Ukraina lyönyt Harkovaa piirittäneet vihollisjoukot

Ukraina lyönyt Harkovaa piirittäneet vihollisjoukot

Monet eri lähteet kertovat, että ukrainalaiset ovat lyöneet Harkovan suurkaupunkia piirittäneen vihollisen. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, on vielä epäselvää.

Kiova Independentin sotakirjeenvaihtaja Illia Ponomarenko on yksi niistä, jotka kertovat, että Harkovassa venäläiset yksiköt on lyöty armeijan ja kodinturvajoukkojen yhteistoiminnalla. Kaupungin kerrotaan olevan täysin ukrainalaisten hallussa.

 

Harkovassa on ollut yön ja aamun aikana rajuja taisteluita, joissa ukrainalaiset ovat lyöneet vihollisia yksikkö yksikön jälkeen.

– Harkovan kaupunki on putsattu vihollisista, kertoo Kiova Independent ja viittaa virkamiesten lausuntoon.

 

Edelleen kerrotaan, että kymmenet ja kymmenet venäläiset sotilaat ovat antautuneet. Vangeilta ollaan saatu tietää, että venäläiset ovat väsyneitä, taistelutahtoa ei ole, joukot ovat hajallaan eikä yhteyttä keskusjohtoon ole, joten sotilaat eivät tiedä mitä pitäisi tehdä.

Harkova on miljoonakaupunki ja Ukrainan toiseksi suurin kaupunki. Näin ollen kaupungin säilyminen ukrainalaisilla on sellainen moraalinen voitto, että seuraavaksi voidaan odottaa Kiovan puhdistusta.