Vantaan vankilasta menehtyneenä löytyneeseen vankiin liittyvä tutkinta etenee

Itä-Uudenmaan poliisi on edistynyt viime viikon torstaina 27.1.2022 Vantaan vankilassa sijaitsevasta matkasellistä löytyneeseen vainajaan liittyvässä tukinnassa. Tapausta on tutkittu henkirikoksena.

– Samassa matkasellissä oli tapahtuma-aikaan vainajana löytyneen vangin lisäksi säilytyksessä viisi muuta vankia, jotka otettiin tapauksen johdosta kiinni heti torstaiaamuna, kun epäilty henkirikos havaittiin. Viime viikonlopun aikana heidät kaikki viisi on vangittu syytä epäillä perusteella, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

– Tehtyjen kuulusteluiden ja teknisten tutkimusten perustella rikosnimike on muutettu murhaksi, koska uhriin oli kohdistettu erittäin raakaa ja julmaa väkivaltaa. Jatkamme edelleen epäiltyjen kuulusteluja sekä teknisiä tutkimuksia selvittääksemme, miten matkaselliin sijoitetut henkilöt liittyvät tutkittavan olevaan rikosepäilyyn, Tyynelä jatkaa.

– Syytä epäillä perusteella vangittujen henkilöiden osalta asia on käsiteltävä uudelleen viikon kuluessa vangitsemispäätöksestä. Esitukinnassa selviävien seikkojen perusteella tulemme arvioimaan jokaisen yksittäisen epäillyn osuutta rikosepäilyyn. Näiden seikkojen perusteella tulemme tämän viikon aikana esittämään epäiltyä/epäiltyjä vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä kyseiseen henkirikokseen, summaa Tyynelä.

Tällä hetkellä poliisilla ei ole tapauksesta muuta tiedotettavaa.

– – –

21-vuotias vanki, joka surmattiin, oli suorittamassa syksyllä 2020 saamaansa 2,5 vuoden vankeustuomiota raiskauksesta ja kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

21-vuotias suoritti rangaistustaan jossain toisessa vankilassa ja oli Vantaan vankilassa siksi, että hän oli seuraavana päivänä asianomistajana Helsingin käräjäoikeudessa itseensä kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Din Poh

Mahtaakohan syyttäjä tässä(kin) tapauksessa syyttää vain pahoinpitelystä kuten siinä Kaivopuiston murhassa jonka työvoimapulan paikkaajat tekivät?

Tepi

Hyvinpitely tuo oli eli pitäisi jutun järjen mukaan kaatua jo vangitsemisoikeudenkäynnissä.

Qroquius Kad

Demlakraattinen oikeuslaitoksemme ei tunnetusti sovella järkeä päätöksissään.

Moktar

Älkääpä nyt öyhöttäkö pää punaisen.
Suomi on oikeusvaltio, eikä se persujen parkumisesta muuksi muutu.
Ottakaa oppia minusta, minä osaan
kirjoittaa, jopa Kirja sanoo niin. 😉
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17294768/kaivohuoneella-kokoontui-ja-tappeli-aikanaan-keta-ja-mita-tapahtui#comment-112603219

reuhka

Mitä sä oikein selität oikeusoppiasi ja mokutat koko ajan? Tämäkin aivopierusi on pelkkää suvakkipropagandaasi väärin laskemanasi maahanmuuton kustannuksista.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15118195/maahanmuuton-kustannukset-ovat-pennosia-vaan

Waltsu

Se petostyyppi ehkä vasikoi. Semmoiset eivät koe olevansa samaa porukkaa “rosvojen” kanssa.

Tepi

”Jedem das seine” kävi molon heiluttejalle ja mahdollista vasikkaa toivottavasti odottaa sama wanha tuttu totuus,

Ahdasta

Olivatko äijät siis samassa kopissa kaikki?

pöh

Onneksi mitään vahinkoa ei sattunut..

