Erään afgaaniperheen satumainen tarina – heti pelipaikoille

Kun Ruotsiin ja muualle Eurooppaan saapui syksyn 2015 aikana paljon tulijoita, niin turvapaikka-aktivisten piiriin jäi ilmeisesti jotakin hampaan koloon – ihan kaikkia ei voitu jaxuhalittaa, vaikka haluja olisi ollut. Nyt tämä korjataan. Synnit pestään, sielut puhdistetaan ja itselle annetaan anteeksi.

Tuli taas eteen niin uskomaton menestystarina, että ei paremmasta väliä. Jos ruotsalaiset turvapaikka-aktivistit ottaisivat kaikki tulijat samalla tavalla vastaan kuin nyt jutussa kerrottavan afgaani”perheen”, niin maailma olisi hyvä paikka.

Ruotsin ulkoministeriö ilmoitti joskus loppusyksystä, että operaatio Afganistan on loppunut. Afganistanista on haettu muutama tuhat tulijaa eikä enempää voida tehdä. Enää ei lennä Afgan airways. Jostain kumman syystä muuan afgaanimies Ramatullah (nimi muutettu neljään kertaan) kuitenkin saapui Ruotsiin vaimonsa ja lapsensa kanssa joulukuun 9. päivä viime vuoden puolella.

On selvää, että jos lapset ovat 4- ja 5-vuotiaita, niin eihän perhettä voi jättää kadulle. Mutta jotakin taikaa tässäkin porukassa on. Nimittäin afgaaniperhe sai Tukholman naapurikunnan hienostoalueelta Ekeröstä kaksikerroksisen rivitalo-osakkeen. puolentoista kuukauden jälkeen kun olivat saapuneet Ruotsiin. Talo on yksityisomisteinen, eli Ekerön kunta vuokrasi perheelle yksityisiltä markkinoilta asunnon. Maahanmuuttovirasto taas kuittaa Ekerön kunnan laskun.

Taloyhtiön huoneistot ovat ei mitään pieniä kuppaisia yksiöitä, vaan 4-5 huoneen premium-asuntoja. Sisäänkäynti maatasosta, kera ison terassin ja toisessa kerroksessa on koko huoneiston levyinen terassi. Yhtiö on rinnetontti, joten huoneiston toisesta kerroksesta on mukava pääsy takapihan nurmikentälle. Autokatokselle on matkaa 30 metriä. Tällaisen asunnon hinta Tukholman vuokramarkkinoilla on… no en osaa sanoa mitään tarkkoja summia, mutta varmasti lähdetään 25 000 kruunusta ylöspäin.

Tällä hetkellähän perheellä ei voi olla mitään tuloja, muita kuin mitä Maahanmuuttoviraston maksaa Ekerön kunnalle, jonka kautta rahat menevät perheen tilille. Perheen pää ei luultavasti käy töissä. Ainakaan hän ei osaa ruotsia eikä englantia sanaakaan.

Ilmainen asuminen on taattu siihen asti, kunnes Maahanmuuttovirasto myöntää turvapaikkaan perustuvan oleskeluluvan. Sen jälkeen alkaa harras elämä, ja asunto on edelleen ilmainen.

 

Perheen talouspuoli on ihan kohtuullinen. Koska he saavat turvapaikan, pääsevät he automaattisesti työvoimatoimiston kautta järjestettävälle SFI:n kurssille, jossa tulijoille opetetaan ruotsin kieltä, kulttuuria ja tapoja. Tämä kaksi vuotta kestävä ns. kotouttamisohjelma, ruotsiksi etableringsprogram, on ikään kuin työtä, siitä saa palkkaa. Koska perheessä on kaksi aikuista, niin he kukin saavat 6 160 kruunua kuukaudessa osallistuessaan tälle kielikurssille. Lisäksi kutakin lasta kohden 800 kruunun lisäosa. Päälle vielä 2 500 kruunun lapsilisät kahdesta lapsesta. Eli perheen tilille tipahtaa joka kuun 25. päivä 16 420 kruunua discorahaa.

Raha tulee siis siitä, että jaksaa käydä 4 kertaa viikossa SFI:n koulutuskeskuksessa, perjantai etäpäivä. Nyt korona-aikaan luultavasti suurin osa ajasta on etäopiskelua.

 

Ei tietenkään monen mielestä iso summa, mutta tässä pitää ottaa huomioon se, että Ekerön kunta, tai siis tarkasti Maahanmuuttovirasto maksaa perheen 25 000 kruunun vuokran, tai mikä se summa sitten onkaan. Tuo käteen jäävä reilu 16 tuhatta kruunua on siis käteen jäävää rahaa. Euroina noin 1 600 euroa.

Perhe saa luultavasti myös erilaisia etableringstödin lisäosia, mutta turvapaikka-aktivistit ovat tässä yhdeydessä jo hoitaneet asian. Koko asunto on kalustettu huonekaluja ja tyynyliinoja myöten. Varmaan raanutkin seinillä. Koko tämän ajan maahantulosta tähän päivään perhettä on kuljetettu turvapaikka-aktivistien toimesta sinne ja tänne. On pidetty se huoli, että perhe varmasti kotoutuu. Tai kotiutuu.

