Venäjän “tunnustamat” Donbass ja Luhanski on kuin Terijoen hallituksen tunnustaminen

Venäjän “tunnustamat” Donbass ja Luhanski on kuin Terijoen hallituksen tunnustaminen

Venäjä näyttää tosissaan aloittaneen sodan Ukrainaa vastaan. Vaikka sotatoimet toistaiseksi ovat olleet pienimuotoisia, niin on melko selvää, että ne tulevat kiihtymään lähipäivien aikana.

Venäjä käyttää ovelaa taktiikkaa. Se “tunnusti” Ukrainaan kuuluvat Donbassin ja Luhanskin maakunnat ikää kuin itsenäisiksi valtioiksi. Nämä alueet ovat olleet Venäjän tukemien kapinallisten hallussa.

Tässä tilanteessa Venäjä sitten pyrkii näyttäytymään pelastajana ja tuo alueelle lisää sotavoimia. Ikään kuin turvataan alueen rauha, vaikka tosiasiassa kyse on itsenäisen valtion alueelle, eli Ukrainaan tunkeutumisesta. Jos Ukrainan sotavoimat vastaavat venäläisten tunkeutumiseen sotilaallisesti, niin Venäjä saa tästä tekosyyn aloittaa täysimittaisen sodan.

Tilanne on tällä hetkellä siis se, että Venäjä pyrkii tekemään “Mainilan laukaukset”. Tässä yhteydessä kannattaa mainitakin se, että Venäjä, tai Neuvostoliitto toimi Suomen suuntaan vähän samalla tavalla talvisodan alla.

Suomen sisällissodan alla Suomesta loikkasi Neuvostoliittoon muuan Otto Wille Kuusinen joka teki sisällissodan jälkeen pitkän uran Neuvostoliiton kommunistien leivissä. Ennen talvisodan alkamista Kuusinen nimitettiin 1939 Neuvostoliiton toimesta Suomen kansanhallituksen, eli ns. Terijoen hallituksen johtoon. Tämä hallitus oli Neuvostoliiton “tunnustama” ainoa oikea Suomen hallitus, jonka kanssa sen oli tarkoitus neuvotella kun Suomi oli miehitetty. Kyse oli marionettihallituksesta.

Tätä varten itäiseen Suomeen eli tiettyyn osiin vanhaa Karjalaa perustettiin jopa ihan valtio, ainakin kartalla.

Kuusinen ei kuitenkaan päässyt “luovuttamaan” Suomea venäläisille, sillä rauha ja sodan loppuminen saatiin aikaan muilla keinoilla.

 

Kun Venäjä nyt on tunnustanut Donbassin ja Luhanskin, niin tilanne on vähän sama kuin Terijoen hallituksen kanssa. On mahdollista, että jos Venäjä pystyy miehittämään koko Ukrainan, niin “rauhan neuvotteluja” käydään näiden alueiden venäjämielisten toimijoiden kanssa.

 

Venäjän retorikkaa toimii siten, että Ukrainan rinnalla länsi ja Nato kuvaillaan konfliktin osapuolina. Natolla ei kuitenkaan ole asiassa mitään isompaa roolia, sillä Ukraina ei kuulu Natoon. Länsi ja Nato voivat jollakin tavalla tukea Ukrainaa, mutta Ukraina on joka tapauksessa yhtä yksin nyt, kuin Suomi oli talvisodan alla.

Naton positio tässä tilanteessa on lähinnä se, että se turvaa muita Natoon kuuluvia maita, kuten Baltian maita, jotka ovat rajanaapureita Venäjän kanssa. Liettualla tosin rajaan Kalingradin tukikohtaan ja Valko-Venäjän kautta Venäjään.

Sekin kannattaa huomata, että kun puhutaan Ukrainan tilanteesta, niin samalla pitää ottaa huomioon Romania ja Bulgaria. Nämä maat kuuluvat Natoon, mutta heillä ei ole maarajaa Venäjän kanssa, vaan vain Mustameren kautta välillisesti Venäjän naapureita. Venäjä on vaatinut, että Naton sotilasjoukkojen olisi poistuttava näistä maista.

