Turvapaikanhakijat valittelevat Tanskan huonoja asumisoloja

Turvapaikanhakijat valittelevat Tanskan huonoja asumisoloja

Turvapaikka-aktivistit ovat kaikkialla samanlaisia, mikään ei ole liian hyvää kun kyseessä on kehitysmaista tulleita miehiä. Näin myös Tanskassa.

Tanskalainen turvapaikka-aktivistien ryhmä Refugees Welcome on nostanut äläkän, koska Furesøn kunnassa sijaitsevan turvapaikanhakijoiden tilapäismajoitukset eivät vastaa viiden tähden hotellia.

Tulijoita on asutettu käytöstä poistettuun vanhainkotiin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jokaisella miehellä on oma mukava huone, jossa on sänky, pöytää, tuolia ja sen sellaista, mitä entisessä vanhainkodissa nyt huoneen vakiovarustukseen on kuulunut.

Lisäksi jokaisella miehellä on huoneessa oma vessa ja suihku, sekä mikroaaltouuni, jossa voi lämmittää taateleita. Kiinteistön yhteistiloissa on kattava keittiö, jossa jokainen mies voi valmistaa omatoimisesti ilmavaa riisiä.

Tanskalaisen tv2-kanavan mukaan paikalle on nyt hiipinyt epämukavuustekijöitä: tupakan tumppeja lattioilla, hiiren paskaa käytävillä ja muuttolaatikoita nurkissa. Lisäksi vessan laatoissa on tummia tahroja, lattialla on hometta ja likaa ja yhteiskeittiö haisee kaatopaikalle. Joissakin vessoissa on selvästi jätetty jopa ”takalaittomat” putsaamatta.

Kehitysmaista tulleiden miesten mielestä he integroituvat todella huonosti Tanskaan, jos tahti ei muutu.

Tulija on unohtanut siivota huoneensa vessan lattian. ”Täällä ei asu koirakaan”.

Lisää kuvia löytyy Tv2:n sivulta. 

 

Toimittaja kysyy muutamalta mieheltä, että miksi he eivät vain itse siivoa tilojaan? Miksi tanskalaisten veronmaksajien olisi kustannettava siivousfirma?

Miesten mielestä asia on selvä; paikassa asuu ihmisiä Afrikasta, Eritreasta ja ympäri maailmaa, eivätkä miehet voi kommunikoida keskenään ja siten siivoustyötä ei voida koordinoida.

Furesøn kunnasta ollaan melko jyrkkiä, ehkä jopa hieman rasistisiakin. Kunnan taholta sanotaan, että ei asiasta ei tarvi tehdä numeroa; moppia ja rättiä vaan kauniiseen käteen ja siitä se lähtee. Kunnasta kerrotaan lisäksi, että tilat ovat olleet erittäin hyvässä kunnossa kun tulijat muuttivat tiloihin ja heidän pitäisi hieman kantaa vastuuta asioista.

Monilla miehillä on kuitenkin eriävä mielipide.

– Eihän täällä voi asua koirakaan. Olemme ihmisiä, tulemme pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta ja haluamme hyvän paikan elää, miehet kertovat.

Yksi mies kertoo, että hänen surkeassa kunnossa oleva kylpyhuoneen likainen lattia ei johdu siivoushaluttomuudesta, vaan koska hän on menettänyt isänsä ja äitinsä sodassa, niin hän tarvitsee nyt apua.

– Jos kunta huolehtisi meistä paremmin, niin olisimme jo töissä tai koulussa.

Refugees Welcomin naiset ovat sitä mieltä, että nykyiset asumisolot haastavat integraation todella.

– Kun aloitat uuden elämän, niin kai sitä nyt pitäisi edes siivousfirman käydä siivoamassa. Uuden kielen oppiminen itsessään on jo iso asia.

