Monet valko-venäläiset eivät hyväksy, että Venäjä hyökkäisi Ukrainaan Valko-Venäjän kautta

Monet valko-venäläiset eivät hyväksy, että Venäjä hyökkäisi Ukrainaan Valko-Venäjän kautta

Ukrainan ja Venäjän konflikti aiheuttaa eripuraa myös Valko-Venäjällä, jossa ihan kaikki tahot eivät välttämättä katso hyvällä sitä, että Venäjä mahdollisesti käyttää Valko-Venäjää alustanaan Ukrainaa vastaan.

Valko-Venäjällä ja Ukrainalla on pitkä raja ja Valko-Venäjän rajalta Ukrainan pääkaupunkiin Kieviin on lyhimmillään matkaa noin 100 km. Valko-Venäjällä arvellaan olevan ainakin 30 000 venäläistä sotilasta ja kalustoa sitä vastaavan määrän.

Valko-venäläinen maasta karkotettu oppositiojohtaja, entinen presidenttiehdokas Svetlana Tikhanovskaja kertoo the Moscow  Timesissä, että monet valko-venäläiset pelkäävät, että Valko-Venäjällä olevia venäläisiä joukkoja käytetään hyökkäykseen Ukrainaa vastaan. Niin ikään monet ovat sitä mieltä, että kymmenet tuhannet venäläiset sotilaat ovat jo ainakin osittainen uhka Valko-Venäjän itsenäisyydelle.

Tikhanovskajan mukaan Valko-Venäjän presidentin Aleksandr Lukašenkon valta-asema perustuu lähinnä siihen, että hän on saanut Kremlin tuen vuoden 2020 presidentin vaaleihin ja on siitä ”kiitollinen” Kremlille.

Tikhanovskaja sanoi, että Lukašenkon vallassa Valko-Venäjä liukuu ”hitaassa miehityksessä” Venäjän haltuun ja:

– Valko-venäläiset haluavat olla ystäviä naapuriensa kanssa, emmekä halua olla jonkun toisen maan ”umpilisäke”. Valko-Venäjän itsenäisyys on uhattuna johtuen hitaasta miehityksestä.

Hän kertoo, että Lukašenka osoittaa tukeaan Kremlille siksi, että on kiitollisuuden velassa saamastaan Kremlin tuesta. Nyt Lukašenka antaa käyttää Valko-Venäjää venäläisten sotaharjoituksiin.

– Mutta se ei ole Valko-Venäjän kansallisten etujen mukaista. Tavallinen kansa ei halua näitä joukkoja maillemme, emmekä missään nimessä halua olla maa, joka hyökkää ukrainalaisia veljiämme vastaan, Tikhanovskaja sanoo.

Tavallinen kansa ei halua venäläisiä joukkoja maillemme, emmekä missään nimessä halua olla maa, joka hyökkää ukrainalaisia veljiämme vastaan.

 

Niin ikään Tikhanovskaja mainitsi, että Lukašenka on ilmoittanut Venäjälle halunsa isännöidä ydinaseita, mutta kansa haluaa olla puolueeton.

– Venäläisten joukkojen läsnäolo Valko-Venäjälläon riski myös itselleen Lukašenkalle, joka on täysin riippuvainen Kremlin tuesta, ei kansan tuesta, pysyäkseen vallassa. Hän heikko ja tietää tämän. Jonain päivänä Kremli ei enää tarvitse häntä, Tikhanovskaja sanoo.

Subscribe
Notify of
guest
101 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Särmääjä

Nato-maat Venäjän rajalla ovat myös käytännössä USA:n sota-alustoja eikä kukaan kysy kansalaisilta haluaako he olla amerikkalaisten joukkojen tukikohtia Euroopassa.

Särmääjä

Niin kyse on suurvaltojen pelistä, jossa pienet maat on vain pelinappuloita. Yhdysvallat ja Venäjä päättää Ukrainan asioista. Vastaavasti EU:ssa Euroopan suurvallat Saksa ja Ranska päättää meidän asioista.

