Venäjä jatkaa likaista sotaansa ja pommittaa siviilejä

Venäjä jatkaa likaista sotaansa ja pommittaa siviilejä

Venäjä jatkaa likaista sotaansa. Siviilejä pommitetaan esimerkiksi Harkovassa rankalla kädellä ja yleisesti muutenkin siviilejä päin ammutaan. Venäläisillä joukoilla ei ole enää minkäänlaista kunniaa.

Filmillä vihollinen ampuu kranaatteja päin siviilejä.

Ukrainalaiset ovat pitäneet hyvin asemansa. Vihollinen ei ole päässyt pääkaupunkiin Kiovaan sisään, vaan se on pystytty pitämään kaukana kaupungista ja työnnetty takaisin päin. Myös Harkovan kaupunki on pysynyt ukrainalaisten hallussa. Harkovan kaupunki on kuitenkin kokenut raskasta tykkitulta ja tulitus on kohdistettu siviilien asuinalueille. Sadat ihmiset ovat joutuneet kodittomiksi, koska kokonaisia kerrostaloja on romahtanut. Siviiliuhrien määrästä ei ole tietoa, mutta niitä varmasti on paljon.

Alla kuvaa Harkovan tuhoista.

Ukrainalaiset sotilaat ovat saaneet paljon venäläisiä vankeja. Viholliset ovat myös antautuneet massoina, sillä heitä ei kiinnosta sotiminen. Voi sanoa, että vihollisen moraali on paska (ammutaan siviilejä) ja sotainto on romahtanut.

Alla kuvassa yksi partio, jota ei sotiminen kiinnostanut ja he antautuivat. Kuten twiitissä sanotaan, porukka näyttää enemmän kodittomalta porukalta, joka on jäänyt kiinni kaapelivarkaudesta kuin suuren ja mahtavan armeijan valiosotilailta.

 

Vangittua vihollisen osastoa haastatellaan.

 

Ukrainalaiset ovat antaneet vangitulle vihollisen osastolle leipää ja tupakkaa.

 

Venäjä aivan totaalisen surkea sotamenestys on monille yllätys. Yllätys johtuu muutamasta seikasta. Tähän asti lännessä on mennyt läpi venäläinen propaganda, jonka mukaan kyseessä on moderni armeija. Nyt on selvinnyt, että tämä ei pidä paikkaansa. Venäläisillä on kyllä jonkun verran modernia kalustoa, mutta suuri osa vanhaa neukkuaikaista vanhentunutta kalustoa.

Vihollisen etenemisen heikkous taas johtuu siitä, että venäläinen taktiikka oli edetä niin pitkälle kun ajoneuvoissa ja panssareissa riittää polttoainetta. Kun se loppuu, jäädään odottelemaan takaa tulevaa huoltojoukkoa. Mutta kas, ei ollutkaan mitään huoltojoukkoja, sillä ukrainalaiset ovat tuhonneet niitä aivan esimerkillisesti.

Kun kolonna on jämähtänyt paikoilleen dieselin loputtua, niin ukrainalaiset ovat tuhonneet nämä järjestelmällisesti. Sitten taas kymmenet kolonnat on vain hylätty ja vihollinen on lähtenyt lampsimaan takaisin kotiin.

Ukrainalaiset ovat käyttäneet myös droneja todella menestyksekkäästi kun isoja kolonnia on tuhottu.

Vihollisen tuhottua ja hylättyä kalustoa. Klikkaa kuvaa, niin pääset katsomaan niitä isommassa koossa.

 

Eteläisellä rintamalla tilanne on hieman huonompi, siellä vihollinen on päässyt tunkeutumaan jonkin verran kohti Ukrainan keskiosia. Etelärintamalla parempi menestys johtunee siitä, että meriteitse joukkoja on voitu huoltaa paremmin.

– – –

Ruotsista on lähdössä pari sataa vapaaehtoista miestä Ukrainan sotaan. He liittyvät siellä Ukrainan englanninkieliseen joukkueeseen.