Subscribe
Notify of
guest
42 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Waltsu
Waltsu
20.2.2022 18:30

Voisikohan nuo lähettää vaikkapa Dubaihin. Majoittakoot siellä Burj Khalifaan, vai riittääköhän senkään taso…

Qroquius Kad
Qroquius Kad
20.2.2022 20:18
Vastaa...  Waltsu

Ei voi. Arabimaat eivät huoli noita, eivätkä edes omia kansalaisiaankaan:
hehän tietävät parhaiten, mitä paskaväkeä nuo ovat.

Jouni S.
Jouni S.
21.2.2022 09:02
Vastaa...  Qroquius Kad

On kyllä kiinostava seikka tuo mainittu, voisi joku tehdä oikein tutkimusta, miksi eivät kelpaa työvoimaksi. Ei olisi koti-/lähtömaa kaukana, ei kieli- uskonto- tai muita kulttuuriongelmia, mutta sittenkään ei vaan kelpaa. Tietysti voisi kirjoittaa pitkänkin tarinan siitä, miksi juuri Lähi-idässä pitää nujakoida jatkuvasti, mutta rauha ja normaali yhteistkunnan rakentaminen ei onnistu. Rahastahan ainakaan arabimaissa noin yleisesti ei ole pulaa, vaikka se ei tasaisesti jakaudukaan.
Mutta jotkut haluavat vain olla herrakansaa, vaikka mitään koulutusta tai osaamista ei olekaan. Arabimaissa tuo narratiivi (ja/tai uhriutuminen) ei mene läpi, kun laatu tiedetään. Mutta pohjoisemmassa löytyy ainakin vielä maita, joissa on toinen tilanne. Ja yrittänyttähän ei laiteta, kuten sanontaan…

Qroquius Kad
Qroquius Kad
21.2.2022 11:52
Vastaa...  Jouni S.

Vastaus on yksinkertainen.

Islam.

Syyrialainen kusikoppi
Syyrialainen kusikoppi
21.2.2022 14:47
Vastaa...  Waltsu

Kyllä tuo kuvan vessa on mielestäni ihan kemunnäköinen vessa.
En näe mitään ristiriitaa enkä ongelmaa.

terhomatti.hämeenkor
terhomatti.hämeenkor
20.2.2022 18:44

Vitu perseen paskat – siivototkoot itte, saatanan murjaanit !

Defund v-YLE
Defund v-YLE
20.2.2022 18:52

Heeei-heei-hei..!!

Ihan kuin kotiSuomessakin, Danske-Peterit ei tunne kulttuuria! Ei mohammedit siivoa, se on akkojen hommaa. Säkki päähän ja vessaa pesemään. Musumies on mies eikä akkojen hommat kuulu niille.

Suomessakaan ei tunneta kemu-kulttuuria, joten kotouttamisen alkeellisimmatkin virheet tehdään aina uudestaan. Johtaa aina asioita kunnolla tuntevien huutonauruun kunnes kaameat seuraukset selviävät (pään irroitukset, raiskaukset, murhat nöyryytykset ..).

Yksi, kokonaisuuteen liittyvä asia onilmastonmuutos. Jos sellainen kerran on, ja vieläpä ihmisistä lähtöisin, niin eikö vähemmät ihmiset aiheuttaisi vähemmän luonnolle haitallisia ilmiöitä. Se yks’ kalastaja oli erittäinkin oikeassa, mutta ei se sitten kelvannut myrkynvihreille – maailman pelastamisen menetelmäksi.

pöh
pöh
20.2.2022 19:14
Vastaa...  Defund v-YLE

Ei niitä pidä edes yrittää kotouttaa, vaan kotiuttaa mitä pikemmiten.
Tarpeeks kun sivistyneseen maailmaan tuodaan kehitysmaalaisia, niin ne sivistyneet maat muuttuu kehitysmaiksi.
Sen takia ei kannata koko maata tuhota että joku kehopositiivinen 200 kilonen rasmus saa kerran eläessään n-sanalta parrua.

