Venäjä ja Valko-Venäjä aloittivat sotatoimet Ukrainaa vastaan

Venäjä ja Valko-Venäjä aloittivat sotatoimet Ukrainaa vastaan

Ukrainan mukaan maata vastaan on hyökätty kolmesta suunnasta. Venäläiset joukot ovat tulittaneet ja tulleet rajan yli pohjoisesta Venäjältä sekä Valko-Venäjältä, idästä ja jo aiemmin valloitetulta Krimin niemimaan suunnalta.

Useissa kaupungeissa on tapahtunut isoja räjähdyksiä, ainakin pääkaupungissa Kievissä ja muissa suurkaupungeissa. Toisaalta Ukrainan mukaan heidän ilmapuolustus on ampunut alas useita venäläisiä helikoptereita ja lentokoneita.

Sotatoimet alkoivat suurin piirtein samaan aikaan noin aamu kello kahdeksan aikaan. Donetskin ja Luhanskin alueelta aloitettiin hyökkäys, jota tahditettiin samaan aikaan Krimin niemimaalta sekä pohjoisesta Venäjältä ja Valko-Venäjältä.

Koska sotatoimien aikana tiedon saanti on melko epävarmaa, niin tällä hetkellä mitään tarkkaa tilannetta ei tiedetä. Joitakin ihmisiä kerrotaan kuolleen ja haavoittuneen, mutta mitään tarkkaa tietoja ei ole.

Seurataan tilannetta.

Subscribe
Notify of
guest
36 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Puolueeton

Venäjävastaista sössötystä? Entä jos tapahtumia pyritään kuvaamaan realistisesti?

Henkilö K

Totuus on putinismia senkin venäjätrolli

Outoja juttuja

Tuota, tuohon otsikkoon olisi kannattanut laittaa sama mikä oli tekstissä ”Ukrainan mukaan”, sillä sodassa ensimmäisenä tapetaan totuus ja lopussa aina hyvät voittavat pahat. Tämän taas toisti everstiluutnantti. Ehkä kolmen vuoden päästä tiedämme mitä oikeasti tapahtui. Nyt elämme lännen propagandan varassa.

Räjähdykset Kiovassa lienevät ne ohjusiskut sotilaskentille ja sotilskohteisiin. Näin putsattiin lentokalusto taivaalta, Se on normaalia sodankäyntiä. Ja seuraavaksi ruvetaan putsaamaan rajoja. Sekin menee ihan sotakirjan perusteiden mukaan.

Mutta se mitä ihmettelen on se että energiajättit ja pörssi kostaa aina tavallisille kansalaisille ympäri maailman jos jossain päin soditaan. Miksi hintojen pitää aina nousta? Ei tavara lopu maailmasta.

Äbäläwäbälää putkeen

Lähetetään Swedulan 5000 pahinta maturetkuketkua Nordstream Kakkosen kautta Putinistaniin ja otetaan 5000 ukrainalaista tilalle!

Qroquius Kad

Eipä onnistu:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008639922.html

Kun Suomeen tunkeutuu kymmeniä tuhansia raiskaajatappajaterroristeja paskanvärisine ja -hajuisine ympärileikattuineen tyydyttämään suomalaisen naisen kyltymätöntä kullikaruselliratsastusta, ei heille voida tehdä mitään, koska Kansainväliset Sopimukset.

Mutta nyt kun olisi tulossa oikeita pakolaisia, vaaleita, sinisilmäisiä, pitkäsäärisiä ukrainattaria niin kas! Kansainväliset Sopimukset ovatkin yht’äkkiä muuttuneet niin, että heidän turvapaikkahakemuksensa voidaan hylätä heti rajalla!

