Miksi Ano Turtiainen irtisanoutui rekka-rallista?

VKK-puolueen johtajan Ano Turtiaisen lausunnot rekka-rallista ovat aiheuttaneet ihmisissä reaktioita laidasta laitaan. Turtiainenhan irtisanoutui täysin kokonaan koko Convoysta ja kehotti poliisia antamaan pamppua kaduntukkijoille.

Yritetäänpä hieman miettiä miksi Turtiainen sanoi näin. Jotkut ajattelevat, että Turtiaisella on oma lehmä ojassa. Sanoihan hän yhdessä twiitissään suurin piirtein niin, että Kanada on paska maa. Twiitissä siis viitattiin Kanadan rekka-ralliin. Tämä arveltiin johtuvan henkilökohtaisista kaunoista Kanadaa kohtaan, sillä Kanadan voimannostoliitto irtisanoi sopimuksensa Turtiaisen voimannostovälineitä toimittavan firman kanssa Turtiaisen Pink-Floyd-twiittikohun jälkimainingeissa.

Toiset taas arvelevat, että Convoy ei sovi Turtiaisen pirtaan, sillä hän haluaa itse tehdä oman vallankumouksen.

Tai entäpä jos Turtiainen tekikin hyvin loogisen arvovalinnan. Turtiainenhan vaati elokapinallisia pois kadulta vaikka pamppua käyttäen, koska he tukkivat kadun eivätkä ihmiset voineet kulkea vapaasti. Nyt elokapinalliset ovat vaihtuneet convoy-porukkaan ja ainoa oikea looginen arvovalinta on sama: rekkaporukka pois kadulta vaikka pamppua käyttäen. He tukkivat kadun, joka ei ole sen jälkeen ihmisten vapaassa käytössä.

Turtiaisen näkökulmasta ei olisi jatkossa mitään järkeä vedota mihinkään perustuslakeihin, ja lakeihin ylipäätään, jos hän nyt lähtisi tukemaan laittomia keinoja eli liikenteen tukkimista. Olisi melko järjetöntä kansanedustajana sanoa, että elokapinallisten keinot olivat kesällä huonoja, mutta huomenna ne samat keinot ovat convoy-porukalle hyviä.

– – –