Ukraina lyönyt yön ja aamun aikana useita vihollisen yksiköitä

Ukraina lyönyt yön ja aamun aikana useita vihollisen yksiköitä

Venäjää nöyryytetään nyt siihen malliin, että tällaista nöyryytystä se ei ole saanut sitten aikoihin. Yön ja aamun aikana ukrainalaiset ovat tuhonneet valtavat määrät venäläisten kalustoa ja siinä samalla miestappiot nousevat ihan uusiin lukemiin.

Ukraina on ollut voittoisa useilla rintamilla. Jos lähtee purkamaan, niin aiemmin eilen kerrottiin, että Kiova olisi piiritetty. Tämä oli hieman virheellistä tietoa, sillä varsinaisesti piirityksestä ei ollut kyse vaan enemmänkin siitä, että vihollinen päästettiin lähelle, jonka jälkeen se tuhottiin.

Ukrainan puolustusvoimien mukaan kaikki Venäjän yritykset miehittää Kiova, ovat epäonnistuneet. Kiova on täysin Ukrainan hallussa.

 

Tässä filminpätkää Kiovan luoteispuolelta Buchasta eilliseltä päivältä, joka oli menestys tällä suunnalla. Viholliskolonna on tuhottu kuin torakkalauma. Kovaa toimintaa ukrainalaisilta.

 

Myös Harkovaa vastaan on ollut uusia tunkeutumisyrityksiä, mutta nämä on torjuttu. Harkovassa on tullut jonkun verran materiaalisia vahinkoja siviilien asuinrakennuksille, sillä vihollisjoukot ovat pyrkineet pommittamaan lähinnä siviiliasumuksia sotilasjoukkojen sijasta.

 

Pt-median Ukrainan rintamalla oleva kirjeenvaihtaja kertoo, että yö on ollut voittoisa. Mies on puolustamassa Tserkasin kaupunkia reilu 100 km Kiovasta koilliseen, jonne on tunkeutunut muutama vihollisen yksikkö:

– Poltimme yöllä venäläisten kolonnan. Kalusto tuhottiin ja noin 300 venäläistä sotilasta paistui kuin grillatut kanat. Myös vankeja saatiin. Sääli, että vihollinen poltti aseensa, sillä niitä olisimme tarvinneet.

Kannattaa huomata se, että tässä ukrainalaisilla paras ase oli molotovin coctail, sillä miehillä on pulaa aseista. Polttopulloja käytetään yleisesti todella paljon ja se on osoittautunut tehokkaaksi aseeksi

”Meitä ei voi voittaa, me taistelemme. Vihollista ei päästetä paratiisiin!”

 

Ukrainalaisilla on nyt niin kova taistelu- ja puolustustahto, että ei mitään rajaa.

Myös tältä rintamalta kerrotaan, että vihollinen on pyrkinyt ampumaan siviilejä ja pommittamaan siviilien asuinrakennuksia.

Teen tarkemman video- ja kuvakoosteen hetken kuluttua.

Siviilit valmistavat molotovin coctaileja.

 

Loppuun kevennys, siviilit varastivat panssaroidun miehistönkuljetusauton ”maailman vahvimmalta armeijalta”. Kannattaa kuunnella, vahingoniloinen nauru tarttuu.

 

Monet ovat ihmetelleet, että onko tämä edes totta, onko kyse jostain länsi-/natopropagandasta ja feikatuista filmeistä, sillä eihän maailman vahvimman armeijan pitäisi nytkähtää näin helposti.

Kyse on siitä, että ei kannata uskoa Putinin ja venäjämielisten putinistien propagandaa. Venäjä on kehitysmaa eikä niillä ole oikeasti mitään muuta kuin likainen ydinase, jolla uhata.

Ukrainan rintamalla oleva kaveri, joka työskentelee Suomessa, mutta lähti puolustamaan kotimaataan, kertoo, että Suomella ei ole mitään pelättävää.

– Jos me löimme Venäjän melkein lähes polttopulloilla ja kirveillä, niin Suomella sentään on oikeasti tulivoimaa ja nykyaikaista kalustoa.

 

Subscribe
Notify of
guest
46 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
IsoJ

Kunhan tässä nyt ei vain kävisi niin kuin tuntemattomassa: Suojaa luoja nuita meidän (Ukrainan) sotaherroja, etteivät toista kertaa löisi päätään karjalan mäntyyn! Saattaapi nimittäin kohta alkaa sota ihan oikeasti! Hyvä se on puolustustahtoa yllä pitää mutta kun ilkkumaan aletaan niin saattaa käydä niin kuin sille entiselle, muuan miehelle… Mutta Paavolle erikseen kiitos raportoinnista pitää laittaa tuossa tilipäivänä taas jokunen lantti tulemaan, sota-avustusta!

