Convoy Finland 2022 -tapahtuma voi aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa

Poliisin tietojen mukaan perjantai-iltana 4. helmikuuta järjestetään Convoy Finland 2022 -niminen tapahtuma Helsingin keskustassa. Tapahtuman ennakoidaan aiheuttavan merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa. Poliisi suosittelee yksityisautoilun välttämistä keskusta-alueella perjantai-illasta eteenpäin, kunnes tapahtuma on päättynyt.

Poliisille ei ole vielä tehty tapahtumasta virallista ilmoitusta.

  • Poliisiin on oltu tapahtuman tiimoilta yhteydessä ja nyt yritetään järjestää tapaamista poliisin ja tapahtuman järjestäjän kesken. Jos tapahtumaa halutaan järjestää luvallisesti, on mielenosoitusilmoituksen tultava 24 tuntia ennen suunniteltua alkamisaikaa eli torstaina klo 18 mennessä. Poliisi on varautunut tapahtumaan ja myös siihen, jos mielenilmaus yritetään toteuttaa lainvastaisena, ylikomisario Jarmo Heinonen toteaa.

Poliisi ei päästä raskasta liikennettä keskustaan

Helsingin keskustassa on voimassa raskaan liikenteen rajoitusalue. Rajoitusalue kattaa koko eteläisen Helsingin, Paciuksenkatu – Nordenskiöldinkatu – Teollisuuskatu -linjalle asti, lukuun ottamatta Länsisatamaa, Eteläsatamaa ja Katajanokkaa. Rajoitus ei koske linja-autoja. Yli 12 metriä pitkät ajoneuvot tarvitsevat erityisluvan ajaakseen Helsingin kantakaupungin rajoitusalueella.

  • Pitkille ajoneuvoille ei ole myönnetty erityislupia, joten tällaisilla ajoneuvoilla ei rajoitusalueelle ole asiaa. Ajoneuvojen pysäköinti keskelle tietä häiritsee kohtuuttomasti liikennettä, eikä tallainen toiminta nauti kokoontumislain suojaa. Sääolosuhteista ennakoidaan myös erittäin haastavia, mikä on kaikkien liikenteessä olevien syytä ottaa huomioon, toteaa Heinonen.

Poliisin tehtävä on turvata yleinen järjestys ja turvallisuus. Poliisi seuraa aktiivisesti tilannetta ja pyrkii ratkaisemaan tilanteen ensisijaisesti neuvottelemalla.

  • Poliisi muistuttaa tapahtumaan saapuvia siitä, että vastuu liikenteen häiritsemisestä on henkilökohtainen ja tällainen toiminta voi johtaa erilaisiin rikosseuraamuksiin, muistuttaa Heinonen.

Poliisi suosittelee yksityisautoilun välttämistä keskusta-alueella perjantai-illasta eteenpäin, kunnes tapahtuma on päättynyt.

– – –

Jos jotakuta kiinnostaa seurata tapahtumaa, niin löytyy ainakin Telegramista ja Facebookista. Olen vähän päällisin puolin seurannut juttua. Jos saadaan livekuvaa perjantaina, niin laittelen linkkejä.

Aiotko osallistua perjantaina järjestettävään Rekka-ralliin?

Loading ... Loading ...
Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pöh

Heidän ajama asia on sentään aika paljon ajankohtaisempi kuin aivopestyjen elokapinallisten istuminen ja telttailu katujen tukkeena.
Ja se bensan hintakin liittyy ihan jokaisen elämään, koska joka ainoan kaupassa myytävän tuotteen hinta nousee kuljetuskustannusten noustessa.
Vaikka viherhipit täällä stadissa kai niin kuvittelee, niin ei niitä soijanakkejakaan kauppoihin sähköfillarilla kuljeteta varsinkaan puolenmetrin hangessa.

Jos nyt lasketut tilastot on edes lähelläkään oikeita? Niin Suomen päästöt on koko maailman päästöistä 0,14% ja koko maailman ihmisten päästöt aiheuttaa 3-4% kaikesta hiilidioksiidipäästöistä.
Kaiken lisäksi me ollaan menossa kohti jääkautta, ja sitä ennen ilmasto vähän maailmanlaajuisesti lämpenee.

pöh

Ja siinä vaiheessa kun ilmasto oikeasti radikaalisti muuttuu, ei tällä pallolla todennäköisesti ole enää ainuttakaan ihmistä.
Eikä me pystytä sitä ilmastonmuutosta estämään, ihmisen kyvyt on rajalliset.
Toki saasteita pitää pyrkiä vähentämään.

Suunnan pitää muuttua

Joo turhaan ei toki pidä saastuttaa, mutta rajansa kaikella ja CO2 ei ole mikään sellainen saaste, kuin annetaan noiden hörhö tahojen osalta ymmärtää.

K. Lehto

CO2 ei ole tosin saaste. Sähköautoistakin tulee niitä varsinaisia terveydelle haitallisia saasteita, kuten kumipölyä yms.

Hyvä hyvä

Mua tää mielenilmaus ei haittaa yhtään.

Ohmygod

Minun puolestani saavat tukkia ja paskoo pohjoisen mogadishunsa vaikka päivittäin.

