Kiskontatutkinta Närpiössä laajenee

Kiskontatutkinta Närpiössä laajenee

Ulkomaalaisiin työntekijöihin kohdistuvan laajamittaisen kiskontakokonaisuuteen liittyen poliisilla on kiinniotettuna useita henkilöitä. Rahaa ja muuta omaisuutta on haettu vakuustakavarikkoon.

Tammikuussa Helsingin poliisilaitos tiedotti yhteistyössä Pohjanmaan poliisilaitoksen ja Keskusrikospoliisin kanssa ottaneensa kiinni neljä henkilöä liittyen ulkomaalaisten työntekijöiden kiskontakokonaisuuteen. Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi närpiöläisen yrittäjäpariskunnan rikoksesta epäiltynä. Toinen epäillyistä on yhä tutkintavankeudessa ja toinen on vapautettu viime viikon loppupuolella. Rikoksesta on epäiltynä myös viides, ulkomailla oleskeleva henkilö.

15.2.2022 Pohjanmaan poliisilaitos tiedotti uusista kiinniotoista kiskontakokonaisuuteen liittyen, kourallinen epäiltyjä otettiin kiinni eri paikoista Närpiössä. Kotietsinnöillä on löytynyt huomattava summa rahaa ja muuta omaisuutta on haettu vakuustakavarikkoon. Uhrien lukumäärää selvitetään ja kiinniotettujen mahdollisesta vangitsemisvaatimukseen esittämisestä päättää tutkinnanjohtaja rikoskomisario Sami Isoniemi perjantaina. Tutkintanimike on törkeä kiskonta.

Ulkomaalaisiin työntekijöihin kohdistuvan laajamittaisen kiskonnan vuoksi Pohjanmaan poliisilaitos ja Helsingin poliisilaitoksen valtakunnallinen ihmiskaupparyhmä sopivat kesällä 2021 tutkintajärjestelyistä. Tammikuussa suoritetuissa kiinniotoissa tutkinnanjohtovastuu on Helsingin poliisilaitoksen ihmiskaupparyhmällä ja 15.2.2022 suoritetuttujen kiinniottojen tutkinnanjohtovastuu on Pohjanmaan poliisilaitoksen ulkomaalaistutkintayksiköllä.

Nyt tiedotetuissa tapauksissa epäiltyjen ja uhrien kansalaisuus, asuinpaikka ja työskentelyala ovat yhdistävänä tekijänä. Tammikuussa kiinniotettujen ja nyt kiinniotettujen henkilöiden välillä ei vaikuttaisi olevan muuta yhteyttä.
Poliisilla on koko vyyhtiin liittyen tiedossa kymmeniä uhreja. Lopullisten uhrien lukumäärä ja lopullisten rikosilmoitusten määrä täsmentyy vielä esitutkinnan aikana.

Pohjanmaan poliisilaitos on saanut juttukokonaisuudesta ensimmäisen vihjeen loppuvuodesta 2018, jonka pohjalta on tehty useita esitutkintalain mukaisia esiselvityksiä. Ensimmäiset rikosilmoitukset on kirjattu loppuvuodesta 2019. Osa esiselvityksistä on johtanut nyt tiedotettuihin rikosepäilyihin ja kiinniottoihin. Vyyhtiin liittyen on tullut ilmi myös vanhempia ja rikosoikeudellisesti jo vanhentuneita kynnysrahatapauksia, joka tukee poliisin käsitystä pitkäaikaisesta laajalle levinneestä rikollisuuden muodosta.

Poliisi selvittää osana vyyhtiä yksittäisten kasvihuoneyrittäjien tietoisuutta työntekijöidensä tilanteesta ja sitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta.

– – –

Huomautus: Jos poliisin tiedotteesta ei selvinnyt suoraan mistä on kyse, niin jutturyppäässä kaikki tekijät ovat uussuomalaisia, kantasuomalaisia ei ole jutussa mukana.

