Rasisminvastustelijat: ukrainalaiset poliisit rasisteeraavat

Rasisminvastustelijat: ukrainalaiset poliisit rasisteeraavat

Rasisminvastustelijat levittävät sosiaalisessa mediassa sanomaa, jonka mukaan rasistiset ukrainalaiset poliisit eivät päästä afrikaanoja pakenemaan pois Ukrainasta, eli rasisteeraavat.

Esimerkiksi rasisminvastusteluryhmä Rasmuksessa on jaettu päivitystä, jossa on kolme filmiä, mutta filmeiltä ei selviä oikein yhtään mitään. Yhdessä filmissä juna lähtee ja laiturilla viisoo muutama afrikaanomies. Kahdella muulla filmillä on lähinnä sekavaa mölinää ja vilkkuvaloja.

Mistään ei selviä, että mistä ylipäätään on kyse ja kaikkein vähiten se, että kyse olisi rasismista.

Kuvaa klikkaamalla pääsee Facebook-päivitykseen.

Näiden filmien perusteella on nostettu pystyyn kampanja, joka on levinnyt Afrikkaan ja arabimaailmaan. Esimerkiksi Al Jazeera Egypti on tehnyt uutisia, joiden mukaan ukrainalaiset poliisit ovat rasisteeranneet Ukrainasta poistuvia afrikaanoja. Linkki Al Jazeeran Facebook-sivulle.

Mistä mahtaa olla kyse?

Kyse on jostakin sellaisesta, koska ukrainalaiset pakolaiset ovat lapsia, naisia ja vanhuksia, ja he ovat valkoisia, niin rasisminvastustelijoiden ryhmässä tämä aiheuttaa kipuilua. Valkoisessa ukrainalaisessa ei ole mitään sellaista, jonka puolesta erityisesti juuri rasisminvastustelijoiden ryhmä voisi laittaa auttamisrenkaan tulille.

Ukrainassakin on afrikaanoja, heitä tulee jonkin verran sinne opiskelemaan.

Tunnettu suomalainen turvapaikka-aktivisti Erna Bodström kertoo asian parhaiten. Hänen mielestään suomalaisten auttamishalu ukrainan suuntaan on tuonut ikävällä tavalla esille suomalaisten rasismin. Bodström tarkoittaa, että monet näkevät vuonna 2015 tulleet tulijat ansiottomina, ”väärinä” turvapaikanhakijoina, mutta ukrainalaiset nähdään ansiokkaina ja ”oikeina” pakolaisina.

Bodströmin mukaan tässä on kyse osittain siis rasismista.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
48 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
basso balalaikka

BBC llä on ihan oikeita faktantarkastajia, joiden tapoihin ei kuulu ihmisten kutsuminen natsipelleiksi. siellä on todettu, että kyllä Nigerialaiset ja muutkin ei-Ukrainalaiset pääsevät juniin ja ainakin puolan puolellekkin. ehkä joku 18-60 vuotias miespuolinen kuvittelee voivansa rasistikortilla pääsevänsä etuoikeutettuun asemaan, paitsi jos ovat naisia tai lapsia, miesten vuoro tulee niiden jälkeen.

Kaapo

Ukrainasta pakoon lähtee lapsia, naisia ja vanhuksia. Osa naisistakin jää ja on miesten rinnalla taistelemassa. 2015 tänne tuli elintasoloisijoiksi pelkästään nuoria miehiä, näitä en itse halua auttaa vaan pois maasta. Ukrainan pakolaiset sen sijaan ovat autettavia OIKEITA pakolaisia.

RASMUS goes UKRAINE

KAIKKI Rasmuslaiset voisivat lähteä Ukrainaan miinanraivaajiksi ja käyttää tämän miehen menetelmää:

https://www.expressen.se/tv/nyheter/han-bar-iskallt-bort-minan-med-en-cigarett-i-munnen/

KEKRAINAN ULA

Nigerian presidentti väittää että Ukrainassa on 4000 nigeriaanoa. What the hell are they doing there? No good KELA over there and PIMPPI is not so easy to get?

”BBC hänvisar till Nigerias president som hävdar att det finns 4000 nigerianer i Ukraina.”

Qroquius Kad

Ovat ilmeisesti opiskelevinaan jotain.

Ilmari

Saattaa ne olla oikeita opiskelijoita. Eihän Nigeriasta tule tp-hakijoita

Qroquius Kad

Tarkoitin, että ovat jossain oppilaitoksessa kirjoilla ja suorittavat nimellisesti jotain tutkintoa, jota ei lasketa Lännessä minkään arvoiseksi, mutta jota rahoitetaan jollakin kehitysapuopintorahalla;
en tiedä onko sellaisia, mutta hämmästyisin ellei olisi.