Big l
Big l
20.2.2022 18:54

Mulla oli aikanaan sellanen koira joka pentuna häpes kauheesti jos pökäle tuli lehden päälle eikä ulos. No se sit söi ne kun ei osannu harjaa käyttää. Eli 3 kuinen koira on jo siistimpi ja älykkäämpi kuin noi maahantunkeutuja murjaanit

pöh
pöh
20.2.2022 19:05

Tulija on unohtanut siivota huoneensa vessan lattian. ”Täällä ei asu koirakaan”.”

Kuinkahan kauan länsimaissa katsellaan noita stanan röyhkeitä kaiken valehtelevia ja kaiken vaativia arabeja?
Jos joku ihan oikeasti pakenisi hengen hädässä, niin ei se valittaisi ensimmäiseksi paskasesta vessasta ja pahasta puurosta,

Qroquius Kad
Qroquius Kad
20.2.2022 20:19
Vastaa...  pöh

Niin kauan kuin kansa äänestää valtaan viherkommunistit ja heidän peesaajansa.

Jari
Jari
21.2.2022 11:55
Vastaa...  pöh

Hädässä tai ei nämä eivät ole samanlaisia ihmisiä kuin me

Oikea meininki
Oikea meininki
20.2.2022 19:11

Tanskaaliset, nuo euroopa juutalaiset, ovat Mooseksen Danilaisten jälkeläisiä. Ei siis ihme että maahantullleita oikeasti karkoitetaan, niiltä riisutaan omaisuus turvapaikkahakemuksen ajaksi ja se käytetään ensin herrojen elinkustannuksiin. Sitten vasta yhteiskunnan rahoja. Ja samaan kategoriaan menee tuo siivouskin. Ettäkö siivoaisivat muslimien jätökset lattioilta? On aivan varma ettei tule tapahtumaan.

Ja näin tilanne pitäisi olla muissakin maissa joihin tunkee pakoloisia.

Kusipäät virkapaskat
Kusipäät virkapaskat
22.2.2022 00:33
Vastaa...  Oikea meininki

Suomessa laitetaan työttömiä karenssin uhalla siivoamaan noiden paskat

pöh
pöh
20.2.2022 19:20

– Kun aloitat uuden elämän, niin kai sitä nyt pitäisi edes siivousfirman käydä siivoamassa. ”

Toi oikeesti kuvastaa hyvin noita tyyppejä.
Itse eivät ole valmiita tekemään mitään, ne on tullu tänne palveltavaksi, ja ikinä niistä ei tule olemaan mitään muuta kun haittaa.

h44
h44
20.2.2022 19:36

Voihan kyynelten vuo ja surujen tyrskeet. Miehuushan siinä menee jos vessanpöntön siivoaa. Ehkä homma alkaisi luistaa jos miehet majoitettaisiin telttaan jos kämppä ei pysy puhtaana.

pöh
pöh
20.2.2022 21:08
Vastaa...  h44

Täällä oli aikanaan joka kämpässä vessanpöntöt rikki kun ei monosaajat osannu niitä käyttää 😀
Ne meni seisomaan siihen istuin renkaan päälle kengät jalassa ja pasko siitä 2 metrin korkeudelta 🙂
Pöntöt siinä sitte halkeili ja isot vesivahingot 🙂

sims ala bim
sims ala bim
21.2.2022 22:51
Vastaa...  h44

Paskaaminen on kai ihmisoikeus!

Irmeli
Irmeli
20.2.2022 20:01

Mitähän jos menisivät vaan sinne kotimaahansa takaisin, niin meidän ei tarttis pelätä kotikaduillamme….Ja kuunnella ainaista narinaa, koska eivät pysty sopeutumaan vapaaseen demokratiaan ja tasa-arvoon.

Turhautunut
Turhautunut
20.2.2022 20:13

Talon puolesta tarjottava vain lapio. Pihalle sit vaan kuoppaa kaivamaan niin pääsee kyykkypaskalle jos sisävessat ei kelpaa. Pitäis hemmoteltuja pas* siis hädänalaisia vedellä korville kuin kotona ja kädestä pitäen opettaa käyttämään harjaa ja rättiä.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
20.2.2022 20:20
Vastaa...  Turhautunut

Niin pitäisi, mutta kun ei tehdä.

