Uutta kirjaa kirjahyllyyn: Hege Storhaug – Islam 11. vitsaus

Uutta kirjaa kirjahyllyyn: Hege Storhaug – Islam 11. vitsaus

Tämä kirja piti tilata jo monta vuotta sitten, mutta on vaan jäänyt. Nyt vihdoin sain sen tilattua ja laatikkoon. Hege Storhaug kertoo kirjassaan islamista, voiko se muuntua länsimaiseen yhteiskuntaan ja millaiset ovat sen vaikutukset länsimaiseen yhteiskuntaan.

Kun kirja ilmestyi ensimmäisen kerran Norjassa 2015, niin se oli siellä best seller. Suomeksi sen on kääntänyt Timo Helin ja kustantajana Kiuas kustannus. Ensimmäiset sivut olivat jo sen verran mielenkiintoisia, että varmasti takuuluettavaa. Teen kirjan luettuani pienen koosteen.

Sattumalta sain vaihtaa muutaman sanan Storhaugin kanssa Helsingissä talvella 2019, kun kirjan suomenkielisen laitoksen julkaisutilaisuus pidettiin Itäkeskuksen kirjastossa. Mihinkään syvällisiin keskusteluihin siinä ei päässyt, mutta jotain kuitenkin.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Lallukka
Lallukka
3.3.2022 20:13

Tujakkaa settii varmasti. Islam tuskin tänne sopeutuu, paitsi tataarit sopeutuivat.
Liekä sen kuuliaisella määrällä vaikutusta islamin laatuun sitten?

Varma Voitto Ikuinen
Varma Voitto Ikuinen
3.3.2022 20:28

kiitos ! hyvästä muistutuksesta. haluaisin muistaa myös ilman nettiä sen
Mona ihmisen, somalin joka kristillisyyden vuoksi voimakkaita uhkia kohtasi.

Lallukka
Lallukka
3.3.2022 20:33

Ai niin se somali. Siitähän ei ole kuulunut aikoihin yhtikäs mitään. Onkohan enää edes, tiedätte kyllä, mitä tarkoitan?!

Qroquius Kad
Qroquius Kad
3.3.2022 22:21
Vastaa...  Lallukka

Mona Walter on hengissä.

jorma
jorma
3.3.2022 20:47

Opus on lähetetty kaikille kansanedustajillekin. Mutta eivät niljakkeet ole varmaan vaivaantuneet lukemaan sitä.

pah
pah
3.3.2022 20:49

Venäjällä/NL ja Islamilla on paljon yhtäläisyyksiä? Lähes samaa huttua.

Tiedustelueverstin arvio Venäjästä | 3.12.2018
https://www.youtube.com/watch?v=kF9KretXqJw

Venäjän viimeaikaiset toimet, kuten Krimin miehitys, Itä-Ukrainan ja Syyrian sodat, ylimitoitettu voimankäyttö mielenosoittajia vastaan, mahdolliset erikoisoperaatiot ulkomailla ja esimerkiksi internetin valvonta sotivat osin suomalaista ajattelua vastaan. Nämä toimet ovat kuitenkin Kremlin johdon mielestä oikeutettuja ja perusteltuja ja niitä voidaan selittää strategisen kulttuurin teorian avulla.

Strateginen kulttuuri tarkoittaa tietyssä valtiossa vallalla olevia näkemyksiä sodan ja kriisin luonteesta, maahan kohdistuvasta uhkasta ja uhan aiheuttajista sekä toiminnallisista vaihtoehdoista vastata kyseiseen uhkaan.

X
X
4.3.2022 03:27
Vastaa...  pah

Niin toteaa luennoitsija, valehdella saa jos se auttaa asiaa. Sama mahdollisuus vääräuskoisillakin.

joo
joo
3.3.2022 23:02

Venäjän presidentti Vladimir Putin on sanonut, että profeetta Muhammedin loukkaaminen on uskonnonvapauden loukkausta, eikä sitä pidä pitää sananvapaudena.
 
Vuotuisessa tiedotustilaisuudessaan torstaina Putin kysyi “Mitä ovat loukkaukset profeetta Muhammadia vastaan? Onko tämä luovaa vapautta? Minusta ei. Tämä on uskonnonvapauden loukkaus ja islamin tunnustavien ihmisten pyhien tunteiden loukkaus. tämä herättää henkiin muita, vielä enemmän akuutteja ja äärimmäisiä ilmentymiä.”
Tšetšenian johtaja, Putinin liittolainen, sanoo joukkonsa lähettäneen Ukrainaan
 

X
X
4.3.2022 03:26
Vastaa...  joo

On niitä kuulemma Ukrainankin puolella, kaikki heistäkään ei tykkää Putinin p…n nuolijoista.

X
X
4.3.2022 03:21

Senverran on ennustajan lahjaa että Eurooppa on vielä kusessa näiden vääräuskoisten kanssa. Ruumiita tulee ja on jo tullutkin niitten toimesta.

Nih
Nih
4.3.2022 05:10

Putleri saattaa käyttä viimeisenä oljenkortena, kun huomaa että oma loppu lähestyy, kääntyä muslimiksi ja julistaa jihadin länismaita vastaan ja saisi euroopan muslimit aktivoitua..Eihän voi tietää mitä siinä botoxin turvottamassa päässä liikkuu.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
4.3.2022 07:01

Sattuu oleen toi kirja, hankin sen 4-5 vuotta sitten, tosin saman ajan se on ollut lainassa. Vihdoin sain sen ittelleni ja oottaa lukuvuoroaan pinkassa.

Julle
Julle
4.3.2022 07:50

Luettu on ja tymäkkää asiatekstiä vitsauksen touhuista. Suosittelen ehdottomasti kaikille omasta ja lastensa tulevaisuudesta kiinnostuneille.

Kolmas kivi
Kolmas kivi
4.3.2022 14:38

Olen lukenut vähän yli puolenvälin. Pakko pitää tauko. Mielenkiintoinen mutta tuli puolessa välissä niin yksityiskohtaiseksi , paljon vuosilukuja ja eri sheikkien nimiä niin ei jaksanut.

Jurvanen
Jurvanen
5.3.2022 07:54

Pitää lukea. Kiitos Paavo vinkistä. Maailman haitallisimman “uskonnon” avaamista. Islam ei ole yhdistettävissä länsimaihin, mutta keski-ikäisen norjalaisnaisen näkökulma kiinnostaa.