Tekaisiko valtamedia pienen valeuutisen lauantain mielenosoituksesta?

Levittikö valtamedia lauantain rokotepassia vastustavien mielenosoitusten alla puhdasta disinformaatiota? Siltä vaikuttaa, näin ainakin väittää journalisti Pelle Zackrisson Bulletinista.

Esimerkiksi SVT kirjoitti perjantaina artikkelin otsikolla, että Säpo varoittaa äärioikeistosta koronamielenosoituksissa. Artikkelin mukaan SÄPO:n eli turvallisuuspoliisin joku välimallin päällikkö olisi kertonut uutisille, että Motståndrörelsen eli Vastarintaliike käyttää koronamielenosoitusta hyväkseen ja värvää ihmisiä riveihinsä.

SÄPO:n mukaan vihaisia ja raivokkaita ihmisiä (joita osallistuu koronamielenosoituksiin) on ikään kuin helpompi värvätä mukaan Vastarintaliikkeeseen.

Artikkelissa sama SÄPO:n johtaja kehottaa ihmisiä miettimään kahdesti, että mitä tekee mielenosoituksissa ja keiden asialla siellä ollaan.

Varmaan hyvä yleisohje muutenkin. Mutta, Bulletinin mukaan SÄPO ei ole kehottanut tai varoittanut ihmisiä osallistumasta yhtään mihinkään. SÄPO:n tiedotuspäälliikko sanoo:

– Mielenosoitusvapaus ja sananvapaus ovat juuri niitä oikeuksia, joita Turvallisuuspoliisi suojaa ja puolustaa. Emme me varoittele ihmisiä osallistumasta mielenosoituksiin.

 

Jotenkin tässä asiassa paistaa taustalta ruotsalainen vasemmistolainen ”oikeistontutkimusryhmä” Expo. Expo on siis äärivasemmistolainen jonkinlainen tutkimusryhmä, joka tutkii äärioikeistoa. SVT:n artikkelissa mainitaankin juuri Expo, joka on antanut asiantuntijalausunnon SVT:n toimittajalle.

Voi siis kysyä hyvällä syyllä, että jos valtiolliselle pääuutiskanavalla puhutaan ”äärioikeistosta”, niin sitä on kommentoimassa asiantuntijana ”äärivasemmistolainen” toimija, että mitä uutisointia se sellainen on.

 

Bulletin-median tiimiin kuuluu useita hyvin tunnettuja ruotsalaisia journalisteja.

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
juhaII
juhaII
23.1.2022 20:30

Ruotsin Pohjoismaiden Vastarintaliikkeen sivustolla on juttu SAPÖ:n saamasta hepulista ja aika suorasta uhkauksesta pääsemisestä SÄPÖ:n seurattavien listoille sähköisellä seurannalla, jos julkeaa näyttää naamaansa ”vääränlaisessa” mielenosoituksessa. En ole nazzi enkä mikään, mutta käännänpä jokaisen kiven ja katson mitä sen alta löytyy.

Valtamedia ylikorostaa nk. äärioikeiston uhkaa kuten poliisikin tekee yli-innokkaasti voimaansa näyttäen niille, jotka eivät lyö takaisin pahasta maineestaan huolimatta. Kommunistit kuten BLM ja Antifa muine ilmasto -”istuntoa” ptotesi Saksan asemapaikastaaitävät kyllä saavat mellastaa vapaasti, koska SVT ja Ruotsin Radio on täynnä samaa jengiä. Kun valkoisia pieksetään ja puoli kaupunkia poltetaan niin ”homma meni vähän hulinaksi”! -By YLE.

Fixit!
Fixit!
25.1.2022 06:40
Vastaa...  juhaII

Aivan kuin Suomessakin!

Qroquius Kad
Qroquius Kad
23.1.2022 20:45

Valtamedia julkaissut valeuutisen? Miten se on mahdollista, sellaistahan ei ole tapahtunut koskaan ennen…
Mihin tämä maailma onkaan menossa?!

Moonman
Moonman
23.1.2022 21:52

Kukas sitä väkivaltavasemmiston expon toimintaa rahoittikaan? Kuka?

Perkele
Perkele
23.1.2022 22:01

No paskaa vitun kusetus vittua koko vasemmisto ilman moraalia vittu

pöh
pöh
23.1.2022 22:43

Jo vuosia vuosia vuosia sitten oppinut että ”valtamedian” uutisista varmaan 90% on potaskaa, ja pahemmaksi vaan menee.
Itse asiassa muuttui paljon pahemmaksi sen jälkeen, kun julkaisivat jonkun yhteislausuman siitä että ovat luotettava media ja blaa blaa.

X
X
23.1.2022 23:59
Vastaa...  pöh

Eikös toimittajan työpaikkailmoituksessa jo lue että tule meille töihin niin pääset vaikuttamaan asioihin. Osasta kirjoitetaan ja osasta ei, jos toimittaja ei jostain pidä tai on eri mieltä niin vaikuttaminen on helppoa. Lisäksi asoita voi hieman paisuttaa tai värittää niin saa enemmän klikkauksia.

pöh
pöh
24.1.2022 11:29
Vastaa...  X

Niinhän ne normaalit säätiedotkin on nykyäään jotain ”ääri-ilmiöitä”
Käristyskupoleita ja muuta millä saadaan taas ihmisten mieliin normaalista säästä kauhistuttava ilmaston lämpeneminen.

rellinen
rellinen
24.1.2022 11:19

Vai että sananvapautta säpot ja supot suojaamassa. Aikamoinen vitsi.
Kyllä ne puljut ovat enemminkin keskittyneet punakaartin asioiden edistämiseen, tovereiden nostamiseen joka puljun johtoon, pääomien toveroittamiseen ja ”porvarien” korruptointiin, sekä ”äärioikeiston” soluttamiseen.
Selkeästi se näkyy kansallismielisten äärimmäisenä heikkoutena, hajanaisuutena, riitelynä, uusia ryhmiä syntyy kuin sieniä sateella, sinne levitettynä ja pesiytyneenä ryssänrakkautena, juutalais-, siionisti-, vapaamuurarilänkytyksenä ym. häröilynä tarkoituksenaan leimata kansallismieliset ja konservatiivit hitleriläisiksi murhamiehiksi ja höperöiksi.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
24.1.2022 11:36
Vastaa...  rellinen

Ne supot ja säpot ovat valtiollisia poliittisia turvallisuuspalveluita, joiden tehtävä on suojella ja ylläpitää vallanpitäjien asemaa. Vallanpitäjät puolestaan ovat vaihdettavissa määräajoin pidettävissä vaaleissa, jos niin halutaan.

Taas eilen nähtiin että ei haluta.

rellinen
rellinen
24.1.2022 15:51
Vastaa...  Qroquius Kad

Juurikin näiden supojen ja säpojen takia vallanpitäjät eivät ole vaihdettavissa. Ei edes vaalien kautta.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
24.1.2022 16:35
Vastaa...  rellinen

Kyllä olisivat yhtä helposti kuin Unkarissa, jos kansallismieliset viitsisivät edes äänestää kotona jurnuttamisen sijaan. Mutta ei kai tälle mitään sitten voi.