SKE:n 2019 vaalitilaisuuden häiriköinnin loppulasku Helsingin käräjäoikeudesta

Helsingin käräjäoikeus antoi tänään tuomioita eduskuntavaalien alla 2019 Helsingissä tapahtuneesta SKE-puolueen järjestämästä vaalitilaisuudesta, joka muuttui kaaokseksi, kun häiriköt iskivät.

SKE-puolue piti 12.4.2019 Helsingin Narinkkatorilla vaalitilaisuutta. Paikalla oli SKE:n puolesta mm. silloinen puoluejohtaja Marco de Wit ja Miki Sileoni.

Tilaisuus sai heti alkuun ikävän piirteen. Paikalle oli kertynyt useita kymmeniä nuorukaisia, jotka häiriköivät tilaisuutta. Häiriköt mm. huutelivat ja mölysivät, heittelivät tölkkejä, pulloja ja muuta irtotavaraa skeläisten päälle. Heidän päälleen myös syljettiin.

Lopulta homma huipentui muutamaan tilanteeseen, jossa häirikköporukka hyökkäsi fyysisesti kahteen tai kolmeen otteeseen de Witin ja Sileonin kimppuun. De Wit sai ainakin mustelmia ja silmälasit rikkoontuivat.

 

Käräjäoikeus tuomitsi nyt vuonna 2002 syntyneen nuorukaisen 300 euron sakkoon nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä. Nuorukaisella oli pari muutakin pikkujuttua käsiteltävänä, mutta ne eivät liittyneet tähän tapahtumaan. De Witille hän joutuu maksamaan korvauksia yhteensä 123 euroa.

Vuonna 1991 syntynyt mies, joka oli päätekijä, tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä ja poliittisten toimintavapaukisen loukkaamisen yrityksestä 900 euron sakkoon. De Witille hän joutuu maksamaan 223 euroa korvauksia. Toinen pahoinpitely koski Sileonia, mutta siitä oikeus ei määrännyt 1991 syntyneelle maksettavaksi korvauksia.

Oikeudessa suurimpina todisteina oli paikanpäältä kuvatut useat videotallenteet.

Kummallista asiassa on se, että myös Marco de Wit tuomittiin pahoinpitelystä 210 euron sakkoon, jossa asianomistajana oli yllä mainittu 1991 syntynyt mies. De Wit tuomittiin myös maksamaan hänelle 100 euroa vahingonkorvauksia. De Wit kiisti pahoinpitelyn ja kertoi, että “lyönti” oli lähinnä hutaisu tai repäisy, jolla hän pyrki pääsevänsä eroon kimppuunsa hyökänneestä miehestä.

– – –

Koko tapahtuma on siinä mielessä hieman hassunkurinen, että ensinnäkin tuossa häirittiin vaalitilaisuutta järjestävän laillisen puolueen toimintaa. Silti, koska Marco de Wit sai tästä tuomion, niin tapahtuma on nostettu äärioikeiston väkivaltaisuutta käsittelevään raporttiin.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Washbrush

Menipä tämän demlapäätöksen aikaansaamiseen yli kaksi ja puoli vuotta.
Kertoo sekin jotain oikeusjärjestelmästä.

HyvaJatkaa

Ei Suomaassa ole mitään oikeuslaitosta. Punikki-femakko-demla ämmiä tuomareina, niin ei oikeutta ole Suomaassa missään.

Suomi Finland

Sellainen tyyppi, joka käy toiseen käsiksi, saisi pitää omana riskinään sitä, jos kohde päättää puolustautua ja yrittää irrottautua otteesta.

Kuulostaa poliittiselta tuomiolta.

Asiaa tutkinut

Narikkatorilla oli myös pari poliisipartiota, mutta jostain syystä he eivät puuttuneet sikailuun, kun vasta aivan lopulta, jolloin se oli jo myöhäistä. Poliisin tehtävien laiminlyönti ja velttoilu oli tarkoituksenmukaista.

Helsingin poliisi, joka inhoaa de Wittiä on tässä suurin syyllinen ja demokratian irvikuva.
Myös Demla inhoaa de Wittiä.

Jostain syystä de Witt näyttää nauttivan tästä vallitsevasta tilanteesta…

HyvaJatkaa

Ei komukoiden-PolPo puutu “väärin ajattelevien” vainoon ja heihin kohtistuvaan väkivaltaan. De Wit ja Lokka hakataan PolPon toimesta heti, kun he saapuvat kaupunkiin, viedään päiväksi-pariksi putkaan(tietysti herätetään puolen tunnin välein yöllä) ja annetaan sakot vaikka eivät ole tehneet mitään kuin ajatelleet vastoin valtaeliitin femakkopuniikki-ideologiaa.