Qroquius Kad

Ehkä ei, mutta haittaako sen seurauksena 10 euron per litra pompsahtava dieselinhinta?
Nämä convoijarit kun tulevat Hesaan antamaan havaintoesityksen siitä, kuinka diesel on liian halpaa, kun sitä voi tuhlata näin.

Oloneuvos

Jaa että kymppiin dieselin litrahinta pompsahtaa miekkarin takia. Elähän nyt kehtaa QK

Vänta bara

Ruotsissa yli 21kr/litra.

Qroquius Kad

Ei mielenosoituksen takia, vaan se on määrä nostaa sinne ilmastonmuutoshysterian täyden vaiheen käynnistyttyä.
Nämä convoijarit kuitenkin nopeuttavat hinnan nostoa.

terhomatti.hämeenkor

Hyvä ! Antaa palaa vaan!!!

Poliisin puhdistukset

” poliisin tehtävänä on yleinen järjestys ja turvallisuus ” . Ai jaa. Mites se sivusta seuraaminen, esim Kaivopuistossa? Pelkääkö poliisi, että rekkakuskit jne alkavat heittelemään kiviä yms päin näköä? Vai pelkäätkö poliisi, että kun marssilla oltiin meillä on unelma tyyliin, niin agenda on väärää. Pyllistätkö poliisi väärään suuntaan?

pöh

Ois kannattanut ilmottaa että nyt on tulossa iso BLM miekkari niin poliisit olisi siellä mukana.
Antas kyltit joka toiselle poliisille, kun joka toinenhan niistä ei osaa lukea 😀

let`s go Brandon

Kytät olis siellä köntällään.

Qroquius Kad

Ei Kaivopuistossa vaarantunut kuin yhden kantakirjasuomalaisen henkilökohtainen turvallisuus ja elämä.

pöh

niin täällä kun ymmärretään rikollisia, jopa tappajia.
Jos uhrilla ei ole pisteitä ”intersektionaalisen feminismin” näkökulmasta, niin ei uhrilla sillon ole mitään väliä.
Se on tämä vihervasemmiston ajattelutapa.
Muistan kun vielä sanottiin ettei ihonvärillä tai taustalla saa olla merkitystä missään, mutta nyt on menty jo siitä reilusti yli. Eli valkoinen ihonväri onkin synti, synnyt valkoiseksi niin olet syyllinen kaikkeen pahaan mitä maailmassa on.

Isä Pilvinen

KÄNÄDÄ! Kummelia siteeraten, sieltähän tämä lähti ja koronarajoituksista on kyse jossa maailman pisimmän rajan ylittävät raskaan kaluston kuljettajat saivat tarpeekseen koronasääntelystä. Kovin hiljaa on valtamedia ollut Kanadan tapahtumista, oispa ollu eloapinat ja silakat liikkeellä niin jo lurahtas ylen toimittelijaltakin kahvikupillinen onnenkusta lahkeeseen samantien.

Isä Pilvinen

Tuossa huomisen marssijärjestys.

22_2_2_2.jpg
Särmääjä

Turveprotestin aikaan kyllä pääsi isoilla rekoilla eduskunnan eteen vai oliko niillä joku erityislupa siihen?

Qroquius Kad

Joko heillä oli, tai raskaan liikenteen sulkuja ei silloin ollut nykylaajuudessa.

Sherlokki suvakko

Aikoinaan 80´ kun Niilo Ylivainio järjesti 10 000 hengen mielenosoituksen; #keskikalja alkoon# ihan järkevin faktoin ja perustein, niin mitä siihen silloinen rock väki vaati? Että, keskikalja kioskeihin, joka sitten näemmä toteui. Mitäs nää samaiset rokkarit ny, maskia naamaan ja piikkiä hihaan, täysiä lampaita. Ovat kuorossa haukkumassa jotka oikeasti voivat pitää päänsä. ”Piikkiä hihaan” sanoi niinku niinku Nikula radiorockilla alkusyksystä. Siihen loppu kanavan kuuntelu. Nim. Taala haasee lassenpaska Back to seventeen rules

Sherlokki suvakko

Ihan vaan kysyn huvikseni, kun tätä covid propagandaa on kestänyt 2 vuotta, niin millä aikajänteelä alkaa rokottamattomien uunittaminen perkele?

Qroquius Kad

Eihän siihen tarvitse enää ryhtyä, sillä körinäprojektin tavoite eli ihmisten hysterisoiminen kirkuvaan hätätilaan on saavutettu ja körinätouhua ajetaan alas koko ajan kaikkialla.
Lopuksi sen käytänteet siirretään täyteen vauhtiin lietsottavaan ilmastohysteriaan, jahka päästään eroon pakkasista ja lumihangista…

Sellaista

Ihan oikea ratkaisu tämä mielenosoitus. Lisäksi tulee päästöjä ja ilmasto alkaa lämmetä, tosin demarit ja vihreät eivät siitä pidä, mutta se onkin vain hyvä juttu.

let`s go Brandon

Koko maa vaan umpijuntturaan. Rekkakuskit pitäkää puolenne! KIITOS!!

jorma

Oiskohan isäntien kannattanut sittenkin vaan yön hiljaisuudessa vähin äänin roudata rekkansa stadin keskustaan tukkeeksi?

Qroquius Kad

Liian iso projekti onnistuakseen salaa.