 

Siihen mennessä, kun yksin tämä kaksivuotinen kotouttamisohjelma on saatu läpi, niin perhe on saanut veronmaksajien kirjaimellista tukea vajaa 400 000 kruunua. En laskenut vuokria 25 000 kruunua per kuukausi, joka tekisi lisää 600 000 kruunua. Eli kahden vuoden panostus on miljoona kruunua eli 100 000 euroa. Tähän lisäksi muut toimet mitä viranomaisten palkoista, extrakuluista ja sen sellaisista tulee.

Jos siis jokainen euro, tai tässä tapauksessa arvoltaan matalampi kruunu, tuottaisi edes puolet summasta takaisin, niin isäukko saisi painaa todella pitkää päivää pizzakokkina tai Foodoran ruokalähettinä, että toisi verorahoillaan panostetun summan takaisin.

 

Noh, sehän ei ole tärkeää, vaan – ilmava riisi.

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pöh

Lähellä missä asun on somaleiden kauppa, jonne tulee aina pakettiautolla kuormia ruokaa, juomaa, mattoja ym ilmeisesti jostain afrikasta.
Mutta asiakkaina käy somalinaisia joilla näkyy vain silmät kaavun alta, ihmeellistä on vaan että ne kaikki ajaa kaupan eteen tuliterillä hienoilla autoilla.
Ihmeellistä siksi että ikinä en ole nähnyt somalinaista töissä missään?
Liekkö niiden satojen yhdistysten kautta rahat hankittu?

huntu

ei tossa tarvi välttämättä edes yhdistyksen rahaa, kun kakaroita on +5 ja taloudessa 1 ukkeli ja neljä hunnutettua niin aika hyvin paukkuu tuet jo sillä.

T

Somaleilla on runsaat määrät erilaisia yhdistyksiä joilla kuppaavat verorahaa.

Tomppa

Näin viime kesänä Tampereen Ikean bussipysäkillä nuorehkon hyvinhoidetun näköisen afrikkalaisnaisen, jolla oli päällä kalliit, tuliterät merkkivaatteet ja -laukut ja kultaa enemmän kuin ganstaräppäreillä. Nainen ei suinkaan noussut bussiin, vaan hänet hakeneeseen isoon mersuun. Mahtoiko olla turvapaikanhakija?

Moktar

Taas pojat öyhöttävät täällä pää punaisen. Eikka se puun takaa luimistelee vaikka korvat näkyvät. Eikös tekohampaanne lonksu taas liikaa söpösti tankuttaessa? Naurelen ajatellen juttujanne. Ottakaa minusta oppia. 😉
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17292493/muslimit-uskovat-etta-esim–kristityt-ovat-alempiarvoisia-ihmisia#comment-112497644
Maahanmuuttoterveisin, Moktara

DErztoj

Odotamme innolla milloin Ramatullah mokaa tämän kaiken hakkaamalla muijaansa kun se viihtyy liian hyvin. Eiköhän siitäkin rasismia löydetä kun asuntopaska ei ole tarpeeksi korkealla niinsanottuun muslimiakanheittoon..Varmaan Ramatullah nyt jo kiroilee kun toi Ekerö takapajula sontaläjämesta on vaan täynnä ruotsalaisia, tekee satavarmana mieli kunnon ghettoon, mutta kämpän siellä on oltava paljon isompi ja korkealuokkaisempi kuin tämä nykyinen läävä.

rocky

Onhan se epämiellyttävää moneen kertaan joutua kantamaan ylös ennenkuin henki lähtee.

Ekerö valloitettu

Ekeröön työnnetään joka konstilla matuja ja ekeröläiset ovat saaneet tarpeekseen koska asuntoja ei ole eikä takapajulan barbaarit muutenkaan kiinnosta:

https://www.mitti.se/nyheter/ekeroalliansen-oppnar-for-att-pausa-flyktingmottagande/repujm!R3v60wG5gz0cEpbs9ldZ2A/

Idyllisestä ja hienosta paikasta halutaan ilmeisesti tehdä samanlainen MKH = monikulttuurihelvetti joita on syntynyt mitä odottamattomiinkin paikkoihin. Esim. Ludvikassa, pikkupaikassa Etelä-Taalainmaalla, ovat lapsijengit alkaneet käydä aikuisten kimppuun (Expressen).

Moonman

Ehtii varmaan sitä ennen sitä käydä niin, että ramatullah perheineen jatkaa elämää paskanistanilaisittain, eli huutoa, älämölöä, paikkojen hajottamista ja sotkemista ja asunto remonttikuntoon, kunnes ympäröivien asuntojen maksavat asukkaat muuttavat pois, jolloin tilalle tuodaan lisää ramatullaheja. Kierre jatkuu vuosia ja alueen asuntojen hintataso romahtaa. Ei varissuotakaan rakennettu päivässä.

Vårt Hem Cimex

Onhan sekin rasismia että muitten kiinteistöjen arvo romahtaa ylempirotuisten naapureiden ja mukanaan tuomiensa luteiden takia.