Pokerin peluuta

Juu, USA ja NATO eivät ole. Ne ovat kuitenkin tukemasa mahdollista Ukrainan hyökkäystä Venäjälle, mutta taas kerran juoksevat karkuun kun jotain tapahtuu. Muistellaas Georgian tapahtumia 2008. Tai sitä turkkilaisten alas ampumaa tiedustelukonetta Venäjän ilmatilassa. Molemmat USA:n manipuloimia tapahtumia. Mutta Putin pysyi viilipyttynä. Mutta Putinin veto lamaannutti lännen. Ja ainoa mihin ne pystyi oli moittimaan kahden valtion syntyä. Mikä on sallittua ja YK:nkin mukaan hyväksyttävää.

Nyt osallisian ovat Luhansk, Donetski ja maa-alue jota kutsutaan Ukrainaksi. Valtiohan se ei enää ole. Ja nyt katsotaan hyökkääkö ukrainalaiset Donetskiin tai Luhanskiin.

Jortonki

”…mahdollista Ukrainan hyökkäystä Venäjälle…” versus jo varmaa ja 8 vuotta sitten alkanutta rys$sien hyökkäystä Ukrainaan. Vaikka rys$sien voissa paistaminen tuntuisi hyvältä idealta, se vain saastuttaa voin.

Joppos123

Ryssäntrolleilta putosi pohja pois kun putler lähti tänä aamuna jahtaamaan kuunatseja ja pommittamaan Kiovaa. Vittu miten säälittävää.

Reijo Ruotsalainen

Mitä hourimoit? Turkilla ja Venäjällä ei ole yhteistä rajaa, ja aluevedetkin ovat 200 km päässä toisistaan, joten turkkilaiset eivät ole voineet ampua alas lentokonetta Venäjän ilmatilassa.

puolueeton

No toi ei ole totta. Mutta älä ole huolissasi. Kohta Nato pääsee kehumaan, Putin ei uskaltanutkaan hyökätä Ukrainaan.

Särmääjä

USA ja Venäjä nimenomaan on ne osapuolet. Niiden maiden presidentit ja niiden maiden ulkoministerit siellä pyrkii neuvottelupöytään. Saksa ja Ranska sitten hoitaa EU:n puolta. Ukraina on pelkkä sivustaseuraaja.

Särmääjä

Puhunkin nyt USA:sta. Ukraina itse asiassa on liittolainen Natolle kun se on rauhankumppani, mutta niin on kyllä myös Venäjä. Sitten on tietysti erikseen ihana täysjäsen Turkki, joka välillä pommittaa kurdeja Syyriassa ja jolla on oma nukkealue Kyproksella, mutta hei nää on näitä pikku vikoja.

Tyrsky

Teleprompteri neuvottelupöytään?

Taakanjako

Ihmettelen hieman Ukrainaakin: Ukrainan suurlähettiläs tuli Ruotsin ulkoministeriöön pitkän listan kanssa ja vaati saada sitä ja tätä sotakamaa Ruotsilta (käytti sanaa ”REQUEST”). Samankaltainen vaatimuslista on jätetty muillekin EU- maille.

Ymmärrän toki hätätilanteen mutta:
1/ vaatimus/pyyntö tulee liian myöhään, eikö U itse ole valmistellut yhtään mitään?
2/ on aika frekkiä vaatia että ruotsalaiset veronmaksajat lahjoittaisivat silmänräpäyksessä ehkä miljardin kr arvosta tekniikkaa joka joutuisi sitten Venäjän käsiin
3/ eikö U tiedä ettei Ruotsi voi tehdä tällaisia päätöksia kaffetauolla vaan kaikki vaatii eduskuntakäsittelyn?

Tuntuu siltä että mitä kauemmaksi Pohjolasta mennään sitä ”kehitysmaalaisemmaksi” käy ajatusten kulku ja niiden julkituominen?

Taakanjako

Sorry, sana oli REQUIRE!

Epätasapaino

Aivan, mutta NATO-maiden ja USA:n mukaa Venäjä ei saisi pitää joukkojaan omalla maaperällään, lähellä rajaa. Tässä on minusta selkeä epäkohta.

Särmääjä

Donetskin ja Luhanskin kansantasavallan alueet ei ole Ukrainan kontrollissa eli ne ei kuulu Ukrainaan. Ne on Ukrainasta erillisiä osapuolia jo Minskin sopimuksessakin. Virallisesti siellä ei ole mitään Venäjän joukkoja, mutta vaikka olisikin niin ne on sinne kutsuttu. Ja omien rajojensa tuntumassa Venäjä juuri pitää mieletöntä määrää joukkojansa kokoaika.