Tapio
Tapio
20.2.2022 20:45

Muistuupa mieleen, kun neukkulan loppuaikoina tuli virolaisia poikia Nastolaan samanlaisiin tiloihin. Eivät olleet kiinnostuneita siivoamaan jälkiään ja vaativat siivousta talon puolesta. Länkyttivät jostain Geneven sopimuksesta. Asia korjaantui, kun diskomassit jäädytettiin jo löytyi eestipojallekin harja kouraan.

kanander
20.2.2022 20:46

Batiikkinoidat siivotkoon lemmikkiensä kämpät jortikkapalkkiolla.

Pah
Pah
20.2.2022 21:09

Ai ai Tanskalaisia !!! Kuka olisi arvannut että moinen rasitinen syrjintä rehottaa Tanskanmaalla.

Olen järkyttynyt ja shokissa! Missä on ihmisarvo minä vaan kysyn? Passatkoot nyt vaan koko rahalla kun ovat näitä prinssejä ja sheikkejä sinne hyysättäväksi haalineet.

Mitä siitä tulee jos 5-tähden hotellimajoitukseen tottuneet jalosukuiset kulttuurinrikastajat pannaan i-phoneineen ja tonnin talviturkkeineen johonkin 3-4-tähden vaatimattomaan majoitukseen ilman asiaankuuluvaa siivousta ja täyttä ylläpitoa!

Vain koirat suostuvat moiseen kestitykseen!

Sellaista
Sellaista
20.2.2022 21:30

Tämä kuuluu taas kategoriaan puuro on pahaa. Sekä että pitäisi saada helteellä ilmastoinnit, kuten Suomessa taidettiin vaatia.Lähdettiin niin sotaa pakoon, mutta itse aiheutettu ongelma on valituksen aiheena.

Päivitys
Päivitys
20.2.2022 22:49

Apeat verhot

Kalle
Kalle
21.2.2022 14:16
Vastaa...  Päivitys

Huono puuro

X
X
20.2.2022 23:00

Helppo rasti, järkätään pojille lantakuorma ja olkia. Voivat siitä leipoa sellaisen palatsin kun kotipuolessakin oli. Siellä kelpaa kokata ilmavaa riisiä kosanilla.

timo
timo
21.2.2022 00:48

Ei muuta kun Refugees Welcomen pervoporukka siivoamaan paikat. Pyllistäessä saa kaupan päälle ullatusseksia.

Juha
Juha
21.2.2022 07:55

Asukoot omassa paskassaan jos haluavat, kuka välittää? Ei ole rasismia, sama koskee ketä tahansa, narkkareiden kämpät on usein samanlaisia. Kyllä on yksinkertaisia ja sinisilmäisiä nämä ns.”turvapaikka-aktivistit.”Jos nämä olisi kunnollisia ihmisiä he eivät asuisi omassa paskassaan vaan pitäisivät kotipesän puhtaana.

Anonyym
Anonyym
21.2.2022 11:37
Vastaa...  Juha

No kun se kiinteistö saattaa tuollaisesta mennä kalliiseen remonttiin tai jopa purkukuntoon.

K J
K J
21.2.2022 20:10
Vastaa...  Anonyym

Vuosia sitten Lahden Vapaudenkadulla elokuvateatterin – entisen parkkihallin vieressä – asui edesmenneen isoäitini naapurissa ylhäällä hulppeassa 5h+keittiö kaksi arabia, kymmenen sukulaisensa(?) kanssa. Pitivät kovia juhlia mikä kuului pahemmin kuin parkkihallin purkaminen.

