”Sosiaalifirmoilla” suku Afrikasta Ruotsiin

Usein tulee ihmeteltyä, että kun virallisissa tilastoissa ns. työperusteiset oleskeluluvat ovat Ruotsissa lukumäärältään suurenpuoleisia, niin voiko jutussa olla joku kikkakakkonen?

Ruotsiin haettiin viime vuonna reilu 56 000 oleskelulupaa työn perusteella. Niitä myönnettiin 38 190 henkilölle, joista 9 130 on vahvistettuja työnantajia. Oleskeluluvan tarvitsee henkilö, joka tulee EU:n ulkopuolelta, paitsi norjalainen, jota koskee Pohjoismainen vapaa liikkuvuus.

Kuulostaa isolta luvulta. Tuli yllättäen eteen sellainen vinkki, että Järvan alueen kaupunginosavaltuustot – Spånga-Tensta ja Rinkeby-Kista, johon kuuluvat kaikki Järvan suuret maahanmuuttajalähiöt Rinkeby, Tensta, Hjulsta, Akalla, Husby ja Kista – ovat myöntäneet kehitysmaista tulleille tulijoille, ja heidän pyörittämilleen siivousfirmoille kymmeniä, ellei peräti satoja hankintasopimuksia. Toisin sanoen Tukholman kaupunki siivotuttaa näillä kolmansien maiden siivousfirmoilla kaupungin ja valtion toimitiloja.

Kun asiaan perehtyy enemmän, niin sitä kummallisemmaksi se menee. Yksin Enirosta löytyy 32 siivousfirmaa, jotka sijaitsevat Rinkebyssä. Rinkebyssä on noin 17 000 asukasta, eli vastaa Forssaa tai Pieksämäkeä asukasmäärältään. Pieksämäellä siivousfirmoja on seitsemän, Forssassa 11.

Kun tsekkaa alueen muiden lähiöiden siivousfirmat, niin Tenstassa siivousfirmoja on 25, asukkaita vähän enemmän kuin Rinkebyssä eli vajaa 19 000 asukasta. Husbyssä asukkaita on 12 000 ja siivousfirmoja 21. Naapurilähiössä Akallassa, joka on suurin piirtein saman kokoinen, siivousfirmoja on 25. Kistassa firmoja on niin ikään parisenkymmentä.

Eli, tällä Järvan alueella, jossa asuu noin tällä hetkellä vajaa 80 000 ihmistä, on yli 120 siivousfirmaa, jotka löytyvät pelkästään Enirosta. Patentti- ja rekisterivirastosta saisi tarkan tuloksen, mutta Eniro on suuntaa-antava. Järva vastaa väkimäärältään siis Kouvolaa tai Poria. Porista siivousfirmoja löytyi kolmisenkymmentä. Kouvolasta siivousfirmoja on parisenkymmentä, ja mukaan on laskettu Kuusankoski ja muut Kouvolaan kuuluvat ympäryskunnat.

Kun vielä ottaa tähän Botkyrkan kaupungin Hallundan, Albyn ja Fittjan lähiöt, niin siellä siivousfirmoja näyttää olevan ”normaali” määrä, eli ei edes puolia siitä mitä Tukholman Järvan lähiöissä, vaikka kooltaan ne ovat suurin piirtein samaa luokkaa.

Mistä sitten on kyse?

Somalialaisilla on Järvassa kymmeniä firmoja, jotka ovat saaneet sopimuksia kaupungin kanssa. Yksi firma siivoaa koulun rappuset, toinen siivoaa käytävää, kolmas luokkahuonetta, neljäs vessat jne. Viides siivoaa sosiaalitoimiston käytävää, kuudes huoneet jne jne.

Kun näillä firmoilla on ikään kuin kiinteät sopimukset kaupungin kanssa, eli he voivat toteennäyttää, että työtä riittää vaikka maailman tappiin, niin tapahtuu seuraavaa: Otetaan puhelun, jonka suuntanumero on +252. Puhelu menee Somaliaan.

