Tekaisiko valtamedia pienen valeuutisen lauantain mielenosoituksesta?

Levittikö valtamedia lauantain rokotepassia vastustavien mielenosoitusten alla puhdasta disinformaatiota? Siltä vaikuttaa, näin ainakin väittää journalisti Pelle Zackrisson Bulletinista.

Esimerkiksi SVT kirjoitti perjantaina artikkelin otsikolla, että Säpo varoittaa äärioikeistosta koronamielenosoituksissa. Artikkelin mukaan SÄPO:n eli turvallisuuspoliisin joku välimallin päällikkö olisi kertonut uutisille, että Motståndrörelsen eli Vastarintaliike käyttää koronamielenosoitusta hyväkseen ja värvää ihmisiä riveihinsä.

SÄPO:n mukaan vihaisia ja raivokkaita ihmisiä (joita osallistuu koronamielenosoituksiin) on ikään kuin helpompi värvätä mukaan Vastarintaliikkeeseen.

Artikkelissa sama SÄPO:n johtaja kehottaa ihmisiä miettimään kahdesti, että mitä tekee mielenosoituksissa ja keiden asialla siellä ollaan.

Varmaan hyvä yleisohje muutenkin. Mutta, Bulletinin mukaan SÄPO ei ole kehottanut tai varoittanut ihmisiä osallistumasta yhtään mihinkään. SÄPO:n tiedotuspäälliikko sanoo:

– Mielenosoitusvapaus ja sananvapaus ovat juuri niitä oikeuksia, joita Turvallisuuspoliisi suojaa ja puolustaa. Emme me varoittele ihmisiä osallistumasta mielenosoituksiin.

 

Jotenkin tässä asiassa paistaa taustalta ruotsalainen vasemmistolainen ”oikeistontutkimusryhmä” Expo. Expo on siis äärivasemmistolainen jonkinlainen tutkimusryhmä, joka tutkii äärioikeistoa. SVT:n artikkelissa mainitaankin juuri Expo, joka on antanut asiantuntijalausunnon SVT:n toimittajalle.

Voi siis kysyä hyvällä syyllä, että jos valtiolliselle pääuutiskanavalla puhutaan ”äärioikeistosta”, niin sitä on kommentoimassa asiantuntijana ”äärivasemmistolainen” toimija, että mitä uutisointia se sellainen on.

 

Bulletin-median tiimiin kuuluu useita hyvin tunnettuja ruotsalaisia journalisteja.

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
juhaII

Ruotsin Pohjoismaiden Vastarintaliikkeen sivustolla on juttu SAPÖ:n saamasta hepulista ja aika suorasta uhkauksesta pääsemisestä SÄPÖ:n seurattavien listoille sähköisellä seurannalla, jos julkeaa näyttää naamaansa ”vääränlaisessa” mielenosoituksessa. En ole nazzi enkä mikään, mutta käännänpä jokaisen kiven ja katson mitä sen alta löytyy.

Valtamedia ylikorostaa nk. äärioikeiston uhkaa kuten poliisikin tekee yli-innokkaasti voimaansa näyttäen niille, jotka eivät lyö takaisin pahasta maineestaan huolimatta. Kommunistit kuten BLM ja Antifa muine ilmasto -”istuntoa” ptotesi Saksan asemapaikastaaitävät kyllä saavat mellastaa vapaasti, koska SVT ja Ruotsin Radio on täynnä samaa jengiä. Kun valkoisia pieksetään ja puoli kaupunkia poltetaan niin ”homma meni vähän hulinaksi”! -By YLE.

Fixit!

Aivan kuin Suomessakin!

Qroquius Kad

Valtamedia julkaissut valeuutisen? Miten se on mahdollista, sellaistahan ei ole tapahtunut koskaan ennen…
Mihin tämä maailma onkaan menossa?!

Moonman

Kukas sitä väkivaltavasemmiston expon toimintaa rahoittikaan? Kuka?

Perkele

No paskaa vitun kusetus vittua koko vasemmisto ilman moraalia vittu

pöh

Jo vuosia vuosia vuosia sitten oppinut että ”valtamedian” uutisista varmaan 90% on potaskaa, ja pahemmaksi vaan menee.
Itse asiassa muuttui paljon pahemmaksi sen jälkeen, kun julkaisivat jonkun yhteislausuman siitä että ovat luotettava media ja blaa blaa.

X

Eikös toimittajan työpaikkailmoituksessa jo lue että tule meille töihin niin pääset vaikuttamaan asioihin. Osasta kirjoitetaan ja osasta ei, jos toimittaja ei jostain pidä tai on eri mieltä niin vaikuttaminen on helppoa. Lisäksi asoita voi hieman paisuttaa tai värittää niin saa enemmän klikkauksia.

pöh

Niinhän ne normaalit säätiedotkin on nykyäään jotain ”ääri-ilmiöitä”
Käristyskupoleita ja muuta millä saadaan taas ihmisten mieliin normaalista säästä kauhistuttava ilmaston lämpeneminen.

rellinen

Vai että sananvapautta säpot ja supot suojaamassa. Aikamoinen vitsi.
Kyllä ne puljut ovat enemminkin keskittyneet punakaartin asioiden edistämiseen, tovereiden nostamiseen joka puljun johtoon, pääomien toveroittamiseen ja ”porvarien” korruptointiin, sekä ”äärioikeiston” soluttamiseen.
Selkeästi se näkyy kansallismielisten äärimmäisenä heikkoutena, hajanaisuutena, riitelynä, uusia ryhmiä syntyy kuin sieniä sateella, sinne levitettynä ja pesiytyneenä ryssänrakkautena, juutalais-, siionisti-, vapaamuurarilänkytyksenä ym. häröilynä tarkoituksenaan leimata kansallismieliset ja konservatiivit hitleriläisiksi murhamiehiksi ja höperöiksi.

Qroquius Kad

Ne supot ja säpot ovat valtiollisia poliittisia turvallisuuspalveluita, joiden tehtävä on suojella ja ylläpitää vallanpitäjien asemaa. Vallanpitäjät puolestaan ovat vaihdettavissa määräajoin pidettävissä vaaleissa, jos niin halutaan.

Taas eilen nähtiin että ei haluta.

rellinen

Juurikin näiden supojen ja säpojen takia vallanpitäjät eivät ole vaihdettavissa. Ei edes vaalien kautta.

Qroquius Kad

Kyllä olisivat yhtä helposti kuin Unkarissa, jos kansallismieliset viitsisivät edes äänestää kotona jurnuttamisen sijaan. Mutta ei kai tälle mitään sitten voi.