Minä

Venälää on jo merkittävä osa armeijasta Ukrainassa, joten sitä mainitsemaasi ”oikeaa sotaa” ei taida olla tulossa. Valko-Venäjä laittaa myös armeijansa tuonne, mutta se armeija on heikompi kuin venäläisten.

Gyntter

Palkkasotilaat ja varusmiespalveluksessa olleet on jo käytössä. Reserviläisten kutsuminen palvelukseen ei taida onnistua tälläisella syyllä (siis kukaan ei lähde ellei tulla väkisin hakemaan). Nyt varmaan Putte miettii mitä tehdä, kun koko irroitettavissa oleva väki on jo taisteluissa ja nopeaa voittoa ei tullutkaan.
Voi Putella olla v-käyrä aika korkealla… Lisäksi talous on romahtamassa pakotteiden vuoksi ainakin ulkomaan kaupan osalta kun se loppui kuin seinään.

Suomi Finland

Ilkkumisella ei ole mitään vaikutusta rintamalla.

Jos ne voittaa, ne hyökkää tännekin. Eli se mitä me täällä puhutaan, on varmasti aika yhdentekevää tulevaisuuden kannalta.

Ikävä asia on, jos Ukraina voittaa, että hmonet heistä joutuvat hengellään ostamaan rauhan Eurooppaan seuraaviksi vuosikymmeniksi.

pöh

Voihan se olla ettei venäläisillä ole oikeasti motivaatiota sotia, sillon vahvastakin armeijasta tulee heikko.
Tuskinpa siellä suurin osa vapaaehtoisina on..

Minä

Luultavasti venäläisillä ei tosiaan ole kovasti intoa sotia Ukrainassa, kuten ei myöskään kansa Venäjällä kuulemma juuri kannata tuota hyökkäystä, vaan suurin osa vastustaa. On lukemani mukaan Putin laittanut tiukat ohjeet medialle, että ne eivät saa puhua muusta kuin Itä-Ukrainan miehittämisestä. Putin pelännee, että jos kansalle kerrotaan, että on hyökätty koko Ukrainaan, alkaa kansa osoittamaan tyytymättömyyttä ehkä ikävälläkin tavalla.

On kuitenkin niin, että nykyisin on hyvin vaikeaa pitää salassa todellisia tapahtumia. Netti on Venäjälläkin ja viestiä riittää.

Last edited 2 vuotta sitten by Minä
Kaapo

Liittyykö Putin vanhojen tuttujensa (Tsauzhesku, Saddam, Gaddafi) mukaan juhlatunnelmiin ja sonnustautuu juhla-asuun kansalaistensa avustamana ja suosionosoitusten raikuessa laittamalla “hamppukravaatin” kaulaan? Päälle tanssahtelee vielä muutaman pikaisen tahdin ripaskaa lyhtypylväässä uuden krakan kanssa.
Noin voi käydä jos kansalaisilta palaa ”käämi/hihat”.

Last edited 2 vuotta sitten by Kaapo
Runtiti-pou

Gaddafin ja Saddamin murhat vaativat naapurimaiden valloituksen, Lännen jättipanostuksen ja terroristiarmeijoiden maahantuonnin, koska kansa rakasti heitä

Suomi Finland

Saddam tietääkseni tuomittiin kuolemaan.

Gyntter

Hamppukravaattiin Saddamkin lopulta sonnustautui maanmiestensä avustuksella.

Suomi Finland

Tuo on käynyt myös mielessä. Ja mitäpä voisi Putte sanoa juuri ennen kuin luukku aukeaa? Ehkäpä ’sori siitä’.

Gyntter

Gaddaf ei ehtinyt luukulle asti. Autolla veivät narussa luukulle, mutta kaveri laiskuuttaan heittäytyi pitkälleen jo alkumatkasta. Ei tainnut tajuta, että olisi kannattanut kävellä, niin olisi voinut päästä oikeustalolle asti hengissä.

Qroquius Kad

Gaddafia kylläkin ammuttiin päähän keskellä riehuvaa väkijoukkoa.
Hänen viimeiset sanasa olivat:
”Mitä minä olen teille tehnyt?!”

Siinäpä sitä oli miettimistä.

Gyntter

Ajeluttiko ne sitten ampumisen jälkeen Muamaria narussa? Ei ainkaan olleet kovin sotilaalliset juhlallisuudet everstillä kun luopui virasta.

Qroquius Kad

En tiedä ajeluttamisista, mutta tuskin, koska ruumis oli seuraavat neljä päivää julkisesti näytillä erään ruokakaupan kylmävarastossa eikä se ollut niin pahassa kunnossa.

