Venäjä pommittaa siviilikohteita

Venäjä pommittaa siviilikohteita

Tilanne Ukrainassa on se, että jos ukrainalaisten puolustus nyt pettää, niin sen jälkeen koko Ukrainan kansa lakaistaan pois maailmankartalta. Venäjä tähtää tykkitulta myös siviilikohteisiin.

Päivän mittaan on kuollut ja haavoittunut useita kymmeniä ihmisiä, joukossa myös siviilejä. Monia isoja kaupunkeja on pommitettu ja kohteina on ollut puhtaasti siviilejä.

Alla venäläiset helikopterit tulittavat Kievissä ihmisiä.

Venäläisjoukot ovat tunkeutuneet tai yrittäneet tunkeutua Ukrainan puolelle pohjoisesta, jossa mukana on ollut myös valko-venäläisiä joukkoja. Idästä Donbassin alueelta on tunkeuduttu laajalla rintamalla kuten myös Krimin niemimaan kautta ja laivaston joukkoja Mustamerellä on tehnyt rantautumisia. Venäjällä on joukkoja myös lounaisrajalla Moldovassa, joten on vain ajan kysymys milloin nämä joukot lähtevät sotaan mukaan.

Niin ikään venäläisry ovat pommittaneet aivan Puolan rajan pinnassa sijaitsevia kaupunkeja ja kyliä.

Putinin tavoite on Ukrainan täydellinen alistaminen, nöyryyttäminen ja valtaus. Jos Ukrainan puolustus romahtaa, niin Ukraina tuhotaan ihan samalla tavalla kuin tuhottiin Tsetsenia, jossa ei ollut sodan loputtua kiveä kiven päällä. Venäläisjoukot raiskasivat, ryöstivät ja tappoivat siviilejä kuin kärpäsiä, ilman mitään ihmisyyden häivää.

Ukrainan kohtalo on seuraavaksi Suomella. Suomi on tällä hetkellä Ukrainan lisäksi ainoa Venäjän naapurimaa, joka ei kuulu Natoon. Riippuen miten Ukrainan tilanne etenee, niin seuraavaksi Venäjä suuntaa katseensa Suomeen. Vaikka suomalaiset putinistit vakuuttavat, että Venäjä ei uhkaa Suomea, niin nyt on aika vetää putinisteja tunti turpaan yhteen silmään ja sitten vaihtaa silmää ja mättää toinen tunti toiseen silmään (Vertauskuvallisesti).

57 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mustamakkara

“Vaikka suomalaiset putinistit vakuuttavat, että Venäjä ei uhkaa Suomea, niin nyt on aika vetää putinisteja tunti turpaan yhteen silmään ja sitten vaihtaa silmää ja mättää toinen tunti toiseen silmään.”
Just näin. Vittu kun sais yhdenkin nyrkkinsä eteen.

Qroquius Kad

Putinisteja tunnetusti Suomessa riittää, ei kun perse ylös penkistä ja etsimään!
Vai pitäisikö ne tuoda sinulle sidottuina ja muutenkin silleen kivan puolustuskyvyttöminä?

Qroquius Kad

Mene sinä etsimään ja lyömään niitä putinisteja, vai oletko pelkkä sössöttäjä?

Joulupukki

Putin sanoi TV-puheessaan että Ukrainan hallitus on täynnä natseja ja että Ukrainassa on jo vuosikausia tehty kansanmurhaa venäläisväestöä kohtaan. Yeah?

Mitenkähän Mr. Putin sanoisi Suomesta vastaavassa tilanteessa?

Tapiola

Putin voi tietysti sanoa mitä vaan, kun olemme niin vihamielisiä. Tästä voi vielä tulla todella riemukas Vihreä siirtymä. Täytyykin keväällä panna hernettä paljon maahan perunan kaveriksi. Tulee vaikka nälkä vielä.

Tapiola

Tyhmä kommentti sinulta Mustamakkara. Raukkamainen kommentti, mut minkäs voi kun ei muuta voi.. voi voi.

