Scandic-hotelliketju lopettaa lihan myynnin

Scandic-hotelliketju lopettaa lihan myynnin

Ruotsissa saa ympäristöpisteitä paljon helpommin kuin Suomessa. Tarkoittaa sitä, että Ruotsissa on miljööautoja, miljööruokaa, miljöökaljaa, miljöövessapaperia, miljöö sitä ja miljöö tätä. Tämä miljöö on kuin taikasana.

Miljöö on tietenkin suomeksi ”ympäristö”. Ihan arkinen sana, mutta kun sen liittää kuluttajien erilaisten hyödykkeiden eteen, niin tavara muuttaa kuin taikaiskusta joksikin erittäin moraaliseksi, erittäin eettiseksi. Ympärillä suurin piirtein leijuu sädekehä.

Miljöö- on yksinkertaisesti markkinamiesten taikasana, jota pyöritetään lähes kaikkien artikkeleiden ympärillä. Kuluttajia höynäytetään kuin entistä miestä avioliitossaan. Muutama vuosi sitten paljastui, että eräässä valmisruuassa ei ollutkaan sian lihaa, vaan hevosen. Sitten selvisi, että hevosen liha tuli Romaniasta. Siellä kun astui voimaan laki, jolla kiellettiin hevoskärryillä liikkuminen maantiellä.

Hevoset lahdattiin ja lihat myytiin Länsi-Eurooppaan miljöölihaksi. Ei luomu, vaan miljöö.

Suuri hotelliketju Scandic ilmoittaa nyt tiedotteessaan, että se lopettaa sian ja naudan lihan tarjoilun lounas- ja puffettiravintoloissaan. Kaiken kaikkiaan lihaa ei jatkossa saa 86 hotellissa. Myös lihapullat tullaan poistamaan hotellien aamiaisilta.

Syyksi kerrotaan se, että ketju on ostanut sisään vuodessa 177 tonnia lihaa, joka vastaa 5 486 tonnia hiilidioksidipäästöjä. Yhtiö haluaa nyt olla vastuullinen toimija ja lisätä kasvisruuan määrää lihaa vähennettäessä. Toisin sanoen yhtiöstä kerrotaan, että se haluaa nyt hieman putsata julkisivua ja vetää ylleen tämä vihreän miljööviitan.

Pt-median kommentointi on melko vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, toki kevyet off-topicit, eli asian vierestä kommentit ovat sallittuja, mutta älä spämmää kymmeniä viestejä aivan asian vierestä. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
44 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Tämän päätöksen vaikutuksia Scandic-hotellien asiakasmääriin ja liikevaihtoon voisi olla hedelmällistä seurata.
Voisinpa olettaa, etteivät läheskään kaikki vanhat asiakkaat enää taidakaan majoittua heille seuraavalla matkallaan.

Gyntter

Jos tämä tulee voimaan Suomessakin, niin kyllä jää Scandic:n hotellit työreissuilla käyttämättä. Pekonia, selluloosapalleroita ja -nakkeja olen aamiaisilla vähentänyt, mutta ilman leikkeleitä ei aamupalasta ole mitään iloa/hyötyä työssä käyvälle valkoiselle miehelle.

Kukavaan

Scandic ilmoittaa tiedotteessaan vähentävänsä naudanlihan ostoa ja korvaavansa vähennyksen kalalla, kasviksilla ja ruotsalaisella sianlihalla.

…. sänker Scandic sitt inköp av nötkött med 177 ton per år …

…. Antalet ton nötkött kommer till viss del att ersättas med väsentligt mer hållbara livsmedel, exempelvis MSC-märkt fisk, svenskt fläskkött och växtbaserade råvaror….

Ehkäpä naudanlihan sisäänoston vähennys johtuu kysynnän vähenemisestä, kun osa ruotsalaisista haluaa esittää tiedostavaa hyvää ihmistä. Ilmeisesti hitsaaja sekä kuningas saavat edelleen syödäkseen naudan sisäfilettä.

Asiasta toiseen. Ruotsin sana ”nöt” tulee kantagermaanin sanasta ”nauta”, joka käytössä suomenkielessä alkuperäisessä muodossaan.

