Ukraina puolustaa hyvin pohjoisessa, etelässä hieman menetyksiä

Ukraina puolustaa hyvin pohjoisessa, etelässä hieman menetyksiä

Tietojen mukaan ukrainalaiset joukot ovat aloittaneet pääkaupungissa Kiovassa vastahyökkäyksiä, joissa vihollisen osastoja on saatu työnnettyä raakalla kädellä taaksepäin. Etelärintamalla on ollut jonkin verran menetyksiä.

Kiovassa rintamalinjassa ukrainalaiset ovat tehneet vihollista kohti vastahyökkäyksiä luoteis-länsisuunnassa, jossa vihollisen linja on saatu katkaistua ja ukrainalaiset ovat hajottaneet vihollisen pakan kokonaan.

Eteläpuolelle jääneet vihollisjoukot ovat nyt aivan täysin ilman huoltoa ja on vain ajan kysymys milloin joukot tuhotaan kokoaan. Kaakkois-itäsuunnassa linjoja on saatu työnnettyä jonkin verran taaksepäin eikä vihollinen ole päässyt etenemään.

Alla kuvia vihollisen tuhotusta kalustosta.

 

Etelärintamalla Khersonin kaupungin sanotaan olevan täysin vihollisen hallussa. Mariupolissa käydään kovia taisteluja, mutta tiettävästi ainakin toistaiseksi kaupunki on ukrainalaisten hallussa. Vihollisjoukot ovat päässeet etenemään jonkin verran kohti pohjoista, mutta mitään tarkkoja sijainteja ei tiedetä.

 

Vihollinen ampuu summittain kohti siviiliasuinalueita. Se on sen sotataktiikka, aiheuttaa paniikkia siviileissä ja sitä kautta pyrkiä murtamaan Ukrainan puolustus. Alla filminpätkä, jossa vihollinen ampuu ohjuksen asuinalueelle. Ohjus tulee aivan yllättäen eikä siltä pysty suojautumaan.

 

Se mikä on todellakin yllättävää on se, että venäläisjoukkoja on antautunut kokonaisia joukkueita kerralla. Onko motivaatio niin hukassa? Joka tapauksessa antautuneiden kerrotaan olevan väsyneitä, vittuuntuneita eikä taisteluhaluja ole.

 

Tshernihivin kaupunki Kiovan pohjois-kaakkoispuolella on ollut puolimotissa jo monta päivää. Vihollinen ei ole päässyt tunkeutumaan kaupunkiin, mutta siviilien asuinalueet on pommitettu kyllä niin perusteellisesti remonttikuntoon.

 

Subscribe
Notify of
guest
37 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Se romun määrä

Rautaromun kerääjät ovat nyt innoissaan. Kuparivarkaatkin miettivät pitäisikö vaihtaa metallia ja jättää rautatiekaapelit ja kirkonkatot rauhaan vähäksi aikaa.

Naapurimaa Romppulasta löytyy ”siivoajia” yllinkyllin, kaikki kelpaa.

Tapiola

Tuossa kartallahan näkyy se realismi tällä hetkellä raakana, kun Dnprin suistosta sisämaahan pitkälle joki on operaatioiden kohteena. Jokea pitkin on varsin suuretkin rahtialukset kulkeneet aina Kiovaan saakka.

Joessa on myös lukuisia voimaloiden patoaltaita. Niitähän ei tietenkään tuhota. Ainakaan vielä, jos Biden malttaa pysyä housuissaan.

K. Lehto

No miten ”Uúkraina” liittyy asiaan? Tuskin tiedät edes sitä, kun puhut ”Ukrainasta” ja ”ukrainalaisista” ikäänkuin ukrainan hallinto edustaisi jotakin tiettyä kansaa joka olisi urkainalaiset. Siinä maassa on monta kansaa ja urkainalaisia ei ainakaan tuo hallitus edusta. Siellä on myös monta armeijaa ja joukkoja, jotka todellakaan eivät kaikki sodi ukrainalaisen kansan puolesta, nekään jotka sotivat venäjää vastaan, eivät kovin usein ole minkään Urkainan puolella.
Sama kun antaisi sotilasvarusteita jollekin matujengille Ruotsissa ja väittäisi että ne on nyt joitain Ruotsalaisia.

Huru-ukko

Kuin suoraan anus putkosen kynästä putinin propagandaa suoraan luhanskista!

Qroquius Kad

Ehkäpä onkin.

Tapiola

Ajattelin vaan, että jos panokset kovenee, niin sitten myös panokset kovenee. Odessaan matkalla ollut virolainen alus on ehkä upotettu. Ei se siellä vahingossa ole ollut.

Mustamakkara

Putin on Venäjän tiedustelupalvelu KGB:n kasvatti, joka on koulutettu pitämään hermot kurissa.