Särmääjä

Etelärintamalla ei ole ihan yhtä hyvällä tolalla asiat.

Vientiriippuvuus

Suomen kannattaa hakea muita kauppakumppaneita kuin Venäjä:
Ruotsin viennistä on vain 1,3% Venäjälle ja tuonnista vain 1%:
on vähennetty exporttia/importtia varsinkin Krimin valtaamisen jälkeen (SVT).
Mitä vähemmän tekemisissä sitä vähemmän ongelmia.

Tuli illalla surullisena mieleen vanha Suomessa suosittu laulu:

”Vielä kuulla voit sä illoin häistä Stenka Rasinin,
Virta kuiskaa sulle silloin nimen julman ”sankarin”…”

Qroquius Kad

Pakkohan Suomen on hakea uusia vientimaita, kun Ryssä on kohta kansainvälisesä taloussaarrossa ainoana kauppakumppaninaan Kiina.
Sekään ei ole kovin kivaa, kun Ryssällä ei ole muuta myytävää kuin öljy ja kaasu, ja Kiina ilmoitta maksavansa niistä rantarolexeilla.

Jos Ryssä alkaa äköttää, Kiina toteaa Ryssän saavan ihan vapaasti myydä öljynsä ja kaasunsa jonnekin muualle…paitsi etteihän se voi myydä muualle kuin Kiinaan ja Pohjpis-Koreaan!

Kyllä jopa tsaari Vladimir IV Suurin pian oppii, mitä taloussaarto merkitsee.

Catilina

En minä nyt oikein tiedä, jos siviileille pitää jo aseita jakaa ja vangit päästää vankiloista ja aseistaa, niin ei silloin oikein hyvin mene.
https://www.youtube.com/watch?v=s1rsiK1LIKk
No katsotaan nyt sitten, kun ensi viikolla ukrainalaiset ovat Moskovassa.

Ukrainski Cocktaili

Ukrainalainen Molotovin cocktail. Haloshkan kissaäijäkin pääsi kuvaan (AB):

CAF67F43-81EE-42F8-9615-1A63D710C6B6.jpeg
Dan Wesson

Tämä menee vähän asian vierestä, mutta deathmetallibändi Dying Fetus (örinämetallia) on tehnyt todella osuvan kappaleen putlerille: Wrong One To Fuck With. Lyriikat osuvat oivallisesti naapurin pikkuhitleriin.

https://www.azlyrics.com/lyrics/dyingfetus/wrongonetofuckwith.html

Nuku Pommiin ite

Kun Puutiainen uhkaili ydinaseilla TVssä eivät vieressä istuneet puolustusministeri ”Shogun” ja puolustusvoimien ylipäällikkö näyttäneet mitenkään innostuneilta.
Toivottavasti Puutiaisen hulluus ei ole tarttunut muihin.

Gyntter

Voi olla että armeijan komentajilta loppuu into touhuta Puutiaisen päähän pistojen kanssa ja kertovat Puutiaiselle, että kannattaa lähteä ”kalppimaan” kun vielä voi. Armeijakaan ei mahda mitään, jos koko kansa riehaantuu Puutiaisen touhuista.

Suomi Finland

Naapuri joutunee lopulta vetäytymään kaikkialta Ukrainasta. Myös Krimiltä. Kunhan Putin ja sen lähipiiri on kammettu vallasta ja vetäytyminen on suoritettu, niin sen jälkeen kannattaa olla hiljaa ja antaa Venäjälle tilaisuus.

Liika nöyryyttäminen nostaa valtaan uuden Hitler-Putlerin.

Jos nuo kumminkin päättävät käyttää ydinaseita, niin siinä tapauksessa Venäjä pitänee hajottaa osiin tappion jälkeen.

Hyvänä puolena on, että Putlerjugent häviää Suomesta.

Anonyym

Mitähän käy vielä tuossa sodassa Kaliningrad-Königsbergillekin?

Suomi Finland

Nimi vaihtuu, ehkä.

Qroquius Kad

Ehkäpä omistajakin? Tuskin kuitenkaan.

Nahkurin orsille

Venäjä on pantava nyt taloudellisesti ja sotilaallisesti niin polvilleen, ettei se tule uhkaamaan yhtään valtiota seuraavaan sataan vuoteen. Liittolainen Valko-Venäjä samoin. Sinisilmäisyyden on loputtava venäläisten suhteen. Omistukset Suomessa pakkolunastettava, varsinkin strategisten kohteiden läheltä.