Kukavaan

”Scandic nu att slopa nötkött från samtliga lunch- och konferensbufféer samt hotellens minishop”

Scandic siis poistaa naudanlihan lounas- ja konferenssibufeista. Ilmeisesti naudanlihapihvejä saa edelleen tilata valmisannoksina. Sikaa saa edelleen. Riistasta ei puhuta mitään. Ja halal-teurastettua karitsaa tuskin Scandic rohkenee kieltää.

Hindut kiittävät Scandicia nautojen suojelemisesta.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pyh%C3%A4_lehm%C3%A4

Ruoansulatuskysymys

Suomessa esimerkiksi koulujen ruokalistoilta sianliha on poistunut jo vuosia sitten. Voi hyvinkin olla, että Suomessa ollaan pidemmällä halal-linjauksissa, mutta muutos on tapahtunut siitä sen kummemmin kyselemättä ja informoimatta.
Joitakin vuosia sitten havaittuani poikani koulun ruokalistoista muutoksen, soitin koulun ruokalan emännälle asiasta. Selitys harhaili jotenkin ravintoarvojen ja makutottumusten vaiheilla.

Meatballs

EN majoitu enää scandiciin.

kanander

Ja aamiaispöydässä ei ole enää nakkeja ja pekonia. Väistän Scandic-hotellit, missä vain kuljenkin.

T

Vaikka oletetaan että hiilidioksidi aiheuttaisi ilmastonmuutoksen, niin edes koko Ruotsin olemassaolon lakkaaminen ei vaikuttaisi millään lailla yhtään mihinkään. Ennen kuin lähdetään tällaiseen hulluuteen, niin kannattaisi katsoa kuinka paljon ihmisiä on esim Intiassa.

basso balalaikka

Voisi olla sekä hedelmällistä, että vihanneksellista sellainen seuraaminen.

toisaalta jos ”lihan myynti” loppuu, saako ”lihaa” jatkossa ilmaiseksi?, kuka sitä sitten enää edes tuo tyrkylle, ehkä siideriivalaat ?

meikäläinen jo poisti scandicin numeron kännykästä, kelvatkoon muut hotellit /motellit/ majapaikat.

Scandic boikottiin

Hiilidioksidin vaikutus ilmaston lämpenemiseen on huijaus. Lisäksi aiheuttaa se kasvisruokakin päästöjä.

T

Toivottavasti Suomen Scandiceihin tuo hulluus ei leviä. Ruotsissa kun olen ollut hotelleissa, olen kiinnittänyt huomiota siihen että siellä kun menee aamiaiselle, monen tuotteen etuliitteenä on ”organic”. Ilmeisesti jotain aivan äärimmäisen rasittavaa hyvesignalointia.

Big l

Hotellin ihan ykkös valintakriteeri on ruoka/aamiainen. Mut hyvä tietää etten täällä ruotsissa enään edes kuse scandicin suuntaan

Kakkikaa kukkapenkkiin

Eli, poistetaan siis liha ja aletaan tarjoamaan kasvisvaihtoehtoja koska eläimet joista liha saadaan tuottavat kasvien kasvuun elintärkeää hiilidioksidia. No joo… Voihan ne aina korvata sen hotellien lämmittämisellä.

Tämä miljöö-huijaus konkretisoitui saksalaisillekkin joskus -90 luvun alkupuolella. Sielä kun tuli se kierrätys merkki ”gröna punkte”, niin kaikki hurrasivat. Mutta kun niille kerrottiin että kierrätyksen vuoksi hintaa nostettiin 1 penninki, niin kaikki raivostuivat ko huijauksesta. Ja kun naapurit kehottivat meitä kierättämään jätteet ja pesemään jogurttipurkit, niin me aamukrapuloissamme töihin mennessämme kuittasimme ”Scheiss egal” (paskan väliä).

Mitäs Pate muuten sanoo ”Plant based” tuotteista? Mitä tuotteita oikeasti suosittelisit kasvissyöjälle?

