Venäjä jatkaa likaista sotaansa ja pommittaa siviilejä

Venäjä jatkaa likaista sotaansa ja pommittaa siviilejä

Venäjä jatkaa likaista sotaansa. Siviilejä pommitetaan esimerkiksi Harkovassa rankalla kädellä ja yleisesti muutenkin siviilejä päin ammutaan. Venäläisillä joukoilla ei ole enää minkäänlaista kunniaa.

Filmillä vihollinen ampuu kranaatteja päin siviilejä.

Ukrainalaiset ovat pitäneet hyvin asemansa. Vihollinen ei ole päässyt pääkaupunkiin Kiovaan sisään, vaan se on pystytty pitämään kaukana kaupungista ja työnnetty takaisin päin. Myös Harkovan kaupunki on pysynyt ukrainalaisten hallussa. Harkovan kaupunki on kuitenkin kokenut raskasta tykkitulta ja tulitus on kohdistettu siviilien asuinalueille. Sadat ihmiset ovat joutuneet kodittomiksi, koska kokonaisia kerrostaloja on romahtanut. Siviiliuhrien määrästä ei ole tietoa, mutta niitä varmasti on paljon.

Alla kuvaa Harkovan tuhoista.

Ukrainalaiset sotilaat ovat saaneet paljon venäläisiä vankeja. Viholliset ovat myös antautuneet massoina, sillä heitä ei kiinnosta sotiminen. Voi sanoa, että vihollisen moraali on paska (ammutaan siviilejä) ja sotainto on romahtanut.

Alla kuvassa yksi partio, jota ei sotiminen kiinnostanut ja he antautuivat. Kuten twiitissä sanotaan, porukka näyttää enemmän kodittomalta porukalta, joka on jäänyt kiinni kaapelivarkaudesta kuin suuren ja mahtavan armeijan valiosotilailta.

 

Vangittua vihollisen osastoa haastatellaan.

 

Ukrainalaiset ovat antaneet vangitulle vihollisen osastolle leipää ja tupakkaa.

 

Venäjä aivan totaalisen surkea sotamenestys on monille yllätys. Yllätys johtuu muutamasta seikasta. Tähän asti lännessä on mennyt läpi venäläinen propaganda, jonka mukaan kyseessä on moderni armeija. Nyt on selvinnyt, että tämä ei pidä paikkaansa. Venäläisillä on kyllä jonkun verran modernia kalustoa, mutta suuri osa vanhaa neukkuaikaista vanhentunutta kalustoa.

Vihollisen etenemisen heikkous taas johtuu siitä, että venäläinen taktiikka oli edetä niin pitkälle kun ajoneuvoissa ja panssareissa riittää polttoainetta. Kun se loppuu, jäädään odottelemaan takaa tulevaa huoltojoukkoa. Mutta kas, ei ollutkaan mitään huoltojoukkoja, sillä ukrainalaiset ovat tuhonneet niitä aivan esimerkillisesti.

Kun kolonna on jämähtänyt paikoilleen dieselin loputtua, niin ukrainalaiset ovat tuhonneet nämä järjestelmällisesti. Sitten taas kymmenet kolonnat on vain hylätty ja vihollinen on lähtenyt lampsimaan takaisin kotiin.

Ukrainalaiset ovat käyttäneet myös droneja todella menestyksekkäästi kun isoja kolonnia on tuhottu.

Vihollisen tuhottua ja hylättyä kalustoa. Klikkaa kuvaa, niin pääset katsomaan niitä isommassa koossa.

 

Eteläisellä rintamalla tilanne on hieman huonompi, siellä vihollinen on päässyt tunkeutumaan jonkin verran kohti Ukrainan keskiosia. Etelärintamalla parempi menestys johtunee siitä, että meriteitse joukkoja on voitu huoltaa paremmin.

– – –

Ruotsista on lähdössä pari sataa vapaaehtoista miestä Ukrainan sotaan. He liittyvät siellä Ukrainan englanninkieliseen joukkueeseen.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.