Jortonki

Ja Krimin tapauksessa rys$sä siirsi joukkonsa Ukrainaan ennen mitään kutsumista. Onks teil kaalisoppaa siel Leningradissa? Syö sit äläkä puhu.

Qroquius Kad

Ainakin virolaiset, latvialaiset ja liettualaiset ovat hyvin iloisia liittolaisten läsnäolosta, joka suojaa heitä Imperialistisen Roistovaltio Ryssän hyökkäykseltä.

Särmääjä

Ja itämaisessa propagandassa valkovenäläiset itkevät onnesta kun Venäjän joukot suojaa heitä Naton hyökkäykseltä.

Särmääjä

Olenko väittäny sellasta?

Tunajan Vemppi

Putin uhkaa YDINPOMMILLA sitä joka yrittää estää häntä ottamasta Ukrainan.

Aivan uskomatonta että maailma on mennyt hetkessä 75 vuotta takapakkia:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/han-ar-beredd-att-anvanda-karnvapen

rellinen

Ukrainan reservit varmaankin istuloi vielä kotonaan. Hyvin on ryssällä hommat hanskassa. Neuvostotiedustelun perintönä ns. syvävaltiot taskussaan lännestä itään ja pohjolasta etelään.

Eikö Ukraina tiedä?

Ihmettelen hieman Ukrainaakin: Ukrainan suurlähettiläs tuli Ruotsin ulkoministeriöön pitkän listan kanssa ja vaati saada sitä ja tätä sotakamaa Ruotsilta (käytti sanaa ”REQUEST”). Samankaltainen vaatimuslista on jätetty muillekin EU- maille.

Ymmärrän toki hätätilanteen mutta:
1/ vaatimus/pyyntö tulee liian myöhään, eikö U itse ole valmistellut yhtään mitään?
2/ on aika frekkiä vaatia että ruotsalaiset veronmaksajat lahjoittaisivat silmänräpäyksessä ehkä miljardin kr arvosta tekniikkaa joka joutuisi sitten Venäjän käsiin
3/ eikö U tiedä ettei Ruotsi voi tehdä tällaisia päätöksia kaffetauolla vaan kaikki vaatii eduskuntakäsittelyn?

Tuntuu siltä että mitä kauemmaksi Pohjolasta mennään sitä ”kehitysmaalaisemmaksi” käy ajatusten kulku ja niiden julkituominen?

Taakanjako

Sorry, sana oli REQUIRE!

Qroquius Kad

Monet valkovenäläiset eivät myöskään hyväksy sitä, että muuan Moskovan varatsaariksi valtuuttama Leksa Lokasanko on julistautunut Elinikäiseksi Presidentiksi ja kohta varmaan puolijumalaksi Julius Caesarin tapaan.

Mutta voi;
heiltä ei kysytä mitään!

Kiovassa voi nukkua

Venäläisen pelikirjan mukaan yleensä varmistetaan rajat ja odotellaan. Ja jos vastapuli hyökkää, niin sitten mennään rajan yli ja työnnetään ne niin kauas että ne anelee armoa. Ja sen jälkeen palataan omille rajoille takaisin.

Ei Venäjä hyökkää Ukrainaan. Donetskin ja Luhanskin laajat rajat se tunnusti, ja samalla kertaa kun allekirjoitettiin uusien valtioiden tunnustus, valtiot pyysivät apua maidensa rajojen turvaamisessa. Vielä ei ole venäläisiä rajoilla, mutta ei varmasti mene montaakaan päivää.

Tällä loistavalla taktisella siirrolla Venäjä sai ne venäjäläiset maat itsenäistymään joita murhattiin ukrainalaisten toimesta koko ajan. Samalla hiilikaivotset, terästehtaat ja lentkonetuotanto irtosi Ukrainasta. Ja sekös söi ukrainalaisia rotan lailla.

Kiova voi olla rauhassa.

jorma

Juuri näin. Sitten voi nostaa ison haloon, jos Putte tosiaan asevoimin hyökkää Ukrainan muihin alueisiin kuin mihin julisti itsenäisyyden. Siihen asti valtamedian agendajournalismi ärsyttää silmiä ja korvia. Esim. Mv-lehti tuottaa paljon laadukkaampaa analyysiä tilanteesta.