Rane

Tämä oli hyvä, ei tosiaankaan.

Daavidin poika

Onhan tämäkin tietenkin suuri helpotus tyttö uhrien vanhemmille. Nyt sitten vanhempien ei tarvitse istua oikeus-salissa kuuntelemassa miten epäoikeudenmukaisesti heidän lapsiaan on kohdeltu. Onhan se tietenkin väärin, että vangit jakaa oikeuksia vankilassa oikeusvaltiossa. Mutta kuitenkin näin on tapahtunut. Voitko Pate heittää nimen kehiin tuosta kuolleesta lasten hyväksikäyttäjästä.?

Qroquius Kad

Onko sinulla tarkempaa tietoa uhrin henkilöllisydestä? Murhainfossa ollaan ilmeisesti päästy konsensukseen siitä, että kyseessä oli kantakirjasuomalainen, jonka nimikin on siellä mainittu.

Islam on syöpä

Varsinkin lapsia raiskaavat pitäisi laittaa istumaan henki-ja väkivaltarikollisten joukkoon. Oppiipahan olemaan ihmisiksi.

äbäläwä

Eihän se nyt käy. Tekijän Ihmisoikeudet tärkeämpiä, ja arvopohja.Niin, ja persut ne syypäitä, viherkarvahattuilun mukaan.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17299770/media-salaa-ulkomaalaistaustaisten-lastenraiskaajien-nimet-ja-taustat-suomessa-#comment-112590933

timo

Onko kansalaisuuksista mitään tietoa?
Milan jaff taitaa sopia kuvaukseen?

Teme

Mutta “suomalainen” on nykyään laaaja käsite, se käsittää puoli maailmaa.

black_danger_company

“jotka otettiin tapauksen johdosta kiinni heti torstaiaamuna”

Eikös ne olleet jo valmiiksi vankilassa, joten mitä kiinniottamista siinä enää oli?

Teme

Syylinen pitää tuomita ja passittaa vankilaan, tuomiosta pitää vähentää edellinen tuomio. Vainaja taas pitää vapauttaa, mitätöidä tuomio ja julistaa pyhimykseksi.

Qroquius Kad

Eivät olleet silloin vankilassa kiinniotettuina murhasta.

Ei sääliä

Yksi peto vähemmän ja maailma on hieman turvallisempi, ihan vähän vaan.

Jake

Maksakaa ne koppikorvaukset nopeasti ja päästäkää vanki heti vapaaksi niin yhteiskunta ja veronmaksajat pääsee vähemmällä rangaistuksella. Kuitenkin pitkän kalliiksi tulevan prosessin tulos oikeuslaitoksessa on sama.

Qroquius Kad

Mielenkiintoinen uusi käänne:
vangituista vain yksi oli kantakirjasuomalainen, muut tuontitavararikollisuutta!

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1266824#p1266824

Antti Tifa

Juu ihan selkeästi se oli tuo Pynnönen joka aiheutti teollaan Nico Palojoen menehtymisen.
Tällainen mahdollisuus tässä tapauksessa tai sitten käy kuten Kaivopuiston keississä. Poliisi ei saa näyttöä kenenkään päälle joten syyte nousee korkeintaan törkeästä väkivallasta eikä taposta.

Keijo

Suomen oikeuslaitoksen käytännön näkee.

Se ,että on tuomittu jo aikaisemmin joku ihminen jostain rikoksesta (vaikkapa ensikertalaisena 2.5 vuotta ehdotonta ja hetkenpäästä saa jostain toisesta tuomiosta 5 vuotta kovaa).
Niin kohtuullistetaan tuomiota ,koska edellinen tuomio on jo määrätty hetki sitten.

Vaikkapa ,kun tuomari olisi tuomion kannalla. Niin tuomio kaatuu lautamiesten enemmistön päätökseen. Tämmöisiä tapauksia on suomessa ja paljon.