Ukraina puolustaa hyvin pohjoisessa, etelässä hieman menetyksiä

Ukraina puolustaa hyvin pohjoisessa, etelässä hieman menetyksiä

Tietojen mukaan ukrainalaiset joukot ovat aloittaneet pääkaupungissa Kiovassa vastahyökkäyksiä, joissa vihollisen osastoja on saatu työnnettyä raakalla kädellä taaksepäin. Etelärintamalla on ollut jonkin verran menetyksiä.

Kiovassa rintamalinjassa ukrainalaiset ovat tehneet vihollista kohti vastahyökkäyksiä luoteis-länsisuunnassa, jossa vihollisen linja on saatu katkaistua ja ukrainalaiset ovat hajottaneet vihollisen pakan kokonaan.

Eteläpuolelle jääneet vihollisjoukot ovat nyt aivan täysin ilman huoltoa ja on vain ajan kysymys milloin joukot tuhotaan kokoaan. Kaakkois-itäsuunnassa linjoja on saatu työnnettyä jonkin verran taaksepäin eikä vihollinen ole päässyt etenemään.

Alla kuvia vihollisen tuhotusta kalustosta.

 

Etelärintamalla Khersonin kaupungin sanotaan olevan täysin vihollisen hallussa. Mariupolissa käydään kovia taisteluja, mutta tiettävästi ainakin toistaiseksi kaupunki on ukrainalaisten hallussa. Vihollisjoukot ovat päässeet etenemään jonkin verran kohti pohjoista, mutta mitään tarkkoja sijainteja ei tiedetä.

 

Vihollinen ampuu summittain kohti siviiliasuinalueita. Se on sen sotataktiikka, aiheuttaa paniikkia siviileissä ja sitä kautta pyrkiä murtamaan Ukrainan puolustus. Alla filminpätkä, jossa vihollinen ampuu ohjuksen asuinalueelle. Ohjus tulee aivan yllättäen eikä siltä pysty suojautumaan.

 

Se mikä on todellakin yllättävää on se, että venäläisjoukkoja on antautunut kokonaisia joukkueita kerralla. Onko motivaatio niin hukassa? Joka tapauksessa antautuneiden kerrotaan olevan väsyneitä, vittuuntuneita eikä taisteluhaluja ole.

 

Tshernihivin kaupunki Kiovan pohjois-kaakkoispuolella on ollut puolimotissa jo monta päivää. Vihollinen ei ole päässyt tunkeutumaan kaupunkiin, mutta siviilien asuinalueet on pommitettu kyllä niin perusteellisesti remonttikuntoon.