Särmääjä

Tunnusti joo laajat rajat, mutta niiden saamiseksi kansantasavalloille Venäjä joutuu valtaamaan Ukrainan hallussa olevaa maaperää.

Runtiti-pou

Niin Suimikin silloin Mainilassa hyökkäsi ja teki virheen. Ei NL muuten olisi hyökännyt

Rullattu

Meinasin kaivaa v muotosen reiän parkkipaikalle kun luin kommenttisi.
Sano nyt että tuo oli satiiria.

rellinen

Neuvostotiedustelun perintönä ns. entiset neuvostotasavallat ja myöskin länsi, sosialistisen internationaalin kautta ryssänlöyhkän taskussa. Hyväpä siinä sitten on ryssän hevostella ja teatteriaan pyörittää.

Rommin suurkuluttaja

Mitähän kautta Ukrainan 44.divisioona lähti liikkeelle hyökätessään Raatteentielle? Olisiko tullut kykyisen Valko-Venäjn läpi. Ko.divisioonahan on Kiovan läheltä. Pitkä oli pojilla matka ja silti niin harva karkasi matkalla kun Wikipediasta katsoo. Ps. Moscow Times taitaa olla tai on ollut Sanoman lehti.

Suomi Finland

Minkähänlaista loistavaa taktiikkaa Venäjä käyttää sitten ajan tullen meidän rajoillamme?

Kukaan ei Venäjää uhkaa, mutta Tsaari haluaa etupiirit, vaikka omalla maallaan on pinta-ala, jonka lähelle mikään muu maapallon valtio ei pääse lähellekään.

Putinin riskinoton takia ydinasevaltiot voivat joutua keskinäiseen sotaan. Ja siinähän voi käydä sitten ihan miten pahasti vaan. Voimapolitiikkaa ei pitäisi harrastaa Euroopassa millään tasolla.

Hullu Trumppi kehui Putinin toimia nerokkaiksi. On sillä kusta päässä.

Rommin suurkuluttaja

Jospa Trump muisti Kosovon tempun? Islamisteille varastettiin Serbeiltä noin vain valtio, eikä siellä silti kaikki asukkaat pysyneet. Vissiin yksi tuli Selloon saakka riehumaan monta ruumista tuloksena, olikohan se 31.12.2009 tai niillä tietämillä.

Suomi Finland

Tilanne on siinä mielessä eri, että tuolla käytiin sisällissotaa ja syyllistyttiin melkoisiin lahtauksiin. Ukraina ei uhkaa Venäjää ja mitään ongelmia ei edes olisi, jos Venäjä ei olisi vallannut Krimiä ja mahdollistanut kapinan Ukrainan maaperällä. Ukraina puolustaa omaa maataan. Venäjä on hyökkääjä.

Toisaalta kun noita lahtauksia mietitään siltä kantilta, että mikä sai ihmiset niin rajusti toisiaan vastaan, niin siinähän oli yhtenä merkittävänä syynä monikulttuuri.

Monikulttuuri on suurta köyhyyttä silloin, kun ne kulttuurierot ovat riittävän suuret.

Hyökhyökhyök

Venäjä ei ole hyökännyt mihinkään 30 vuoteen. Eikä nytkään. Mutta valtamedia kirjoitti että ”tavallaan hyökkäsi”. Aivan farssihan tämä on! Kukaan ei väitä Putinin olevan pyhimys mutta hän esti suur sodan nyt!

Suomi Finland

Jos Suomen rajoilla olisi 200.000 venäläissotilasta tuolla tavalla ryhmittyneenä, niin nehän olisivat Venäjän alueella. Kaikki olisi hyvin meillä. Ei mitään syytä pelkoon.

heli

paavolla menee nyt rajat sekaisin, ukraina ylitti venajan rajan.
jos venaja hyokkaisi niin sota kestaisi noin 2-3 paivaa

Suomi Finland

Ukrainan joukot piirittävät Moskovaa ja Stalingradia.

T

Valtamedia on mestari valehtelemaan, joten en noin vain usko Trumpin väitettyjä kommentteja

Qroquius Kad

Valtamediakin myönsi niiden olleen sarkasmia, mutta valitettavasti sen ymmärtäminen edellyttää älykkyyttä josta niin monella näyttää olevan pahasti puutetta.

