Gangstaongelma kasvussa – Mistä on gangstat tehty?

Täällä Espoossa on ollut jälleen uutista pääkaupunkiseudulle muodostuneista, maahanmuuttajataustaisista katujengeistä, joissa on noin sata jäsentä. Nämä edustavat gangsta-kulttuuria.

Viimeisin otsikoihin nousseista rikoksista oli Helsingin Kaivohuoneelle suunniteltu aseellinen hyökkäys. Hyökkäyksen suunnittelusta on pidätettynä eräs gangstaräppäri. En kirjoita tähän nimeä, ettei saa enempää julkisuutta, enkä minä toisaalta kunnianloukkaussyytettä. Tätä gangstaa odottaa elokuussa oikeuskäsittely myös lapsen raiskauksesta ja raiskauksesta. Elämäntapaan ovat kuuluneet myös törkeät pahoinpitelyt, ryöstöt, varkaudet ja huumekeikat.

Katsoin mielenkiinnolla, joskin pitkästyneenä pari Levelin sessiota, joissa entinen PS:n vantaalaisvaltuutettu Milad Deghan haastattelee kaverinsa kanssa kyseistä gangstaa.

Gangstarikollisen pitkät vierailut lähetyksissä piirtävät poikkeuksellisen selvää kuvaa siitä, millaisesta persoonasta on kyse. Tätä analyysiä voidaan laajentaa paljolti myös muihin gangstarikollisiin. Tähän on myös tutkimustietoa tueksi. Maria Ohisalo voi toki pää kallellaan ilmestyä selittämään meille suomalaisille ganstan nuorille aiheuttamien muutaman aivovaurion jälkeen, kuinka lapsiperheköyhyys ja osattomuus ovat syrjäyttäneet nääkin raukat. Varmasti ovat yrittäneet koulussa kaikkensa pärjätäkseen elämässä, mutta suomalaiset rasistit ovat syrjäännyttäneet nämä poloiset.

Mutta katsotaan ensin, mikä oli kahden täyslaidallisen jakson gangstaskeidaa keskeisin anti maahanmuuttokriitikolle.

Ekassa jaksossa gangsta kertoo tulleensa Irakin Kurdistanista Suomeen. Nimenomaan Irakin Kurdistan on turvallisin ja vaurain kurdialueista autonomiansa ansiosta. Mitä tämä tekee Suomessa suomalaisten vaivana? Gangsta kertoo asuneensa Suomessa kolme vuotta, sitä ennen vuoden Tanskassa ja kierrelleensä monissa muissa Euroopan maissa huvikseen. Nyt tämä on 21-vuotias, joten oli Suomeen tullessaan jo täysi-ikäinen tai lähes. Toivottavasti potkitaan pian pois Suomesta!

Toisessa jaksossa näytetään Tampereen hyökkäys, jossa suomalaisen näköiset miehet hyökkäävät gangstan kimppuun. Levelissä tätä paheksutaan kovasti. Itsekin erehdyin ensin komppaamaan ohjelman vetäjiä, mutta lueskeltuani gangstan väkivaltaisesta taustasta, tajusin suomalaisten todennäköisesti kostaneen jonkun pahoinpitelyn tai vaikka raiskauksen, joista tuo on syytettynä. Vielä, kun näkee videolta, kuinka gangsta pääsee pakenemaan helposti porukan kynsistä, on aika selvää, että tuo porukka on varsin tottumaton löylyttämään ketään. Äärioikeistolaiset treenaavat, eikä näiden kynsistä varmaankaan paeta noin.