Subscribe
Notify of
guest
52 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
T

Parempaa analyysiä voidaan tehdä vasta sodan jälkeen, mutta näyttäisi että Venäjän ns normisotilaat eivät ole kovin vakuuttavia. Jokaisella maalla on tietysti erittäin pätevät erikoisjoukot, mutta sodat joko hävitään tai voitetaan keskivertosotilaan osaamistasolla. Vaikka maalta löytyisikin ne 200 superkoulutettua erikoismiestä, se ei paljoa lohduta jos loput 200 000 sotilasta ovat aivan kädettömiä

Kaapo

Varusmiehet eivät edes tienneet, että heidän käännettiin harjoitusten jälkeen menemään sotaan kotiin menon sijasta. Ei varmasti motivoi pätkääkään ja mieluummin antautuvat niin säilyvät hengissä.
Toivotaan että muiden maiden aseapu saapuu vihdoin perille ja Ukraina saa paljon lisää ukkoja aseisiin & taisteluun vihulaista vastaan!!!

Suomi Finland

Putin on ollut yli 20 vuotta vallassa. Hänen ympärillään eivät ole kestäneet muut kuin ns yes- miehet. Kun Putin on miettinyt sotaa ja kysynyt, että onhan meillä resurssit haistatella vaikka koko maailmalle, niin ympäriltä on kuulunut da, da, da, da. Ja jos yksi ‘njet’ on ollut joukossa, niin ‘njet’ on päätynyt Siperiaan. Sen jälkeen hyökkäyksen alkamisesta on voitu tehdä yksimielinen päätös ja vetää vodkaryypyt päälle.

Puosuvaari

Noinhan se meni periaatteessa niin Berliinin (onnistui) kuin Suomenkin (epäonnistui) valtaaminen. Ensin rupujoukot joukolla eturintamaan ja kun vihollisen linjat ja voima kartoitettu, niin sitten se pääisku kunnon joukoilla tänne. Pahoin pelkään, että Ukrainan – toivottavasti lyhyen – sodan koko kuva ei ole vielä nähtävissä eikä edes ennustettavissa.

Make's perfect sense

Pelko pois. Ukraina on jo voittanut ja Venäjä hävinnyt. Toki venäläisillä on ennen kotimatkaa vielä muutama mutka taitettavana, mutta nöyryyttävä tappio ja vallanvaiho Moskovassa siintävät jo horisontissa.

Jarmo

Vanhaksi jäänyt neukkukalusto “kierrätetty” näppärästi.

Suomi Finland

Venäjä sai ison edun koostaan WW2:ssa. T-34 panssareiden valmistus oli varmasti sen verran helppoa, että se sujui kuin heinänteko ja valtava panssariase oli suureksi eduksi.

Nykypanssareiden valmistus ei olekaan aivan yhtä helppoa, eikä niitä voida tuottaa tuhansia heittämällä. Sama pätee lentokoneisiin vielä sitäkin enemmän. Lentäjien kouluttaminen on myös isompi tehtävä kuin 1941 – 1945.

Nyt edistyneetkin panssarit menevät kunnon torjunta-aseilla tuusan nuuskaksi.

Kaapo

Lisäksi huippuhävittäjä ja -taistelupanssarit on kalliita ja aikaa vieviä valmistaa.

pöh

Venäläisistä kai puolet ei edes tiennyt lähtevänsä sotaan, vaan luulivat olevansa sotaharjoituksessa.
Valmistautumatta soitellen sotaan käytännössä samaa kansaa vastaan niin mitä siitä tulisi?
Tsetseeni ym eri porukat siellä kait mielellään on, mutta varusmiehet ei selvästi halua sotia.

Särmääjä

Kadyrovin porukoitahan siellä pantiin Ukrainan presidenttiäkin murhaamaan, mutta ilmeisesti FSB jopa paljasti senkin.

Suomi Finland

FSB? Miksi ne jeesais ukrainalaisia?