Suomi Finland

No mitäs tuumaat tästä:

Angela Merkelin entinen neuvonantaja myöntää Saksan aliarvioineen Putinia: ”Olimme liian hyväuskoisia”

Suomi Finland

Näin tulee kommentoida Putinin tekoja:

Britannian puolustusministeri: Putin seonnut täysin ja on kuin tsaari Nikolai I
Eivätkä varmasti aliarvioi Putinia.

Qroquius Kad

Oikea tapa kommentoida tsaari Vladimiria;
ei sisällä Trumpin kommentin kaltaista sarkasmia, ja on siksi yksinkertaisempienkin ihmisten ymmärrettävissä.

Suomi Finland

Sarkasmilla on oma paikkansa. Se on hyvä kun kommentoidaan kemujen päättömiä tekemisiä. Putinin voimapolitiikka on jo niin iso juttu, että sen suhteen kannattaa merkittävän poliitikon jo harkita sarkasmin käyttöä useamman kerran.

Ainakin niin monta kertaa kuin Paavo vaihtaa juttuvinkkaajien nimiä.

Qroquius Kad

Aivan oikea huomio.

Suomi Finland

Trump ei missään tapauksessa tarkoittane, että pitäisi Putinin tekoja hyväksyttävinä. Ilmeisesti tarkoittaa vaan sitä, että Putin toimii omassa pelissään hyvin. Ei silti pitäisi mennä vastapuolen liikkeitä julkisesti kommentoimaan siten, että niissä voidaan nähdä jotain nerokkuuden kaltaista.

Olisi vaan mielenkiintoista tietää, miten Putinin teot vaikuttavat tavallisten venäläisten elämään. Tuollaista nerokkuutta ei nimittäin voi harrastaa, ellei sitä revi jonkun toisen selkänahasta. Pörssi on jo ainakin romahtanut. On se kiva yrittäjänä painaa niska limassa jonkun firman eteen ja sitten tulee presidentti, joka pistää bisnekset atomeiksi.

Saa muuten nähdä, alkavatko saudit pumpata halpaa öljyä liikkeelle.

T

Mitä sotahistoriasta voi oppia: vastustajaa ei koskaan kannata aliarvioida. Eiköhän elintaso laske Venäjällä, mutta syyllinen on tietysti aina Länsi….

Trump oikeassa

Trumppia nyt aina tulkitaan väärin tahallaan heti kun hän avaa suunsa.

Trump oikeassa

Trumppia nyt aina tulkitaan väärin tahallaan heti kun hän avaa suunsa.

Putinin toimethan OVAT nerokkaita, kuin hyvinsuunniteltu pankkiryöstö.
Trumppi EI mitenkään sanonut että toimet ovat laillisia tai OK.

Reijo Ruotsalainen

Tilaisuus tekee varkaan. Usan johtotehtävissä nykyisin oleva henkilö on ajattelukykyrajoitteinen, joten tässä shakkiottelussa ovat vastakkain Dimwit vs. Crook Genius.

Hyökhyökhyök

Niin että ei HYÖKKÄISI. Miksi tässä oletetaan ylipäätään jotenkin että näin tapahtuisi?

No 1.

Vikkeliä nämä Putkosen varttimannen ja muun pelleporukan putinistit. Aina paikalla sönköttämässä samaa nato sitä, nato tätä paskaa.

Onko teilllä vaikeuksia erottaa fakta fiktiosta ja Venäjän allekirjoittamat sitoumukset yleisestä ryssän propagandasta vai mikä on päässä vialla?

Särmääjä

Nyt on kutsu käynyt ja Venäjän asevoimat alkaa paineleen kohtapuoliin tasavaltojen läpi kohti Ukrainan rintamalinjoja.

Suomi Finland

Pyytänevät kohteliaasti Ukrainan asevoimia poistumaan HEIDÄN alueeltaan.

pöh

Tuota, paavo eli pt media voisi kans miettii sitä, että kuka tästä ukraina kriisistä hyötyy?
Ei missään kukaan tee yhtään päätöstä miettimättä lopputulosta.
Venäjällä on kyllä isot määrät sotilaita, omalla alueellaan.
Entäs jenkit sitten? ne on tuonu sotilaitaan tuhansien kilometrien päähän omasta maastaan.
Ja ainoa joka tästä sodasta jota voitottavasti ei tule, on usa.