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad
Qroquius Kad
18.2.2022 12:13

Tämän casen tekijät ja uhrit ovat ymmärtääkseni kaikki kaakkoisaasialaisia eivätkä Varsinaisia Maahanmuuttajia™, joten mitään todellista rikosta ei siis ole tapahtunut.

Vitkut Kettuun
Vitkut Kettuun
18.2.2022 13:55
Vastaa...  Qroquius Kad

Sitäpaitsi:
Suomalaisten maailmankuulu rehellisyys koskee vain aitosuomenkielistä väestöä.

Kaikenlaiset HÅÅNÅ SÅÅMI- honottajat tai molottajat eivät kuulu siihen porukkaan.

Jouni S.
Jouni S.
18.2.2022 12:24

Men hur är detta möjligt?
Nu har vårt bättretalande folk förursakat ett alvarligt problem! Borde ha varit ett mirakel med sysselsättning, om inte nästan ett nytt Nokia-liknande företag, som kan hjälpa Finland ut ur sitt dystopi!

Mustamakkara
Mustamakkara
18.2.2022 12:42

No niin. Työvoima on halpaa vissiin joo. Entäs sitten mitä jää viivan alle? Kun kaikki veivaukset ja kotkaukset on käyty läpi, niin veikkaus on, että Suomen valtio jää pakkasen puolelle.

Huru-ukko
Huru-ukko
18.2.2022 15:34
Vastaa...  Mustamakkara

Vasta äsketttäin oli tehty tutkimus jossa Närpiö/Närpes oli keulilla maksetuissa asumis- ym tukimiljoonissa muualta tulleille. Eli halvat tomaatit maksat kahteen kertaan, ensin kaupan kassalla ja sitten veroissa.
Taisi olla Suomen perustan tutkimuksia, ihan virallisista tilastoitsa eli kela ym. julkiset rahoittajat. Siitäkin valtavalemidia vaikeni kuten sillä tapana on.

Kiinni Hetkessä
Kiinni Hetkessä
18.2.2022 17:57
Vastaa...  Huru-ukko

Yhden valtavalemedian rahoitusratkaisuun voit jättää kannatuksesi:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9574

mummeli
mummeli
18.2.2022 13:18

Ja kasvihuoneyrittäjät ovat autuaan tietämättöminä hyödyntäneet edullista vuokratyövälittäjää aivan vain äimistellen kuinka voikaan olla edullisia nämä työntekijät.

Varastettua tavaraakin saa ostaa pilkkahintaan kunhan äimistelee kuinka edullisesti sitä saakaan ja muistaa käyttää vaikka vietnamilaista tavaranvälittäjää.

Jep jep. Rantahurrit poseen ja vastuuseen myös, HETI !!!

Kortteerimatukriminelli
Kortteerimatukriminelli
18.2.2022 14:18

Pientä on puuhastelu Suomessa…

Ruotsissa on tällä hetkellä 52 kriminelliä matuverkostoa, mukaanlukien Kevätkylän/Meidänkylän porukka jota juuri nyt kurmuutetaan:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-s-reporter-om-huvudpersonerna-i-rattegangen-militarisk-organisation

Ohmygod
Ohmygod
18.2.2022 15:13

Huomattava on, että nyt ei ole raiskattu eikä ammuttu ketään!

Vielä.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
18.2.2022 16:03

Ei siitä ole kuin hetki kun kirjoitin;

“Aikaisemmin mediassa on puhuttu ulkomaalaisen työvoiman alipalkkauksesta, mutta nykyisin puhutaanj jo ihmiskaupasta”

https://pt-media.org/2022/01/28/miksi-maksukykyiset-kokoomuslaiset-haluavat-orjatyomarkkinat-suomeen/

Hyvin näytää orjatyömarkkinoiden luominen etenevän..

Huru-ukko
Huru-ukko
18.2.2022 16:16
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Justiinsa. Kokkarit käyttää rantahurreja likaisen työn tekijöinä. Että siitä saadaan ns. maan tapa. Demarit taisi aikoinaan mainostaa, että tapa maajussi päivässä. Nykydemarit sitten toteuttaa sitä kepun avustuksella.