MattiS

Venäjä valtasi lentokentän vain 40km päästä Kievistä. Alkaa homma siltä osin olla taputeltu kun noinkin tärkeän kohteen saivat niin helposti. Jos Ukraina ei saa sitä kenttää hetikohta takaisin, aamulla liehuu Kievissä Venäjän liput.

Voin toki olla hyväuskoinen hölmö, mutta en usko että Putin ihan lähitulevaisuudessa Suomen kimppuun kävisi. Vaikea sellaista on Putinin kansalle perustella, joka kuitenkin Suomesta ja suomalaisista yleisesti ottaen pitää. Ukrainan tilanne on täysin eri.

Onhan tämä Ukrainan ja sen kansan kannalta aivan kauhea tilanne!

Minä

Ei kannata tuudittautua uskomuksiin. Pitää varautua siihen, että Venäjällä nälkä kasvaa syödessä. Putin jos innostuu, saattaa hän haluta ratkaista vähän useampia ongelmiksi kokemiaan asioita. Suomi on yksi ongelma, koska Suomi on strategisesti tärkeällä paikalla ja Venäjän ainoa merireitti Itämerelle on Suomenlahden pohjukassa. Ahvenanmaa olisi Itämeren hallintaan oiva paikka, niin myös Pohjanlahden tulppa.

Vaikka kuinka tuntuisi epätodennäköiseltä, pitää varautua, että ei jonain aamuna herää katsomaan uutisia, jossa Putin pitää vapautuspuhetta Helsingin Senaatintorilla.

Putin pitänee Eurooppaa nyt heikkona ja siksi hän saattaa uskoa voivansa tehdä mitä huvittaa.

Last edited 2 vuotta sitten by Minä
MattiS

Ei pelkoa että tuudittautuisin mihinkään, lähinnä vain perustelin miksen usko että Putin Suomeen tulisi ihan lähiaikoina. Totta kai pitää aina valpas olla.

Minun molemmat isoisäni sotivat tuota itänaapuria vastaan, että ihan verenperintönä tullut terveellinen epäluuloisuus, jopa tietynlainen inho, Venäjää kohtaan.

pah

Hölmölän väelle pitäisi alkaa jakamaan aseet ja ammukset joka kotiin Sweitsin tapaan.

Henkilökohtaisten aseiden ja ammuslaatikoiden lisäksi olisi syytä perustaa alueelliset suojeluskunnat joilla olisi sitten järeämmät aseet ja ammusvarastot + tykit ja muut koneet joilla saadaan tehtyä ripeästi juoksuhaudat ja muut puolustusta vahvistavat henkilösuojat.

Helppo ymmärtää että eihän tavallisella kiusatulle ja kynitylle työttömäksi syrjityksi rokotteilla puoliksi tapetulle rahvaalle mitään aseita missään nimessä uskalleta antaa. Tiedä keitä ketkuja keksisivät ruveta ensimmäisenä metsästämään.

Toffo

Miten tuosta ilmenee kuka hyökkää ja minne? Tai missä ja milloin? Siellähän on käyty vuosia sisällissotaa ja NATO varustaa länsimielisiä joukkoja.

Make's perfect sense

Meinaatko että NATO:n varustamat länsimieliset joukot siellä lenteli ja ammuskeli? Vai tarkoititko että rautaesirippu pitäisi nostaa lännen puolelta pystyyn ja olla päästämättä venäläisiä tai tuotteitaan edes epäsuorasti Kiinankautta länteen etten kuin ovat hankkiutuneet eroon Putinista jamuista sota-arkkitehdeistä?

Tuo containment oppi toimi viimeksi ihan hyvin?

Basgaa joka puolella

Naton joukot on Soroksen, Gatesin, Rockefellerien ja kumpp. Joukkoja.
Venäjä on oligarkkien hallitsema niin niin on länsikin omien superrikkaiden psykopaattien hallitsema.

Make's perfect sense

Hienoa, eli kun Venäjältä katkaistaan kaikki putket, reitit ja piuhat ulkomaailmaan, niin sitten meidän riesana on enää puolet oligargeista. Tosi hyvä suunnitelma – venäjä eristyksiin ja kauppasaartoon välittömästi? Joo, tehdään niin.