 

Luultavasti Venäjän tavoitteena ei ole vallata koko Ukrainaa. Vaikka sillä on selvästi suurempi tulivoima, niin Ukrainakaan tuskin antautuu ihan helposti. Sen tavoitteena on ehkä vain vallata tiettyjä alueita Ukrainan itäosista ja näin pitää Ukrainaa ikään kuin otteessaan Venäjän etupiirissä.

Subscribe
Notify of
guest
58 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jorma

Turha verrata tätä Kuusisen hallitukseen. Putin tunnustaa vain hyvin pienen osan Ukrainaa erillisalueiksi, isä aurinkoinen sen sijaan pyrki rullaamaan koko Suomen. Hysteriaa lietsotaan turhaan.

Defund v-YLE

Voi Jorma pieni,
Sinulla on kovin vaatimaton kyky hahmottaa kokonaisuksia – vai sitten halu?

Kyllä Paavo on oikeassa. Muistetaan vielä Hangon ja Porkkalan tapaukset. Porkkala vielä yhdistettynä neukkulan valvontakomissioon ja ja omiin tihulaisiimme, kommunisteihin.

Aika rovaus on mukana hitlerismiäkin kuten jossakin on jo todettukin. Nyppy – nyppy -taktiikalla eteenpäin.

Hitlerillä on ollut paljon annettavaa, miettikääpä v-YLEn sekä vihreiden ja muiden taivaanrannanmaalareiden propagandatoimintaa. Joten kannata:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9574

kanander

Putinin tavoitteena on kaksinkertaistaa tähän mennessä Ukrainalta ryöstämänsä maa-alueet. Huomenna on sodan aktivoinnin ensimmäinen päivä.

Minskin sopimus on kuopattu. Venäjä tunnusti nukkevaltionsa suurempina kuin ne oikeasti ovatkaan. Venäjä on Euroopan suurin turvallisuusuhka ja sodanlietsoja.

Tavallaan hyökkäsi niin

Ja täällä sama kokonaisuuskuvan hahmottamissokeus kuin Suomen Sisulla ja Sinimustalla Liikkeellä! Joten koetetaanpa tännekin:

Venäjän ja lännen medioilla on nyt niin päinvastaiset tilannekuvat, ettei niitä kannata edes yksityiskohdiltaan ruotia. Muutama asia, jotka ovat kiistämättömiä:

Minskin sopimuksen ovat hyväksyneet ETYJ, YK, Ukraina, ja sopimuksen takaajamaina Saksa, Ranska ja Venäjä. Sopimuksen sisällöstä, eikä sen toteuttamisjärjestyksestä voi olla pienintäkään epäselvyyttä.
Ensimmäisenä toimena Ukrainan olisi pitänyt vetää pois raskas aseistus kontaktilinjalta. Se ei ole tehnyt sitä, ja sen pitäisi tehdä se, jotta se voisi esiintyä vastaanottavan uhrin asemassa.

Last edited 2 vuotta sitten by Tavallaan hyökkäsi niin
Joppos123

Ukrainahan se on vallannut ryssänmaata ja ukhaa nyt vallata loputkin,eiks vaan? Buuaaah, on teillä putinisteilla samat harhat kuin jumalointinne kohteellakin.
Jossain vaiheessa putte pysäytetään, se on varmaa.

Irmeli

Putin on diktaattori ja vaarallinen ja harhainen. Unelmoi jostain suur neuvostoliitosta, outoa kun ei pysty omaa nykyistäkään maataan huoltamaan. Pitäisi pysäyttää ajoissa…Täällä on näitä VKK laisia Putinin ihailijoita, olivat eduskunnassa ainoo puolue, joka äänesti Venäjälle suunnattuja pakotteita vastaan.

