Venäjä ei ole vallannut niin suuria alueita kuin monista kartoista saa kuvan

Venäjä ei ole vallannut niin suuria alueita kuin monista kartoista saa kuvan

Netti on täynnä erilaisia karttapiirroksia, joista pahimmista voi päätellä, että Venäjä on vallannut jo puoli Ukrainaa. Kartalle piirrettynä tilanne voi siis näyttää todella pahalta, mutta useimmissa kartoissa ei oteta huomioon muutamia seikkoja.

Yllä kuvassa kaksi karttaa. Alemmasta kartasta saa käsityksen, että Venäjä olisi vallannut laajoja alueita. Ylemmässä kartassa taas on punattu Donbassin alue ja Krimin niemimaa. Sitten karttaan on piirretty punaisia viivoja.

Ylempi kartta antaa sen oikean kuvan. Venäjän joukot etenevät pelkästään maanteitä pitkin. Pelloilla ja metsissä ei yksinkertaisesti pysty liikkumaan raskaalla kalustolla, sillä pellot ovat pehmeitä eikä niitä pitkin pysty etenemään panssarivaunuilla, saati sitten renkaallisilla raskaan kaluston ajoneuvoilla. Ajoneuvot yksinkertaisesti uppoavat mutaan ja liejuun akseleitaan myöten.

Raskas venäläinen kalusto on jumissa kaikkialla, missä se on poistunut maanteiltä.

Näin ollen venäjän valtaamat alueet ovat lähinnä maantiet ja maanteiden varsilla olevat taajamat. Pääväylien ulkopuolella ukrainalaisilla on paljon tilaa tehdä tuhojaan vihollisen joukko-osastoille.

Yksinään tai pienissä osastoissa liikkuvat venäläiset kolonnat on helppo tuhota, koska tiedetään, että ne liikkuvat pelkästään teitä pitkin.

Subscribe
Notify of
guest
52 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Kremlin ydinporukka miettii kiivaasti jo, kuinka poistutaan näyttämöltä Ukrainan joukkojen lähestyessä Moskovaa. Myrkky, luoti, vaiko japanilaistyylinen käsikranaatinhalaus tai sitten se banzaihyökkäys?

Niitä vituttaa ankarasti, koska ne tietää, ettei ne voi voittaa, koska siviilejä kuolisi todella paljon ja koko maailma kun vihaa niitä nyt jo, niin mille tasolle tuo viha nousisikaan, jos ne lahtais siviilejä tarkoituksenaan murskata ukrainalaisten puolustustahto.

Yleensä sellainen aiheuttaa tekijälleen vaan häpeää ja lopulta Venäjän kansalaisetkin alkaa kysyä, onko tämä Venäjälle kunniaksi. Venäläiset rinnastetaan kansallissosialisteihin ja toipuminen vie monta sukupolvea. Ovat voineet ylpeillä sillä, että voittivat natsit, mutta nyt se suuri erehtymätön johtaja pilaa aivan kaiken.

Gyntter

Jos haluaa tehdä rahalahjoitusta suoraan Ukrainan armeijalle niin tuolla on tilitiedot:
https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

Kohdassa For EUR remittances: on saksalainen tili, jolle voi tehdä IBAN-tilinumerolla maksun suoraan Suomesta.Viitenumeron sijaan teksti/viestikenttää teksti: PURPOSE OF PAYMENT: for crediting account 47330992708

Itse en lahjoita koskaan millekään isolle avustusjärjestölle, kun rahasta ei välttämättä mene yhtään kohteeseen jonka varjolla sen hetkinen keräys on laitetty pystyyn. Esim. SPR kerää kaikki keräykset katastrofirahastoon vaikka mainostetaan ajankohtaista hätää jossakin puolella maailmaa. Eli lahjoitus ei mene välttämättä ikinä sinne mihin annnoit rahaa.

K. Lehto

Entäs ukrainalaiset, joiden perheenisä on kuollut siviilivaatteisten, armeijavarusteisten, vankilasta päästettyjen, jengirikostaustaisten ”maanpuolustajien” katuratsiassa (maantieryöstössä) noilla rahoilla ostettuihin luoteihin? Onko niille keräystä?