Ja nyt analyysiin! Jotta päätyy hyvin pienilukuiseen pahimpien rikollisten kategoriaan, tarvitaan nippu selittäviä tekijöitä, eikä vain jotain syrjäytymistä, lapsiperheköyhyyttä tai muuta bullshittiä, joista on osallisina hyvin suuri osa suomalaisista ja Suomessa asuvista. Videot katsottuani piirtyi kuva siitä, mistä gangstat on tehty. Ensimmäinen ominaisuus on vähä-älyisyys. Onkin tutkittu, että väkivaltarikolliset ovat tyypillisesti keskimääräistä vähä-älyisempiä. Toisella videolla mainitaan myös veljien gangstaan kohdistamasta kovasta väkivallasta lapsuudessa. Lapsuuden pitkällinen ja vakava väkivalta altistaa tutkimusten mukaan psykopatialle ja tietenkin samalla gangstalle. Psykopaatti myös hakee tyypillisesti äärikokemuksia, jotta voisi tuntea edes jotain.

Tästä päästäänkin äärikokemukseen nimeltä hulluus. Millään ei ole mitään väliä-tyyppistä hulluutta, joka on masennuksen sukulainen on nähtävissä useammilla Suomessa tuotetuilla gangstamusiikkivideoilla. Samantyyppiseen jatkuvasti höpöttävään hulluuteen, joka ei pysy aloillaan olen törmännyt myös parissa Espoon omasta mielestäni pahimmassa yläkoulussa, jotka ovat vahvan monikulttuurisia. Monella tähän liittyy varmasti myös keskittymishäiriö, joka vaikeuttaa koulunkäyntiä. Keskittymishäiriötä on maahanmuuttajien lapsilla jopa viisinkertaisesti kantaväestöön verrattuna, mutta ei varmasti tasaisesti eri ryhmiin jakautuneena. Tässä yhteydessä sopii mainita geenien vaikutus väkivaltaisiin taipumuksiin.

Koska kyse on nimenomaan maahanmuuttajajengeistä, pahaan gangstaantumiseen tarvitaan vielä erityisesti maahanmuuttajia koskevia rakennuspalikoita. Sellainen on tutkitusti kulttuurien väliset arvokonfliktit. Islamilaisessa ja kristillisessä, länsimaisessa kulttuurissa on erilaiset arvot ja kun nuori joutuu näiden ristipaineeseen, hänelle voi syntyä arvotyhjiö. Siihen sitten rakennetaan omat moraalikoodit vaikka gangstan pohjalta. Vanhempien heikkous tai vahvuus lienee tässä avainasemassa. Noin puolet esimerkiksi somaliperheistä on yksinhuoltajaperheitä, joissa määräysvalta kuuluu kulttuurin mukaan pojille. Edelleen, vanhemmat eivät pysty auttamaan läksyissä, mikä heikentää jo usein muutenkin alhaista poikien koulunkäyntimotivaatiota. Kouluun on vaikea motivoitua myös suomen kielen vaikeuden vuoksi. Kirjoitustehtävät eivät luista.

Koulu on lapsille ja nuorille se tärkein yhteisö oman perheen jälkeen. Ne maahanmuuttajaryhmät, joilla koulunkäynti sujuu selvästi suomalaisia heikommin ovat niitä, jotka tuntevat itsensä eniten ulkopuolisiksi suomalaisessa yhteiskunnassa. He kokevat jatkuvia epäonnistumisia Suomessa koulun kautta ja kokevat sen johtuvan heidän maahanmuuttajataustastaan, mikä osin pitääkin paikkansa. Toiseutuminen ei voi johtua muista oppilaista, koska tutkimustenkin mukaan nuoret suhtautuvat suvaitsevaisesti maahanmuuttajiin yksilöinä.

Viimeisenä selittävänä asiana voisi mainita jengiytymiseen kannustavan ympäristön. Kaikista selityksistä huolimatta väkivaltainen elämäntapa on aina oma valinta. Sitä ei ole vielä ainakaan luokiteltu sairaudeksi, kuten alkoholismi.

