Venäjä päässyt jonkun verran etenemään, Kieviin odotetaan kovia taisteluja

Venäjä päässyt jonkun verran etenemään, Kieviin odotetaan kovia taisteluja illan ja yön aikana

Venäläiset joukot ovat päässeet jonkin verran etenemään Kiovan ympäristössä sekä koillissuunnasta kohti Kiovaa. Sen sijaan Donbassin suunnalla linjat ovat jämähtäneet, vaikka ukrainalaiset ovatkin tehneet jotakin pieniä vyörytyksiä kohti Luhanskia.

Kiovassa taistelut etenevät siten, että linja on jonkin verran luoteissuunnasta siirtynyt kohti kaupungin keskustaa. Kaakkoispuolella ollaan esikaupunkialueella. mutta mitään tarkkaa ja selvää rintamalinjaa ei tiettävästi ole syntynyt. Lisäksi kiovalaisten puolustusasemat on sijoitettu siten, että se noudattaa hyviä puolustuspaikkoja kaupunkimaastossa.

Huolestuttavaa on tieto, että kaakkoissuunnasta olisi saapumassa kohti Kiovaa useita pataljoonia vihiollisjoukkoja.

 

Pohjoisella rintamalla vihollinen on päässyt etenemään syvimmälle Ukrainaan pohjois-koillissuunnalta. Toki seutu on melko harvaanasuttua ja viholliselle helppokulkuista. Itään mentäessä Harkovan suurkaupungissa puolustus on pitänyt hyvin, eikä vihollinen ole päässyt sisälle kaupunkiin.

Kaakkoisrajalla on kuitenkin muutamia kaupunkeja, kuten Sumy ja Shostka, jotka vihollisen joukot ovat saaneet piiritettyä. Kaupunkeja puolustetaan yksin sisältäpäin. Kaakkoisrintaman linja on pitkä ja siellä vihollinen on saanut joitakin yksittäisiä ”pistoja” linjaan.

Ukrainan itärintama, eli Donbassin rintama pitää hyvin. Siellä ei ole tapahtunut juurikaan muutoksia. Luhanskin suunnalla ukrainalaiset ovat saaneet työnnettyä vihollista kohti kaupunkia. Eräällä suomalaisella saattaa olla kusiset paikat, jos vihollisen rintama murtuu Luhanskiin ja ukrainalaiset ottavat kaupungin haltuun.

 

Etelärintamalla vihollinen on päässyt etenemään jonkin verran. Khersonin kaupunki on jakaantunut rintamalinjaan. Voisi sanoa, että Dneprin joki on jakanut etelärintamalla länsisuunnassa linjat.

– – –

Vaikuttaa selvästi, että vihollisen ensisijainen tarkoitus on hyökätä pääkaupunki Kiovaan. On vaikea sanoa mitään sotilasmääriä, mutta kun ottaa huomioon sen, että pohjoisen rintamalla on sekä venäläisiä että valko-venäläisiä sotilaita, niin Ukraina taistelee tosiasiassa kahta vihollista vastaan. Tai kolmea, sillä idästä on tulossa tsetseenijoukkoja. Tosin Tsetsenia kuuluu tällä hetkellä Venäjään.

Vaikka vihollinen on ylivoimainen, niin ukrainalaiset joukot ovat saaneet hyviä iskuja, jotka ovat lamaannuttaneet vihollisen etenemistä. Kiovan ympäristössä tuhottiin ”Raatteen malliin” joukkoja.

 

Venäläisten joukkojen väitetään jossain yhteydessä käyttäneen Ukrainan sotilasuniformuja hyökätessään ukrainalaisia joukkoja vastaan.

 

Tavalliset ukrainalaiset tekevät minkä pystyvät. Vihollisjoukkoja otetaan vastaan mm. molotovin coctaileilla.

Seurataan tilannetta taas.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.