K J

Tunnen joitain ukrainalaisia esim. eräs Oleg ja se on syntynyt Suomessa ja sitten tunnen joitakin venäläisiä. Eräs Dimitri (Dimmu) sanoi, että ei Venäjän joitain ihmisiä varsinkin Venäjän kauko-idästä voisi vähempää kiinnostaa koko juttu ja paikalliset kremlit eivät ole Moskovan kremlin puolella tässä asiassa.

Asia on todellakin mielenkiintoinen. Venäjä tarjoaa meille Nato-option hyökkäämällä Ukrainaan vaikkapa Iskandereilla. Sitten olen Naton kannalla. Muuten en ole ollut, koska Nato on epäilyttävä ”puolustusliitto”.

Mutta toisaalta olen maailmansodan kannalla. Siinä mielessä sekopää. Haluan sotimaan Suomea vastaan hyökätessä ja kuolla jalosti.

K J

Nämä, keiltä olen kysellyt, eivät halua sotaa, koska silloin ei Venäjällä ole enää hyötyä elää ja kun kysyin kiinalaisista, niin heitä pelottaa heidän mahti.

Onko tämä savuverho vai mitä vittua.

K J

Ilja Janitskin kertoi mulle joskus että Navalnyitä kannattaa varoa,koska on erittäin patrioottinen. No herra uusnatsi-porukoineen on kadonnut periaatteessa kokonaan tutkan alta. Edes eräs saksalainen neonatsiryhmä ei suostunut Navalnyin vaatimuksiin muuttaa itäisen Euroopan vastarinta-tasapainoa.

Semmottis. En usko, että Venäjä haluaa ”vilja-aitan” itselleen kokonaan. Putinin on turha lässyttää historiasta, kun ei vaikuta ymmärtävän heijastusvaikutuksia.

Siksi tavan venäläinen (paitsi Yön Sudet) on peloissaan ympäröivästä kriisistä.

Onkohan Putin kuolemassa ja haluaa valloittaa Stalinin ja Leninin tavoin maa-alueita – vain päästäkseen historian kirjoihin…

Qroquius Kad

Itsekin olen pohtinut onko tsaari Vladimir saanut kuulla sairastavansa haimasyöpää ja elinaikaa max. puoli vuotta, ja haluaa jäädä historiaan Stalinin rinnalle aiheuttamalla mahdollisimman laajaa tuhoa.

Toinen mahdollisuus on, että Putler on saanut Hitlerin syndrooman:
uppoava diktaattori halua vetää oman kansakuntansa mukanaan tuhoon kuten Adolf keväällä 1945 alati kiihtyvän psykoosin kourissa.

Alons Alzheimer

Kolmas vaihtoehto on että Puttinuttisella on Alzheimer.

Reijo Ruotsalainen

Joo… se tarttu Bideniltä tapaamisessa viime vuonna Genevessä.

Qroquius Kad

Epätodennäköistä, tsaari Vladimir on liian terävä, vaikka väsyneeltä onkin näyttänyt.

Voi Puttu!

Dementiaa on ainakin viitä eri tyyppiä. Jotkut tulevat alussa nimenomaan aggressiivisiksi ja paranoidisiksi.

MITÄ EROA LOPPUTULOKSEEN

Nyky persut ovat mukana tässä kokoomus unelmassa

koska heidän puolue lehti sensuroi kaikki tälläiset kirjoitukset

Mitä Eroa on EU lla ja Puutinilla

Nih

Jossain vaiheessa putin ainkin yritetään murhata ”omien” puolelta, koska jo lähipiirikin huomaa ettei tämä diktaattori käy enää ihan täysillä. Voisi rinnastaa staliniin, joka oli samanlainen vainoharhainen hullu ja hullumaksi kävi ajan myötä. Ehkä eristys normaalista maailmasta tekee noista diktaattoreista sekopäisiä kahjoja. Nyt vain tällä kahjolla on myös ydinaseita. Ainakin nato keskustelu Suomessa ja Ruotsissa ottaa uusia kierroksia ja veikkaan että liittymispäätös tehdään yhdessä sen kummempia kyselemättä tilanteen takia ja tämä kelpaa kansalaisille, koska sodan pelko on se jolla saa kansojen hyväksynnän lähes 100%:sti. Loppu niitti oli putinin jäätävä puhe, jossa rajoja vedeltiin aina tuhannen vuoden takaa ja siinä ainakin Suomella on mietittävää.