Koska itselläni on nollatoleranssi erityisesti vakavaa hyökkäysväkivaltaa kohtaan ja suomalainen lainsäädäntö tuntuu olevan liian usein hampaaton sen edessä, en tuomitse hieman jälkijättöistä puolustusväkivaltaa. Tärkeintä on saada uusia uhreja etsivät pois pelikentältä. Poliitikkona en voi sanoa, että hyväksyisin sen, että ihmiset ottavat oikeutta omiin ohjaksiinsa, kun yhteiskunta epäonnistuu hyvin suurelta osin tekijöiden saamisessa kunnolla vastuuseen teoistaan. Ongelmana tällaisessa on se, että tyhmempi saattaa kostaa syyttömälle. Olen kertonut kodittomasta virolaismiehestä, jota vähän jeesasin. Hänet olivat pahoinpidelleet mm. miehet, jotka olivat yllättäen ajaneet hänen vierelleen, nousseet autosta ja pahoinpidelleet. Sitten olivat todenneet, että olikin väärä mies kyseessä.

 

Kirjoittaja on PS:n tuplavaltuutettu Espoosta ja ehdokkaana eduskuntavaaleissa.

, , , ,
Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Turvaton. Pelokas.

Tässä mentiin nyt supermegarasismin äärirajojen yli heittämällä!!!! Väittää muslimirikollisia vähä-älyisiksi!!!!!! Luoja paratkooooooon mitä vihapuhetta ja suoranaista Hitleröintiä!!!!! Kaikki ei valkoisten vastoinkäymiset on AINA valkoisten vika!!!!! Se on vakio. Älynmittaaminen on rasismia!!!!!

Nöököröinti>Hitleröinti

Rikolliskult(tuur)eista on tehtävä päätös: joko hyväksymme ne tai sitten emme. Ei ole mitään välimuotoa.

Jos emme hyväksy niin on aika toimia sillä vitkuttelu vain pahentaa asiaa. Muutaman vuoden kuluttua emme enää voi tehdä mitään pyytämättä armeijaa apuun.

Paska istuu kuin Junttilan tuvan seinässä. Ei poistu pällistelemällä eikä palluttamalla.

Qroquius Kad

Johan se on jo päätetty, että hyväksytään!
Suomalaiset haluavat sitä kaduilleen ja tunkeutumaan koteihinsa, kosa äänestävät aina uudestaan neljän viidenneksen enemmistöllä rikollisuuden maahantuojat ja heidän suojelijansa valtaan.

Styroxx

Johan meilläkin on oma järjen jättiläinen, muslimien arvokkain ja älykkäin kuningasjohtaja, islamin edustajien kirkkain kiintotähti Milan Jaff! Parasta mitä muslimimiehillä on maailmalle näyttää! Tämä valioyksilö laittaa kaikki ÄO-testit uusiksi, alarajaa täytyy siirtää miinus tuhanteen että saataisiin mittari edes vähän värisemään. Huom, tämä yksilö on JOHTAJA, suuren ryhmän johtaja. Ryhmän joka hänet valitsi sillä hänellä on heistä ylivoimaisesti suurimmat älynlahjat. Se ryhmä kävelee vapaana kaduilla ja sinä maksat heille kaiken, sinä myös maksat heidän rikoksensa seuraukset. He eivät maksa mitään. He eivät tuota mitään koko elämänsä aikana. Lisääntyvät kuin luteet. Miksi alistumme tähän? Kuka tätä haluaa?

Qroquius Kad

Viidennes suomalaisista äänestäjistä.
Kolme viidessosaa puolestaan peesaa heitä vaaleista toiseen, vaikka suuri osa ei ole edes samaa mieltä eikä halua tätä.
He vain hölmöinä kävelevät yhä uudestaan äänestämään niin kuin aina ennenkin, odottaen toisenlaista lopputulosta.