Waltsu

Lokan kimppuunhan käytiin hengenvaarallisella tavalla raskastekoisella pyöränlukolla lyöden, tosin onnistuen vain rikkomaan tabletti. Polpo ei ottanut kuuleviin korviinsakaan Lokan yritystä tehdä päällekarkauksesta paikan päällä ilmoitus. Sekin on videolla. Eikä myöhemminkään tutkinut asiaa.

Sakari Rajamäki

Poliisi toimi väärin veltoillessaan. Mutta muutamaa päivää aikaisemmin De Witt oli nöyryyttänyt toista poliisia Tampereella huutamalla tälle pää punaisena. Ite juttelin aiheesta erään poliisin kanssa ja hän vihjasi siihen tyyliin, että koska MDW räyhäsi Tampereella toiselle poliisille ja käski häntä lähtemään pois häiritsemästä, siks poliisi oli haluton puuttumaan MDW:hen kohdistuvaan vaalihäirintään Helsingissä.

Nimi on väärin

Ei se mikään narikkatori ole.

Narkkitori se on.

Paavali

“Narikkatorilla oli myös pari poliisipartiota” paikalla oli kaikki eduskuntapuolueet ja itse mestarikin oli paikalla. Sanallakaan eivät kommentoineet koko farssia, ja kommunisti Matias Turkkilakin oli hiirenhiljaa.

Mutta persut ovat aina vastustaneet sananvapautta.

pöh

Vaikka en oikeen de wittistä pidäkään, niin median ja poliisin lisäksi meillä on politisoitunut oikeuslaitos.
Kyseisestä tapauksesta en tiedä, mutta jos joku päättää toiseen fyysisesti käsiksi käydä, niin kai siinä vähän saa puolustukseksi huitasta.

Qroquius Kad

Päättele tuosta, mitä saa tehdä ja mitä ei:

https://fi.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4t%C3%A4varjelu

Waltsu

kun otetaan huomioon hyökkäyksen laatu ja voimakkuus, puolustautujan ja hyökkääjän henkilö sekä muut olosuhteet.” Niinpä…

Suomi Finland

Hätävarjelutilanteessa pitää tehdä täydellinen tilannearvio, lukea hyökkääjän ajatukset ja tietää, mihin tämä hyökkäyksellään tähtää.

Muuten häkki heilahtaa puolustautujalle.

Varmin tapa välttyä tuomiolta on antaa hyökkääjän tehdä, mitä tämä sitten tekeekään ja toivoa että henki säästyy samoin kuin että terveys ei mene lopullisesti.

Hermostua päällekäynnistä ei tietenkään saa. Hermostuessaan sitä kuitenkin huitaisee sen verran kovaa takaisin, että oikeus pääsee oikein sydämensä pohjasta jälkiviisastelemaan.

Sherlokki suvakko

Jokos se Sippilän keissi on käsitelty? Pientä kalabaliikia ja tönäisy, näillä eväillä mitä täs jutussa, niin ei pitäs tulla minkäänlaista tuomiota.

Waltsu

Jos ei ole käsitelty, niin veikkaisin Sippilään kohdistuneen äärimmäisen törkeän pahoinpitelyn tekijä tuomittavan maksimirangaistukseen. Perusteena mm. se, että poliitikkoon kohdistunut vakava hyökkäys on omiaan vaarantamaan demokratian. Sen sijaan Tynkkyseen kohdistunut pikku tönäisy kadulla ei ylitä syytekynnystä. (Enkä muista, tekikö Tynkkynen edes rikosilmoituksen)

juhaII

Kun olet väärää “säätyä”. Itsensä puolustaminen on vähintäinkin offensiivinen teko. Pohjoismaisissa puhkaisemattomissa mätäpaiseissa on jo yhden ihmisiän ollut periaateena, että väkivallan uhrin on syytä kuolla kauniisti ilman agressiota. Joka vielä varmistetaan verikokeella onko veressä loydettävissä adrealiiniä. Tämä tuikitärkeä rikostutkinnallinen hartaushetken perusteella selviää viedäänkö ruumis ensin putkaan vaiko suoraan ruumishuoneelle.

Puoli hollantilainen on värikäs tyyppi siksi, ettei ole vain hämäläis-varsinaissuomalainen jees, jees mies.

Ennen kuin inhoaa suolensa tyhjäksi on syytä muistaa se, että aivan ilman viinaa framille lähteneet ovat valtaosaltaan väh. puoliverisiä!