Venäjä ei ole vallannut niin suuria alueita kuin monista kartoista saa kuvan

Venäjä ei ole vallannut niin suuria alueita kuin monista kartoista saa kuvan

Netti on täynnä erilaisia karttapiirroksia, joista pahimmista voi päätellä, että Venäjä on vallannut jo puoli Ukrainaa. Kartalle piirrettynä tilanne voi siis näyttää todella pahalta, mutta useimmissa kartoissa ei oteta huomioon muutamia seikkoja.

Yllä kuvassa kaksi karttaa. Alemmasta kartasta saa käsityksen, että Venäjä olisi vallannut laajoja alueita. Ylemmässä kartassa taas on punattu Donbassin alue ja Krimin niemimaa. Sitten karttaan on piirretty punaisia viivoja.

Ylempi kartta antaa sen oikean kuvan. Venäjän joukot etenevät pelkästään maanteitä pitkin. Pelloilla ja metsissä ei yksinkertaisesti pysty liikkumaan raskaalla kalustolla, sillä pellot ovat pehmeitä eikä niitä pitkin pysty etenemään panssarivaunuilla, saati sitten renkaallisilla raskaan kaluston ajoneuvoilla. Ajoneuvot yksinkertaisesti uppoavat mutaan ja liejuun akseleitaan myöten.

Raskas venäläinen kalusto on jumissa kaikkialla, missä se on poistunut maanteiltä.

Näin ollen venäjän valtaamat alueet ovat lähinnä maantiet ja maanteiden varsilla olevat taajamat. Pääväylien ulkopuolella ukrainalaisilla on paljon tilaa tehdä tuhojaan vihollisen joukko-osastoille.

Yksinään tai pienissä osastoissa liikkuvat venäläiset kolonnat on helppo tuhota, koska tiedetään, että ne liikkuvat pelkästään teitä pitkin.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.