Ja edelleen, jos heidän joukossaan on muslimimiehiä niin hei! taas Kansainväliset Sopimukset muuttuivat lennosta!

rellinen

Hyvä on ryssän hevostella kun neuvostotiedustelun ja sosialistisen internationaalin perintönä myyriä töröttää joka oksalla. Lännestä itään ja pohjolasta etelään. Pelkkää fsb:n teatteria ja varjohallitusta. Ukrainan reservitkin taitavat vielä röhnöttää kotonaan ja ministerit kiillottaa kgb-fsb:n virkamerkkejään.

Suomen syy muka?

Miksi Ruotsin puolustusministeri Hultqvist sanoi telkkarissa ettei Ruotsi voi mennä NATOon SUOMEN takia, koska ”Suomella on niin pitkä yhteinen raja Venäjän kanssa”?
Onko tämä puolustusministerin oma keksintö vai joku sovittu juttu?

Ikävää jos Suomi koetaan esteeksi Ruotsin NATO-jäsenyydelle johon 50% eli typ 5 miljoonaa ruotsalaisista asennoituu positiivisesti.

Suomi Finland

Kartalla tilanne näyttää kyllä todella pahalta.

Toivottavasti Ukraina pystyy puolustautumaan ja aiheuttaa venäläisille raskaat tappiot ja sotilaiden äidit viheltää Putinin pelin poikki.

Suomi Finland

”klo 22:25: Ukrainan armeija on saanut nujerrettua Gostomelin kentän vallanneet venäläiset laskuvarjojääkärit. Asiasta kertoi Ukrainan presidentin kanslian neuvonantaja Aleksei Arestovitsh.”

Siinä sotilaiden äideille vähän purtavaa. Toivottavasti laskuvarjojääkärit tapettiin viimeiseen mieheen.

terhomatti.hämeenkor

Hulluthan ne aina sodat aloittaa; nyt Putin haluaa päästä lopullisesti täyshullujen kirjoihin!

No 1.

VKK:n Kari Hämäläinen raportoi: Olen tällä hetkellä neuvottelijana Donetskissa, ja voin vahvistaa että Venäjä ei ole missään tapauksessa hyökännyt Ukrainaan, vaan neuvottelee kärsivällisesti rauhasta.

Janus Putkonen: Ukrainan etulinjojen asemien armoton moukarointi on jatkunut tauotta nyt 2 tunmin ajan. Ja tulitus tuntuu vain kiihtyvän… nyt ei ole terveellistä palvella etulinjan natsipataljoonissa. Ne lakkaavat olemasta maanpäällä, vihdoinkin!

Näillä, Putkosella ja kumppaneilla on päässä vikaa!

Venäjä on yksiselitteisesti hyökkääjä.

Suomi Finland

Nuo kaverit ovat koomikko-Alin kanssa samassa kastissa.

Henkilö K

En noista muista tiedä mutta ainakin Ukrainan presidentti Zionlensky on ihan oikeesti koomikko..

Suomi Finland

No sillä on hymy hyytynyt jo kauan sitten. Nämä muut ovat vasta pääsemässä vauhtiin.

Jussi

Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy (Ukrainian born 25 January 1978) is a Ukrainian politician, actor, and comedian who is the sixth and current president of Ukraine, serving since May 2019.

Särmääjä

Ukraima on tässä se suurvaltapoliitikan uhri, jossa vastakkain on länsimaiset sössöttävät pellet ja idän pullistelevat hullut.

Suomi Finland

Kyllä kaikki alkoi siitä, että Venäjä lähti Krimin ja itä-Ukrainan operaatioon. Sen jälkeen Ukraina on yrittänyt nostaa puolustuskyvykkyyttään. Niin jokainen järkevä maa tekee.

Eli se, että Venäjä ei halua ystäviä, vaan haluaa nimenomaan hallita naapureitaan pelolla on kaiken tämän nyt nähtävän paskan alkusyy. Ja tämä pitää meidänkin muistaa. Nyt on aika vielä entisestäänkin tehostaa puolustusta ja unohtaa Venäjän ärsyttämisen välttäminen. Muuten ollaan pahemmassa kusessa kun nuo on meidän rajoilla.