Sieltä värvätään serkun kummin kaima töihin Ruotsiin. Rinkebyssä sijaitseva firma tekee virallisen työsopimuksen vakituisesta työsuhteesta, laittaa Maahanmuuttovirastoon hakupaperit työperäisestä oleskeluluvasta ja parin kuukauden päästä firman postiin tulee oleskelulupa. Sen jälkeen hankitaan Somaliassa olevalle ”työntekijälle” lentoliput ja se on siinä. Ei tarvita mitään vuosia kestäviä turvapaikkaprosesseja eikä asyylin kerjäämistä. Riittää, että Ruotsin päässä oleva klaaniserkku kirjoittaa sen työsopimuksen.

Tässä kuviossa on vielä se seikka, että Tukholma tekee näitä siivoussopimuksia mahdollisimman monen firman kanssa, jotta saadaan samalla jotain puuhasteltavaa porukalle, joka muuten ei ikinä pääsisi mihinkään töihin. Siivousfirmat kyllä hoitavat sopimusehdot, eli kyllä siellä käydään siivoamassa. Mutta kyse onkin siitä, että afrikka-osasto on keksinyt käyttää tätä kikka kakkosena. Tällä systeemillä saadaan vaikka koko Somalia Tukholmaan.

Juttu toimii ainakin Tukholmassa, mutta vaikuttaa, että esim. Botkyrkassa systeemi ei toimi.

– – –

Näyttää siis siltä, että vähän yksi sun toinen etninen vähemmistö kehittää itselleen jonkun viritelmän, jonka avulla kupataan ruotsalaista veronmaksajaa. Syyrialaisilla on kotipalvelu-petos. Se toimii suurin piirtein samalla tavalla kuin siivousfirma-kuvio, pienin poikkeuksin.

Suosittelen kelloa tuntia aikaisemmaksi herättämään huome aamulla. Uuteen viikkoon reippain mielin.

Olen aivan varma, että Suomessa on jotakin samankaltaisia systeemejä. Jonkun pitäisi perehtyä niihinkin.

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jeppe

Eikös tää muuan suomali ali jotain patsastellu joku vuosi valtamediassa puku päällä ja nojaili mersuunsa. Ei ollu pitkä nokka mutta korvat höröllä.
Sittenhä siinä tuli jotain sanomista kimppakämpistä, palkoista jne. normaaliin yritystoimintaan liittyvää.

Vassari_kontentti

En tiedä mutta tuli vain mieleeni, että tuossa lähihuoltsikan kuppilassa on kuukerikokki. Koskaan mikään ei mene 100%:sesti oikein. Jostain syystä. Ite epäilen, että koska ÄO.

Lisää älliä

Eräs herrasmies löi joskus ruokalassa oharin tehnyttä parempiuskoista keittokauhalla päähän, saattoi tulla hieman lisää järkeä iskun johdosta, maksoi ainakin velkansa nopeasti.

Oloneuvos

No eihän siinä, laitetaan kello soimaan 04.15 ihan hyvä aika lähteä töihin.

MattiS

Tämä on sitä tutkivaa journalismia mitä valtamediankin pitäisi tehdä. Läjäyttää koko turvapaikkapuhallus suuren yleisön tietoon. Liian moni menee sillä tiedolla mitä valtamedia kertoo. Tai mitä jättää kertomatta.

Qroquius Kad

Ei viherkommunistisen valtamedian tehtävä ole kertoa tosiasioita vaan palvella viherkommunismia maailmanvalloituksessaan.

Virkamiesagenda

Ruotsissa SVT ja Expressen kertovat kiitettävästi sen minkä selville saavat, esim. SVTn ”Uppdrag Granskning” ja TV4n ”Kalla Fakta”.

Ruotsin suurimpana ongelmana ei ole poliitikot (jotka ovat laiskaa ja itseriittoista väkeä 90%) vaan AGENDAA AJAVAT VIRKAMIEHET. Poliitikot eivät jaksa lukea/osaa ymmärtää papereita (esim. entinen kehno sossuministeri päättää nyt ydinjätteestä!) vaan virkamiehet ja avustajat esittelevät asiat heille.