K. Lehto

Harhaisia on ne, jotka kuvittelee, että Ukraina olisi jotenkin kuin sŚuomi, ja että Ukraina olisi jotenkin lähtökohtaisesti itsenäinen maa, jota Venäjä valloittaisi. Ukraina on historiallisesti käytännössä osa Venäjää, jolle Venäjä on ystävällisien välien vallitessa luovuttanut laajentunutta itsenäisyyttä. Krim on pysyvä osa Venäjää, jonka hallintoa oli luovutettu Ukrainalle vain sillä ehdolla, että Venäjän pysyvät sotilaskohteet siellä pvat pysyvästi Venäjän hallinnassa. Se haluaako, että Ukraina olisi itsenäinen ja onko Venäjä joku paha peikko vai ei on sitten mielipideasia, mutta ei Venäjä teksinsesti voi vallata alueita jotka sille lähtökohtaisesti lähestulkoon kuuluu. Eikä se tietenkään voi jättää turvaamatta omien kansalaistensa tilannetta Luhanskissa ja Donbassissa.

Minä

Heh heh – Jopa tuli tuubaa K.Lehdon kynästä. Vai kuuluu Ukraina Venäjälle? Kyllä kuuluu, sanoo Putin, mutta eivät ukrainalaiset. Hyvin on uskottu venäläismielinen raskas historiaa luovasti tulkitseva propaganda.

Näet asian kuin venäläinen hurmahenkinen ja imperialistinen patriootti.

Tosiasiassa, mitä historiaan tulee, on Venäjä alkujaan Moskovan Suuriruhtinaskunta, siis maapläntti Moskovan seudulla. Sen voi Venäjä historiallisin perustein pitää varmaan kaikkien mielestä. Loput valloitetut alueet Venäjä voisi jo vihdoin laskea vapaiksi itsenäistymään.

Minä

Krim ei ole ollut historiallisesti kuin vähän aikaa Venäjän vallan alaisena. Siellä oli vahva tataarienemistö ennen kuin joskus 40-luvulla Stalin kyyditti ne tattarit, joita ei murhannut paikan päällä. Tilalle siirrettiin venäläisiä, jotka omivat tataarien maat ja talot, eikä mitään ole palautettu tataareille. Päin vastoin palanneita tataareja on syrjitty ja sorrettu vahvasti.

Krim on siis ollut venäläisen vallan alla jonkin aikaa, mutta se ei ole ollut venäläisenemmistöinen kuin hetken, sekin toteutui rikollisin keinoin.

Anonyym

Joo, ja siellähän oli ollut vielä kreikkalaisiakin, sukujuuret ihan antiikin ajoilta asti. Lähtö tuli niillekin. Ja tilalle venäläisiä.

Putte-possu sikailee

Venäläisten osaaminen on lähtöisin Ukrainasta. Monet menneiden aikojen venäläiset johtajat ovat olleet Ukrainasta.

Nykyvenäjää kun katsoo näkee neuvostoliittolaisen s****läjän. Ukraina on edelleenkin sivistynein osa tuota entistä neukkula-aluetta, vaikka sinne on varmaan neukkujakin istutettu. Kun ei ole liikaa niitä, ja kieli sekä kultuuri ovat melko lähellä toisiaan, ovat kai kotoutuneet. (Kemut ovat sivistystasoltaan, uskonnoltaan ja perinteiltään (ja vielä eräältä, kielletyn aihealueen osalta) täysin eurooppalaisista poikkeavia, joten eivät kotoudu koskaan, varsinkin jos pääsevät ghettoutumaan.)

Ukrainalaiset ovat omassa, tunnustuksensa saaneessa maassaan ansaitusti. Neukkuputte on Hitlerin kaltainen ryöstöretkeläinen, joka hurmiossaan johtaa kansansa saksalaiseen, 1945 jamaan.

Putte-possu sikailee

Paavo, onnittelut!

