oltava lainmukaista, yhteiskunnan arvoja vastaavaa ja eettisesti kestävää. Poliiseilla on muita virkamiehiä korostetumpi käyttäytymisvelvollisuus, joka ulottuu myös vapaa-ajalle.

– Meidän täytyy osoittaa teoilla, minkälaista toimintaa emme hyväksy, sanoo poliisikomentaja Lasse Aapio.

Poliisilain mukaan poliisin on kunnioitettava perus- ja ihmisoikeuksia. Lisäksi poliisin on toimittava asiallisesti ja puolueettomasti sekä yhdenvertaista kohtelua ja sovinnollisuutta edistäen.

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pöh

Helsingin poliisissa on ihan johdossakin henkilöitä, joita voisi kommenttien ja tekojen puolesta luulla äärivasemmistolaisiksi.
Omasta mielestä poliisissa ei pitäisi olla mitään ääriainesta siellä.

Qroquius Kad

Heitä ei tarvitse luulla äärivasemmistolaisiksi, he ovat sitä avoimesti. Keskusrikospoliisissa puolestaan toimii muuan rikollisylikomissaari Elvis Tomgren (taijokusentapainen!), jolla on kuusi(!) ottopoikaa Afrikasta ja toimii avoimesti ja ylpeästi Rasmuksessa.

Voiko tällainen henkilö toimia puolueettomasti kemumaturikollisuuden tutkijana? KriPon ja sisäministeriön mukaan voi.
Vaan auta armias, jos joku jepari erehtyy sanomaan jotain oman kansan puolustamisesta…

Moonman

Sen lisäksi, kuka ei muka tunne epäluottamusta ja pelkoa sellaista poliisia (Taponen) kohtaan joka poseeraa henkilön (Auvinen) kanssa, joka kiihottaa terrorisoimaan väärinajattelevien perheitä sytyttämällä tulipaloja näiden kotipihassa polttamalla näiden autoja.

Qroquius Kad

Onpa Helsingin PolPOssa tällainenkin Mahdottoman Puolueeton rikostutkija:

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1176351#p1176351

Pertsa

Nykyisen sisäministerin aikanahan tulkitaan äärioikeistolaiseksi kaikki sellaiset mielipiteet jotka ovat SDP:tä oikeistolaisempia.

Rullattu

Näin Suomen nähneenä en kyllä poliisin luottaisi, sillä vain muutama prosentti voi olla kansan puolella, loput ajaa ainostaan eliitin asiaa.

Ruotsin virheet

Sanotaanko näin, että odottelemme länsinaapurin tapaan, milloin joku naispoliisi polvistuu muslimin edessä. Eli osoittaa kunnioitustaan paremmalle ideologialle. Olen varma, että kyseisessä tapauksessa laitettiin ns raketti – insinööri ruotuun. Mutta eihän se käy. Antaa niiden hyppiä silmille. Koska rasssismi. 10 -15 vuotta, niin poliiseja syytetään lepsuilusta, sekä itketään poliisin toimesta julkisuudessa, ettemme voi mitään.

Tehdäänkehitysmaayhd

Onko tämä ns. nurkkien siivoamista ”roskista”?

jorma

Kukahan siellä oli erehtynyt tulemaan pt-median chattiin eli ”keskusteluryhmään”? Aijai. Tätä ei helposti paineta villaisella.

Ei päässä liiku

Virassaoleva henkilö saa kyllä olla epäisänmaallinen mt-suvakki oman kansan petturi, mutta jos on isänmaallinen syyllistymättä rikokseen niin viedään toimeentulo.

Mielestäni toiminta on silkkaa idiotismia ja oikein yllytetään suoraan toimintaan.

Qroquius Kad

Sitten yllytys menee täysin hukkaan, kun kenestäkään ei ole suoraan toimintaan.

kanander

Duoda, duoda. Äärioikeistolaisuus on siis rikos pelkkänä mielipiteenä? Ilman tekoja.

juhaII

Kyseessä on lain vastainen syrjiminen poliittisen mielipiteiden ja maailmankatsomuksen takia sekä aina perustuslakia myöten. Eikä myöskään sovi unohtaa YK:n julistuksia ihmisoikeuksista, jotka kaikki jäsenvaltiot ovat ratifioineen – osan tietenkin vain kusettaessa esim. Kiina.
Jos kysymyksessä olisivat BLM ja Antifa äärikommunistit aina ISIS-terroristeja myöten. Ei erottamisiia olisi tapahtunut, koska esim. Jari Taponen on twiitannut ”jihadismin” olevan ”demonisoitu” länsimaissa kuten ”radikalismiukin”!?!?!?? Pään katkonta demonisoitu
Naurettavaa touhua ja osoitus siitä kun ei ”kentältä” löydy ”ääääärrrrioikeistolaisia” syytettyjen penkeille syljettäviksi. Polpon on käytävä kiinni ”omaan lihaansa”, että saataisiin edes jotain parkua ja kiljumista YLE:een. Alas pitää punavihreiden vajota

Mitäs me uhrit?