Basgaa joka puolella

Tähän ei oikeesti pysty sanomaan taustoista ja eri osapuolten pyrkimyksistä yhtään mitään. Sitä kun vain ei täällä tiedä. Nyky politiikka on niin likaista peliä. Joka tapauksessa sota on äärimmäinen tragedia etenkin niille joita se koskettaa. Toivottavasti rauha tulee pian.

Henkilö K

Aika laiskaa on nk Ukrainan kansantasavallan puolustus. Aamulla sota alkoi ja nyt ovat jo venäläiset Kiovassa. Yllättävän heikko puolustustahto.. ehkä odottavat Bidenin joukkojen pelastavan heidät.

rellinen

Fsb:llä on tiukka ote ukrainasta. Fsb:n valitsema hallitus, kuten suomessakin.

Japa

Miten olisi Suomen suhteen? Kauanko kestäisi että taistelut olisivat Helsingin alueella? Nytpä ainakin tiedetään se, että pahimpaan pitää varautua eikä mihinkään Venäjän lausuntoon pidä uskoa. Kaikki on pelkkää teatteria ja jos Suomen rajoille alkaa ilmestyä suuria joukkojen keskittymiä, niin silloin meillä on kiire.

pah

“..jos Suomen rajoille alkaa ilmestyä suuria joukkojen keskittymiä, niin silloin meillä on kiire.”

Mielestäni on ihan itsestään selvää että Ukrainan käsittelyn jälkeen on meidän vuoro tulla teurastetuksi, ja pahaa pelkään ettei siihen edes kovin suuria joukkoja tarvita. Sen verran tehokkaat vehkeet heillä.

Venäläisillä on sotiminen verissä ja nämä nyt teurastettavat Ukrainalaisetkin ovat sotineet pian kymmen vuotta putkeen joten turha kuvitella että meistä punavihreän Woke-väen kuohimista nössöistä olisi vastusta yhtään kenellekkään.

Emmehän me sivistyneiksi kuohitut ressukat enää saa edes kiroilla koska joku pakkoruotsilla pätevöitynyt punavihreällä identiteetillä varustettu verosyöttilässpermaperse saattaa loukkaantua ja haastaa oikeuteen.

Njet Njet

Hei jätkä, muista että meillä on salainen ase: meidät on kaikki ROKOTETTU kolme kertaa! Meitä ei enää tapa mikään.

Viikko korkeintaan

Hienosti kuvailit tilanteen. Täällähän pyritään tekemään miehistä ns äijäfeministejä. Ja monet haluaa alkaa naiseksi.

Njet Njet

Meillä ei oo mitään hätää, sillä meillä on nuoria sodan karaisemia VETERAANI-joutomiehiä suurkaupunkiemme ghetot täynnä! Ovat meidän kaarnamuslimit jo odottaneetkin että pääsisivät kunniakkaasti Suomea puolustamaan! Ja entäs meidän paras A-luokka: XBOX SOTILAAT! He ovat jo vuosikymmeniä erikoistuneet tappamaan vihollisia! Heistä saamme olla ylpeitä kun aika koittaa nousta vaivoin sohviltaan ja mennä ulos taistelemaan ja VOITTAMAAN ryssät naurettavan helposti. ON KUNTOA, ON TAITOA, ON ROHKEUTTA, ON RYHTIÄ JA KUNNIAA!!

rellinen

Suomi ei varaudu mitenkään koska valtaa pitävät pietarin paskapuhdistamon kautta miljoonia fsb:n herrojen taskuun tunkeneita “maailman parantajia”.
Nyttemmin “avustusreitti” kulkeekin eu:n ja pankkien kautta koukaten, kasvattamaan Puten porukan muhkeaa pottia vanguard ja muissa keinottelurahastoissa. Putte voi sanoa, että kreikkatukiaisilla ja koronarokotteilla palatsini rakensin.