Gyntter

Humanitääriseen apuunkin on keräys saman Ukrainan keskuspankin toimesta:
https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-rahunok-dlya-gumanitarnoyi-dopomogi-ukrayintsyam-postrajdalim-vid-rosiyskoyi-agresiyi

Kohdassa ”For EUR remittances:” on saksalainen keskuspankin IBAN-tilinumero ja teksti viestikenttään.

K. Lehto

slow clap

Gyntter

Pidä tuo positiivinen elämän asenne, pääset pitkälle!

Nahkurin orsille

Tuskinpa Ukraina olisi niin hullu, että läksisi Venäjälle menemään. Jos sinne joku on menossa niin ihan joku muu kuin Ukraina. Ryssä vaan nyt haukkasi liian ison palan, kun kuvitteli nielaisevansa Ukrainan tuosta vaan. Ei tule poistumaan tuosta sodasta voittajana millään tavalla mitattuna, ja nyt muun maailman tulee varmistaa pakotteiden jne. voimalla, että ryssän talous on tämän rauhanturvaoperaation jälkeen sillä tolalla, että uusia operaatioita ei ole enää varaa tehdä. Nuo torakat tulee palauttaa takaisin 1920 -luvulle.

Suomi Finland

Joo, en tokikaan usko tuohon skenaarioon kuin kuvainnollisesti.

Niiden tulee luovuttaa ydinaseet pois. Ovat osoittaneet olevansa kyvyttömiä niiden vastuulliseen hallussapitoon.

Jos ryssälle annetaan periksi nyt, niin perikatoa siirretään vain ehkä vuosikymmenellä eteenpäin.

K. Lehto

Miksi te olette epäisänmaallisia ja toivotte Venäjän heikentymistä? Venäjä on Suomen tärkein liittolainen geopoliittisten luonnollisten realiteettien pakosta. Suomen etu on ylläpitää ja pelata geopolitiikkaa hyvien vastavuoroisesti hyödyttävien etujen mukaisesti Venäjän kanssa vahvistuen ja ylläpitää neutraliteettia laajemmassa geopolitiikassa, joka estää Suomea joutumasta sotiin. USA:lla ei ole mitään merkittäviä yhteisiä intressejä Suomen suhteen, vaan USA on luonnollinen vihollinen.
Vain hullut, aivopestyt tai epäisänmaalliset petturit kuvittelee muuta.
Isänmaallinen suomalainen voi olla vain, jos ajattelee mikä on itsenäisen Suomen menestymisen ja jatkuvuuden kannalta parasta.

Jortonki

Idästä ei tule koskaan mitään hyvää, paitsi joka-aamuinen auringonnousu. Ja ne ryssisivät senkin jos voisivat.

(vanha lappeenrantalainen sananlasku)

Nysse Tulee

USAn YK-suurlähettiläs väittää että Puutiainen AIKOO hyökätä Ruotsiin ja Suomeen:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/V9B58d/fn-ambassadorens-utspel-putin-hotar-invadera-sverige-och-finland

K. Lehto

Jep. Suomeen Venäjän kannattaa hyökätä vasta sitten, jos se on itsenäiselle menestyvälle Suomelle elintärkeää. Se mitä idiootti NATO:ttajat eivät tajua on, että Venäjälle on itsenäinen ja vahva Suomi erittäin hyödyllinen asia ja siksi Venäjä on Suomen luonnollinen liittolainen. Venäjä ei voi haluat valloittaa Suomea, koska se ei siitä hyötyisi. Olisi varsin typerää pakottaa Venäjä vihollisuuksiin vain todistaakseen itselleen, että Venäjä on vihollinen… toki USA:ta se voi hyödyttää, mutta millä perusteella se hyödyttäisi Suomea?

Pihakoivu

Eikö joku voisi hiljentämässä nuo sotahaukat ja niiden liitoutumat ja maailmanhallituspyrkimykset.

Qroquius Kad

Käy sinä, kun kerran haluat?

Ei pysy pinnalla.

Ei niitä teloja ja ketjuja ihan huvikseen käytetä metsäkoneissakaan. Kuvissa näkyy syy, miksi niissä on sellaiset aina renkaiden päällä. Kuten näkyy armeijan kalusto painaa liikaa pehmeällä maalla. Sama kävisi Suomessakin kun täällä on suota ja pehmeikkö metsissä melkoisen paljon.

