Ukrainalla hyvä päivä sotilaallisesti, mutta vihollinen ampuu ohjuksilla siviilejä

Vapaaehtoinen ukrainalainen nainen rintamalla.

Ukrainalla hyvä päivä sotilaallisesti, mutta vihollinen ampuu ohjuksilla siviilejä

Ukrainalla on ollut hyvä päivä sotilaallisesti Kiovan luoteis-länsipuolella, jossa useilla vastahyökkäyksillä on saatu työnnettyä vihollista taaksepäin ja tuhottua viimeistä miestä myöten useita vihollisyksiköitä.

Alla videonpätkää Irpinistä, jossa vihollisen panssarikolonna tuhottiin täydellisesti. Useita panssarivaunuja lunastuskuntoon ja miehiä siirtyi tuonpuoleisiin urakkatahdilla.

 

Toisaalta samaan aikaan vihollinen on ampunut useisiin kaupunkeihin ohjuksia siviilien asuinalueille. Satoja siviilejä on kuollut ja tuhansia joutunut kodittomiksi, sillä kokonaisia isoja kerrostaloasuinalueita on pommitettu maan tasalle.

Alla aiemmin illalla Tsernihivissä tapahtunut ohjusisku, jossa vihollien kohdisti ohjuksensa suoraan keskelle asuinaluetta. 33 ihmisen kerrotaan kuolleen. HUOM!! Filmi sisältää kovanpuoleista materiaalia. Mutta samalla se kuvaa sitä, mitä nyt tapahtuu. Kannattaa huomata sekin, että vihollinen ampuu näitä ohjuksia rajan takaa joko Valko-Venäjältä tai Venäjältä.

 

Alla lisää tuhoja, joissa vihollinen on ihan puhtaan tahallisesti keskittänyt tykkitulta ja ohjuksia päin siviiliväestöä.

 

Toisaalta siviilit ovat myös antaneet itse takaisin. Siviiliväestö tuikkasi tuleen vihollisen tien reunaan hylkäämän panssarikolonnan. Melko käsittämätöntä. Ryssä ajeli panssareilla muutaman sata kilometriä, sitten loppui diesel, panssarit hylättiin ja porukka lähti lompsimaan takaisin Venäjälle. Jättipotti kuitenkin. Kuvastaa hyvin vihollisen moraalia ja taistelutahtoa. Panssarit oli sentään parkeerattu nätisti tien viereen.

 

Kuvassa ehkä tämän hetkinen realistisin kartta tapahtumien kulusta.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.