Njet Njet

Joe “huh” Bidee ei kyllä löydä Ukrainaa kartalta joten sillä ukkelilla on täysduuni saada kansansa suostumaan sinne tapettaviksi turhan takia.

Sleepy finds very well

Kyllä se löytää, sillähän on/oli bisneksiä Ukrainassa Trumpin mukaan.

No 1.

Kaikki mahdolliset ryssän tuotteet boikottiin, vaikka niitä ei montaa ole. Huoltoaseman valinta helpoin.

Samoin boikottiin kaikki ryssän hyödylliset idiootit, Putkonen, Bäckman, Korhonen, Keskimäki, Huuhtanen ja monet muut

Make's perfect sense

Ukrainan valtaus erottelee mukavasti liberaali-nationalistit, Putinin trolleista. Aiemmin putinin trolit pääsi piiloutumaan esiintymällä anti-globalisteina, mutta nyt oikeutettu vaatimus Putinin viemisestä Haagiin tuomiolle ja venäjän sanktiointi siihen saakka erottelee akat nationaleista.

Juu Putin Haagiin ja siihen saakka venäjä totaalieristyksiin…

T

Harmi ettei videon kuvaajalla ollut IT-ohjuksia

Jurtsi

Ak47 ääniä kuuluu ja kopterit laittaa flareja… toisessa kopterit lentää matalalla ja eukko molottaa..
Jep kaikki matalaksi.

Valottaja

Vai että Suomi muka on Ukrainan lisäksi ainoa Venäjän naapurimaa joka ei kuulu Natoon? Mistä lähtien Kiina on kuulunut Natoon? Tai Georgia, Abhasia, Pohjois-Korea, Kazakhstan ja mitä kaikkia niitä nyt onkaan..?

No okei, ymmärretään että konteksti on läntiset rajanaapurit, mutta silti vähän tarkkuutta kirjoittamiseen.

h44

Odottelen mielenkiinnolla koska Suomessa Ruotsissa ja Baltiassa järjestetään massiiviset sotaharjoitukset Ruotsin ja NATO joukkojen kanssa. Muutama kymmenen tuhatta miestä hiihtelemään Venäjän rajan tuntumaan ja lentokentille ohjuspattereita, miinoitusharjoitus Suomenlahdelle, Ruotsalaisten maihinnousu-treeni Ahvenanmaalle ja Suomen laskuvarjojääkäreitä Latvian ja Valko-Venäjän rajalle. Kunnon kuhinat ja sapelinkalistelut siis.

Sam Colt

Voi olla että nuo harjoitukset on teoriahuoneessa käyty.
Sekin parempi kuin ei mitään.

Puolueeton

Eikös Suomenlahdella seilaa jo kaksi USAn miinlaivaa.

Qroquius Kad

Ja se on hyvä se!

Suomi Finland

Kun tämä on ohi, niin Venäjän perustuslakiin kirjataan, että entiset tai nykyiset FSB:n miehet eivät voi koskaan saada presidentin virkaa.

Ehkäpä Navalnyi olisi hyvä presidentti. Kansallismielisyys ei suinkaan tarkoita sitä, että pitää tuhota puoli maailmaa ja kurjistaa oma kansa asteelle miekka ja kilpi. Se tarkoittanee ennemminkin sitä, että ollaan ylpeitä siitä keitä ollaan. Ei sitä, että muut pitää orjuuttaa ja kyykyttää.

Waltsu

Paavolla vihapuhetta ja väkivaltauhkauksia…😁

Allu

Jep en ole retardi !!

jorma

Paavolla alkaa jo “pikkuisen” keulimaan. Vähän vähemmän niitä neuvoa-antavia, kiitos, niin rupeaa tulemaan tolkkua kirjoituksiin.

Make's perfect sense

Varmaan sitä että ainakin pitäis olla käyttämättä vertauskuvallisia nyrkki silmään ilmauksia joilla oikeasti vaaditaan Putinin lähettämistä Haagiin tuomiolle “hyökkäyssodan aloittamisesta” ja vaatimasta venäjän totaalieristämistä kunnes niin tapahtuu?

