Poliisin öisissä ratsioissa gangstereilta takavarikoidaan arvo-omaisuutta

Ruotsin poliisi ja ulosottomies tekevät toisinaan hieman erikoisia iskuja, joissa jahdataan lähinnä kovan luokan rikollisia, jotka kulkevat kylillä rahaa tai arvo-omaisuutta “päällä”.

Esimerkiksi viime viikonloppuna poliisi pysäytteli Tukholman eliittiravintoloiden alueella Stureplanilla autoja. Pysäytystilanteessa kysellään normaalit ajokortit ja katsotaan autojen omistussuhteet. Jos selviää, että autoa kuljettava henkilö on gangsteri, jolla on ulosottovelkaa, niin auto lähtee takavarikkoon.

Lisäksi jos henkilöltä löytyy käteistä, kalliita kelloja, kultakoruja ym. rahanarvoista tavaraa, niin kaikki lähtee voudin mukaan.

Poliisi on kertonut tästä taktiikasta, että se on toimiva. Gangsterit ovat itsekeskeisiä ihmisiä ja heidän pitää näyttää, että paalua löytyy. Viikonloppuöisin tällätään parhaat Rolexit ranteeseen ja paksuimmat kultakorut kaulaan. Povitaskuun kääräistään paksu nippu seteleitä.

Ulosottomies voi viedä päältä jopa kalliita luksustakkeja, liivejä tai periaatteessa mitä tahansa, joilla on arvoa voudin pakkohuutokaupassa.

Viime viikonlopun ratsioissa 12 gangsteria joutui keventämään kantamuksiaan. Takavarikkoon saatiin kelloja, autoja ja isot summat käteistä.

 

Tällaisia ratsioita tehdään viikonloppuöisin myös teiden varsilla. Yksi hyvin yleinen pysäytyspaikka on pitkä Tranebergin silta citystä Alvikiin. Sillan loppupäässä on pysäytyspartio. Persaukisilta sippiukoilta (!), jotka ajelevat tonnin kiuluilla, ei yleensä kysellä mitään, mutta henkilöt jotka päräyttävät ratsiaan miljoonaluokan luksusautoilla, joutuvat syyniin. Jos on velkaa, on mahdollisuus jatkaa matkaa jalkaisin.

Poliisin taktiikka aiheuttaa muutenkin vipinää. Poliisiautoissa on nykyään lukulaitteet. Poliisiauton sisällä olevalle näytölle pärähtää kilpien perusteella eri tietoja. Perusjutut onko auto katsastettu ja onko käyttömaksut maksettu. Lisäksi poliisi saa sellaisia tietoja, että kuka omistaa auton. Jos auton omistajalla taas ei ole korttia, tai omistaja on joskus jäänyt kiinni ratista, niin partio voi muun tekemisen puutteessa tehdä u-käännöksen ja tarkistaa kuljettajan.

Myös etsintäkuulutukset, haastehakemukset ja sen sellaiset näkyvät lukulaitteella. Eli ei kannata jatkossa ajella omissa nimissä olevalla autolla, jos on B2-perässä.

Lisäksi lukulaitteen avulla saadaan sellaisia tietoja, että onko autolla parkkisakko- ja tietullivelkaa. Jos tällaisia laskuja on maksamatta yli 5 000 kruunun (noin 500 euron) edestä, niin auto lähtee tien päältä takavarikkoon ja sen saa takaisin vasta kun on maksettu sakot tai tullit.

Jos mahdollista, niin jatkossa kannattaa aina perustaa osakeyhtiö ja rekisteröidä auto sen nimiin. Varmuuden vuoksi.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
JuhoL

Oikeansuuntaista meininkiä. Jos siis eletään hyvinvointiyhteiskunnassa, niin ne verot pitää maksaa tavalla tai toisella 🙂

Tunnettu kalamies

Kenen hyvinvoinnista puhut? Niggatahojen elätykseen? Ei kiitos

Jeppe

Jep, kannattaa iskee sinne missä tuntuu eli lompakkoon. Siinä rispekti kutistuu kun tosikova kangsta joutuu potkukelkkailemaan.

Rullattu

Maksa verosi ja sakkosi.
Ei innosta oikein maksella semmottista puolta palkasta kun jotkut istuu perseellään ottamalla lainoja ja perseilemässä autolla pitkin maakuntia ilman tietoakaan tieliikennesäännöistä.

Qroquius Kad

Houkuttaisiko ammatinvaihdos gangsteriksi?

Rullattu

Yhtään rikosta en ole elämässäni tehnyt, joten päättele siitä.
Sen sijaan olen tehnyt töitä 17 vuotiaasta asti tähän päivään, noihin vuosiin mahtuu lomia vain ehkä kuukauden verran yhteensä.
Omasta mielestäni olen kyllä aika rehellisesti hoitanut hommani ja elättänyt siinä samalla perheeni josta poika täytti just 20 vuotta.

