Ruotsi ja Tanska lähettää kertasinkoja Ukrainaan

Ruotsi ja Tanska lähettää kertasinkoja Ukrainaan

Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson ilmoitti illalla pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että Ruotsi lähettää kertasinkoja ja muuta puolustustarviketta Ukrainaan.

Anderssonin mukaan avustus kuuluu Ruotsin linjaan tässä tilanteessa. Ukrainaan lähetetään 5 000 kertasinkoa, 5 000 suojaliiviä, 5 000 kypärää ja 135 000 kenttämuona-annosta. Erityisesti kertasinkoja on kyselty Ukrainan suunnalta.

Andersson sanoo, että asia on hyvin poikkeuksellinen ja kyse on koko Euroopan turvallisuudesta, ei yksi Ukrainan.

– Pääministerinä joudun vastaamaan siitä, että mikä palvelee parhaiten Ruotsia ja ruotsin kansaa. Johtopäätökseni on se, että paras tapa nyt on tukea Ukrainan puolustusta Venäjää vastaan.

Tanskan pääministeri Mette Fredriksen ilmoitti, että Tanska lähettää 2 700 kertasinkoa ja varaosia ilmantorjuntaohjuksiin.

Subscribe
Notify of
guest
41 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Heja Sweden

Ruotsi lähettää 5 000 pansarskottia, 5 000 kypärää, 5000 suojaliiviä och 135 000 annosta kenttäruokaa Ukrainaan ja 500 milj. kr rahaa. Yhteisarvo 1,4 miljardia kr. Entä Suomi?

Puolueeton

Toivottavasti lahjoitukset johtavat rauhaan eikä lisää sotauhreja.

Qroquius Kad

Ensinmainittua ei valitettavasti voi saavuttaa ilman jälkimmäistä.

Minä

Noiden lahjoitusten tarkoitus on lisätä hyökääjäsotilaiden menehtymisiä ja vähentää ukrainalaisuhreja.

Rullattu

Tämä on Suomen vastine.

”Suomi toimittaa Ukrainaan 2 000 luotiliiviä, 2 000 komposiittikypärää, 100 kappaletta paareja ja kaksi ensihoitoaseman varustusta.” Kaippa ne nämäkin on tärkeitä.

Pärjäilkää

Miksi emme lähetä koronamaskeja ja muumimukeja???????

h44

Onhan suojavarusteet tärkeitä, vainaja ei pysty käyttämään sinkoa.

On luultavasti päivien kysymys että Suomesta lähetetään muutama tuhat
850 mm terästä läpäisevää APLILAS sinkoa. Ovat vanhentunassa ja pitäisi hävittää joka tapauksessa. Antaa ukrainalaisten hoitaa niille ”loppusujoitus”.

Qroquius Kad

Ensiarvoisen tärekää on myös tuo lääkintähuolto ensiapuasemien (eli joukkosidontapaikkojen?) kaluston muodossa.

Silä on suuri merkitys taistelutahtoon, että tietää haavoittuessaan pääsevänsä nopeasti laadukkaan ensiavun kautta sotasairaalaan.

Make's perfect sense

Harvinaisen onnistunut bongaus 🙂

metsämies

Sata pakkia ja hernekeittopurkkeja lähtee jos eu antaa luvan.

Liikenneympyräkoira 2.0

Aika paha etiketti cocktailipullossa. Eikös se ole se kissanantaja joka istuu polvella:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BjBJ8G/oltillverkaren-staller-om–gor-molotovcocktails

Pärjäilkää

Suomi lähettää VOIMAHALIT.

Pärjäilkää

Suomi lähettää Venäjälle kolme miljoonaa tonnia OLTERMANNI JUUSTOA.

h44

Laktoosia sisältävä erikoiserä suoraan Putinin bunkkeriin – kaboom 🙂

Make's perfect sense

Tosi iso lahjoitus! Tänään myös Tanska lupasi 2700 kpl. Venäläisten kyky liikutella joukkojaan Ukrainassa vähenee nyt rajusti.