Ja nyt se raivoaa täysin hermonsa menettämänä. No täytyy kyllä sanoa, etten minäkään muista kaikkea, mitä minulle on koulussa opetettu.

K. Lehto

Jännä miten itä-ukrainalaiset ei koskaan ole näissä tarinoissa ”ukrainalaisia”, silti ukrainalaisten pitäisi saada vallata näiden itäukrainalaisten alueet, verottaa niitä, jättää ne ilman verovaroin tuotettuja palveluja ja kieltää niiltä itsehallinto.

Puolueeton

Noissa ”tiedoissa” pitäisi mainita, mistä tiedot ovat peräisin. Tilannehan on se, ettei nykyään voi luottaa juuri mihinkään tietoon, ei edes tieteessä (ilmastohömpötys), lääketieteessä (Covid 19) saati sitten sotaa koskevissa uutisissa.

K. Lehto

Entäs NATO:ttajat ja Russofobit jotka pyrkii estämään Euroopan ja Venäjän taloudellista kasvua ja yhdentymistä USA:n geopoliittisten etujen hyödyksi ja ovat Eurooppalaisten maiden ja eritoten Suomen elintärkeiden etujen vihollisia? Pitäisikö varoa niiden levittämiä juttuja? Voi olla oikeasti Suomelle vahongollisia, toisin kuin geopoliittisesti luonnollisen liittolaisen, Venäjän, intressien mukaiset valheet, joita niitäkin toki on. Suomelle Venäjä ei kuitenkaan ole, luonnollisena liittolaissena, uhka, toisin kuin USA ja EU.

Matti Hyyryläinen

Venäjä Suomen luonnollinen liittolainen..heh heh..huumoria tarvitaan mutta se on vaikea laji..annan neuvon..älä harkitse koomikon uraa..pysy vaan päivätöissäsi jos sellaisen joltain sukulaiselta olet onnistunut saamaan..Venäjää ei pidä liittolaisena enää edes Tavja ”Miina” Halonen..ainoa henkisesti tasapainoinen SDPn edustaja on Paavo Lipponen ja sen huomaa siitä kun kuola valuu molemmista suupielistä..voimia Päiville..ja enemmän viisautta seuraavan ukon valinnan kohdalla.

K. Lehto

Noi jutut suomalaisista poliitikoista… mitä tekemistä niillä koko aisian kanssa on? Oletko joku skitsofreenikko joka kuvittelee elävänsä jonkun toisen ihmisen elämää, että minä olisin joku hahmo sinun mielesi sisäisessä teatterissa joka äänestäisi eduskunnassa pidettävän teatterin näyttelijöitä, kuka niistä olisi milloinkin suosikkini? Nuo pelit ovat niiin vajaaälyisille, äänestäminen, ettei niiden roolitukset edes kiinnosta. Ihan sama minulle mitä puoluetta tai ideologiaa mikäkin tytteli siellä tällä hetkelläkin on edustavinaan.

Qroquius Kad

Ainakin joku näyttää elävän vankasti aivan ikiomassa pikku todellisuudessaan sen pää- ja ainoana henkilönä.

Suomi Finland

”Russofobit”

Tuo alunalkaenkin eriskummallinen termi on jo pelkkä vitsi. Siellähän se anusputkonenkin paasaa netissä, että me tullaan tuhotuiksi.

Venäjä on muuten ihan itse se paras jarru talouskasvulleen. Niin se on aina ollut ja varmasti tulee olemaan ainakin niin kauan, kun sinne huipulle halutaan se ’vahva’ mies. ’Vahva’ mies sössii talouden ja pilaa muutenkin tapetit ja tunnelman.

Tyrsky

Russofobiasta ei ole tietoakaan, mutta ryssärealismia löytyy.

Puolueeton

Some taitaa olla ainoa lähde, mistä tietoa ja kuvia löytyy. Viittaa vähän siihen, että Venäjän invaasio etenee. Venäjä ilmoitti tappioistaan 500 kuollutta. Tappiotietoja kuitenkin on ennenkin vähätelty. Jos sota etenee salamasotana maalikuun lopulla sota on ohi.
Oli salamasota tai ei, aselepo pitäisi saada neuvoteltua heti ja sen jälkeen sopimus, jossa mielestäni Donbassin venäläisille tulisi antaa itsenäisyys. Monimiljoonaisen väestön pitäisi saada päättää itse demokraattisesti tulevaisuudestaan olivat ukrainalaisia tai venäläisiä.

K. Lehto

Mitkä maat kärsivät eniten ja vähiten Ukrainan kaaoksen pitkittymmisestä ja ”Venäjä” pakotteiden jatkumisesta.

Kriisin pitkittyminen vaikeuttaa viljan saantia Venäjältä ja Ukrainasta ja tästä kärsivät eniten Israel, Egypti, Turkki… jotka pian kyllästyvät riitelyn pitkittämiseen.