Wittgenstein

Kelpo Stahanov louhi yksin petromaksin kelmeässä valossa ketjuvartisella lapiolla 10.000 tonnia kivihiiltä sysipimeästä kaivoksesta Donetskilla ja kantoi kaiken tuon mustan kullan yksin jalan sinkkiämpärillä Moskovaan yhdessä päivässä vuonna 1932. On sydäntä lämmittävää nähdä, että vielä löytyy stahanovilaisuuden elähdyttämiä proletariaatin sankareita. Ehdotan Leninin kunniamerkkiä.

Rullattu

Unohdin että täällä pitäsi tekeytyä työttömäksi ja kirjoittaa miten sossu ei maksa tarpeeksi eikä ole edes kaljaan vara.

sikaari

Tai kunniajäsenyyden, K.Elomaan tyyliin?

Tunnettu kalamies

Kaljasieppoja saakin potkia perseelle, mädättävät vaan kaiken ja kuseksivat nurkkiin ja ovipieliin
Seppo Lehto

Tunnettu kalamies

“Urak”-lainasana Ryssälästä. Mielestäni sille voitaisiin keksiä suomalainen vastine

Suomi Finland

Miten olisi viiri?

sikaari

Saako ylemääräisestä munan uittamisesta bonareita? terv. 6lapsen isä, ihan poikani puolesta kyselen?

Tunnettu kalamies

Työnsankari “Hevonen” palkittiin Eläinten vallankumous kirjassa laittamalla se eläkepäiviksi = Makkaratehtaan auto haki 😉

Kukavaan

Riittäisikö matkan jatkumiseen se, että ajaa vuokratulla tai tuttavalta lainatulla autolla.

Puolueeton

Eihän tuo ajatus toimi näiden rikollisten suhteen. Se on tärkeintä, että omistaa ja voi sitä julkisesti esitellä. Jos se ei käy, voi olla, että rikolliset siirtyvät terroriin.

Tunnettu kalamies

Älä kirjoita potaskaa. Ei kukaan ulosotossa oleva voi omistaa kuin tavanomaisia tavaroita ja elontonsa ansaitsemiseen olevia esim suutari työvälineensä

Suomi Finland

Ganstojen aivosolut hakkaa toisiaan vastaan, kun ne yrittää miettiä ulospääsyä tästä nöyryytyksestä. Varmaan väkivallan lisääminen kuuluu keinoihin näilläkin idän ihmeillä.

X

Ei ainoa aivosolu voi hakata toista vasten. Mielenkiintoista nähdä miten vääräuskoiset reagoi asiaan, alkaa jumala on suuri huutelut ja sylkeä erittymään.

Suomi Finland

Hyi kuinka rasistinen ajatus. Olisin sentään suonut kehareille 2 aivosolua.

No jengipomolla on 2 ja jengin torpedoilla kullakin 1.

Nimetön

Eikös spurgujen nimissä saata olla paljonkin autoja. Mites jos yhdenkin auton maksut on myöhässä niin jääkö koko fleetin kuskit jalkamiehiksi?

Last edited 2 vuotta sitten by Nimetön
Neger Niggerson

Ainakin aikaisemmin oli Ruotsissa käytäntö, jos auto tuodaan maahan ilman moottoria, siitä ei mene mitään maksuja, koska kysymyksessä on ajokelvoton romu. Moottori voi olla vaikka takaluukussa. Kun motti laitetaan paikoilleen ja on tarkoitus rekisteröidä ja katsastaa auto, niin se rekisteröitiin viinapullopalkalla jonkun spurgun nimiin ja tälle lankesivat maksut, jotka sitten menivät perintään mutta tyhjästä on heikko nyhjästä. Auto tietysti sai uuden omistajan Tämä siis 80-luvulla.

jorma

Ohhoh. Tässähän on ihan hoomoilasena artikkelin luettuaan. Mitä ne svenssonit touhuaa? Seuraavaksi varmaan tervaa ja höyheniä.

Vitun perkele

Tuleeko poliiisien huvikasaan hieman tuloja. Noo, al capone saatiin linnaan veropetoksesta. Kolme viikkoa ilman alkomahoolia ja tänään sanoin, että vitut. Humala on mukavaaaaa.

Bling Bling

Fiksu veto viranomaisilta näyttää wannabe-gangstereille, että kultakejut ja Rolexit voivat lähteä milloin tahansa ja sen mukana tietenkin rispekti.

Vittuuntunu Stadilai

Nyt kun sama saataisiin ulotettua yhteistyössä Spanjuulien kanssa aurinkorannikollekin:

Ruotsalaisgangsterit valtasivat Aurinkorannikon: ”Tapauksia, joissa koko lipas on tyhjennetty uhriin”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ad307995-37ad-4c12-a1c0-5cc6a389c792

Tämähän on ollut ihan päivänselvää jo vuosia sitten, sama metodi pitää ottaa käytöön kuin Al Caponea kaadettaessa – iskeä omaisuuteen kiinni vaikka verolainsäädännöllä jos ei muuten!

Ohmygod

Tuollaisesta nöyryytyksestä ei toivu, muuten kuin polttamalla yhden parkkipaikallisen työssäkäyvien kantisten autoja. Sitten varmaan helpottaa.
Ja ajan näkee yhtä hyvin Citisenistä kuin Rolexistakin.