Ruotsi aikoo kieltää anonyymit prepaid-liittymät

Ruotsissa pohditaan uutta lakia, joka kieltäisi rekisteröimättömät prepaid-liittymät eli ruotsalaisittain kontantkortit. Jatkossa liittymät pitäisi rekisteröidä.

Tällaista rekisteröitymispakkoa perustellaan sillä, että rikolliset käyttävät prepaid-liittymiä ja se taas vaikeuttaa poliisin työtä. Oikeus- ja sisäministeri Morgan Johanssonin mukaan rikollisten touhuille laitetaan nyt stoppi ja poliisille annetaan paremmat työkalut.

Lakiehdotuksen mukaan teleyhtiöiden vastuulle langetetaan, että prepaid-korttia, jota käytetään puheluihin, tekstiviesteihin tai nettisurfaukseen, pitää ennen käyttöön ottoa rekisteröidä henkilön nimellä ja henkilötunnuksella.

Lakia ehdotetaan voimaan jo ensi kesästä alkaen ja kaikkien prepaid-liittymien pitäisi olla rekisteröity tammikuun loppuun 2023 mennessä.

– –

Siinä mielessä tietenkin ihan turha laki taas, sillä esimerkiksi Tukholmassa on lähes koko kaupunkialueen kattavia ilmaisia wifi-verkkoja, jolloin henkilö voi soitella ilmaisia puheluita ilman, että puhelimessa on mitään sim-korttia. Monia sovelluksia voi siis käyttää soittamiseen ilman mitään sim-korttia, kunhan alueella on vain ilmainen wifi.

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jones

Taitaa olla vain eräänlaista rehellisten kansalaisten kyttäämistä. Googlekin on alkanut kyttäämään ja vaatii kaksivaiheista tunnistautumista. Samalla valhemediassa on juttuja, miten ihmisten oikeuksia rajoitetaan Kiinassa, vaikka tosiasiassa meillä taitavat olla pahemmat kyttääjät.
https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007963862.html
Ei ole selvää, antaako Google käyttäjän valita tunnistustavan, kun se otetaan väkisin käyttöön.