Jos noista PT-vehkeistä vaikkapa 20% käytetään tehokkaasti, niin se tarkoittaa että pitkälti toista tuhatta panssariajoneuvoa päätyy romuiksi. Tuo määrä on moninkertainen verrattuna tähän mennessä tuhotun venäläisten panssarikaluston määrään.

Ohmygod

Tuon aseen käyttö vaatii ampujalta rohkeutta. Pitää päästää saalis lähelle ja sitten rauhassa tähdätä heikoimpaan kohtaan.
Miehistönkuljetusvaunu ja tekniikkakoppi helpommat maalit kuin taistelupanssari.

Irmeli

Ruotsi on rikas maa ei elä velaksi niin kuin Suomi. Kyllähän täältäkin lähtee jotain, kykymme mukaan. Täytyy toivoa että Ukraina kestää ja ryssä väsyy, kun ei mennyt niin kuin putiini oli harhoissaan suunittellut. Ainoo vaan kun vastassa on hullu, niin on vaarallista ärsyttää. Hänhän uhkailee jo näillä ydinaseillaan.

Jussi

Ruotsilla yli tuplaten enemmän velkaa kuin Suomella.
Julkisen ja yksityisen talouden velkaa oli viime vuoden lopun pyörein luvuin Suomessa vähän alle 590 miljardia euroa mutta Ruotsissa hilkkua vaille 1,5 biljoonaa euroa.
Eurostatin mukaan Ruotsin koko talouden velkamäärä oli yli kaksi kertaa Suomen koko talouden velkamäärä, ja siksi velkaisuuden suhdeluku oli Ruotsissa selvästi – mutta ei kuitenkaan radikaalisti – korkeampi kuin Suomessa: Ruotsin 290 prosenttia vastaan Suomen 250 prosenttia.
Ruotsin velkacocktail on epäterveellinen. Suomen ja Ruotsin velkavertailusta ilmenee, että suhteessa talouden velanmaksukykyyn Ruotsilla on raskaampi velkataakka kuin Suomella.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006660643.html

Jari

Niin onhan ruotsissa rikastuttajia ja väestönvaihto käynissä

Puosuvaari

Mitenkähän tuo kuljetus ja logistiikka ylipäätään? Taitaa olla myöhässä vai vaiko pelkkää tuttua hyvesignalointia..?

h44

Ukrainaan pääsee EU-alueen kautta rekalla päivässä.

Suomi Finland

Onko kirjaston lehtiosastolta lipsahtanut käteen mvlehti tai joku muu pravda?

Yksinkertainen selitys ryssän toimintaan on se, että niille olisi kauhistus pistää Ukraina maan tasalle. Nehän joutuis itse rakantamaan kaiken uusiksi. Ei niille ole hyötyä maasta, joka on atomeina. Ukrainastahan on tarkoitus saada etupiiriä Putinin uudelle neuvostoimperiumille.

Suomi Finland

Tuli mieleen tässä se, että jokunen normaaleista kommentoijista on ollut aika hiljaa muutaman päivän. Ei taida tämä aihe niin paljoa sitten kiinnostavan. En tiedä. Vai olisiko joku muu syy? Ei tule edes alapeukkuja enää siihen malliin kuin vielä muutama päivä sitten.

Suomi Finland

Voi helevata. Niiden asekersanttiaivosolut saavat vielä päähänsä, että nyt lähdetään hakemaan Ukrainasta oikein kunnon pommit.

Niiden voi olla vaan aika hankala soluttautua joukkoon, kun venäläisiltäkään se ei näytä sujuvan kovin hyvin.

Suomi Finland

Lueskelin muuten amerikkalaismediasta, että Venäjän doktriinissa sanotaan, että lyhyen kantaman taktisia ydinaseita voidaan käyttää vihollista vastaan. Eli jos Putin on häviöllä, niin sillä taitaa olla mahdollisuus käyttää lyhyen kantaman ydinohjuksia, -kranaatteja ja -miinoja.

Jos se diktaattori lähtee sille linjalle, niin voi olla Venäjän kansalle kova paikka, jos ukrainalaisia ammutaan ydinaseilla. Ei venäläiset niin paljoa sotaa rakasta, että hyväksyisivät heidän nimissään moista tehtävän.