Olet voittanut putte-trollien huomion!

Tavallaan hyökkäsi niin
  1. Minskin sopimus on ainoa kova maa idän ja lännen välillä. JOS länsi haluaisi rauhaa, se vaatisi kaiken mahdollisen avun tai sympatian ennakkoehtona Minskin sopimuksen noudattamista Ukrainalta.

  2. USA katsoo oman ”exceptionalismin” nimissä oikeudekseen toteuttaa sadistisia sotia, vallankumouksia, värivallankumouksia, ja kaikkia kuviteltavissa olevia rikoksia.

Tavallaan hyökkäsi niin

Se myös katsoo, että kaikki, mitä se tahtoo omaksi edukseen tehdä velvoittaa muita. On silkkaa illuusiota, että USA:n ”liittolaiset” Saksa ja Ranska pitävät roolistaan.
Perimmäinen ongelma on se, että Venäjä ei ole alistunut tähän Niinistönkin peräänkuuluttamaan ”sääntöpohjaiseen” maailmanjärjestykseen, jonka ainoa sääntö on, että USA tekee mitä haluaa, ja muiden on siihen alistuttava.”

Last edited 2 vuotta sitten by Tavallaan hyökkäsi niin
Shakki ja matti

Ja nyt kun tasavallat on tunnustettu itsenäisiksi, ei Minskin sopimusta enää tarvita.

Haavistoki melkein päästi housuihinsa ilmoitti:”Putin repi Minskin sopimuksen” vaikka ei edes ymmärtänyt että koko sopimusta ei enää ole kun alueet on tunnustettu itsenäisiksi valtioiksi.

Nyt odotellaankin että miten läsi tunnustaa pienentyneen Ukrainan rajan. Sillä maata nimeltä Ukraina ei enää ole.

Qroquius Kad

Tässä saattaa nyt olla käsillä Ukrainan kahdeksanvuotisen kriisin ratkaisu:

tsaari Vladimir on virallistanut vuodesta 2014 tosiasiallisesti vallinneen tilanteen, ja tuonut venäläisjoukkoja miehittämilleen alueille avoimesti.
Nyt kun alueet on tunnustettu “itsenäisiksi” Venäjä pystyttää niille nukkehallitukset, YYAt onkin jo solmittu.

Konflikti voi päättyä siihen, että tsaari Vladimir vaatii koko Donetskin ja Luhanskin hallintoalueiden irrottamista Ukrainasta liitettäviksi “kansantasavaltoihin”, ja sen saatuaan vetää muut joukot pois Ukrainan suunnasta ja ryhtyy rauhanneuvotteluihin Ukrainan ja Lännen kanssa.

Sota päättyy, Ukraina on menettänyt venäläisalueet joista on muutenkin ollut harmia ja Vladimir sekä Washingtonin Wanha Mies jakavat keskenään Nobelin rauhanpalkinnon!

Joppos123

Putler on haistanut lännen avuttomuuden ja lähtenyt valloitusretkilleen. Valko-Venäjä on jo hoidettu, likasanko on putlerin horo.
Ukraina,siis koko Ukraina on seuraavana vuorossa.
Kahden vuoden sisään ne putlerin 100 taisteluosastoa on meidän rajoilla ja putin fanit onanoi onnesta.
Nyt NATO:n niin nopeasti kuin mahdollista.
Putler on vetänyt 70 prosenttia joukoistaan rajoiltamme Ukrainan suuntaan, nyt on oikea aika heittää anomus sisään.
Puttepossu on laskeskellut,että Suomen vätyspolitiikot istuvat kusi sukassa ja on siinä oikeassa.
Kun sen sekopään armeija on koputtelemassa oveen niin on myöshäistä hakea jäsenyyttä ja taas puttefanit runkkaa jumalansa nimeen.

keepperi

100% venäjän kielisen alueen pitäisi luopua venäjän kielen opettaminen. Aloitetaanko tuosta faktasta miksi donbass erosi ukrainasta.

