Muslimipuolue Nyans nostaa päätään

Muslimipuolue Nyans nostaa päätään

Muslimitaustainen Nyans-puolue on nostanut viime viikkojen aikana kovasti päätään. On melko varmaa, että puolue tulee saamaan jonkinlaista kannatusta tulevan syksyn eduskunta- ja kunnallisvaaleissa.

Nyansin kannatus oli vielä syksyllä pienen puoleinen, mutta pari kuukautta esillä ollut lapsikaappaus-, eli huostaanottoasia on saanut puolueelle lisää kannattajia. Lisäksi puolueen johtaja turkkilaistaustainen  Mikail Yüksel on kuumottanut valtakuntaa pitäen tätä lapsikaappausta esillä varsinkin sosiaalisessa mediassa. Juuri sosiaalisessa mediassa asia leviää ja saa lisää kannattajia.

Nyt monet ovat kyselleet, että miten tällainen voi yksinkertaisesti tapahtua? Vastaus kysymykseen on yksinkertainen: jos kerran elämme demokraattisessa maassa, niin ei voi olla mitään syytä, että tällainen ei voisi tapahtua.

Ruotsi joutui muutama vuosi sitten tilanteeseen, jota ei voitu ratkaista. Gävlen imaamina tunnettu Abo Raad otettiin poikansa ja kolmen muun imaamin kanssa turvasäilöön. Turvallisuuspoliisi SÄPO katsoi, että Abo Raad ja poikansa oli uhka kuningaskunnan turvallisuudelle. Heidät piti karkottaman. Maahanmuuttovirasto tekikin sen jälkeen karkottamispäätöksen. Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että Raadia ei voitu karkottaa, sillä karkotuspäätöksen vastaisesti Abo Raad olisi kotimaassaan Irakissa sellaisen vainon uhan alla, että siitä voisi seurata hengen menetys.

Pattitilanne, imaami piti karkottaa, mutta häntä ei voitu karkottaa ”varmaan kuolemaan”. Poika päästettiin vapaaksi ja itse Abo Raad muutaman kuukauden säilöönoton jälkeen myös. Koska laki on laki, niin heitä ei voitu pitää vangittuna, tai edes säilöönotettuina ja sitä myöten isä ja poika sekä ne kolme muuta imaamia päästettiin vapaaksi. Nyt Abo Raadin status on se, että hänellä ei ole oleskelulupaa Ruotsissa, mutta häntä ei myöskään voida karkottaa.

Abo Raad oli jonkun aikaa hiljaa, mutta on nyt laittanut ison pyörän pyörimään tämän lapsikaappaus-ilmiön tiimoilta. Sosiaalinen media tihkuu hänen vihamielisiä lausuntoja ja moskeijoissa käytetään entistä kiivaampia äänensävyjä. Tässä siivellä sitten Nyans-puolue on nostanut päätään. Vaikka puolueen puolueohjemassa kerrotaan lämmintä lätinää kaikkien tasa-arvoisuudesta, niin käytäntö onkin sitten ihan muuta.

 

Juttu on saanut Ruotsin mittakaavassakin suuret mittasuhteet. Pahimpia kiivailijoita yritetään rauhoitella. Esimerkiksi Expressenissä muslimitaustainen, huivia käyttävä musliminainen, joka on töissä sosiaalitoimistossa, kertoo, että sellaiset väitteet, että muslimeja sorrettaisiin sosiaalitoimiston taholta, eivät yksinkertaisesti pidä paikkaansa.

Nimettömänä esiintyvä nainen, joka on kotoisin Palestiinasta, kertoo, että sen 12 vuotta, jonka hän on asunut Ruotsissa, hän on kuullut joka päivä väitteitä, että ruotsalaiset rasisteeraavat muslimeja ja ”ottavat heidän lapset”. Etniset levittävät tällaisia juttuja ihan totena.  Varsinkaan sellaiset väitteet eivät hänen mielestään pidä paikkaansa, että muslimien lapsia ”otettaisiin”.

Musliminaisen mukaan suurin ongelma on se, että muslimit elävät kuten kotimaissaan ovat eläneet. He kasvattavat lapsiaan kuten kotimaissaan kasvatetaan, eivätkä ymmärrä sitä, että Ruotsissa on laitonta pahoinpidellä lapsia.

Artikkelissa haastatellaan myös toista muslimia, miespuolista imaamia, joka kertoo, että kun muslimimaista tullaan Ruotsiin, niin tulijat pitäisi istuttaa ensimmäisenä päivänä koulun penkille opiskelemaan Ruotsin lakeja, normeja ja kuinka lasten kasvatus toimii Ruotsissa.