Jeppe

Ei rullu mieleen etttei niitä teitä sinne turhaan oo tehty, mustalle mullalle… se on se kevät. No sitten kun maasto kuivuu näkee 10km päästä missä mennään.

pah

Kyllä ne kantavat kelit muutaman vuoden päästä saattaa tulla, joten onnea vaan sitkeälle odottelulle.

Ei Roomaakan yhden rospuuton aikana rakennettu. 🤭

Nahkurin orsille

Siihen mennessä saattavat saada jo uuden kaalisadonkin, ja polttoainetta ruosteisiin romuihinsa.

Mockbanaani

Asiaa ei venäjän kannalta helpota yhtään että joukot ovat sinne huijattu, sekava lössi täynnä juoppoja ja nuoria poikia joilla ei ole pienintäkään aikomusta jäädä tuonne kuolemaan turhan takia. Murhanhimoiset valloittajat ovat mikroskooppisen naurettava osa tuota ”armeijaa”. Sotataktikoinnin näkökulmasta aivan järkyttävän nolo räpellys ryssiltä, tunnen lähinnä myötähäpeää: teitäkö pitäisi pelätä ja kunnioittaa? Rahattomia, huonosti koulutettuja spurguja ilman polttoainetta ja muonapakit täynnä homeisia sämpylöitä 90-luvulta. Ryssillä ei ole mitään voitettavaa, aika helvetin huono motivaattori. Kansakaan ei ilmeiesti ihan tykkää siitä että heitä ollaan viemässä takaisin 1950-luvulle.. Odotan innolla livelähetystä siitä kun omat joukot hakevat Putinin bunkkeristaan ja ampuvat häntä naamaan.

Gyntter

Ampuminen ei ehkä ole nykypäivää, kun nykyään kaikkia pitäisi osallistaa mukaan ”kinkereihin”, muuten jotkut pahoittavat mielensä kun eivät päässeet mukaan.

Kävelyä kaupungilla jokunen päivä ”narussa” ja sitten lopuksi nosturilla maisemia katselemaan sopisi KGB upseerin arvolle paremmin.

Anonyymi

Eikun ensin pitkä ja perusteellinen oikeudenkäynti, missä käytäisiin läpi kaikki ummet ja lammet.

Gyntter

Totta! Samoin kuin Romaniassa Ceaușescu:n tai aikoinaan Venäjällä Nikolai II:n tapauksissa.

Qroquius Kad

Kumpikaan ei saanut pitkää oikeudenkäyntiä, Nikolai ei minkäänlaista.
Teloituksetkin olivat aika pienimuotoiset.

Gyntter

Ceaușescu:n oikeuden käynti oli paikallisten ja sen hetkisten käytöntöjen mukaan järjestetty. Puolustusasianajaja ei lähtenyt venyttämään oikeuden käyntiä, kun syytetyt ei suostuneet puolustusasianajajan ehtotukseen vedota ”mielenvikaisuuteen”. Puolustusasianajaja nosti ”kädet pystyyn” ja siirtyi syyttäjän puolelle asiassa. Pitkää valituskierrettä ei syntynyt, kun valitusoikeutta ei tainnut olla just tuolloin käytössä tai tarjolla.

Nikolai:n oikeuden käynti oli varmaan pidetty ”suljetuin ovin” ilman syytettyä ja jäljelle jäi vain tuomion täytäntöönpano, kun saivat jampan kiinni. Veikkaan, että käräjät olisi kyllä järjestetty jos kaveri olisi malttanut pysyä Pietarissa eikä lähtenyt luikkimaan karkuun.

Nahkurin orsille

Eiköhän Putella ole kapseli sitä varten, jos hakemaan ollaan tulossa. En usko, että suostuu elossa antautumaan.

Kemppi Pirhonen

Liian helpolla pääsisi puttepossu. Vois tehdä sen viihteellisesti ja antaa joukoille hauskaa hupailua. Vaikka samalla tapaa kun Gerogiassa laittoivat vangiksi joutuneen georgialaisen kauniin tarkka-ampuja naisen vaijereilla kiinni kahden panssarivaunun väliin ja kiskoivat elävältä poikki. Joukkojen komentaja oli kommentoinut että pojat tarvistivat vähän viihdettä raskaaseen sotimiseen No putte on varmaan tuostakin videota katellut shoigunin kanssa kun on pikkasen otettu vodkaa.