Gyntter

Ukrainassa opiskelu on kohtuu edullista verrattuna vaikka AMK/yliopistohintoihin Euroopassa tai UK:ssa. UK:ssä lukukausi ulkomaiselle opiskelijalle maksaa n. 10 000 eur riippuen oppilaitoksesta. Lisäksi Ukrainassa voinee olla ilmaisia opiskelupaikkoja vähän niin kuin avustustoimintana ja vastavuoroisesti tekevät business:ta ao. maiden kanssa.
Kristillisen puolen tummat Afrikasta on työtä tekevää possea eikä heitä kannata sekoittaa somppeleihin tai pohjoisA:n musukoihin.

Minä

Tottahan se on, että ainakin 90 % 2015 saapuneista oli väärin perustein tulleita, eivätkä suinkaan turvapaikan haun kriteerejä täyttäviä. Kotimaassa käydään lomallakin ihan turvallisesti ja jopa lähettävät lapsiaan kotimaahansa oppimaan ”oikeille tavoille”, etteivät vaan länsimaalaistuisi.

Ukrainalaisille tuskin myönnetään turvapaikkoja, koska kyse ei ole henkilökohtaisesta vainosta, vaan sotatilasta pakenemista. Saavat kuitenkin suojaa sodalta. Mitä ilmeisemmin lähtevät takaisin kotiin, kun sota loppuu. Lisäksi ovat työhaluisia, eivätkä tule tarkoituksellisesti eläteiksi, eivätkä myöskään vaadi erikoisetuja ja kyttää kaikien mahdollisten etujen hyväksikäytön mahdollisuuksia.

Erna Bodström ymmärtää vain ideologisia tulkintoja todellisuudesta, ei todellisuutta sellaisenaan.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Joke

Erna voisi itsekkin aivan hyvin häipyä vaikka Ruotsiin, kukaan ei jää kaipaamaan.

Minä

Eipä noista videoista tosiaan selviä oikein mitään. Pitää olla ideologisesti hyvin rasistinen, jotta näkisi noiden videoiden perusteella rasismia.

Eikös siellä ollut sääntö, että 18 – 60 vuotiaat miehet eivät pääse maasta pois, eikä siinä säännössä mainittu ihonväriä?

Suomi Finland

Ehkä ovat heittäneet paperinsa menemään ja nyt eivät voi todistaa olevansa ulkomaalaisia.

Naiset ja lapset ensin. Ukrainassa ei nyt tunneta mitään kunniakansalaisia.

Gyntter

Ehkä ovat heittäneet paperinsa menemään ja nyt eivät voi todistaa olevansa ulkomaalaisia.


Niinpä, ehkä olettavat että nyt voisi päästä EU:n alueelle ja saada saada loppuelämän sponssin eurooppalaisten työtekevien veronmaksajien kustannuksella.

basso balalaikka

tai ehkä peperinsa menetettyään (neuvolakortti?) eivät pysty todistamaan ikäänsä ja sitä, että ovat alaikäisiä aseistakieltäytyjiä.

Ilmari

Yllättäen jonkun paskamaan passi voikin olla arvokas. Mies pystyy todistamaan ettei ole ukrainalainen

Suomi Finland

Niinhän se on. Eikös se ole rasismia olettaa, että värikäs ihminen ole kansalainen?

Last edited 1 vuosi sitten by Suomi Finland
Irmeli

Joo kyllä 2015 tänne tuli vääriä eli väärää sukupuolta olevia. Valtavat miesmassat vyöryi joka maahan ja naiset ja lapset jätettiin sodan jalkoihin. Olisiko suvakkien helpompi ymmärtää jos Ukrainasta olisi miehet lähteet karkuun ja jättäneet naiset ja lapset. Se on hyvä huomata että täällä Euroopassa on hieman eri marssijärjestys kun Lähi-idssä ja Afrikssa. Ja se että Eurooppa pitää huolen omistaan, koko maailmaa ei voi auttaa, oli sitten ihonväri mikä hyvänsä. Sitten vielä tämä ylimielisyys mikä näissä tietyissä Lähi-itä ja Afrikaanoissa on, ovat tehneet lukuisia rikoksia ja vaatimuksia vaatimusten perään, heidän kulttuuriinsa heidän uskontoonsa vedoten…Jos tulee toisten maahan rinta rottingilla, omistajan elkein valehteleman ei pidä kuvitella että tykätään.

Last edited 1 vuosi sitten by Irmeli
Natalia 30v sinkku

Nyt kun ja jos, Suomeen tulee OIKEITA turvapaikan hakijoita, eli naisia ja lapsia, niin lähteekö suvakit meillä on unelma marssille? Ja entä jos joku kantismies ilmoittaa, että annan taloni jollekin/joillekkin ukrainalais naisille, niin nouseeko älämölö rasismista yms? Vai hyökkääkö silakka canceloimaan?

