Venäläiset joukot saaneet pientä etenemistä etelärintamalla

Venäläiset joukot saaneet pientä etenemistä etelärintamalla

Pohjoisen rintamilla Ukrainalla on ollut menestystä, mutta etelässä on hieman jouduttu perääntymään. Muutama kaupunki on vihollisen hallussa ja Mariupolissa käydään kiivaita taisteluita.

Yllä tämän hetkinen tilanne kartalla. Karttaa voi suurentaa. Arvio perustuu monien eri tahojen arvioihin rintamalinjoista.

Etelärintaman etu Venäjän näkökulmasta on se, sinne voidaan toimittaa miehiä ja ennen kaikkea huoltoa meriteitse. Pohjoisen rintamillahan tämä huolto, tai sen puute on lamaannuttanut useita kolonnia. Lisäksi Ukrainan pellot ovat keväisin vaikea liikkua vetisyyden ja pehmeyden vuoksi, joten raskas kalusto joutuu liikkumaan teitä pitkin. Joka on osoittautunut viholliselle vaaralliseksi.

Toki etelässäkin on tehty massiivisia tuhoja viholliselle. Video on viikonlopulta, luultavasti lauantailta, jolloin Hersonin kaupungin lähistöllä tuhottiin venäläiskolonna viimeistä miestä myöten.

Tämä kolonna yritti Kiovaan, mutta Buchan tielle jäi: venäläistä metalliromua ja grillattuja vihollissotilaita.

 

Ukrainalainen selfie.

Ukrainassa leviää vitsintynkä ruotsalaisista singoista, joita odotellaan todellakin saapuvaksi ja tulevat tarpeeseen.

Mitä jos ei osaa ampua singolla?
– Soitetaan Ikeaan.

En itse ihan ymmärrä vitsiä, mutta suotakoon se.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.