Pihakoivu

Tulitko ajatelleeksi, että jos arviosi Putinista on väärä, olet melko murhanhimoinen iljetys. Kuinkahan moni on sodassa omasta tahdostaan? Sinun kaltaisestasi en ole aivan varma.

Nih

Oli maasto korpea tai aavaa maastoa, ryssä jumittuu aina.Siksi se käyttää raukkamaisesti ohjuksia-raketinheittimiä ja tykistöä kaukaa, joilla räiskii kohti puoustuskyvyttömiä siviilejä kohti.Ryssät ovat raukkamaisia murhaajia joita on käsiteltävä sen mukaan.

Bling Bling

Tilanne muuttu, kun venäläiset saavat rakennettua tukikohtansa (FOB) kaukovaikutuskantaman päähän kaupungeista ja aloittavat sodan toisen vaiheen, piiritysvaiheen, jonka seurauksena siviiliuhrien määrä kasvaa massiivisesti.

Vastaavasti Ukrainan kyvykkyys sotilaallisesti, erityisesti manpad-tyyppisten aseiden avulla kasvaa koko ajan ja saattaa jopa pitää Venäjän ilmavoimat maassa koko sodan ajan aiheuttaen samaan aikaan kuitenkin suhteettoman suuret tappiot venäläisille maajoukoille.

Venäjän sotadoktriinin mukaisesti etulinjaan kukkia, laulua ja hurraa-huutoja vastaanottamaan lähetetyt varusmiehet b-luokan kalustolla ovat nyt huonolla menestyksellä osansa hoitaneet ja seuraavaksi saattaa olla tulossa rutinoituneempaa väkeä paremmalla kalustolla.

Eipä silti, Putin on jo hävinnyt.

Särmääjä

Herson on nyt tähän mennessä suurin Venäjän valtaama kaupunki ja saarrettuna oleva Mariupol on seuraava. Harkovankin tilanne on aika vaikee.

Jortonki

On kaksi eri asiaa valloittaa kaupunki, ja pitää se hallussaan kun paikalliset asukkaat vastustavat ja ovat aseistettuja. Koska ukrainalaiset joukot eivät ole antaantuneet, päättelisin että ovat siirtyneet sissisotaan etelässä.

Vallattuaan jonkun alueen/kaupungin on ryssien pakko sen hallussapitääkseen laittaa paljon tiesulkuja ja vartioasemia jotka sitovat joukkoja ja ovat sissiporukoille oivia kohteita. Ryssille tulee pitkä kevät ja kesä.

Särmääjä

Mariupol on varsinkin Ukrainan Azov-pataljoonalle ja Donetskin joukoille molemmille merkittävä kaupunki. Ukrainan ja Venäjän armeijalle taas suurkaupunki Odessa on kruununjalokivi.

111

Hyvä että uutisoit näistä

Tapiola

Samaa mieltä. Pitää saada näkemyksiä eri tahoilta. Toki se ei meikäläisen seuraamisesta itse operaatio muutu. Se edistyy siten kuin nyt lienee edistyvän. Kiitos siis PT-Medialle.

Tuo tielle tuhottu telavaunu on vanha kuljetusalusta erilaisille operaatioille. Se pystyy myös uimaan vesistöjen yli, tai ainakin uutena on pystynyt. Olisikohan tuo tuotu myös ihan tarkoituksella tuonne Pärnäsen korjaamolle purettavaksi. Toki siinä on varmaan sankarikuolema tapahtunut.