Kaitsu

Harvinaisen kauanhan siihen menikin, ennen kuin rassukat keksas, että kyllä tästäkin kahinasta rasismia löytyy kunhan tarpeeksi pinnistellään.
Se, että Ukrainasta pakenee naisia ja lapsia, miesten jäädessä puolustamaan maataan ei taida rasssukoille oikein mennä tajuntaan, että miksi näin on??

Olenkin tässä odotellut, että koskas jostain afrikan takahikiältä rupee mustaa pekkaa tunkeen rajalle ja vaatimaan turvapaikkaa, koska sota Ukrainassa pelotta.

Minä

Ehkä se, että Ukrainasta lähtee vain naisia ja lapsia, tuntuu rasistiselta, koska se on ikään kuin ilkeämielistä vihjettä siihen suuntaan, että 2015 olisi pitänyt miesten jäädä kotimaihinsa puolustamaan ja rakentamaan maataan, eikä lähteä Eurooppaan eläteiksi. Sellainenhan asettaisi 2015 tulijat häpeälliseen valoon.

Varma Voitto Ikuinen

kunnollisten ihmisen sopuisa yhteiselo ei kelpaa rasmuksille.
ukrainan ihmiset ovat oikeita sodan vuoksi apua tarvitsevia.

Jallu

Suvakki on Suvakki, vaikka geelitukan rasvassa paistais. Kyllä se rasistikortti irtoaa uskomattomissa paikoissa. Onkohan Pulteri myös Suvakki, kun kaivoi sen natsikortin esiin?

rellinen

Niinhän se fsb:n propagandakone toimii. Mitä enemmän vahinkoa lännelle, sitä suurempi palvonnan kohde.

Minä

Olipa sillä laiturilla unkarilaisiakin, ”jotka eivät päässeet junaan”. Kumma, että kun juna on täysi, ei enää lasketa lisää porukkaa. Ilmeisesti suvakkien mielestä n-kerit ensin, sitten vasta muut.

hiekka-n-sana

Eilen oli jokaisen vähänkin isomman kaupan edessä SPR:n tyttöjä kerjäämässä kolehtia. Ilmeisesti ihmiset ajattelevat, että rahat menevät Ukrainaan. En laittanut penniäkään, ei ole mitään todisteita etteivät nuo rahat lopulta menisi irakilaisjätkille ja p-afrikan katurikollisille.

Gyntter

SPR pistää aina pystyyn keräyksen, kun jotakin maailmalla tapahtuu. Rahat kuitenkin AINA menevät SPR:n katastrofirahastoon eikä sinne millä keräystä mainostetaan. Katastrofirahastosta sitten rahaa jaetaan eri kohteisiin sitten JOSKUS myöhemmin ja ei ole mitään takeita siitä minne ao.keräykseen annettu raha menee.
ELI nyt Ukraina keräykseen lahjoitettu raha voi mennä katastrofirahastona kautta rahtilentoihin, joilla haetaan tummaa nuorta jullia hiekkamaasta tai somakeenereitä tänne loisimaan.

Voitto

Sen takia en annakkaan mitään SPR:lle.

Risto Jääskeläinen

Pahinta saattaa olla, että Ukrainasta pakoon lähtee naisia ja lapsia.

Valtsu

Kun vuonna 2015 tulleista suurin osa oli sotilaskarkurkureita ja vahvoja, maksukykyisiä miehiä, niin he todellakin olivat täysin vääriä turvapaikanhakijoita.

h44

Täti on estänyt kommentoinnin muilta kuin seuraajiltaan. Ei ole oikein Twitterin perusidean mukaista. Siellä saa yllättävän vapaasti käyttää sanoja joista FB jakaa banneja. Tosin siellä saa typeristä puheista nopeasti myös turpaan. Varsinkin Anon tiliä on ilo seurata.

Mutta joo, 2015 oli sota Syyriassa ja ”pakolaiset” Marokosta ja Iranista. Siinä perustetta.

keepperi

Ukrainasta NAISIA, valkoisia sellaisia pakolaisina. Seka oikeita valkoisia lapsia. Sehän ei käy . Sehän on rasismia. Mitä jos suomeen pölähtää 40000 naista hakemaan turvaa. Ei mitenkään onnistu. Aivan kauheata intersektionaalisen valikoivan syrjinnän mukaisesti.

Putin

Paavo postaa paskaa ja lännen sotapropagandaa. Yhä useammin tuntuu, että PT media ja Paavo on hunajapurkki ja kaikki lahjoittajien nimet menee lännen sotilastiedustelulle.