No sanotaan niin,ilman vouhottamista, on totta, että oikeus on puolensa vallinnut. Suomessakin. Ja sehän onkin ihan selvää. Otetaan esim valtamedian toiminta. Kun väitetään, että oikeus Suomessa olisi riippumaton. Ei pidä paikkaansa. Toistan tätä, mutta 12 v sitten oli ns Demla. Ja on nykyään. Suomessa on ollut useita joukkoraiskauksia. Sekä uskonnon vuoksi olleita kunniamurhia. Joukkoraiskaukset olivat uusi ilmiö. Näin on sanottu. mutta jo vuonna 2009 ne tulivat todellisuudeksi. Kun ajattelin Lokan ilmituomaa groomigia, sekä siitä seurannutta puolustelua, niin inhottaa, sekä kuvottaa suvakkien puolustelu näitä Stan raiskaajia kohtaan. Ja se , että valtamedia puolustaa niitä.

Tyrsky
  • ”Äärioikeistolaiset toimijat korostavat vihollisinaan tahoja, joiden he kokevat uhkaavan kansallisvaltion, edustamansa kulttuurin tai valkoisen väestön olemassaoloa. ”
  • ”Etnonationalistisessa ajattelussa valkoinen väestö on uhattuna” … ”Ajattelu on olennaisesti läsnä äärioikeiston korostamassa väestönvaihtoteoriassa, jonka mukaan valkoinen länsimainen väestö pyritään tarkoituksellisesti alistamaan vähemmistöksi ja vähitellen korvaamaan länsimaissa.”

https://supo.fi/aarioikeistolainen-ideologia

IL rauhoittelee:

”Toisin kuin Ruotsissa, Suomeen ei ole syntynyt asuinalueita, joissa ulkomaalaistaustaisen väestön osuus olisi noussut yli 90 prosentin.”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201809042201163253

Wittgenstein

Suomessa tullaan kaikin käytettävissä olevin keinoin huolehtimaan siitä, että prosentti pysyy 89,999:ssä,loput 10,111% kootaan asuinaluekohtaisesti, narkomaaneista, kuntoutettavista Niuvanniemen potilaista, kantasuomaisista pedo- ja nekrofiileistä. Kansalaiset voivat siis nukkua yönsä rauhassa.

Antti Tifa

Toisille riittää nuhtelu ja kirjallinen varoitus. Tosin tämä päällikkö ei syyllistynyt vihapuheeseen tai rasismiin joka on kauheinta mihin voi viranomainen syyllistyä.
”Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Jarmo Pitkämäki löydettiin sammuneena vieraan omakotitalon pihalta Kauniaisissa.” https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/27c427a8-5ad0-48c5-930c-ed3d80cc66ba

...

Ai – Suomessa oli siis jopa YKSI oikea poliisi polpohuorien sijaan.

Kaitsu

Tilalle nyt sitten varmaankin etitään jostain joku ituhippi konstaapeli tai sitten ihka aito kommari miliisi.
Tässä maassahan poliisina saa olla ihan mikä kummajainen tahansa, kunhan ei ole ns äärioikeistolainen. Mitenkä se äärioikeistolaisuus sitten määritellään lienee mitä suurimmassa määrin tulkinta kysymys.

Qroquius Kad

Ääärrrioikeistolaisia ovat kaikki paitsi vaginalliset ja penikselliset viherkommunistinaiset.

Nih

Helsingissä on sittenkin natsien salaliitto menossa kun niitä on ihan joka paikassa ja kokoomuksen pormestariehdokas piha taisi olla oikeassa, kun näki niitä ihan kauppareissulla, porraskäytävässä ja jopa unissaan. Pian helsinkiä valvovat oikeat sharia poliisit ja silloin loputkin natsit saavat lähtöpassit ja he muuttavat maalle josta saavat turvapaikan.

ennakkoluuloinen

Perus-ja ihmisoikeudet kuuluvat toisille, mutta eivät taas toisille. Kenttäpoliisit ovat ilmeisest pohdiskelleet kyseistä dilemmaa selvä sanaisesti ja joku porukasta on ylenemisen toivossa rottaillu muut. Kenttäpoliisi tietää ja on raivona villien riekkumisesta mutta poliittinen johto hymistelee tunnetusti. Nykyään joutuu esittämään asiat viitteellisen peitellysti.

Raksaäijä

Niinpä… ja luottamus poliisiin kasvaa kohisten ollen kohta jopa 103% väestöstä??

Valtaisan kansansuosion saavuttanut ”Toveri, potki äärioikeistolaista”- kilpailu saavuttanee kohta hurmiollisen tason, joka takaa täydellisen kontrollin kansanvihollisista.

Uusimman ja keskuskomitean virallisesti hyväksymän sekä korkeimman johtajan siunaaman määritelmän mukaisesti kansanvihollisia ovat kaikki joiden ajatukset poikkeavat valtakunnan syyttäjän, korkeimman inkvisition ja rasmus ry:n määrittelemästä Oikeasta Ajattelusta. Alakoululaisien koulutukseen lisätään kurssimuotoisena opinnot joiden perusteella he tunnistavat vanhempiensa äärioikeistolaisuuden ja osaavat kertoa huolensa kiltille poliisille.

Edellä kuvattu todellisuus voi olla lähempänä kuin nyt ajattelemmekaan…