Suomen Keharit Ry

Siinäpä mänttipäisyyden ongelma: Puolue ei ole lätkäjoukkue. Puolueet ja politiikkansa muuttuvat, tyhmät kannattajat eivät edes itsekään tiedä mitä vittua puolueensa enää edustaa tai minkä puolesta äänestävät. Pidetään sitkeesti vaan sitä oman ”joukkueen” puolta ikäänkuin se olisi jotenkin rehellistä ja reilua ja hyvää meininkiä. Eihän nyt jestas puoluetta voi vaihtaa!!!! Kerran demari, aina demari.. ja poliitikot nauraa kippurassa. Luvataan noille ämpäreitä hei, sit ne äänestää meitä! Taas. Ja taas. Ja taas. Saatana mitä lampaita koko kansa.. teillä on nyt valtakunta täynnä muualta tulleita loiseläjiä ikuiseksi RIESAKSI, mutta ainaki o vitusti ämpäreitä!

anoninoumos

”Pidetään sitkeesti vaan sitä oman ”joukkueen” puolta…”

Äänestäjillä lienee usein suosikkipuolueestaan jokin todellisuudesta irrallaan oleva mielikuva. Se on niin voimakas, etteivät puolueen tekemiset ja tekemisten seuraukset vaikuta äänestyspäätökseen.

Timi T

”Mistä gangstat on tehty ?” Värin perusteella pask….

Last edited 2 vuotta sitten by Timi T
Suklaapoikakakku

Moni kakku päältä ruskea, sisältä pelkkää silppua.

PEKKA RÄSÄNEN

Kari Suomalaisen piirroksessa äreä sotaveteraani, tympääntyneenä Lähi-idän jatkuviin nujakoihin, esitti niihin ratkaisuksi seuraavaa:”Jos täältä koottaisiin porukka jolla on vielä sapelintynkää jäljellä niin tuolla olisi pian hiljaista kuin Keravan kirjastossa.”

Tämän päivän Suomessa toimitaan näiden pullistelevien paskaläjien kanssa samalla tavalla kuin Helismaan laulussa jossa tyttö sanoo pojalle ” Jos herra ei ole kiltisti niin heinällä lyön”.
Polvella pitäminen ja tukkaan puhaltelu ei auta, kun oikea palaute rikoksiin olisi välitön ja sellainen että luu paistaa.

seant

Tässä yksi tärkein syy, josta Länsiväylä kirjoitti, jota KEPU vastustaa.
”Espoon kaupungilla on selvitetty levottomuuden syitä. Yhdeksi syyksi on tunnistettu puutteellinen opetuskielen hallinta.
– Jos opetuskielen hallinta on niin huono, että ei kykene seuraamaan opetusta, on riski, että nuoren ihmisen energia kohdistuu muualle.
Valtakunnallisena ongelmana on se, että jos maahanmuuttajaperhe laittaa lapsen varhaiskasvatukseen, perhe menettää kotihoidon tuen, Rinta-aho mainitsee.
– Se ei varmaan ole ollut tarkoitus, mutta järjestelmä on sellainen, että se estää lapsen oppimista ja kielitaitojen puutteita joudutaan korjailemaan läpi perusopetuksen. Sosiaaliset tulonsiirrot ja oppiminen pitäisi erottaa toisistaan ja rakentaa uusi järjestelmä.”

Ingen Gripen

Halvin ja tehokkain tapa ehkäistä tuollainen on se että muslimitaustaisista otettaisiin rajoitetussa määrin ainoastaan sellaisia korkeasti koulutettuja, joilla todettaisiin edellytykset kotoutua.

Ei enää mitään peruskemujen perheenyhdistämisiä tai pekkuli-lennätyksiä.

Different Same

Näytäpä minulle korkeakoulutettu muslimi. Ihan vaan vertailun vuoksi, kiinnostaisi nähdä mikä se semmoinen on ja miten se eroaa normaalista samanikäisestä korkeakoulutetusta yksilöstä samoja mittauksia käyttäen. Väitänpä tässä että suomalainen laiska, vähän simppelikin ja mittapuumme mukaan tyhmä finninaamrunkkari valkoinen räp-artisti redbullinlitkijä pelihimoinen läski luuseri alisuorittaja nippanappa ilman ehtoja ysiluokan päättänyt super-jonne on viisi kertaa enemmän korkeakoulutettu kuin 35-vuotias muslimi jolla jonkun arabimaan paras päästötodistus maansa parhaasta koulusta.