Japa

Tuskin jorma mitään….. Meidän firmalla on toimintaa Baltiassa ja minulla Suomessa useita työkavereita joilla venäjän kansalaisuus. Tänään ei oikein keskusteluyhteys toiminut……

jorma

Kaksi viimeistä kappaletta kirjoitettu aikamoisessa ekstaasissa.

Qroquius Kad

Varovasti sen ekstaasin kanssa, ja parasta olisi lopettaa;
kertoihan P.T.Kangaskin rappujuoksuvideolla lopettaneensa kokaiinin.
Ne myrkyt eivät tee ihmiselle hyvää!

tuonelan iiris

bideen eeva jo mölysi eduskunnan kyselytunnilla, että kuntien pitäisi alkaa varautumaan pakolaisiin ukrainasta. tarkoittanee kuitenkin käytännössä sitä, että saame ukrainalaisten sijaan tuhansia irakilaisia partapoikia lisää?

Jeppe

Kyllä täännee yks sorja ukrainanneito kelpais ettei tarvii siiderivalaita luovia.

Qroquius Kad

Ilmeisesti Ukrainan kautta on tulossa myös ilmavaa riisiä keittäviä palleroita, koska:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008639922.html

Kuuluisila Kansainvälisillä Sopimuksilla aiotaankin pyyhkiä persettä, jos pian alkaa tulla oikeita pakolaisia, eili pitkäsäärisiä, sinisilmäisiä ja vaaleita ukrainattaria:
heidän turvapaikkahakemuksensa hylätään heti rajalla.

Jos heidän mukanaan on suklaasimmuja, Kansainväliset sopimukset palaavat välittömästi, suklaasimmu saa turhapaikan ja KV-Sopimukset katoavat taas sen siliän tien!

Abdullah vip

No eikös se joku suomiäijä yrittänyt tuoda kaunista vaimoaan ukrainasta Suomeen. Ja päätös oli hylky. Ja näitä on varmaan monia tapauksia.

Moonman

Onneksi puna-tavja hölönen aikoinaan liitti suomen jalkamiinat kieltävään sopimukseen. Nehän ovat vaarallisia ja rajan ylittävä velivenäläinen voi vaikka saapa pipin

Allu

Toivon isoja tappioita neuvostoliiton sotilaille piste !!

Tapiola

Talvisota oli sentään toista kun pantiin oikein urakalla ryssää kylmäksi Raatteen tielle. Heistähän suuri osa oli ukrainalaisia reppanoita ilman villapöksyjä.
Allu jos olisi ollut paikalla vänrikki Petteri orpon kanssa, niin olisitte komentaneet ukrainalaiset ja ryssät omiin osastoihinsa ja antaneet lämmintä ja kylmää, kuka minkä ansainnut.

Njet Njet

Rapatessa roiskuu.

Hejsan Grabbar!

Venäläinen plutoona Siperiasta antautui Ukrainalle. ”Emme tienneet että meidät lähetettiin ukrainalaisia tappamaan”.

https://thehill.com/policy/international/595728-ukrainian-ambassador-says-russian-platoon-surrendered-to-ukrainian

Hgzvh

Ei Venäjä hyökkää niin Suomea tai Ukrainaakaan vastaan vaan LÄNTTÄ.
Itä ja länsi tässä on taas vastakkain ja hiekkalaatikkona eurooppa. Nyt olisi erittäin tärkeää ettei oltaisi kumpaankaan suuntaan kallellaan.

Qroquius Kad

Suomi kuuluu Länteen, joten on turha kuvitella, ettei Karhu muka huomaa Leijonaa jos se panee pään pensaaseen kuin pupu.

Voitto

Suomen pitää äkkiä hyökätä Norjaan ja antautua samantien. Päästään Natoon ja päästään eroon EU:sta ja eurosta. Hyvä kauppa kaikinpuolin.

Putin

Ei mitään linkkiä mihinkään? Mistä Paavo tietää, että kyse ei ole sotapropagandasta tyyliin Irakin joukkotuhoaseet?