Isis vahvistuu taas, useita iskuja viime aikoina

Monien eri kansainvälisten medioiden mukaan isis alkaa taas vahvistua. Viime viikolla tehtiin iso isku kohti vankila-aluetta, jossa on yli 13 000 vangittua isis-miestä pidetään säilössä.

Tilanne Syyrian koillisosissa ja Irakin luoteisosissa ei ole enää kauaa rauhallinen. Alue on kurdijoukkojen vallassa, jossa on kuuluisa al-Holin naisvankileiri, mutta se on kevyttä tavaraa verrattuna siihen, että muutamassa vankilassa pidetään vangittuina yli 13 000 miesvankia, jotka kaikki ovat fanaattisia jihadisteja.

 

Al-Sinan-nimisessä vankilassa alkoi viime viikolla vallanvaihto, kun vankilan ulkopuolelta hyökkäisi isis-sotilaita kohti vankilaa. Reilun viikon kestäneiden taistelujen tulos on se, että vankilasta pääsi karkaamaan useita vankeja, mutta mitään määriä ei tiedetä.

Tällä hetkellä vankilassa on pattitilanne. Isis-sotilaat pitävät useita satoja lapsia kilpenä kurdijoukkoja vastaan, jotta nämä eivät voi antaa suoraa tulta. Vankila on piiritetty, mutta kurdijoukot eivät toistaiseksi ammu lapsikilven takia.

Ongelmaa pahentaa Turkki, joka selvästikin haluaa, että isis-vangit päästetään karkuun. Turkki pommittaa kurdialueita säännöllisesti, joka lisää vain epävakautta. Kurdijoukot ovat useaan kertaan pyytäneet apua ja sanoneet, että he eivät voi enää kauaa pitää linjojaan. Länteen on vedottu, varsinkin siksi, että isis-vankien joukosta suurin osa tulee länsimaista tai Venäjältä. Joukossa on kymmeniä, mahdollisesti satojakin ruotsalaisia isis-jihadisteja.

Isiksen tarkoitus on nyt se, että se yksinkertaisesti taistelee ensin vankiloita vastaan vapauttaakseen ne tuhannet vangitut jihadistit. Kun tämä operaatio on saatu valmiiksi, niin isis perustetaan uudestaan.

Myös muualla kuin vankila-alueilla isis on vahvistunut. Syyrian ja Irakin puolella isis-sotilaat ovat tehneet useita iskuja. Joissakin kaupungeissa sama siviili-ihmisten lahtaus on alkanut uudestaan, kuten se muistetaan muutamia vuosia sitten isiksen kulta-aikoina.

 

Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pekka Patrol
Pekka Patrol
28.1.2022 08:53

Joko Sanna ja Pekka Air ovat hakemassa loputkin isisläiset turvaan Suomeen?

Riittää, että sanoo olevansa suomalainen, vaikkei omaa henkilöpapereita tai osaa kieltäkään.

Ei se niin noko nuukaa ooo -sanoo koneen kapteeni.

T
T
28.1.2022 09:36
Vastaa...  Pekka Patrol

”Weak men create hard times”

Suomi Finland
Suomi Finland
28.1.2022 09:17

Nyt hyväsignalointi käyntiin ja silakat ja sardiinit marssimaan IS- miesten välittömän vapauttamisen puolesta.

Noiden pitäminen säilössä alkaa olla jo vaikeaa. Vaihtoehdot käyvät vähiin, mutta ei niitä ainakaan mikään järkevä maa ota vastaan, jos ne pitäisi oikeuden tuomion puuttuessa vapauttaa.

Jotakin kyllä pitää vapauttaa, mutta mitä?

Suomi Finland
Suomi Finland
28.1.2022 16:48
Vastaa...  Suomi Finland

Ehkä etelänapa olisi noille hyvä loppusijoituspaikka? Mitään faattia siellä ei olisi, mutta kun hampaat kalisisi, niin olisi edes kali.

Pohjoisnapa on liian lähellä meitä.

Piiloarmeija
Piiloarmeija
28.1.2022 09:23

Jos ja kun isis ns herää henkiin sekä vahvistuu, niin idiootit Skandinaviassa ovatkin toimineet terroristien kannalta, no kuten hyödylliset idiootit. Tuomalla niiden jäseniä tänne, kuten kunniakansalaisia jaxuhalien kera. Ja levittämään jihadistista sanomaa. Ja vieläkään ei olla puututtu siihen, miten esim suomi rahoittaa ns mutkien kautta näitä terroristeja.

Päättäjät 🤪
Päättäjät 🤪
28.1.2022 12:44
Vastaa...  Piiloarmeija

Samalla pohjoismaat edes auttavat uusien terojen rekrytoinnissa tuomalla tänne rekrytoijia jaxuhalien kanssa suoraan teroleiriltä.

Rannantomppa
Rannantomppa
28.1.2022 10:08

Sieltä ne tännekkin jotain kautta lopulta tiensä löytävät pitopöytien ääreen. Sapelit heiluu kadulla ja toreilla. Autoja palaa ja pommeja räjähtelee Ruotsin malliin. Se on varmaan sitä kotoutusta ja sitten ihmetellään et miksi kävi näin.. joka toisella on panostajan paperit vaan kohde on vielä mietinnän alla.

jorma
jorma
28.1.2022 10:42

Siellä moukaroikoon toisiaan. Kunhan pysyvät poissa ihmisten ilmoilta.

Tupauuno
Tupauuno
28.1.2022 11:45

Pekallahan on lähes vapaat kädet tuoda tänne myös näitä miespuolisia Isis-terroristeja. Afganistanistakin piti pelastaa eduskunnan päätöksellä 186 tai sinnepäin. Mutta katos kummaa, niitähän taisi tulla jo lähes 500 jos ei jo lähemmä 1000. Ja lisää pitäisi saada. Että sellainen lupa ja Pekka olettaa luonnollisesti, että sama pätee Isis-terroristien kanssa. Kun muutama on saatu sisään, seuraavilla on jo vapaa pääsy. Syytteitä ei Isis-terroristeille keretä antaa, kun on nämä Päivi Räsäsen hommat ja muutkin..

Tane
Tane
28.1.2022 13:10

Milloin muka on ollut isisin KULTA-AIKA? Oliko ihanaa elämää?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
28.1.2022 14:02
Vastaa...  Tane

Se on suhteellinen käsite.

Esim. jos henkilön A nenäkarvat yhdistetään henkilön B perskarvoihin, on molemmilla absoluuttisesti nenä perseessä, mutta suhteellisesti henkilöllä B on mukavampi olla.
Kummallakaan ei ole silti kivaa.

Taitolaji
Taitolaji
29.1.2022 15:38
Vastaa...  Tane

Se ironia…

Siperia opettaa
Siperia opettaa
29.1.2022 05:51

Länsimaiden tulisi jättää nuo itse selvittämään välinsä kun kerran apu ei kelpaa. Kyllä niistä ajan myötä tulee säyseempiä kun ihmiset vain häviää ja kuolevat pois. YLE on taas alkanut saman mitä ennen koronaa, seuraamaan noiden alkuihmisten tekemisä kun se saatana siitä ei kummene vaikka siellä olisi sata YLE:n toimittelijaa yötäpäivää.