Ranskan presidentinvaalien ehdokas: Ranska voi 5-10 vuoden kuluttua muistuttaa Libanonia

Huhtikuussa järjestettävien Ranskan presidentinvaalien tunnelma sähköistyy entisestään, kun populistinen kandidaatti Éric Zemmour, 63, ilmoittaa velvollisuudekseen pelastaa Ranska ”väestönvaihdolta” (grand remplacement), ja että valtio tulee 5-10 vuoden kuluessa muistuttamaan Libanonia, jos häntä ei valita Élysée palatsiin.

Takaisinvaltaus-puoluetta (Reconquête!) edustava sekä suosittu presidenttikandidaatti Éric Zemmour on ilmoittanut, että Ranska tulee 5-10 vuoden kuluessa muistuttamaan Libanonia, jos hän ei voita presidentinvaaleja. Berberijuutalaisen taustan omaava ehdokas on ilmoittanut velvollisuudekseen pelastaa valtio ns. väestönvaihdolta.

Viime vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan puolet ranskalaisista uskoo väestönvaihtoteoriaan, jonka mukaan poliittinen eliitti pyrkii korvaamaan ranskalaisen kantaväestön joukkosiirtolaisuuden avulla. Sosiaalisessa mediassa Zemmour kirjoittaa mm. seuraavasti:

– Olisin voinut jatkaa journalistina ja kirjailijana, mutta tunnen velvollisuudekseni pelastaa Ranska väestönvaihdolta. En ole perinteinen poliitikko: aion pitää lupaukseni.

– Minä soitan hälytyskelloja ennen muita, sillä olen enemmän tietoinen tämänhetkisistä ongelmista. Olen vakuuttunut, että jos minua ei valita, niin 5-10 vuoden kuluessa Ranska tulee yleisesti muistuttamaan Libanonia.

Zemmourin kommentit ovat politiikkaan siirtyneelle tulisieluiselle poliittiselle kommentaattorille tyypillisiä ja hän on jo aiemminkin väittänyt Ranskasta tulevan ”suuri Libanon” vuoteen 2050 mennessä, jos politiikkaa ei muuteta. Taas toisaalta, keskustelu väestönvaihdosta on levinnyt myös populistisen oikeiston ulkopuolelle ja keskustalaisen Tasavaltalaispuolueen (Les Républicains) naisehdokas Valérie Pécresse on joutunut selittelemään viittauksiaan väestönvaihtoon. Pécresse mainitsi teorian sunnuntaisessa kampanjatilaisuudessa, jolloin hän ilmoitti Ranskan olevan ”tienhaarassa” ja ettei ”väestönvaihdon” tai ”suuren taantumuksen” toteutumiseen ole mitään ”kohtalonomaista pakkoa”. Lisäksi Pécresse julisti

– Jos meidän tulee rakentaa muureja, kuten jotkin valtiot tekevät, niin voin kannattaa sitä.

– Haluan vastustaa sellaista siirtolaisuutta, joka johtaa epäranskalaisiin alueisiin.

– Kun kansakunta murtuu hiljaisuuden vallitessa, minä vaadin sopeutumista, sillä haluan ihmisten olevan ranskalaisia sydämeltään eikä vain paperilla.

Vaikka Pécresse otti myöhemmin etäisyyttä kommenteistaan, niin monet kriitikot eivät katsoneet sitä riittäväksi ja kandidaatin nähtiin ylittäneen jälleen yhden pidäkkeen kyseisen termin käytössä.

Sosialistipuolueen presidenttikandidaatin Anne Hidalgon mielestä ”maamme ei voi vajota näihin fasistisiin ideologioihin”, ja puoluejohtaja Olivier Faure kertoi olevansa ällistynyt, miten tasavaltalaiseksi itseään kutsuva kandidaatti ottaa käyttöönsä laitaoikeiston sanoja ja käsitteitä. Toisaalla antirasistisen kansalaisjärjestön
puheenjohtaja Dominique Sopo ilmaisi huolensa äärioikeiston kasvusta koskien vaaliväittelyä. Sopon julkaiseman tiedotteen mukaan ”Valérie Pécressen käyttämät sanat eivät ole merkittävälle presidenttiehdokkaalle soveliaita”.

Pécresse ei ole ainut viime päivinä julkisuuskohun keskelle joutunut presidenttiehdokas, sillä vasemmistolaista ympäristöliikkeen Yannick Jadotia syytetään antisemitismistä, kun hän kutsui Zemmouria ”juutalaiseksi apuriksi”. Jadot kertoi haastattelussa, että ”Zemmour yhdistää Ranskan osin ranskalaiseen Algeriaan, osin Pétainiin, osin antisemitismiin. Tämä siksi, että Zemmour on juutalainen, hän siis käyttäytyy kuin antisemitistien juutalainen apuri.”

Tasavaltalaispuolueen aiempi esivaaliehdokas Eric Ciotti lyttää Jadotin kommentit:

– On shokeeraavaa, on häpeällistä, miten äärivasemmiston antisemitismi nousee taas esiin, ja meidän tulee tuomita tuollaiset huomautukset.

Gilbert Collard, joka on Zemmourin puoluetta edustava Euroopan parlamentin jäsen, toteaa että ympäristöliikkeen kandidaatti ”rypee itse antisemitismin apurina”.

Lähde: Breitbart (15.2.22)