Jallu

Kiinnitin samaan asiaan huomiota. Ukraina on valtavan iso maa ja TV:ssäkin esitetyt punaiset alueet antavat ihan väärän kuvan siitä mitkä alueet on kenenkin hallussa. Venäjällä on näitä tiekiiloja, mutta varsinaisia alueita ei ehkä kovinkaan paljon. Sitä ihmettelin, miksi näitä teitä ei ole miinoitettu vaikka osittain. Ehkä ei ollut miinoja tai ei keritty. Se 65 kolometrin kolonnakin ihmetyttää, miksi sille ei ole tehty mitään? Olisiko joku tärkeämpi homma päällä, mene ja tiedä.

k.p

Odottavat sopivaa säätä joka on lähipäivinä jolloin ilmavoimia on vaikea käyttää silloin iskevät toivottavasti

Qroquius Kad

Ukrainan strategia ennen sotaa vaikuttaa olleen olla ryhtymättä laajamittaisiin puolustusvalmisteluihin, ettei olisi antanut Ryssälle tekosyytä hyökätä väittämällä Ukrainan toimia hyökkäysvalmisteluiksi.

Se oli virhearvio ainakin siinä suhteessa;
Ryssä on kuin väkivaltainen alkoholisti, joka ei tarvitse mitään syytä eikä edes tekosyytä alkaakseen hakata heikommiksi tietämiään tai olettamiaan.

Mikään ei voi olla väkivaltaiselle alkoholistille kauheampaa, kuin käydä heikommakseen luulemansa kimppuun ja tajuta liian myöhään, että se olikin piru vie paljon vahvempi miltä näytti!

sellaista

PutinOff,PutinOff,PutinOff

Minä

Tiedä häntä, mutta varmaan nonAQ uskoo sokeasti MV-lehden ja venäläisten medioiden kertomaan.

Qroquius Kad

Saattaapa olla jopa heidän leivissään tekemässä propagandaa mm. täällä.

Jari

Älä käytä sanaa ”väestönvaihto” sehän on vain teoriaa

K. Lehto

Kannattaisko Ruotsinkin ottaa mallia Urkainasta, antaa kaikille Rinkebyn ja muiden alueiden gangsoille ilmaiseksi sotilasluokan varusteistoa, jotta voivat puolustaa maata. Ruotsi ei ole edes yhtä rikollinen ja korruptoitunut kuin Ukraina, mikään ei voi mennä pieleen.

Jari
Rami

Tänne pitääkin näköjään kirjoittaa niin, että sisältö tyydyttää Paavoa?

Nahkurin orsille

Teille Putinin ylistäjille löytyy omat palstat mm. UMV sivuilta. Voitte keskittyä siellä ylistämään suurta johtajaanne.

Rami

Ei pidä sotkea asioita. En minä ainakaan ole Putinia ylistänyt!
Olen vain yrittänyt laittaa vähän realismia pöytään.
Venäjä käyttää sotilas voimaansa, kait luokkaa 10 prosenttia kapasiteetistaan Ukrainaan.
Ei pidä ruveta haihattelemaan!

k.p

Pelkkä maa-alueen hahtuunotto tiellä ja kaupungissa ei pitkälle kanna ihmisiä eikä heidän tahtoaan saa Ukrainassa Venäjä koskaan vallattua ovat jatkuvan vihan kohteena jos muodollisesti ovat vallassa vaatisi valtavan armeijan pitämään edes jonkinlaista väkivaltaista kuria maassa jossa ovat jatkuvien väijytysten sekä hyökkäysten kohteena joutuvat pakenemaan kuin Afganistanista tämä on vielä pahempi.eivät pysty järjestämään edes huoltoa nykyisille joukoilleen ja kansa heitä ei tule ruokkimaan.

Qroquius Kad

Joo, mutta ei läheskään niin paljon kuin väittää.

Pekka Routa

Niinpä. Kuka olisi voinut aavistaa että pellot, ryteiköt, metsät ja ojat ovat keväällä pehmeitä. Näin ei ole koskaan ennen ihmiskunnan historiassa missään planeetan kolkassa ollut. Sama homma aikoinaan kun saksalainen halusi vallata venäjän, mutta talvi olikin kylmä. Luntakin oli. Helvetin harvinaista. Minä syytän ilmastomuutosta, Trumpia sekä valkoisen miehen systemaattista islamofobiaa ja homotransrasismia.

Ray

Allekirjoita kansalaisaloite HENKILÖMIINOJEN KÄYTÖN, TUOTANNON JA SIIRRON SALLIMISESTA

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9991

Lallukka

”Kaikilla” euroopassa huhupuheiden mukaan vaipat nyt poikkeuksellisesti vyön alapuolella. Libero takoo miljoonia?