Ohmygod

Venäläiset rakastavat sankaritarinoita, mutta ydinase voi olla liikaa heillekin.

Venäjällä vain on rakennettu organisaatio niin, että ydinpommin voi yksi hullu laukaista pelkästä vitutuksesta.

Qroquius Kad

Olisikohan noin?

PaavoPuolueeton

Mukavahan tässä on sotia lähettämällä kamaa ja rahaa. Katotaan nyt vastaako Venäjä millään tapaa. Uskon et ne on niin luusereita etteivät meihin hyökkää. pistetään vaan lisää kamaa ukrainaan, koska se on köyhä maa. pitäähän meidänkin jo osallistua johonkin.

Tapiola

Kyllä me vielä saamme osallistua valovuosia. Länsi ottaa Ukrainan hienon kansan haltuunsa. Puppet- Zelenskyi saa palkinto- Maybachinsa ja Eu laajenee. Sitten tarvitaan elvytyspaketteja jälleen, ja Suomi niiaa kun saa auttaa kokoaan suurempana hyvinvointivaltiona.
On siinä ihan kunnon satsi kertasinkoja sitten, kun yli 7000kpl kaikkinensa.
Mietin sitä, että tuliko ne panssariohjukset Ukrainassa käytettyä hädissään liian helppoihin maaleihin, kun paljon miehistönkuljetuskalustoa oli korkattu? Singolla pitää osua itse ja liikkeessä olevaan vielä ennakko tietysti. Osuma pitää vielä saada kriittisempiin kohtiin raskaassa panssarissa.

h44

Sinkohyökkäys taistelupanssarivaunua vastaan on melko varma itsemurha avoimessa maastossa. Kerrostalon katolta voi jopa onnistua.

Suomi Finland

Zelenskyi on muuten aika lailla mies paikallaan tällä hetkellä. Kuten myös miljardööri Poroshenko. Puolustavat maataan niinkuin miesten pitääkin.

Venäjä on tehnyt virheen noiden etupiiriensä suhteen. Miksi he pitävät länttä vihollisena? Ei mitään muuta syytä kuin heidän oma imperiumiajattelunsa.

Suomi Finland

Ukrainalaiset ovat jo valinneet lännen. Länsi on yhteistyökumppani ja ystävä. Venäjä on ”ystävä”, joka pitää pakotetun ystävänsä ohimolla ladattua asetta.

Valinta Venäjän ja lännen välillä on siis helppo. Vain idiootti (Likasanko) valitsee Venäjän. Itsepä on vallanhimonsa takia itsensä tuohon tilanteeseen hankkinut.

Nih

Tuonne virtaa jo ulkomaisia palkkasotureita ja veikkaan että myös usan:n ja englannin erikosjoukkoja on jo avustamassa Ukrainaa. Venakoiden olo käy yhä tukalammaksi kun kolonnat ovat helppoja kohteita kunnon aseille, kuin ampumaradalla olisi, kolonnan alku ja loppupää tuhotaan ja loppu on karmea kun suojaa ei ole noilla aroilla edes metsästä. Itse yllätyin lännen yksimielisyydestä toimittaa oikeita aseita, eikä vaan korulauseita kuten ennen hyökkäystä.

Qroquius Kad

Ukrainalla on naissotilaita, mutta onko Venäjäkin lähettänyt sellaisia sotaan?
Mahdoton uskoa;
ei Venäjän hyökkäysjoukoissa ole yhtään venakkoa, kyllä ne ovat kaikki karvaperseisiä äijiä.

rastuit

Nih ei osaa suomea

Nih

No sanotaan ryssä tai ryssät sitten. Täälläkin, kuten muillakin keskustelupalstoilla putinin kaalisoppa haisee välillä todella vahvasti.

Särmääjä

Etelässä Krimin ja Donetskin joukot etenee vääjäämättä kohti Mariupolia ja sen valtaamista tai saartamista. Vaikee sanoo yrittävätkö vielä Odessan kautta päästä Transnistriaankin, mutta sinne on kyllä matkaa ja aivan toinen suunta.

RaY

Käykää allekirjoittamassa kansalaisaloite henkilömiinojen sallimisesta.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9991

Kiitos