Koska Paavo avaa tilikirjat joista näkyy mitä PT media tekee?

Suomi Finland

Oikea Putin ottaa nyt turpaansa. Sota on jo hävitty. Venäjän resurssit ei riitä.

Jos se pommittaa maan kivikaudelle, niin mitä etupiiriä siinä enää on? Pommittaa itselleen pelkän jätemaan.

Putin menee historiaan sotarikollisena.

Minä

Vähän harhaiselta vaikuttavaa pohdintaa.

Antti Tifa

Miksi afrigaanoilla ei ole solidaarisuuttaa Ukrainalaisia kohtaan ? Keihäs käteen ja puolustelemaan oikeuttaan opiskella tai mitä siellä nyt ovat saaneet touhuta.
Heti vaan karkuun ja rasismikortti pystyssä jos ei pääse mielestään riittäävän nopeasti. Ukraina perustaa ulkomaalaisista vapaaehtoisista osastoja mutta afrigaanoa ei kinosta.

Suomi Finland

comment image
Bang Local Milfs stand_with_russia
1 day ago
@fuck_russia @fuck_ukraina Russia will be dominant wether you like it or not nigger

Rasisminvastustajien tulisi herätä ja vastustaa rasismia siellä, missä sitä oikeasti on. Tuo kommenttikenttä on epäsensitiivinen, turvaton tila.

Mitenköhän tuo kuvittelee, että kehitysmaa voisi jotenkin dominoida?

Riku Laine

Helevetti että olen väsynyt näihin rasismi ulisijoihin eikö niillä ole mitään muuta tekemistä kuin ”metsästää” että mistä löytyy rasismia? Jos joku tulee minulle päin naamaa ulisemaan että rasismia rasismia niin kyllä saa turpaansa ja lujaa.

Ahmed Kahjo

Tuollaisen Ernan on turha elvistellä rasiminvastaisuudellaan.
Parin kuukauden kortteeri jossakin sompputalossa saisi hänelläkin ihmeitä aikaan.

timo

Noihin juniin otetaan periaatteella alaikäiset ja lapsiperheet ensin.
Ei kuten hölmölässä afrikka ensin.
Ernallekin tuntuu ukrainalaisten ihonväri olevan ongelma.

Last edited 1 vuosi sitten by timo
Pirtsakka

Ukrainalaiset pakenijat ovat kertoneet lehdistölle, että meksikolaiset ja afrikkalaiset yrittivät väkisin päästä juniin ENNEN lapsiperheitä.
Pakkohan viranomaisten oli siihen puuttua, kun tiedossa oli että lapsiperheet autetaan ensimmäisiksi matkaan.
Tainnut mennä Ernalta ohi? Järkyttävää, miten ideologia voi sumentaa ihmisiltä järjen. Sukua Putinille – ideologiahan hänenkin järkensä on sumentanut.

Qroquius Kad

Taitaapa Ernalle suurin ongelma olla tulijoiden sukupuoli, ikä ja uskonto:

eivät ole tummia ja tulisia nuoria muslimijätkiä sulostuttamaan Ernan öitä paskanvärisillä ja -hajuisilla ympärileikatuillaan ja raiskaamaan Ernaa nuorempia ja kauniimpia neitosia tämän suureksi vahingoniloksi.

timo

Katsokaa ylintä kuvaa.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008651312.html

Taas kaikki nuoria miehiä ja juuri kukaan ei näytä ukrainalaiselta. Mitä vittua?

Takaisin rauhalliseen mus

Heh heh. Jep. Kun tykit alkoi laulamaan, niin alkoiko kiinnostamaan kotimaa, mistä pakenivat kidutusta, vainoa sekä sotaa.

timo

Eurooppa tai Puola tuskin on noiden kotimaa…

Suomi Finland

Eivät taida olla menossa kotimaahansa. Pahaa pelkään. Noi on kieltämättä oikeita sotapakolaisia, jos eivät ole ukrainalaisia, mutta heidän kuuluisi mennä kotimaahansa. Aika härskiä on, jos jäävät Eurooppaan ja hakevat asyyliä Ukrainan tilanteen perusteella.

RaY

Jalkaväkimiinakiellosta irtautuminen ja jalkaväkimiinojen käytön, varastoinnin, tuotannon ja siirron salliminen.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9991

Suomi Finland

Rasmuksessa on massiivinen määrä harvinaisen harhaista pakolaispuhetta. Ei uskoisi, ellei näkisi.

On siellä joukossa jokunen järkeväkin ajatus. Monien mielestä on kuitenkin kauhistus, kun valkoisia autetaan. Onhan se kamalaa, kun on Euroopassa sota, ottaa eurooppalaisia pakolaisia.