Särmääjä

Kaikki alkoi siitä kun Janukovyts liittoutui Venäjän puolelle, lännen vastaisku oli Ukrainan vallankumous, Venäjän vastaisku siihen venäläisalueiden luominen maahan, lännen vastaisku Ukrainan tuominen länteen ja nyt Venäjän vastaisku Ukrainan koittaminen saada taas itään.

Suomi Finland

Miten länsi oli mukana Ukrainan vallankumouksessa? Eiköhän se hoitaneet ukrainalaiset ihan itse.

Särmääjä

Ihan sama kun sanoisi että Itä-Ukrainan kapinakin oli vain paikallisen väestön itsensä hoitama. Länsi olisi tuominnut vallankumouksen, jos ei olisi siinä mitenkään ollut mukana.

Suomi Finland

Ukrainalaiset ovat länsimielisiä. Hehän eivät pitäneet siitä, että uusi pressa alkoi suunnata maata takaisin Venäjän yhteyteen. Ei muutama länsiagentti voi tuollaista kansannousua saada aikaan.

Ukrainalaiset ovat halunneet suunnata länteen ja heillä on siihen täysi oikeus. Kyse on siis siitä, että lännen elämisen malli kiehtoo ukrainalaisia enemmän kuin venäläinen. Mitä en kyllä paljoakaan ihmettele.

Kyseinen Ukrainan tuolloinen presidentti oli korruptoitunut paskiainen. Mitä sellaisen kaatamista tuomitsemaan.

Suomi Finland

Kun venäläistankit lähestyy Helsinkiä, niin Marin heristää sormea ja uhkaa Venäjää Nato-optiolla.

Sekopää P

Saapa nähdä, milloin tulee uhkaus suomea kohtaan. Voi mennä pitkäänkin, mutta erittäin mahdollisesti se tulee. Tai oikeastaan se uhkaushan tuli jo, ns sivumennen.

Washington

Onko Aarne Tanninen lähetetty paikalle?

Suomi Finland

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008639378.html

Näitähän Putin säikähtää.

On tässä aikamoiset organisaatiot asialla.

Daavidin poika

Kyllä Eu:ssa on tehty karkea virhearviointi siinä mielessä, että lähettivät Saksan liittokansleri Olaf Scholz:in Moskovaan neuvottelemaan Ukrainan tilanteesta. Kannattaa muistaa se mitä Saksalaiset sotilaat teki Leningradin piirityksessä sen neljän vuoden aikana mitä se kesti. ”Ja tätähän ei Ryssä anna anteeksi Saksalaisille koskaan”. Kannattaa myös muistaa mitä saksalaiset teki juutalaisille

Saksa on miehitetty maa sitten vuoden 1945-jälkeen.! Saksalla ei ole mitään vaikutusvaltaa toimia sotilaallisesti ilman Yhdysvaltojen”Lupaa” Ilmeisesti Venäläiset kokivat liittokanslerin vierailun ”provositina”

Presidentti Niinistö on neuvotellut Putinin kanssa, mutta nämä Eu:n mepit astui Niinistön varpaille. Tätä sotaa ei olisi syttynyt jos Niinistö olisi saanut työrauhan. Uskokaa pois.

K J

Mielenkiintoinen katsaus Suomen Uutisissa Ruotsin päätökseen kieltäytyä ottamasta ukrainalaisia pakolaisia mielummin kuin moniosaajia. Kenties pakolaisiin on soluttautunut joitain separisteja, mutta luulisi tiedustelun sen selvittävän.

Pitääkö nämä kaikki paikkaansa, en tiedä, mutta jos asia todellakin on näin, ei ruotsalaisilla pahemmin järki säteile.

https://www.suomenuutiset.fi/ruotsi-ei-halua-ukrainan-pakolaisia-lahi-idasta-ja-afrikasta-tulevat-kelpaavat-kylla/

Qroquius Kad

No kun ne Ukrainan pakolaiset olisivat oikeita pakolaisia, eivätkä elintasosiirtolaisia ja raiskaaja-valloittajia.
Edelleen ukrainalaisista varsin suuri osa olisi pariutumisikäisiä naisia, jotka tulisivat sotkemaan väestönvaihto-operaatiota.

