Arkiston helmiä: Tallinna Saku Suurhall drifting 2017

Jos tykkää nopeista takavetoisista autoista, joissa yliviritetyt takavetoiset katiskat vetävät hallittua takaluisua, niin Tallinna Saku Suurhall drifting kesällä 2017 oli ainakin meikäläisen mieleen.

Maailmaan mahtuu paljon ääntä, mutta turbon jälkipäästöventtiilin säksätys on sielulle on kuin hunajaa. Katsojana yksi hienoimpia oli Saku Suurhall Drifting 2017 Tallinnassa.

Sitä voisi kuunnella maailman tappiin asti. Kuvissa monta Bemaria. Sattuu olemaan suosikkikottero Audin lisäksi.

Drifting on yksi hienoimpia katsojaystävällisiä lajeja. Odotellaan, millon vihreät keksivät kieltää.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Ei sitä tarvitse kieltää.
Se tehdään mahdottomaksi nostamalla polttoaineiden hinnat Maailman Pelastamiseksi niin kalliiksi, että loppuu niiden turha polttaminen.

Kuin myös tarpeellinenkin.

Qroquius Kad

Driftailu siis loppuu, kun bensa on niin kallista, ettei sitä ole varaa enää kuluttaa huvitteluun.

Sellaista

Drifitngissä on yksi paskan hailee paljonko bensaa tai RE85 polttoainetta kuluu. Nykyään monet virittäjät käyttää RE85 polttoainetta autoissaan, eikö se ole aika ympäristöystävällistä silloin driftailu.

Kuminpolttamisesta ja driftailusta saa hyvän fiiliksen. Kannattaa muidenkin kokeilla sitä joskus, mikäli omistaa takavetoisen auton jossa tehoa.

Qroquius Kad

Epäilemättä se on harrastajastaan mahtavan hauskaa, mutta onko se sitä vielä sitten, kun driftailuviikonlopun jälkeen pitää maanantaina kävellä töihin, kun bensaan on varaa vasta ensi viikolla?

Pena

Se “säksätys” mistään “jälkipäästöventtilistä” johdu, vaan turbon kompressorisiipeen tulevista paineiskuista, jotka johtuvat siitä, että kaasuläppä menee kiinni kun kuski nostaa jalan kaasulta, mutta bypass tai dump-venttiili ei ole vielä avautunut ja ahtopainetta imusarjassa on vielä reippaasti. Sekä kompressorisiipi pyörii edelleen 150 000-200 000 kierrosta minuutissa.

Usein viritetyissä moottoreissa on 1,5-2,5 bar ahtopaineet. Joissakin viritetyissä dieselmoottoreissa yli 3 bar. Virallisesti tämä “säksätys” tunnetaan nimellä ahtimen sakkaus.

Jälkipäästöventtiliisi taitaa olla oikeasti se dumpvalve nimeltään..

Big l

Mulla oli diesel bemarissa 3.5 bar ja mersussa 4 bar. Uus vehje on jo työn alla

Oloneuvos

Mulla on kans transetin renkaissa 4bar.

Sellaista

Pate, tuolla on selitetty sen venttiilin toiminta hyvin, eli on kutsuttu myös kompressorin ohitusventtiiliksi ja englanniksi blow-off valve (BOV), dump valve or compressor bypass valve (CBV). Suomeksi ihan dumppi nimellä monesti sanovat tuota.

https://en.wikipedia.org/wiki/Blowoff_valve

Sellaista

Olen ollut säätämässä Volvo 240, johon oli laitettu Holset HX40 mallinen turbo linja-autosta. Siinä ahdin välillä sakkasi ja siitä lähti ääntä myös. Sitten kun ahtopainetta oli 1.5 bar tai hieman yli niin kuului selvästi ja kovasti dumpin ääni kun esim. vaihtoi vaihdetta. Kyllähän tuossakin tehoa oli jonkin verran myös.

mina

Paras driftingrata on numero 8 muotoinen ja kaikki sinne yhtä aikaa driftaamaan.

Ihanan kallista

Niinhän sitä sanotaan että “Elämä alkaa 200;sta”. Driftingistä en juuri muuta tiedä kun että osallistumismaksut on melkoiset. Tossa kylän toiselta puolelta yks kaveri käy noissa ja sanoi tuollaisen viikonlopun osallistumismaksut ja majoitus on luokkaa 25000e. En tiedä onko sinä mahdolliset rikkoontuneet osat mukana. Mutta vanha totuus että “kivitaloja hakattu harrastuksiin” pitää paikkansa.

Big l

On kyllä sellanen satusetä että oksat pois. Jos tekniikka räjähtää atomeiksi joka kisassa niin sit voi olla tota luokkaa, muuten ei riitä että ottaa nollan pois. Osallistumis maksut ei oo kummosia eikä muutkaan kulut ellei vedä aivan överiks kaikkee. Hyvin tota pystyy suht normi tuloinen ihminen harrastaa kun on hyvä tiimi ja taitoo rakentaa kalustoo. Sen oppii tekemällä ja opettelemalla

Sellaista

Ei se moottori 25 000€ euroa taida maksaa. Moni on rakentanut 500-600hv moottorin Volvoonkin aika edullisesti. Mennyt ehkä 2000-5000€ moottoriin niissäkin. BMW ZF-vaihdelaatikko maksaa myös 600€-800€ väliltä ja kestää 1000nm muistaakseni.

Oloneuvos

Niin kyllä se nakin polttaminen maksaa.