Anonyym

Syyriassa oli ollut matematiikan kouluopetus hyvässä kuosissa ennen sisällissotaa, enemmän osasivat kuin suomalaiset samanikäiset.

Qroquius Kad

Johtui varmaan paremmasta koulukurista.

Antti Tifa

MTV:n pätkä on tehty 2006 eli kehitysmaamuuton alkamisesta 16 vuotta jälkeen. Nyt on kulunut pauttiarallaa samat 16 vuotta. Mitä ajatuksia pätkä herättää ?
Ehkä Kanava ry ei ole rahanpuutteen johdosta tavoittanut kaikkia maahanmuuttajanuoria ? Kesto 08.10.
https://www.youtube.com/watch?v=eURWG2XI4ws&t=6s

Anonyym

Eikun siell oli ollut huomattavasti laajempi matematiikan opetusohjelma. Aikaisemmin ja enemmän kuin täällä.
Kuri varmaan sikäläisen mukainen, vahvimman oikeudella pelaava.

jorma

Kotiuttaminen on (kustannus) tehokas tapa ratkoa näitä ongelmia. Tanskalaisilta voi käydä kyselemässä asiasta neuvoja, jos täällä menee sormi suuhun.

Näillä vesseleillä kun vielä huumeet on vahvasti kuvassa mukana, niin ei ihme kun polla on sekaisin kuin karusellissa pyöriessä.

Tyrsky

Tärkeästä asiasta kirjoitat, mutta se ei tule kuntoon ennen kuin määrätyt isommat asiat saadaan pois päiväjärjestyksestä. Tiedätkö HK rahan tyhjästä luomisen mekanismin?

Asiaa tutkinut

Perimä määrittää pitkälti yksilön henkiset ja fyysiset ominaisuudet. Hienoa, että Kajava on tuo rohkeasti tätä näkökulmaa esille.

Seuraavaksi sitten otetaan puheeksi sisäsiittoisuus, mikä on hyvin haitallista perimälle. Kurdeista non 60% sisäsiittoisia Tämä johtuu vuosisatoja kestäneestä serkkuavioliittojen kierteestä.

Skitsofrenia on yleinen perinnöllinen sairaus, jolla on yhteys sisäsiittoisuuteen. Sisäsiittoisuus altistaa myös matalalle impulssikontrollille ja oppimisvaikeuksille.

Suomalaiset naiset, olkaa hyvin tarkkoja kenen kanssa perustatte perheenne.On hyvä muistaa, että kun kultamunan pintaa raapaisee, niin sieltä tulee ruostetta esiin!

Qroquius Kad

Jos suomalainen nainen harkitseekaan avioitumista Kultamunan kanssa, on hän menetetty tapaus, kaiken järkipuheen ulottumattomissa.
Kun Kultamuna leikkaa hänen päätään irti allahuakbaria ulvoen, on tämän viimeinen ajatus:
”Saatanan paskat suomalaiset miehet, tämä on teidän syytänne!”

Päättömät Päättäjät

Vieläkin naurattaa tuo kyseinen tapaus =) Ei voi kyllä nolompaa loppua ihmiselle keksiä. Hurja mielisairaus tuo suvakkipilluus, ihan sama kuinka monelta suvakkipillulta irtoaa pää niin kuitenkin valkoinen mies on paska rasisti ja pieni käyräinen muslimikikkeli on ihaninta mitä suvakkipillu voi elämässään kokea. Pään irtoaminen on siitä mitättömän pieni hinta maksaa. Katsokaas laadusta kannattaa aina maksaa!

timo

Paskaa sieltä tulee eikä mitään muuta. Ja siitä on kakki ganstat tehty.

rock

Ehdottomasti katupartiot käyttöön tulevaisuudessa,kovat otteet,oikeuslaitos ja poliitikot eivät tee mitään asian eteen,kansan on otettava kadut takaisin vaikka väkivalloin,

Qroquius Kad

Ja missähän se sellainen kansa luuraa? Eipä ole tähän mennessä nähty kuin kaljaveikkoja.