Nato-TURVALLISUUS UHKA

EU

Natoon liittynyt Eurooppa hyökkää venäjälle

sen jälkeen voimme todeta 3 maailman sodan alkaneen

sitten voimme pohtia bunkkereissa ja kysyä

kuka siihen on se oikea syyllinen

Qroquius Kad

Pidän tuotakin skenaariota hyvin mahdollisena, että Venäjän asevoimien ja turvallisuuspalvelun kenraalikunnissa pohditaan oikeaa aikaa ja tapaa päästä ilmoittamaan Rakastetun Johtajan yllättävästä kuolemaan johtaneesta ”sairauskohtauksesta”.

Jos se onnistuu oikea-aikaisesti, Putlerin sijaan astunut sekurokraattihallitus voi alkaa välittömän liennytyksen ja rauhanoperaation ja lopulta pokata Nobelin rauhanpalkinnon!

Iliman Ilimaa

Unohdit ilmastohommat.

Qroquius Kad

Eivät liity tähän konfliktiin, ovat Lännen omaa outoa hidasta itsemurhaa.

Voi Puttu!
Catilina

”Monet”? Vähän kuin hipsteribileet, joissa ovat ”kaikki”.

Runtiti-pou

Valko-Venäjä on ollut Venäjän osa vuodesta 1994

pah

Täytyy vaan ihmetellä että mitä järkeä Ukrainan johtoon oli päästää joku mr. Beanin kaltainen henkilö?

No. Nyt jokaisen pellenkin pitäisi vihdoin ymmärtää että ryhtymällä USA:n viholliseksi saattaa olla vaarallista MUTTA ystäväksi/palvelijaksi ryhtyminen koituu kohtalokkaaksi. ”Now, everyone will know that being enemy with America can be dangerous but to be a friend is fatal.”

Nyt kun Venäjä on ryhtynyt isällisin ottein oikomaan historiallisia vääryyksiä [sic] ja raivaamaan isännän elkein kovalla kädellä rajoilleen kerääntyneitä turvallisuusriskejä, niin nyt sit vaan mekin odotellaan kiltisti omaa käsittely-vuoroamme. On itsestään selvää että pian kaikki itä-euroopan uudet Natomaat + Alaska palautetaan ja pohjoismaiden muodostamat riskit neutralisoidaan.

pah

Oma käsitys on että Venäjän asevoimien totaalinen tyrmääminen ja hengiltä nuijiminen heti kättelyssä olisi ollut ainoa keino pysäyttää asioiden luisuminen päivä-päivältä pahemmaksi.

pah

Tuo on siis oma näkemys yleispätevästä nyrkkisäännöstä joka sotaan. Naapurin tontille eksynyt hyökkääjä-armeija ei ansaitse muuta kuin täydellisen tyrmäyksen. Harmi vaan ettei siihen hommaan taida löytyä tässä tapauksessa toteuttajaa. Nato ja EU ovat kovia palaveeraamaan ja pitämään kampaviinikonferensseja mutta kuten nähdään eivät ne kovan paikan tullen ole mitään muuta kuin perseeseen vedettäviä nössöjä idiootteja joita Venäjän kaltainen peluri ei kunnioita pätkääkään.

PS Halaa VASEMMISTOA

PS Puolueena
on muuttumassa
munattomaksi konsensus hyypiöksi
SDP heristää sormea PS heittäytyy lattialle pyytelemään anteeksi joko elämäänsä ja vääriä mielipiteitään vuonaa 2024
mutta samaan aikaan PS Ministerin Asunon koko muuttuu puolet isommaksi
ja osake salkku paisuu
kunhan vain nuolee liberaali vasureiden persettä vuonna 2024 tarpeeksi

Särmääjä

Venäjä hyökkää pohjoisesta ja etelästä Ukrainaan tuhoten maan sotilasinfrastruktuurin ja samalla idästä vallatakseen kapinallisalueille täydet maapläntit.

Irmeli

Se umpihullu sitten hyökkäsi. ETOO että vuonna 2022 Europassa asuu täyshullu itsevaltias joka ottaa itselle oikeuden mennä tappamaan toisen maan ihmisä. Oma maa on pelkkä on läävä, jossa olisi töitä jos olisi kunnon johtajan taidot, mutta kun on suuruuden hullu…Voimia Ukrainan kansalle…Kai sillä kiiluu Suomenkin rajat horisontissa…

Suomi Finland

Kuolema Venäjälle.