Johan Pomppas

Ukrainan kieli on hyvin lähellä Venäjää, täysin naurettava tekosyy.

Huutista

Ei mitään tekemistä toiistensa kanssa, paitsi kyrillinen kirjoitusasu ja slaavilainen kieli.

Älä siis kirjoita paskaa

hyvin lähellä

Ööö… suurimpia eroja lienevät ukrainalainen R:ä, muuten fonetiikka on niin lähellä ettet äkkiä huomaa, jos ukrainaalainen vähänkään yrittää. Sanat ovat tosin täysin erilaisia ja monet ukrainaalaiset ihmettelevätkin keksityn kielen sanoja “Miten kukaan voi keksiä näin tyhmiä sanoja”.

Tosiaan, fonetiikka on lähellä turkulaisen ja tamperelaisen puhumista. Jos turkulainen yrittää niin tamperelainen ei huomaa. Ukrainalaiset saavat jopa yliopistoissa venäjän kielen foneetiikan tunneilta vapautuksia, kun korjaavta sen r:n.

Anonyym

No eihän se alue ole 100 % venäjänkielinen eikä etenkään ole ollut. Se on paljolti kaivos- ja teollisuusaluetta, venäjänkieliset ovat junantuomia ja kaupunkilaisia.

Sam Colt

Tsaari Vladimir sanoi, että mitään Ukrainan valtiota ei ole olemassa. Se viittaa siihen, että iso hyökkäys tulee ja kaikilla aseilla ammutaan. Venäjän sotilaat lienevät jo pitkästyneetkin.

Sitten seuraa kysymys: Entäs vuoden päästä? Ukraina on lakannut olemasta, miljoonat paenneet länteen, sadat tuhannet kuolleet ja kymmenet tuhannet Siperiassa “sotarikosten” takia.

Sittenkö tsaari tulee ehdottelemaan lännelle kauppa-, kulttuuri- ja urheilusuhteita?

Sellaista

Kyllähän meillä nykyinen hallitus on myös marionettihallitus. Sitä hallitusta ohjaa todellisuudessa Antti Rinne ja Juha Sipilä. Sekä suurimmat käskyt tulevat EU:lta, kuten vihreät siirtymät ja muut vihervasemmiston järjettömät agendat. Sanna Marin ja muut ministerit hallituksessa ovat vain pelkkiä kiiltokuvia ja marionettenukkeja. Mitään eivät osaa, mutta näyttävät vain hyvältä.

Märkä Uni

Puttelan armeija jyrää koko Ukrainan (”koska ukrainalaisilla on kaikkea kivaa mikä venäläisiltä puuttuu”) ja toiveena on nakertaa tie ihan merenrantaan asti eli jyrätä Puola, Latvia, Liettua, Eesti. Myös Suomi.

Qroquius Kad

Puolan, Liettuan, Latvian ja Viron jyrääminen ei onnistu:
maat kuuluvat NATOon, ja kaikissa on USAn maajoukkoja.
Nämä maat ovat turvassa.

Suomi ei ole, koska ei halua olla.

Voisitteko antaa

Putin sanoi että jos Länsi (”partnerit”) tuo Ukrainalle ”modernit aseet” ottaa Venäjä ne aseet pois (”demilitarisoi”). Eli panee tuusan nuuskaksi. Tokko sanoo ”anna tänne, pliis!”.

T

Kartta on pelottava. Euroopan suunnassa Ukrainan jälkeen ainoa ei- NATO maa joka ei ole Venäjän vasalli on Suomi

Islam on syöpä

Kuusinen lupasi Stalinille Karjalan ja Petsamon alueet jos hän pääsee valtaan. Näin Neukkula tunnusti Terijoen hallituksen. Seuraavaksi täytyi vain Suomen luovuttaa mahtavan Neukkulan edessä. Toisin kuin Baltian maat, jotka alistuivat heti, Suomi sanoi että syöpä ukko paskaa. Tästä suivaantuneena Stalin määräsi Mainilan laukaukset.