GottgottigottNot

Kaipa sinä nyt osaat monen vuoden syömisen jälkeen?

Minusta ainakin Dafgårds Köttfria Köttbullar ovat hyviä!
Ja Coopin RawSlaw.

Miksi eläimiä kiusataan (joutuvat elämään jossain paskaisessa navetassa suurimman osan vuotta ja pakkoraiskataan jotta tuottaisivat maitoa) jotta ne päätyisivät paskapökäleiksi vessanpönttöön?

Gordon Ramsay

Chef Gordon Ramsayn oppi-isä Marco Pierre White on mukana kehittämässä 3D- pihviä jonka sanotaan olevan fantastinen:

https://www.veganfoodandliving.com/news/marco-pierre-white-to-sell-3d-printed-vegan-steak/

What is this shit

Gordon Ramsay on pelkkä bisnes haukka . Joka tekee rahaa.

Kakkikaa kukkapenkkiin

Ei kun tli vaan mieleen että jos olet käynyt jo näitä etikettejä läpi tässä vuosien varrella. Ja musitelen sitä yhtä sieni-keitosta sillä trangialla.

Mutta asiaan… Olen siis katsellut noita paketteja ja lukenut niiden ainesosia ja monesti vegaaneille tarkoitetuissa tuotteissa ei edes mainosteta niitä lihattomiksi. Usein sanotaan että ”Plant base” joka minusta ainakin tarkoittaa että suuri osa on kasvipohjaista. Kun lueskelee grammoja sadoista grammoista niin jotain jää puuttumaan.

Kauhulla odottelen myös Bill Gatesin ”syntettistä lihaa”. Mitä ikinä se sitten voikaan olla.

Beyond Meet meni pörssiin ja sen osakkeeen arvo räjähti. Vegetarian Butscherin tuotteet eivät menneet pörssiin mutta ovatko ne parempia? Mene ja tiedä.

Tämä kysymys oli ihan ilman sarvia ja hampaita.

Kukavaan

Adolf oli kasvissyöjä. Ehkä hän torjui ruokavaliollaan jotain vaivaa tai piti kasvisravinnolla terveyttä yllään.

https://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler_and_vegetarianism

Qroquius Kad

Adolfin kasvissyönnin on yleensä tulkittu alkaneen hänen rakkaan sisarpuolentyttärensä Geli Raubalin itsemurhan jälkeen;
enopuoli ei sen jälkeen olisi enää pystynyt syömään ”kuollutta lihaa”.

T

Adolf oli eettisistä syistä kasvissyöjä. Ehkä pitäisi itsekin ryhtyä kun kerran taidemaalarikin oli…

Kakkikaa kukkapenkkiin

Kiitos !!

Ei tässä meikäläinen ketään lokeroi tai syyllistä. Niinkuin sanoit kukin elää omien päätöstensä kanssa.

Ja tämä osaltaan selvitti asiaa.

Sam Colt

Trangia-ateriasi muinaisilla pyörämatkoillasi oli parempi kokkiohjelma kuin nämä narsistien lällätykset.

Puolueeton

JUlistuksia idiooteilta, joilla ei ole oikeasta luonnosta hajuakaan. Pelkän Tukholman kaupungin päällä (200 km²) on ilmassa hiilidioksidia 1200 000 tonnia. Scandic hotellin päästövähennys on tästä määrästä 0,5%, joka nostaisi Tukhoman ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta 2 ppm. Edellytyksenä olisi lisäksi, ettei Tukholman ilmassa olisi tuulia eikä ilma vaihtuisi. Koko Ruotsin alueella päästövähennyksen merkitys alentasi hiilidioksidipitoisuutta 0,0002% eli 0,0008 ppm.
Idiotismi lähtee liikeelle tieteen politisoitumisesta. Sen estämiseen tarvittaisiin todelle suuria mielenosoituksia. Valitettavasti ihmiskunnalla ei tähän ole riittävästi järkeä. Pieni eliitti saa tehdä maailmasta helvetin, ei kuuman mutta muuten elinkelvottoman.

