Venäjän joukoissa sotii monenlaista porukkaa

Venäjän joukoissa sotii monenlaista porukkaa

Venäjän joukoissa sotii monenlaista porukkaa. On tullut selväksi, että valko-venäläisiä sotilaita on osallistunut Ukrainan invaasioon, mutta myös muslimitsetseenejä.

Ylla kuvissa Tsetsenian presidentin Ramzan Kadyrovin muslimijoukkoja, jotka pitävät pienen rukoushetken ennen Ukrainaan hyökkäystä. Näiden joukkojen kerrotaan sijaitsevan Itä-Ukrainassa.

Alla siviilijä, jotka ovat joutuneet kohteeksi.

Filmillä torstai-iltana venäläisten pommitusta Ukrainan koillisosissa Harkovan kaupungin ympäristössä ja rakettitulta.

Kartalla arvioidut alueet, jotka venäläisjoukot ovat saaneet hallintaansa.

Kun Ukrainaa vertaa vaikkapa Suomeen, niin tästä saa kuvan maan oikeasta koosta.

Harkovassa ihmiset ovat menneet yöksi metroasemille.

On selvää, että Venäjällä on mies- ja tuliylivoima, mutta Ukraina on iso maa ja heillä on puolustusetu. Sotilaallisten oppien mukaan hyökkääjä tarvitsee aina moninkertaisesti suuremman tulivoiman. Lisäksi ukrainalaisilla on kova puolustustahto, sillä he ovat saaneet kahdeksan vuotta katsella venäläisten keikistelyä. Nyt on takaisinmaksun aika. Ukrainalaisten puolustustahto on juuri venäläissotilaiden heikkous, joilla sodassa ei varsinaisesti ole mitään voitettavaa.

12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Reijo

Joskus aikoinaan, pidin puukkoa mukanani, turvallisuuteni vuoksi. Kaipa tuo aika tulee uudelleen eteen, nyt heti!!

Qroquius Kad

Ketä vastaan ajattelit käydä puukkotappeluja?

Oloneuvos

Näyttää puhelimet vielä toimivan metroaseman ihmisillä. Eli ei ole yhteiskunta vielä totaalisesti romahtanut. Sähköä ja matkapuhelinverkkoa löytyy.

Gyntter

Ukraina oli totaalisesti “housut kintuissa” ja Venäjälle vapaat tiet ajaa Kiovaan asti. Ei tehty mitään linnoitus- eikä miinoitustöitä vaikka aikaa olisi ollut kuukausia varautua. Päivä hyökkäyksen jälkeen julistetaan liikekannalle pano, OUTOA?! Tilanne taitaa olla melkolailla kohta ohi ja maa on pian vallattu…

pah

Pakko olla tahallinen ansoitus.. – joka toimi ja sai nämä hyökkäävät toopet käymään peremmälle.

K. Lehto

Ukrainalaisten puolustustahto on juuri venäläissotilaiden heikkous, joilla sodassa ei varsinaisesti ole mitään voitettavaa.
Mistä lähteestä olet tuollaista lukenut?
Kaikki mihinkään varsinaiseen tietoon perustuva mitä itse olen nähnyt viittaa päinvastoin siihen suuntaan, ettei ukrainalaisilla olisi pääsääntöisesti mitään hävittävää jos korruptoitunut, heitä täysin edustamaton hallinto korvataan Venäjällä. Eikä suurin osa ukrainalaisista kaiketi edes koe Venäjää uhkana, edes nyt, vaan kokevat sodan erinäisten omassa maassaan vaikuttavien vieraiden tahojen vehkeilyiden aikaansaannokseksi.
Kaiketi olisi hyvä, että jokainen kansa saisi hallita omia asuinalueitaan, ja löytyisi sellaiset valtiorajat, jotka mahdollisimman hyvin palvelee tällaisia tarkoituksia.

Suomi Finland

Putinin Venäjä on pelkkä paskatunkio, jolla ei ole ystäviä.

Toivottavasti käppyrä kokee saman kohtalon kuin Saddam.

Puolueeton

Juuri näin se menee, USA ja Nato tappoivat Irakissa ja Libyassa kamalat diktaattorit, jotka olivat myös median mustamaalaamia piruja.

Jussi

Tässä vielä numeroilla tuo Suomen ja Ukrainan kokoero. Ukrainan pinta-ala: 603 548 km². Suomen pinta-ala 338 440 km². Suomen sisävesien pinta-ala on noin 10 % (34 539 km²) Suomen kokonaispinta-alasta. Ukraina on siis lähes kaksi kertaa Suomen kokoinen.

pah

Ennustan että kyseessä on tuhoon tuomittu hyökkäys. Valmiiksi ryssitty juttu. Sotia on helppo aloittaa mutta aivan helvetin hankala lopettaa muuten kuin hyökkääjän täydelliseen murskaamiseen.

Venäjän joukot tulevat saamaan ennennäkemättämän pahasti turpaansa.. Säälittää Venäjän varusmiesten kohtalo. Veikkaan että heille tulee siihen malliin pataan että motitetut joukot joutuvat henkensä uhalla ennenpitkään turvautumaan ydinaseisiin – jonka jälkeen nähdäänkin mihin tämmöiset roistomaat maailman rauhan ajavat.

Venäjän imperiumista ei ole 10v sisällä enää mitään jäljellä.

pah

Kiitos modernin tiedonvälityksen, – nykyisin sentään kaikki jo tietävät ja ymmärtävät että Venäjän kaltaisen roistovaltion edessä antautumiset eivät tule kyseeseen. Ei missään tapauksessa sillä kaikki antautuneet joutuvat järkyttävän pahoinpitelyn kohteeksi ja mikäli ylipäätään selviävät pahoinpitelystään hengissä, – jatkamaan samantien sotimista roistovaltion edelle asetetuissa etujoukoissa, siis syötiksi, ja sotimaan omiaan vastaan. Aivan samaan tapaan kuin mitä nähtiin Tšetšenian sodassa.

Last edited 2 vuotta sitten by pah
Puolueeton

Modernia tiedonvälitystä tämäkin: Hybridiosaamiskeskuksen tutkimusjohtaja, Venäjä-asiantuntija Hanna Smith sanoo
“– Putinin puhe ei ollut enää propagandapuhe, vaan se oli puhtaasti jyrkkä näkemyksien eteenpäin tuominen”
Propaganda (=Mielipiteenmuokkaukseen tähtäävä oppien, asenteiden tai ajatusten levittäminen) ei enää riitä, tarvitaan puhtaasti jyrkkää propagandaa tiedottamiseen, vai mitä mahtaa tarkoittaa “näkemyksien eteenpäin tuominen”.
Kysymyksessä on mielipiteen muokkaukseen tähtäävä puhe https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008640606.html
Hannan puhe olikin normaalia propagandaa, eikä pelkkää jyrkkää propagandaa.

Last edited 2 vuotta sitten by Puolueeton