Täysmittainen invaasio on kallista touhua, varsinkin pitkittyessä, tästä johtuen Venäjä luultavasti ei valtaa tunnustamiaan alueita pidemmälle. Eipä kyllä Venäjällä ole mitään oikeutta niihinkään. Työntäkööt Putin oikeutensa “historiallisiin alueisiin” perseeseensä. Antakoot ensin Mongolian tataareille ja varjaageille heidän historialliset alueet takaisin.

pah

Historia näemmä toistaa itseään, – eikä me sille mitään voida. Isot pojat joilla on isommat ja tehokkaammat pyssyt tekevät pienemmille mitä lystävät ja siihen on pikkunilkkien tyytyminen, niin se on aina ennenkin ollut.

Jos tästä vääjäämättömästä kehityksestä halutaan jotakin hyvää nähdä, niin ainahan me voidaan lohduttautua sillä että päästiinpähän kerrankin tosi näppärästi kerralla kaikista ulkomaanveloista eroon eikä kukaan voi meitä siitä syyttää. Syyttäkööt Venäjää.

Se että lippu ja valuutta suomessa/ruotsissa vaihtuisi samalla Kruunusta/Eurosta Ruplaan niin eihän sekään oikesti mikään niin iso juttu ole sillä äkkiähän me siihen uuteen valuuttaan totutaan ja onhan niillä itsenäisten maiden kriteereillä + perustuslain pykälillä ennenkin pyyhitty hanuria ainakin suomessa.

Anonyym

Venäjän yhteiskuntana vain on sitä samaa mitä se on ollut jo Tshingis-kaanin ajoista lähtien. Ei sulla siellä olis kivaa eikä edes turvallista. Tsaari, kekkalois, aateliset riehuis, kirkko vaatis ja orjat raatais ja yrittäis väistellä pahimpia iskuja.

pah

Touché! Jaa, meinaatkos etten sittenkään osaisi riittävästi arvostaa Venäläistä kulttuuria? Eli siis tynnyripommeja, kaalikeittoa, sähkö-shokkikidutusta, nälkään ja kylmään näännyttämistä, joukkoraiskauksia, pakkotyöleirejä, maakuoppia joihin vangit survotaan ja vartijat käyvät kusemassa niskaan, joukkohautoja, niskalaukauksista jne.. ja kaikkea muutakin humaania kivaa mitä Venäjällä olisi tarjolla. 🤣

Tuo oli siis huumoria.

Tehdäänkehitysmaayhd

Koska NATOa on jonkun valtion siihen kuulumisen/kuulumattomuuden estänyt hyökkäämisen. Vrt Libya, Irak …..

Tehdäänkehitysmaayhd

Jugoslavia ….jatkakaa listaa…

jatkuu

georgia…

pah

Se että ns. pakkoruotsi vaihtuisi suomessa pakkovenäjään ei mielestäni olisi mikään iso ongelma, sillä eihän niitä suojaisia verosyöttilään virkoja kuitenkaan enää olisi juuri kenellekkään tarjolla, kiitos pitkälle kehittyneen teko-älyn ja muun tietotekniikan.

Näin ollen. Aseiden ja ammusten sijaan meidän kannattaisi ruveta satsaamaan suosiolla kunnon liukuvoiteisiin.

Noin sanoessani joudun puolustuksekseni huomauttamaan että en koe olevani epäisänmaallinen enkä venäjämielinen vaan äärimmäisen isänmaallinen eli ruotsalaismielinen. Pohjimmiltani tunnustan olevani äärimmäisen kimakka pakkoruotsittaja.

Anonyym

Siis kannatat pikaista liittymistä Ruotsiin?
Ja pelkäät Venäjän armeija ja vankiloiden arkea, missä tarvitaan liukuvoidetta sielläkin?