”Venäjä” pakotteista kärsivät eniten globalistisesta maailamantaloudesta, tuontienergiasta, petrodollarin hegemoniasta ja valuuttojen vakaudesta riippuvaiset maat joilla on vähän kultaa tai muita luonnonvara-arvovaroja… eli sellaiset maat jotka eivät ole kuten Venäjä… tai USA… eli kuten useimmat EU maat… jännä miten on osattu hyökkäys Eurooppaan naamioida hyökkkäykseksi Venäjään.

Last edited 2 vuotta sitten by K. Lehto
K. Lehto

Ei se estä turkkilaisia syömästä kebab leipää. Ja siihen tarttee turkkilainenkin jauhoja.

Sam Colt

Herra (rouva) K. Lehto saattaa pitää oikeina Putinin – ei kaikkien venäläisten – vaatimuksia etupiireistä, joissa kansojen on toimittava komentajan tahdon mukaan.

Useimmat Pt-median lukijat eivät tuota ajattelua hyväksy.

K. Lehto

Mun ajatukset on silleen, että ihminen tarttee leipää syödäkseen. JOs Putin myy leipää ja USA myy kusta, mä en ala juomaan kusta siksi, että joku USA:lainen juutalinen kirjoittaa lehteen, että Putinin etupiirissä syödään leipää mutta hienot fiksut natottajat ne juo kusta.

Pissant

Kommarin järjenjuoksu, se on runollisen kaunista.

Huru-ukko

Muistaakseni venäjä on yksi suurimpia viljan ostajia, että ei se kebin syönti siitä jää kiinni. Eikä siellä putinlandiassakaan kansa saa sitä viljaa tarpeeksi, että liepuskaa olis riittävästi.

K. Lehto

On maailman suurin viljan viejämaa. Se on vähän eri asia kuin suurin ostaja.

K. Lehto

Tässä vähän lisäinfoa niille jotka yhä elää pää pensaassa näiden ”Venäjä” vastaisten pakotteiden suhteen. Tämä NATO:n ja USA:n ja globalistien ”Venäjä” vastainen kampanja on tosiasiassa sota Euroopan kansoja vastaan.

K. Lehto

Kannattaa jo ruveta miettimään korvikkeita makaroonille ja leivälle, ellei halua maksaa siitä enemmän kuin pihvistä.

K. Lehto

Pari kolme päivää ilman ruokaa, niin tuleekohan natottajakin järkiinsä?

sellaista

Mitäs sitten tehdään kun tämä sota lopulta loppuu?
Siis sodassa olleille sotilaille!
Annetaanko heidän palata koteihinsa ympäri koko suuren Venäjän,ihan joka kolkkaan kertomaan sodan täydellisestä epäonnistumisesta.
Sitähän se on ollut,valmistamatonta junnausta eikä tietoakaan siitä kunniaparaatiista Kievin pelastettujen hurratessa tien reunalla.

Taitaa seuraavat kymmen vuotta viettää sotilaat Siperian kaivoksilla,jotta sotamuisti unohtuisi.

Suomi Finland

Paralympialaisten ei ainakaan kannattanut alkaa boikotoida Venäjää. Heidän urheilutoimintansahan tulee kasvamaan merkittävästi, kun kädettömät ja jalattomat nuoret sotainvalidit saavat itsensä kasaan ja hyväksyvät saaneensa vammat.

Qroquius Kad

Sehän riippuu siitä miten sota päättyy;
taipuuko tsaari Vladimir IV Suurin tekemään rauhan, mikä näyttää aina vain epätodennäköisemmälle,
vai tekeekö rauhan tsaari Vladimirin lopullisesti syrjäyttänyt, oligarkkien tukema sotilashallitus.

Jälkimmäisessä tapauksessa ei venäläisveteraaneilla ole hätäpäivää, ja uusi hallitus pokkaa seuraavan rauhan-Noopelin!

Suomi Finland

Ohjukset kai pamauttaneet nuo tankkien tornit pois. Siitä en ole varma, tarvitaanko tornin posauttamiseen irti tankista vielä se, että tankin omat ammukset räjähtävät.

Tällä kertaa ohjuslaukaisuja kuvattaessa videoiden ääniraita ei sisällä sitä normaalia ’allahu akbar’ huutoa. Musuthan ampuu ohjuksen ja sitten alkaa sellainen kiihkeähkö jaarab jaarab hihkunta, joka siis päättyy siihen allahu akbar mölinään jos ohjus osuu.

SDP tilasi F-35 hävittäjät, nyt ne on ehkäpä jo muuttaneet natokantaansa ja miinsopimuksen avaaminenkin on pöydällä. Tuomioja varmaan vastustaa kynsin hampain ja Haloska repii suomettuneita peliverkkareitaan.

Liiposen kommentteja en ole vielä nähnytkään. Jokohan se Päivi on tosiaan laittanut eropaperit menemään.

Lallukka

Elämä o.