Särmääjä

Kuulemma muutama edustaja sieltä jotka ei tota verilöylyä tue olisi ilmiantanu ne iskujoukot

Suomi Finland

Toivottavasti eivät tehneet sitä omalla nimellään ja kuvallaan. On se rohkaisevaa tosin, että joillakin venäläisillä on munaa toimia näin.

Suomi Finland

Tsetseenejä on myös Ukrainan puolella. Vihaavat Tsetsenian nykyjohtoa.

Vaikka alkuun vitutti tuo Putinin hyökkäyspäätös ja ei niin hetkauttanut venäläisten kuolemat, niin kyllä sitä noita varusmiehiä kohtaan alkaa jo löytyä myötätunnon hiukkasia.

Sen sijaan Putin, Lavrov ja Medvedev & co osalta on aivan sama, mitä niille tapahtuu, kunhan poistuvat muonavahvuudesta.

Suomi Finland

Tavjatyttö toivottelee twitterissä:

“Liukasta laskiaista!”

On se eri tyttö. Kai se vielä toivoo pääsevänsä puikkoihin, kun arvelee Vladimirin etsivän Suomessa venäläismielistä nukkehallitsijaa.

Sellaista

Toki tässä loistavasti pieleen menneessä sotaoperaatiossa on sekin etu, että miettii Venäjä varmaan pari kertaa koettaako Ukrainaa täällä Suomessa. Että menisikö yhtä hyvin sitten sekin. Meni ainakin jännittäväksi tämä vuosi. Jossain oli jo tehty valmiit otsikot Venäjän “voitosta” sodassa ja piti kestää vain 4-päivää tämän. Meni sitten todella perseelleen koko hommat.

Suomi Finland

Nyt ne ryssät on loukanneet Ruotsin ilmatilaa hävittäjillään.

Sellaista

Monta kertaa ovat aikaisemminkin tehneet tuollaista provokaatiota.

X

Oon kuunnellu lentomölinää pariin otteeseen lähipäivinä, kuulostanu siltä että on menty ns. kurkku auki. Ei kuulu normaalisti noin.

Nih

Silloin kun raukkamainen hyökkäys alkoi, oli 2-3 päivää aivan hiljaista, eli ilmavoimat olivat jonkilaisessa hälytystilassa vaikka sitä ei julkisesti sanottu.Toissapäivänä alkoi kuulu tuttu jyrinää taas taivaalta.

juhaII

Jos siviileille jaetaan aseita ja he ottavat ne käyttöönsä. He eivät ole enää siviilejä vaan sotilaita. Vaikka Talvisodassa v. 1939 sotilaillekaan ei ollut tarjota kuin kokardi, kivääri ja vyö he olivat toki sotilaita, joiden valtio ei ollut ostanut “tykkejä varastoon ruostumaan”.

Helsinkiä 30.11.1939, klo. 9.00 Helsinkiä pommittaneet neuvostoliittolaiset pommikoneet syyllistyivät siviilien matalamieliseen hyökkäykseen. Varsinaisesti ja ilman nykyistä kaikkien käsitteiden tarkoituksellista vesittämistä ja sanojen lopullista vääristelyä.
Kun mummot, papat, rammat ja vauvat eivät voi asetta kantaa ovat he ihmiskilpiä, jotka ovat omat ihmiset asettaneet samalla kuoleman vaaraan.
Jos haluaa siviilinä ja kouluttamattomana osallistua .Silloin on kaikkein selvintä mennä rintamalle.

Rullattu

Ryssät on maapallon vihatuimpaa kansaa tällä hetkellä ja ikuisesti.
Olipa ilo huomata monta saittia miten ne lopulta palastui mahorkka sivuiksi.
Käytännössä Paven saitti on niitä harvoja jotka ei ryssiä nuole.
Kiitos siitä Pavelle, olet kunnon äijä vaikka en ole ollut kaikessa samaa mieltä, mutta eihän se perkele ole elämää jos kaikessa samaa mieltä ollaan.