Kuka uhkaa poliisia

Uskaltaako sitä kertoa, miksi poliisi ei kerro, miksi asia salataan kansalaisilta

Last edited 2 vuotta sitten by Kuka uhkaa poliisia
Qroquius Kad

Pari asiaa voidaan päätellä:

kyseessä ei ole ääärrrioikeisto, koska silloin uhkaajien nimet, naamat ja osoitteet olisivat olleet jo alusta asti lööpeissä.
Kyseessä on hyvin todennäköisesti Mantaqa, koska poliisijohto ei ensimmäisen Mantaqaa koskeneen kysymyksen jälkeen kiekaissut ettei se ole missään, missään, missään nimessä asialla!!!

Poliisi on toki tiedottanut, että asialla ei ole perinteinen järjestäytynyt rikollisuus.
No, Mantaqa ei sellaista olekaan:
se ei kanna tunnuksia, ja on valmis täysimittaiseen sisällissotaan Suomea vastaan,
ei politiikan eikä islamin vuoksi, vaan rikollisten liiketoimiensa.

Qroquius Kad

Oho, vastasin oikeaan kysymykseen väärin;
tulkitsin liian nopeasti kyseen olleen viimeaikaisesta poliisin uhkailusta.

Syy, miksi poliisi ei halua kertoa kemumatuäpärien jengirikollisuudesta on yksinkertaisesti väestönvaihto, jota johdetaan Brysselistä tavoitteena helpottaa Eu:n liittovaltiokehitystä samankaltaistamalla kaikkien EU-maiden väestöt.

Tämän hankaloittaminen mm. kertomalla väestönvaihdosta ylipäänsä mitään on ankarasti kielletty!

Moonman

Väestönvaihtotahot promoavat nimenomaan gangstaräppiä jonain yleisenä normina, koska sen ytimessä on ei-valkoisuus ja yhteiskuntaa horjuttava rikollisuus. Kuka tahansa voi tehdä sitä, koska ei tarvitse osata soittaa mitään oikeasti ja se on saatu markkinoitua aivan kaikille kansallisuudesta riippumatta. Samaan aikaan kansainvälisen finanssipääoman omistama media tai ”media” ohjaa varsinkin nuorisoa omaksumaan tätä rappiokulttuuria ja haitallista roskaa. Tämäkin milan-rikastaja sai huomattavat otsikot lehdissä koska ne toivovat että nuoret, varsinkin naiset näkevät tällaiset jonain ”menestyjinä”.

Moonman

Suomalaiset nuoret pojat taas tekevät itsestään aisankannattajia jos lähtevät matkimaan tuota pelleilyä, koska eivät he oikeasti ole niin matalaälyisiä ja tulevaisuudestaan piittaamattomia, että puukottavat ja alkavat silmittömään väkivaltaan sen takia että joku kuuluu johonkin ”toiseen jengiin”. yleä ja muita vastaavia tahoja ei kiinnosta jos tuon n*ekeriroskan mukana tulee jengejä, huumeita ja murhia. Ne haluavat että kaikkien kaupunkien keskustat muistuttavat itäkeskusta. Tuulipukukansalle holokaustidokkareita ja nuorisolle onlyfansia ja gangstaräppiä.

mr.rock and roll

tää kyseinen ”kaveri”lähtee liskolle.ja kun sieltä vapautuu vastassa ei oo 47,vaan 7.62.

anoninoumos

Avaatko hieman. Mitä tarkoitat numerolla 47 Toinen luku on kyllä tuttu.

Qroquius Kad

Ja kukahan sitä 7,62:ta olisi tarjoamassa?

anoninoumos

Kiitos linkeistä. Muuttui suhtautuminen Leveliin eikä suinkaan hyvään suuntaan.

keith

On muuten melkoisen vähä-älyisiä ihmisapinoita aivan kaikki em. levelin lähetyksissä. Tiedän hyvin mitä asialle tulisi tehdä, mutta eihän sellaista sovi nykypäivänä missään sanoa.