Poliitikot vaihtuvat mutta virkamiehet jäävät… siksi politiikka ei juurikaan muutu vaikka puolueet vaihtuvat.

seant

Posti on yksi sisäänheittäjä
Sanomalehtien jakaminen on monelle ensimmäinen askel suomalaiseen työelämään. Posti palkkasi pelkästään pääkaupunkiseudulla varhaisjakeluun vuonna 2018 noin 1 950 henkilöä, joista maahanmuuttajia oli 85 prosenttia. 
https://www.posti.com/globalassets/corporate-governance/reports/2018/posti_2018_vastuullisuusraportti2018_fi.pdf

Sivu 13 eli noin 1600 matua /v siirtyy sossuun, kun n. työnantajan on maksanut palkkaa n. 5500 euroa kuluineen 6 kk aikana.

Juha Sipilä

Olen shokissa.

kanander

Ei ole todisteita, mutta olen kuvitellut, kuinka kaksi matua toimii toisilleen tulkkina Kelassa. Eiköhän siitä makseta 80 euroa tunnilta. Sitä aikaa voi sitten pidentää kun välillä käydään kämpillä hakemassa jotain dokumenttia.

Paikalla ollut

Jo vuonna 2008 maksettiin tulkille 100€/tunti. Tulkki jakoi tämän ”potilaansa” kanssa. Sen 100€ sai, vaikka käynti olisi kestänyt 10 minsaa ja molemmau ymmärsivät selvästi suomea.

pöh

”työperäinen” maahanmuuttohan lisääntyi, eniten ravintola-alalla samaan aikaan kun koronan takia ravintolat suljettu ja ravintolatyöntekijät lomautettu.
Joku maanmies tekee ”työsopimuksen” tulija sitten maksaa siitä sille pizzerian ym ravintolan pitäjälle..

Sami

Hyvä huomio! Ravintolat ovat kiinni, mutta kehisravintoloiden kehistyövoimapula on ennätysmäinen.

Kumpi tässä kusettaa enemmän, kehikset vai Maahanmuuttovirasto?

timo

Lisää kikkakakkosia. Kannattaa lukea jos haluaa nauraa. Hyvä esimerkki siitä mitä poliittinen kerrektius saa aikaan kun mikä tahansa menee läpi sen nimissä.
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008551608.html

Yle kiinni pian

Ja kenellä on listoja näistä v-medioiden maskoteista, laittakaa listan jatkoksi. Siiihen uusnorjalaisten puolelle.

KOK ja MILJÖP takana

Tukholman kaupungin johdossa ovat Moderaatit yhdessä Miljöpuolueen kanssa. Ovat saaneet aikaan uskomattoman määrän peetä.

Jones

Saattavat jopa teeskennellä ihmiskaupan uhreja, ja näinollen saada jatkuvan oleskeluluvan.
https://syrjinta.fi/documents/25249352/92496363/Ihmiskaupan+uhrien+oleskelulupak%C3%A4yt%C3%A4nt%C3%B6+(pdf).pdf/a25f0b4b-c548-ff3c-35d0-9b0eae8eb3a1/Ihmiskaupan+uhrien+oleskelulupak%C3%A4yt%C3%A4nt%C3%B6+(pdf).pdf?t=1632807528068
-Ihmiskaupan uhri voi saada jatkuvan oleskeluluvan myös yksilöllisestä inhimillisestä syystä esimerkiksi haavoittuvan aseman perusteella (52 §).

Antti Tifa

Maailman siisteimmän valtion palkinnon voittaa Ruotsi. Suomessa huijataan tuomalla Somalian kehitysvammaiset ja muuten saamapuolelle jääneet kakarat nauttimaan järjestelmämme eduista ja palveluista. Korotettua sosiaalitukea vammaisuuden perusteella > pääkaupunkiseudulla huomattava yliedustus maahanmuuttajilla. Joka asiassa kehitysmaalainen huijaa kun vain pystyy ja selitykset uskotaan kukkahatun nyökyttelyin.

44de1353e38ad008.jpg
Sami

Koskahan hallitus ottaa kehiksiin sijoitetun potentiaalin käyttöön?

Ainakaan vielä ei ole ottanut.

Halla-aho toivoi hallituksen käyttävän marjanpoimijapulaan Suomessa olevia somalian kielisiä työvoimareserviläisiä, -hallitus kieltäytyi somaliankielisen työvoiman käytöstä työhön.

Trampas

Islam kieltää sian lihan, mutta silti nämä rassaa vääräuskoisten porsaan reikiä. Ehhehe. -.-