Kiinni Hetkessä
Kiinni Hetkessä
18.2.2022 18:02
Vastaa...  Huru-ukko

Rantahurreilla on kyllä ihan oma puolue. Sen pitkän tähtäimen ohjelmaan kuuluu juuri ulkomaalaisen halpatyövoiman haaliminen ja ruman, tarpeettoman leikkikielen, riuååtsin opettaminen. Ja tietty, sitä myötä myös etuilupuolue ärkkopeen äänestäminen

Antti Tifa
Antti Tifa
18.2.2022 17:13

Mahdollista > tapahtuu sama kuin raksalla ja kapakeissa.
Saa kirjapalkan mutta nostaa sen heti käteisenä ja maksaa siittä puolet tai osan takaisin työn välittäjälle. Pahimmassa tapauksessa puutarhayrittäjäkin saa osan kiskonnan tuloksesta lompsaansa. Älkää vähätelkö ahneuden merkitystä vaikuttimena.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
18.2.2022 17:24
Vastaa...  Antti Tifa

Ahneushan nimenomaan on kaiken taloudellisen toiminnan liikkeellepaneva ja liikeessäpitävä voima.
Sen takia kommunismi ei voi koskaan toteutua muualla kuin teorioissa ja hippikommuuneissa.

Daavidin poika
Daavidin poika
18.2.2022 17:48

Närpiö taitaa olla Suomen suurimpia kasvihuone alalla. Vt-8 varella on aivan valtavia kasvihuoneita. Se mitä minä muistan niin Närpiössä on ollut aasialaista työvoimaa ainakin yli 20 vuotta. Suomessa kun “huhut” leviää aika nopeasti, niin itse en ole kuullut koskaan, että Närpiöläiset viljelijät maksaisivat alipalkkaa tai käyttäisivät orjatyövoimaa..Kyllä tässä tapauksessa täytyy olla joku muu ulkomaalainen mafia takana.

Aasialaisista, niin varmaan Thaimaalaiset ovat ahkerimpia, ja luotettavaa työvoimaa.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
18.2.2022 18:15
Vastaa...  Daavidin poika

Tässä tapauksessa tekijät ovat vietnamilaisia, uhreista en tiedä;
lienevät hekin ainakin suurimmaksi osaksi.

Huru-ukko
Huru-ukko
18.2.2022 19:05
Vastaa...  Daavidin poika

Huhut levievät nopeasti, ninpä niin. Ja huhut ovat varmaan kertoneet myös sen että thaikuista saa ahkeria työnteikijöitä. Ja varmaan siellä tomaatiiviljelijöiää on päässäkin muuta kuin ne kaskun mukaiset punaiset silmät. Eivät ne sokona kulje sentään vaikka vain rantaruåtsia puhuisivatkin.

dfwqfq
dfwqfq
18.2.2022 21:05

Ahkeria itä-aasialaisia riistetään.
Laiskat kemut puolestaan riistävät (joskus jopa hengen)

Catilina
Catilina
19.2.2022 07:55

Sydinille onkin ollut kiusallista kun eläkkeitä pelastavat huippuosaajat eivät olekaan olleet ahmedeja. Nyt on hauska lukea Sydiniä ja ÖT:ä.

Hih
Hih
19.2.2022 17:22

Pian medoissa alkaa pelastustarina työteliäista ulkomaalaisista, jotka eivät vaan jummärtäneet suomen laki koukeroita ja saavat kaiken anteeksi..

Petrus Ranta
Petrus Ranta
21.2.2022 16:07

Tässä ei ole yrittäjät syyllistyneet vaan työntekijät jotka ilmeisesti Aasiasta päin. Tämä on huonoa mainosta Närpiön yrityksistä. Hyvä et asia tutkitaan niin saadaan syylliset kiinni.