Helsingin poliisi epäilee 26-vuotiasta miestä taas uudesta lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikosryppäästä

Helsingin poliisi kertoo, että on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa 26-vuotiasta miestä epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, salakatselusta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja levittämisestä. Epäillyt teot tapahtuivat vuoden 2021 aikana.

Epäilty on ollut epäiltyjen rikosten tekoaikaan ehdonalaisessa vapaudessa. Aiempi tuomio liittyi vastaavanlaisiin rikoksiin.

Poliisi aloitti esitutkinnan marraskuun lopussa 2021. Tutkinta lähti käyntiin, kun poliisi sai tiedon huolestuttavasta havainnosta, jonka oli tehnyt epäillyn tunteva henkilö. Vihjeen sisältöä ei voida avata tarkemmin uhrin suojelemiseksi.

Rikoksesta epäilty vangittiin 3. joulukuuta 2021, ja hän on ollut tutkintavankina kyseisestä päivämäärästä alkaen.

– Epäilty on hakeutunut tietoisesti kontaktiin pienten lasten, pääsääntöisesti poikien, kanssa. Hän on tarjonnut hoitoapua lapsiperheille internetin lastenhoitosivustoilla. Toiminta on ollut järjestelmällistä, ja epäilty on luonut taitavasti luottamussuhdetta ihmisiin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen.

Miehen epäillään käyttäneen seksuaalisesti hyväkseen yhtä lasta. Lisäksi hän on esimerkiksi kuvannut alastomia henkilöitä uimahallin suihkutiloissa. Hänen epäillään myös pitäneen hallussaan ja levittäneen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavia lasta esittäviä kuvia.

– Uskomme, että onnistuimme aktiivisella ja tehokkaalla tutkinnallamme estämään uusia lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia, sanoo rikoskomisario Jutta Antikainen.