Qroquius Kad

Se olisi parasta;
nimittäin Venäjän Federaation paloitteleminen osavaltioihinsa, jotka ovat liian pieniä uhkaamaan naapureitaan.
Sotikoot sitten keskenään.

Suomen itänaapurilla, Pietarin tasavallalla (käsittää Karjalankannaksen, Inkerinmaan ja nykyisen Karjalan tasavallan sekä Kuolan alueen) ei olisi sellaiseen tarvetta tehdessään kauppaa hyvän naapurinsa Suomen kanssa.

Suomi Finland

Kyllä.

Putin ei ole natsi. Ehei. Hän ei ole edes ISKTR.

Putin on etupiirissosialisti.

Isä 🌞

Putin on samanlainen kuin mitä oligarkitkin ovat. Mittaamaton vallan ja mammonan himo.

Suomi Finland

Eikö tuota ryssien paskatorvea anuksineen saada hiljennettyä? Hieman cyberattakkiä taas siihen suuntaan, kiitos.

Qroquius Kad

Valitettavasti PT-medialla ei ole siihen resursseja, joten pyyntö täytyy esittää voimakkaammille tahoille.

Waltsu

Miksi uusimmassa ukrainajutussa on kommentointi pois päältä? Tuliko vihapuhetta?

Puhavihe Komppiatuhtaan

Sääli! Schade! Tukholmassa lähti miekkari jo käyntiin:

47F06D4C-1FFE-4BDF-94EA-F97302A0A7C9.jpeg
K J

Iso maa. Nyt voitaisiin vallata Petsamo niin Venäjälle tulisi kiire [sic]. Mutta kaikki kimppuun nyt!

venäjän-naapurimaiden-kartta.jpg
K J

Mielenkiintoinen katsaus Suomen Uutisissa Ruotsin päätökseen kieltäytyä ottamasta ukrainalaisia pakolaisia mielummin kuin moniosaajia. Kenties pakolaisiin on soluttautunut joitain separisteja, mutta luulisi tiedustelun sen selvittävän.

Pitääkö nämä kaikki paikkaansa, en tiedä, mutta jos asia todellakin on näin, ei ruotsalaisilla pahemmin järki säteile.

https://www.suomenuutiset.fi/ruotsi-ei-halua-ukrainan-pakolaisia-lahi-idasta-ja-afrikasta-tulevat-kelpaavat-kylla/

Taakanjako

Ei tuo ole totta!

Ruotsi ottaa ukrainalaisia mutta koska Ruotsi on jo sisällissodassa niin ei voida ottaa enemmän kuin minkä maa kestää, jo nyt on tilanne päin katastrofaalinen.
Suomen kannattaa keskittyä ensisijassa omiin ”ottamisiinsa” ja miettiä niitä eikä Ruotsia.

K J

Nimimerkki Qroquius Kad vastasi mielestäni toisessa uutisessa hyvin tuohon samaan viestiin:

”No kun ne Ukrainan pakolaiset olisivat oikeita pakolaisia, eivätkä elintasosiirtolaisia ja raiskaaja-valloittajia.
Edelleen ukrainalaisista varsin suuri osa olisi pariutumisikäisiä naisia, jotka tulisivat sotkemaan väestönvaihto-operaatiota.”

Vikut nettuun

Väestönvaihto aloitettiin ananaksilla ja nekuilla ja nyt he blokeeraavat turvapaikkasysteemin vuodesta toiseen niin ettemme voi ottaa parempia tilalle.

Suomi boikotoi

Suomi jää pois Euroviisuista jos Venäjän annetaan osallistua!

https://www.svt.se/kultur/fler-roster-ber-nu-ebu-tanka-om-ryssland-ukraina-eurovision-song-contest

Ohhoh, uskaltaako Suomi tosiaan änkyröidä näin rohkeasti?

Voi Puttu!

Eikö Sauli voisi kutsua Putinin saunomaan ja sitten vähän saunan taakse… hmm, ”ryypylle” mukamas…

Artikkeli vuodelta 2014: https://www.svd.se/putin-vill-aven-aterta-finland