Hyviä Uutisia

Kiinalaiset pankit lakkaavat rahoittamasta venäläistä öljykauppaa, pelkäävät lännen sanktioita. Näyttää siltä ettei Peking aio tukea Venäjää konfliktissa:

”Kinesiska banker slutar finansiera rysk oljehandel efter oro för västs sanktioner, skriver Nasdaq. Enligt The Telegraph är agerandet ett tecken på att Peking inte kommer att gå in och stötta Ryssland i konflikten.” (AB)

T

Kun Ukraina lopulta voittaa, edessä on pitkä jälleenrakennuksen aika. Lasku tulee olemaan tähtitieteellinen, hirvittää pelkästään ajatella summaa joka tulee maksettavaksi.

Suomi Finland

Ukrainan käyttämä kaasu voi olla ilmaista seuraavat 100 vuotta? Toki jälleenrakentamiseen pitää panostaa isoja summia.

Ei taida FSB-SS miehillä olla asia Venäjän johtoon tämän jälkeen.

Nahkurin orsille

Dosentti J.B kantaa ylpeänä Venäjän lippua ja liputtaa Putinin puolesta. Samaa tekee Suomessa VKK, A. Turtiaisen johdolla. Venäjämielisiä maanpettureita koko porukka.

Tomppa

VKK on ryssinyt mahdollisuutensa yhdistää isompi joukko kansaa omalla typeryydellään ja avoimella venäjämielisyydellään. Kunpa ihmiset ymmärtäisivät, että Suomen kansaa ei yhdistetä venäjämielisyydellä eikä myöskään kansallissosialismilla. Molemmat kun vain syöttävät vastustajan lapaan. Olisi löydettävä oma kansallinen, riippumaton ohjelma, jolla Suomea voitaisiin lähteä palauttamaan hyvinvointivaltioksi, joka pitää huolta omista kansalaisistaan.

Gyntter

Ei meillä ole syytä vihata Venäjän kansaa. Rantasvedut ja kalottilakkibangstereiden EU ovat suoltaneet Venäjä vihaa jo satoja vuosia ja suoltaa edelleen. Tottakai ne haluaa pitää Suomen kansan omina orjina/työmuurahaisina tuottamassa rahaa heille.
Venäjän markkinat on melko rajattomat ja rahaa heillä ihan käteisenä eikä velkavekseleinä. Kunhan Putte siirtyy historiaan meidänkin kannattaisi luoda hyvät kauppasuhteet itään. Ei kiimassa lähdetä Nato sekoiluun eikä EU:n huoripojaksi (vaikka sieltä poliitikot saakin RAHAKKAITA palkintovirkoja) vaan ajatellaan omaa etua.

Suomi Finland

Toivoa on olemassa. Mutta vituiksi se meni viimeksikin. Ei ole kyllä mitään käsitystä, minkälainen on Venäjän tulevaisuus, jos Putin kaatuu.

Pystyykö Putin edes massiivisella vaalivilpillä voittamaan seuraavia vaaleja.

Kaitsu

Kaikki muu kallistuu mutta romumetallin hinta taitaa laskee, kun sitä näyttäs olevan runsaasti tarjolla.

Kukavaan

Tässä linkki kahteen kuvasarjaan.

Toinen, joka lienee twiittikokoelma, kuvaa Ukrainan presidenttiä rintamalla 2022-02-24. Toisessa sarjassa, joka näyttää Die Weltin julkaisemalta, hän on tarkastuskäynnillä rajalla 2021-04-09. Kuvat ovat samoja.

https://www.barnhardt.biz/2022/02/27/just-a-friendly-reminder-that-everything-the-media-and-governments-says-should-be-assumed-to-be-lies-99-of-the-time-that-assumption-will-prove-correct/

Suomi Finland

Näkyykös Putinia rajalla? Tai Lavrovia?

Voisivat nyt tehdä sen banzaihyökkäyksen Ukrainaan.

arvioitsija

No Paavon näkemyksiä arvioidaan myöhemmin. Nyt näyttää olevan värilliset lasit tukevasti silmillä.

arvioitsija

Sitäpaitsi pakolaisaalto Eurooppaan on vain eduksi hyökkääjälle, siis kiirettä ei ole.

Suomi Finland

Ennen kuolema kuin punalasit.

arvioitsija

Reppu selkään ja taipaleelle, mitä täällä uliset

Suomi Finland

Painu sinä ryssänmaalle.

PaTu

Toivottavasti venäläiset itse hiillostaisivat puten ulos tämän fiaskon jälkeen… Varmaankin kenraaleilla on jotain takataskussaan vielä, mutta rukoillaan, että Jumala varjelee niissäkin hyökkäyksissä!

RaY

Käykää allekirjoittamassa kansalaisaloite henkilömiinojen sallimisesta.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9991

Kiitos