Qroquius Kad

Sitä on syytäkin pelätä. Ja sen menon Ryssä tännekin toisi, jos tänne pääsisi kuten omituisen monet itseään suomalaisiksi kutsuvat tuntuvat haluavan.

Mutta ehkäpä he haluavatkin juuri SITÄ…

Hui Kamala

Hei, onhan se niin että kun on tuhansien triljoonien ruplien high-tech tappolelut niin pakkohan niitä on saada KÄYTTÄÄ!!!! Ei noi oo näön vuoksi. Turpaan tulee, ryssät tappaa teidät nyt! Miksi? Koska te VITUTATTE niitä ja ne PYSTYY!

Rakuuna

Ukrainassa on paljon venäjänkielisiä, kuten monessa muussakin entisessä neuvostoliiton maassa. Kansat kokevat kielellistä ja kultturillista yhteenkuuluvuutta ihan sama kuka maat “omistaa”. Kuten Saamelaiset ja venäjän puolella asuvat karjalalaiset. Oman mielipiteen saa muodostamalla erillisistä lähteistä oman mielipiteen. Ei Ylen tai iltapulun “mielipiteistä”. Aika hyvä kirjoitus Paavo. Itse olen ihmetellyt sitä että Luhanskista ja Dombassista siviilit pakenee pääsääntöisesti venäjän puolelle, miksi ei länsimieliseen Ukrkainaan. Putinilla on oma lehmänsä ojassa ja factahan se on että kiristää Ukrainaa natosta riippumattomaksi. Nato/jenkit taas sitä yrittävät vastaan yrittävät. Syynä ehkä kummallakin maan alla olevat luonnonvarat. Oma näkemys on että pitkä asemasota tiedossa…

pia

onko tamakin valemedia

Tehdäänkehitysmaayhd

Ei, tämä on PT-media.

pöh

Mä en halua ottaa kantaa asiaan josta en oikeasti tiedä mitään.
Mutta sen haluun sanoo että miten samat ihmiset jotka ei luota valtamediaan niin nyt sitten luottaakin siihen?

Qroquius Kad

Jos valtamedia julkaisee jotain, joka on sille harmillista tai jopa vahingollista, se puhuu silloin totta.
Sen on tehtävä sitä aika ajoin, koska muuten liian monet näkisivät puhtaan valehtelun läpi.

Evplasse

Pandemia uutisointi loppui kuin seinään, nyt luodaan ja pelotellaan sodansyttymisellä ihmisten nuppia sekaisin. Taustalla ovat samat poliittiset päättäjät. Arabikevät ei onnistunut täydellisesti kun Venäjä sekaantui Syyrian vallanvaihdokseen samoin kävi Ukrainan ns maidanin vallankumouksen suhteen. Uutisoinnin mukaan näyttää Eu n alueella olevan suurempi joukkojen siirtoja, rokotemielen osoitukset loppuneet kuin seinään .Kyllä eliitti osaa kusettaa kansaa.

Evplasse

Kohti digitaalista identiteettiä

Qroquius Kad

Körinähysterialla pohjustettiin todellista projektia, eli ilmastohysteriaa.
Körinähysteria on tehnyt tehtävänsä hysterisoimalla aikiset ihmiset pikkutyttöjen tasolle, ja lumien sulettua aloitetaan ensimmäiset vyörytykset.

Täyteen vauhtiin homma lähtee viimeistään ensmimmäisten helteiden myötä.
Ukrainan sota on siihen mennessä todennäköisesti taputeltu ja siirtynyt historiaan siten,
että Venäjän annetaan ryöstää Donbassin alueeseen kuuluvista Donetskin ja Luhanskin alueista muodostettut nukkevaltiot ja
Ukraina jatkaa etnisesti puhtaana kansallisvaltiona, josta Ryssän Paska on siivottu haisemaan muualle.