Qroquius Kad

Ryssän kätyrienkin kasvava ahdinko on hauskaa seurattavaa kuten tässä:

https://twitter.com/Dimmu141/status/1498931695231418371

Anus Putkosella on alkanut hihna luistaa alati pahemmin.

Sellaista

Kovasti ainakin on ollut MV-lehti puolustamassa Venäjää. Ainakin itsellä on sen uskottavuus tuosta syystä karissut ajat sitten.

Suomi Finland

Olihan tuo pakko katsoa. Tuli Sieg-Heil Suomi mieleen tuosta kielenkäytöstä. Tosin Siitoimenkin porukka pitäis tuota maanpetturina, mutta kielenkäytössä on yhtymäkohtia. Se on peräisin sieltä 1930- luvulta ja se kuulostaa nykyihmisen korvaan vähän kornilta väkisinkin.

Särmääjä

Paljon kylmänviileempää terijoen hallituksen linjaa tarjoaa Bäckmann ja Molarilla taas on käynnissä suunnilleen pyhä sota.

Särmääjä

Eikö dimmulle ja muille antifalle nyt kelpaa kun isot pojat käy natsien vastasta sotaa?

Moonman

Miksi muuten putkosesta ja johan backmanista tuli aikoinaan ryssän asiamiehiä? -maksettiinko heille vai ovatko he puoliksi itse ryssiä?

Last edited 2 vuotta sitten by Moonman
X

Kiitos.

realisti

Mielenkiintoista lukemista, kiitos.

Moonman

Hyvä taustakartoitus muuten, mutta ei se avaa henkilökohtaisia motiiveja. Rahako kyseessä? aika heikkoa jos propagandistit maksavat alle pari tonnia kuussa.

Qroquius Kad

Anus Putkosen tapauksessa kyseessä näyttää oleen osittain raha;
sössi asiansa Suomessa 2014 ja joutui pakenemaan velkojia Thaimaahan.
Seuraavana vuonna sitten tuli tilaisuus ryhtyä Ryssän kätyriksi.

Juurisyy toiminnalle Ryssän agenttina ja sitä edeltäneille touhuille lienee Anuksella samoin kuin Desantti Bätmänillä vaikea-asteinen luonnevikaisuus, joka pakottaa heitä erilaiseen mutta mahdollisimman suureen pahantekoon.

Ray

Käykää allekirjoittamassa kansalaisaloite HENKILÖMIINOJEN KÄYTÖN, TUOTANNON JA SIIRRON SALLIMISESTA https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9991

Matti Virtanen

Nythän Ukraina sitoo ryssän joukkoja sen verran, että olisi Suomen aika ottaa Karjala takaisin ja palauttaa vanhan Suomen rajat. Etsikkoaika menetetään, kun vain arvotaan jotain merkityksetöntä Natoon liittymistä.

Sellaista

Enpä nyt tiedä olisiko niin hirveän loistava idea.

Suomi Finland

Juu ei, mutta jos ryssänhännystelijötä vituttaa kuittailu, niin kommentti on varsin onnistunut.

Jos se ryssänpoika käyttäisi atomipommia, niin reaktio olisi se, että ryssät vain vituttaisi entistä enemmän. Ei pelottaisi vähääkään. Ydinase ei pelota, koska todennäköisesti se tappaa nopeasti, eikä tarvitse juuri edes pelästyä eikä kitua. Sen kun vain haihtuu olemattomiin.

Qroquius Kad

Sehän riippuu täysin siitä, millä etäisyydellä on Ground Zerosta.
Sen lähellä höyrystyy millisekunneissa, kauempana taas sokaistuu ja palaa todella pahasti, kituen hirveästi pari kuukautta ennen kuin Tuoni armahtaa.

Suomi Finland

Lasken sen G-Z:n varaan. Nykyiset ydinaseet on sen verran tehokkaita, että jos ryssät on targetoineet tän mestan, niin tulee todennäköisesti lähelle.