Mustamakkara

”Jopa miljoonien pakolaisten tulva
Ukrainassa on 44 miljoonaa asukasta. Amnesty International varoittelee, että sota voi johtaa jopa miljoonien pakolaisten tulvaan. Ruotsi ei näitä pakolaisia kuitenkaan halua.”

Nyt voisi kerätä ne lähiöiden nappisilmäiset gansterit poseen ja lähettää ne hevon vittuun. Ukrainalaiset naiset ja lapset tilalle.

K J

Edelleen ukrainalaisista varsin suuri osa olisi pariutumisikäisiä naisia, jotka tulisivat sotkemaan väestönvaihto-operaatiota.”

Jep. Hyvin sanottu. Toi on todellakin näillä näkymin totuus.

Naantalin kesämökki?

EU laittaa Puttenutten ja Laavarovin eurooppalaisen omaisuuden saartoon:

”Enligt källor till Reuters och Financial Times planerar unionen att nu frysa europeiska tillgångar tillhörande Vladimir Putin och Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.” (SVT)

Runtiti-pou

Kiinnitin jo eilen huomiota asiaan, mutta oletin, että kyllä kai ne on salaa mobilisoineet ainakin osan tai melko pitkälle. En ollut varma. Tänään selvisi, että Venäjällä ei ole suuria vaikeuksia edetä Ukrainassa. Eli se on siis totta ja hra Toveri asiantuntijanakin Ilta-Sanomissa asiaan kiinnitti huomiotya: Täysi liikekannallepano on julistettu vasta nyt. Itse käsitin pari päivää vanhan uutisen Ukrainan aloittamisesta kutsua reserviläisiä palvelukseen, että olisi ollut jo liikekannallepano. Mutta siis olikin vain alku. Siis sodan tärkeä vaihe on jo ohitse, kun liikekannallepano vasta julistetaan! 1939 suomalaiset olivat olleet metsissä jo kuukausia ja harjoitelleet sekä ansoittaneet teitä ja rakentaneet asemia. Jos Ukraina olisi jo kuukausi sitten tai edes viikko sitten saanut väkensä raj

Runtiti-pou

rajoille, Venäjällä olisi ollut todella vaikeaa heti alkuun. Sen päälle sissi- ja kaupunkisodat ja sota Länsi-Ukrainassa. Nyt Venäjä ajelee maanteitä ja tunkeutuu eteenpäin. Itä-Ukrainan joukot saattavat jäädä pian mottiin.Onko tämä vain moka? Eikö haluttu uskoa hyökkäykseen? Eikö haluttu ”provosoida”? Vai onko maan johto heimonsa historiasta tutulla tavalla avannut portit vihollisele? Onko tarkoitus anta ahelppo voittio ja pääasia natsien tappaminen? Tämä on kirottu juttu, sillä nyt Putinin suosio ei hiivu eikä armeija kulu. Jos kaikki olisi mennyt nappiin, Venäjä olisi jäänyt vuosiksi kiinni tuonne ja tehnyt konkurssin. Suomi olisi saanut monta vuotta hengittää. Nyt suosio lisääntyy ja roisto saattaa yrittää muitakin kaappauksia tai sotia putkeen.Herää kysymys, onko aseita ostettu juurik

Runtiti-pou

 juurikaan 8 vuoden aikana? Onko armeijan varat kavallettu?

En tosin tiedä, onko Marinilla tai kepuleilla munaa kutsua koko maan reservit tarpeeksi ajoissa. Vai onko edes tahtoa, Venäjän asialla kun ovat

Suomi Finland

Venäläinen sotalaiva, haistakaa vittu.

Oli ne kovia rajavartijoita. Ukrainan taistelutahto sai tuosta uhrauksesta melkoisen buustin.