Puolueeton

Paavon kirjoitus meni nyt pahasti historiallisesti pieleen. Donbas ja Luhansk ovat jotenkin pitkäaikaiseen Ruotsin siirtomaahan Suomeen verrattavia. Erona on vain, että niissä enemmistö puhuu venäjää ja ovat jo muodoltaan itsenäisiä, koska niillä on oma hallintokoneisto. Suomen 100 vuotia hallinto oli romahtanut Venäjän vallankumouksen tähden ja suomalaiset jääräpäät alkoivat tapella keskenään.
Ukraina ei haluaisi alueidensa itsenäistyvän, joten alueita yrittää osa Ukrainan armeijasta valloittaa Minskin sopimuksesta huolimatta.
Aikoinaan itsenäistyvä Suomi yritti saada Ruotsilta itsenäisyystunnustuksen, sitä ei tullut. Onneksi tai ehkäpä pakotettuna syntyvä NL sen antoi ensimmäisenä, koska sielläkin oli vallanvaihdos kesken.

T

Viron Narva voisi pyytää liittymään Venäjään.

Anonyym

Niillä taitais olla liikaa menetettävää.

T

Itä-Virossa on venäläisenemmistö. Tämän väestön lojaalius Virolle on kyseenalainen.

No 1.

Hyvä kirjoitus, joka odotettavasti keräsi Janus Putkosen ja Putinin sokeat sympatiseeraajat paikalle.

En lakkaa hämmästelemästä joidenkin itseään “kansallismielisinä” pitävien typeryyttä. Luen tähän joukkoon myös Korhosen, Keskimäen ja Huuhtasen kannattajat. Typeryksiä kaikki tyynni.

Särmääjä

Ne on Donetsk ja Luhansk, joita yhdessä kutsutaan Donbassiksi. Kapinalliset pitää niitä omassa lainsäädännössään kokonaan ominaan, mutta kontroloivat vain niitä osia jotka ovat sotilaallisesti pystyneet pitämään ja nehän ovat siis niitä kansantasavaltoja joissa kapinallisilla on omat hallintonsa. Nythän sitten Venäjä tunnusti alueet kokonaisuudessaan eli jossain kohtaa Venäjän asevoimat todennäkösesti tulee raivaamaan alueet Ukrainan joukoista.

Asento

Sieltä ne ryssä tuli yli viime yönä.
https://www.kaleva.fi/kirjeet-talvisodan-rintamalta/2204118

terhomatti.hämeenkor

 Vuosien aikana tv:ssä on ollut monenlaista ajankohtaisohjelmaa Uskonnon uhrit-järjestön toimesta, mutta onko kyseinen järjestö ikinä uskaltanut kritisoida islamia? Jos joku ihmisoikeus- tms taho sattuisi vahingossa kritisoimaan samoista syistä islamia kuin se uskataa kritisoida Jehovan todistajia, seurauksena olisi tukkoon menevä some, joka huutaa naama punaisena rasismia. Lisäksi kerrottaisiin, ettemme ymmärrä arabiaa ja sitä myöten mitä koraanissa kerrotaan. Kritiikin esittäjä teilattaisiin auttamattomasti eikä selityksiä kuunneltaisi.
Jos väestöstä olisi vaikkapa 20 % jehovia, se ei näkyisi luultavasti missään muualla kuin lisääntyneessä määrässä Valtakunnansaleja siellä täällä.Mutta jos väestöstä 20 % on muslimeja, se alkaa olemaan jo vaarallista ympäristölle.

Qroquius Kad

Lasketaanko Mona Walter? Mutta siinäpä ne kaikki taitavat olla.

Suomen Uskontojen Uhrien Tuki ry.:llä näyttää olevan islamin uhreille tarjona vain vertaistukea:

https://www.uskontojenuhrientuki.fi/loyda-tukea/vertaistukiryhmat/#ryhmat-helsinki-muslimitaustaiset

Runtiti-pou

Koko Ukrainan se ottaa. Koska jos nyt ei ota, voi olla mahdotointa saada myöhemmin loppuosaa