Reijo Ruotsalainen

Ensteks kannattaa liittyä NATO:n, ja sen jälkeen paukauttaa pari tykinlaukausta Virolahden pelloille, ja väittää että ne tuli Mainilan kylästä venäjän puolelta.

X

Pietari samalla kans, kuleksimasta.

Minä

Pietari on inkeriläisten maille rakennettu. Inkeriläiset ovat suomalaisia heimoja, joten kyllä sen ottamiseen löytyy historialliset perusteet. Putinhan juuri ajattelee historiallisten vääryyksien korjailemista, joten hän varmaan ymmärtää, että Suomellehan Pietari kuuluu, niin ja Itä-Karjala myös sekä Kuolan niemimaa.

Huolestunut

No taas näköjään näitä asiantuntijoita liikkeellä yllin kyllin, sama juttu mv lehden kannattajilla. Mikä vittua teitä vaivaa kun ulisette täällä sekä siellä? Paavali on naton kannattaja, mv täysin ryssien puolella! Olipa kanta sitten mikä vaan, mulle aivan sama,mutta Suomea puolustan kyllä loppuun asti enkä kysele mielipiteitä sen suhteen keneltäkään!!!!

Suomi Finland

Onko kukaan väittänyt olevansa asiantuntija?

Kirjoittelen ihan siitä ilosta, että voi kertoa mielipiteensä ryssistä.

Suomi Finland

Miksei Venäjä ole saavuttanut ilmaherruutta Ukrainassa? (iltalehti.fi)

Tuon everstiluutnantin kuvan olisi saanut jättää julkaisematta. Nyt sitä pitää koittaa aktiivisesti unohtaa <3

X

Lähitaistelukouluttaja.

X

Mitenhän tuon kasvojen näyttäminen, ainakin vangeilta. Saattaa tulla kostoa kotiväelle Venäjällä. Siellä on menossa hullut päivät.

Suomi Finland

Se kävi myös mielessä. Olisihan ne kasvot voinut peittää vaikka Anus Putkosen naamankuvilla.

Jos kotiväki kuulee, että tällaisia levitellään, niin ne saattaa kuitenkin alkaa etsimään omiaan silläkin uhalla, että Putler-setä suuttuisi. Saattaa osua silmiin samalla tuhoa, mitä ne omat joukot on tehneet. Jos tuo nimittäin on rauhan turvaamista, niin millaista se sota mahtaakaan olla.

X

Putinin esikuva takavuosilta oli aika hanakka likvidoimaan vastustajiaan ja heidän kannattajiaan. Mikäli antautuneet ja vangiksi joutuneet ruvetaan lukemaan maanpettureiksi kuten silloin niin hyvin äkkiä kotiväkikin pääsee Siperian talvileirille. Putinin sotaretkellä ei oikein suksi luista, rupeaa keinot kovenemaan. Kohta on niin rauha turvattu, ei kuulu kun linnun laulua.

Nih

Paljon on ryssän romua jo Ukrainan teillä, kuin raatteen tien toisintoa. Jos Ukrainan aseistus edes jotenkin olisi parempi panssaritorjunnan kohdalta, nuo tiet olisivat aivan tukossa tuosta romusta ja liikuminen jäisi jalkaväen kontolla ja silloin tilanne tasottuisi.

Nih

Tai olisihan noita ilo sytytellä kunnon roihuihin kun olisi niitä vitun panssarintorjunta hässäköitä mitä ainakin luvattiin hyviä määriä..

Pekka Routa

On se härskin näköistä kun hyökätään matalalla lentäen sadan miljoonan ruplan hävittäjälentokoneella ampuen ohjuksia jumalauta kerrostaloihin.. Rohkeaa. Kunniallista. Inhimillistä. Reilua ja täysin normaalia. Koskaanhan ei tiedä että onko ne sänkyjensä alla piilossa itkevät pikkulapset murhanhimoisia terroristeja jotka vihaavat venäläisiä. Hyvä Putin, sä oot hieno mies ja sotilaasi ovat kunnon MIEHIÄ!