Moonman

Niin, onneksi markkinataloudesta hankkiudutaan eroon great resetin myötä, kun se ei noudata monikulttuurin sääntöjä. Sitten asutaan vuokralla 20 neliön älylaatikossa, kun naapurissa huutaa ja meuhkaa ramatullahin perhe.

keepperi

Tyypillinen sankaritarina ja menetyksen aineksiahan tässä on mistä suomistan ottaa mallia.
Mikä voisi mennä vituiksi koska ruotsistanissa on jo onnistuttu.

En puhu epäonnistumisesta siinä kontekstissa että kuinka matut saadaan sulautettua valtakantaväestöön fy fan niitä kuaffreita!! –

puhun siitä onnistuuko vasemmisto maan islamisoimisessa. Tällaisella maahanmuutolla taatusti onnistuu ja suomikin muuttuu vihertransustaniksi missä muslimeilla on oikein hyvä olla.

Vassari_kontentti

Nyt on swedutoimijoilla häpeän paikka. Missä M-sarjan BMW X5? Ei perhe ilman autoa pärjää.

Kempeleen Korleone

Miettikääpä, jos tuollainen ”korillinen todellisia kultaminia”, Ruotsin pelastajia, työvoimapulan paikkaajia, raketti-insinöörejä, aivokirurgeja, jne. olisi majoitettu johonkin aneemiseen vastaanottokeskukseen. Millaista syvää ja rakenteellista rasismia se olisi ollut? Syrjäytyminen ja masentuminen olisi vainoa ja sotaa paenneilla alkanut välittömästi! Huippuosaajat ei olisi heti päässeet kotoutumaan vailla huolia ja murheita. Miten olisi käynyt Ruotsin pelastamiselle ja työvoimapulalle?

Varmaan olemme kaikki yhtämieltä siitä, että Ruotsi toimii oikein ja oikean humaanisen suurvallan tavoin. Houkutelkaa vaan kaikki kaukomaiden loisväki sinne Ruotsiin, niin ne ei tule tänne Suomeen meidän elätettäväksi!!!

Antti Tifa

Toivottavasti pistävät kämpän paskaksi koska sen omistaa väärääuskoinen saasta.
Kiitos kuuluu allahille jonka tahdosta kaikki hyvä valuu Afghaaniperheelle.

Tuupovaaran Tietäjä

Suomessa on laskettu että jokainen maahantuotu kultamuna, arabi, somali, afgaani jne kustantaa elinikänsä aikana keskimäärin miljoona euroa
Hyvin harva kun koskaan on sellaisella palkalla töissä että elättäisi itsensä ilman tukia kun ei ole ammatti- eikä kielitaitoa. Ja monellako on intoa niitä hankkia kun rahaa tulee Kelasta 10 kertaisesti kotimaan tienesteihin verrattuna kaupungilla hengaillessa.

Qroquius Kad

Mitä? Missä noin on sanottu, että kemumatut kustantavat meille täälläolonsa?

Minä kun olen ollut siinä luulossa, että me vääräuskoiset kustannamme heidän kaiken elonsa ja olonsa, josta he kiittävät ryöstelemällä, raiskailemalla ja terrorisoimalla.
Ensimmäistäkään killinkiä täällä loisimisestaan he eivät ole tähän mennessä kustantaneeet, ja nyt minä saan kuulla, etä he kustantavatkin elämänsä jopa miljoonalla eurolla.

Ehläpä seuraavaksi saan kuulla, että he kustantavat myös meidän vääräuskoisten elämisen ja olemisen ylivertaisella ahkeruudellaan?!
Jo on maailmankirjat sekaisin!

Vai tarkoittaako verbi ”kustantaa” nykyään jotain muuta kuin vielä vähän aikaa sitten?

Anonyymi

Viestin voi tulkita siten, että matu keskimäärin aiheuttaa kustannuksia yhteiskunnalle eli kustantaa miljoonan elinkaarensa aikana. Maksajina ovat muunmuassa tämän sivuston lukijat.

Kumminkin miljoona lienee liian pieni matun ylläpitokustannus. Matut levittävät perimäänsä, jolloin syntyy uusia kustannettavia, jotka levittävät perimäänsä ja taas syntyy uusia julkisella rahalla ylläpidettäviä.

Tuupovaaran Tietäjä

Nimenomaan tarkoitan sitä että jokainen matu on meille veronmaksajille kustannus, menoerä, tappio
Olisiko nyt riittävän selkeästi sanottu

Tuupovaaran Tietäjä

Niin , ja se miljoona tarkoittaa jokaista yksilöä erikseen, eli Ramatullah + vaimot+ jälkeläiset niin monenteen polveen kun eivät elätä itseään
Eli voi olla 10 miljoonan menoerä yksi perhe
Että siitä vaan niitä perheitä tänne yhdistelemään niin meillä ”rikkautta” riittää

Tomppa

Unohditko kertoa Paavo, että tämä afgaaniperhe tuli Ruotsiin Iranista?