Sain myöhemmin kuulla, että yksityinen vuokranantaja oli yrittänyt päästä eroon näistä jo vuosia, (mutta joku päättäjä ei ollut suostunut siihen eikä kaupungissa ollut silloin vielä vokkia) mutta olivat lopulta saaneet häädön ja ko. asunto oli ollut sen jälkeen täyspuhdistuksen ja remontoinnin tarpeessa.

Käsittääkseni kukaan niistä ei ollut työllistyneitä ja kukahan joutuikaan maksumieheksi. No ei ainakaan nämä kunniavieraat. Kaiketi vuokranantaja ja kaupunki.

Vuokranantaja sai hyvän opetuksen humaaniudestaan.

Imppa
Imppa
22.2.2022 05:41
Vastaa...  Anonyym

No eikö se kuulu sen maksaa kuka nämä kutsui ja otti tuonne asumaan? Voihan ne myöhemmin yrittää periä saataviaan maahanmuuttajien lähtömaiden suurlähetystöstä, hahahahaha, valtio eli veronmaksajathan ei tietenkään maksa, eihän?No ei tietenkään.

murre riepunen
murre riepunen
21.2.2022 08:42

Moppi ei käy näiden kyttyröiden kätee, sillä ei voi ampua, eikä juuri muutakaan pahaa tehdä, kuten taloja räjäytellä, autojen sytykkeenäkin kehno jne…voi…voi.

T
T
21.2.2022 09:13

Nämä herrathan ovat saaneet saman asumistason mitä Suomessa moni opiskelija sai aikoinaan. Tosin ilmaiseksi.

Jouni S.
Jouni S.
21.2.2022 10:26
Vastaa...  T

Tekisi mieli väittää, että Suomessa eivät vielä opiskelijatkaan saa vastaavaa tasoa, esim. soluasunnoissa (= jaetut kypyhuone-,wc-ja keittiötilat) asutaan vielä, kuten itsekin aikoinani. Eikä se ainakaan omalla kohdallani ollut huono ratkaisu; kohtuuhintainen, kävelymatka oppilaitokseen ja kavereita ympärillä. Jos ei kaikista asioista oltukaan samaa mieltä, niin olosuhteet opettivat, että kompromisseihin kannatti pyrkiä. Ja pois/muaalle pääsi, jos ei miellyttänyt, kuvetta vain kaivamalla. Mutta tahoa, johon valittamalla olisi tuon saanut ilmaiseksi, ei ollut. Ei kaikille kelvannut silloinkaan, jos oli ”pappa, som betalade” niin markkinoilta kyllä sai. Kuten nykyäänkin, ei sitä ole torpattu. Mutta Kela ei opiskelijoille maksa kaikkea, se motivoi itsekin miettimään vaihtoehtoja…

T
T
21.2.2022 12:32
Vastaa...  Jouni S.

Näin on, varsinkin PK-seudulla asuminen voi olla kalliinpuoleista…

Jones
Jones
21.2.2022 09:17

Herraskansan mentaliteettia jo raamatun ajoilta lähtien. Niin miksi oletettaisiin heidän muuttuneen.

A. Stubido
A. Stubido
21.2.2022 11:04

Maahanmuutto on rikkautta, ei mulla muuta!

Tiku
Tiku
21.2.2022 13:14

Maatkoot kusessa ja paskassa, tuntevatpahan olonsa kotoisaksi vieraassa maassa.

Specialistit
Specialistit
21.2.2022 18:36

Kuvassa olevalla hyllyllä on pesualtaan poistovesiputkiston osia mm. osa hajulukkoa, apina on sen repinyt irti ja valittaa nyt hajusta.

Herroilla on ilmiselvästi mahtavasti ymmärrystä tekniikasta ja putkihommatkin sujuvat paremmin kuin paikallisilta, heistä tulee loistavia lvi-insinöörejä ja pohjolan yhteiskuntien pelastajia työvoimapulan osalta.

sims ala bim
sims ala bim
21.2.2022 22:36

Refuces Wellcome kostuu näistä siiderivalaista. Eikö heitä riitä sitten siivous-ja perseenpyyhintahommiin!