Qroquius Kad

Ei siinä tarvitsisi yhtikäs mitään muuta kuin äänestää oikein, kuten unkarilaiset, puolalaiset ja muut visegrádilaiset sekä baltit.
Mutta kun se on joillekin täysin ylivoimainen tehtävä, he jättävät äänestämättä ja sen sijaan fantasioivat Oikein Suurista Mielenosoituksista, vaikka pienetkin ovat liian suuri rasti.

Oloneuvos

Mutta kun me suomalaiset olemme vauras kansa ja äänestämme kokoomusta. Ens vuonna on kolmesataatuhatta miekkaroitsijaa kansalaistorilla vastustamassa ties mitä ja huutamassa vittu en äänestä. Kansannousuhan siitä tulee.. Eiku ei tulekaan kun kalja haihtuu päästä ja maanantaina koittaa niin sitten kuljetaan pää painuksissa eikä uskalleta edes naapurin mummoa tervehtiä.

Henkilö K

Toivottavasti nyt illan ja yön aikana tulee metri lunta stadiin l. tsadiin.
Voi pieneksi hetkeksi hiljentää ilmastopsykoosin vaivaamat harhaatikot.

Gyntter

Ilmastosta huolestuneet pitää tietysti laittaa lapioimaan & kolaamaan lumet ihmisvoimin itse pois, niin ei tule moottorivoimaisista koneista GAUHEITA päästöjä.

Henkilö K

Näin on. Ja kaukolämpövoimalat voisivat lopettaa toimintasa tarpeettomina. Saisivat ilmastohörhöt puhella lämpöisiä ilmaston lämpenemisestä.

Tepe

Ei kai se hotelliketju mikään lihakauppa olekkaan?Liha ostetaan marketin lihatiskiltä, hotellissa yövytään.

Gyntter

Ei välttämättä… Aika monessa hotellissa ”lihatiski” aukeaa illalla ja on auki klo 03 tai 04 asti.

Ohmygod

Scandic tulee vastaamaan tuohon ongelmaan siten, että päästää baaritiskille notkumaan ainoastaan takuuvihreitä hutsuja. Siis vaatii MP:n jäsenkirjan.

Huru-ukko

No, niillä on eroa, lihatiskillä ja ”lihatiskillä”. Lihatisltä saattaa tarttua mukaan vannoutunut vegaani, joka ilmoittaa ettei suuhunsa laita kuin elävää lihaa. Hiton hyvä suihinottaja:) Lihapala oli aamulla enää pelkkä rusina.

Jape aka Tepe

Kyllä minä sen ymmärrän, mutta tämä on perhepalsta, lapsetkin voi lukea tätä.

Sormukset taskuun

Heh heh. Aivan.

Daavidin poika

Haisee vähäsen siltä, että jollain Dubai:n islamuskoa omaavalla on jonkin sortin osakesalkku Scandic:in osakeannissa. Että näin sitä Ruotsia viedään eteenpäin glopaalisessa maailmassa. Eikö kuitenkin tämä halailliha tuoteta kulutajalle samaan malliin kuin porsaankin liha.? Kyllä Ruotsi on Palmyran raunioiden kaltainen 20:nen vuoden sisällä.

Minä

Asiakkaiden pakottaminen johonkin ei toimi. Kun kysyntää on, tulee palvelua toimittaa sellaisena, että se vastaa kysyntää. Turha ryhtyä opettamaan asiakkaita. Siitä ei seuraa kuin asiakaskato, mutta eipä haittaa, jos jokin hotelliketju kompastuu ideologiseen hurmahenkisyyteensä.

Vajaaälyiset vauhdissa

Kuvassa on tumma sämpylä, sehän on rasismia ja pitää kieltää.

Gyntter

Melko varmasti Scandic:iesta saa kahviakin ”mustana”. Tuo on jo syy miksi suvakit varmaan hyökkää ao. hotelleihin ja polttaa ne.

Ituja aamiaiseksi

Vaikka harvemmin tulee hotelleissa yövyttyä, niin scandicilta ei majoitusta kysellä, muuten kuin pakosta. Boikottiin menee täälläkin.

Evplasse

Kohti telttamajoitusta 🙂