Venäläset tulittivat ydinvoimalaa – toisaalla valtavia tappioita

Venäjän toimet alkavat olemaan sellaisella tasolla, että on vain ajan kysymys milloin muu maailman on puututtava peliin. Sotaan on nyt jollain tavalla liittymässä Kazakstan ja viime yönä tulitettiin ydinvoimalaa.

Joskus puolen yön jälkeen venäläisjoukot pääsivät ryntäämään Ukrainan eteläosissa sijaitsevan Zaporizhzhjan ydinvoimalan alueelle. Yöllä ydinvoimalan alueelta näkyvästä live-kamerasta pystyi näkemään, että ainakin kaksi tankin ammusta osui ydinvoimalan yhteen reaktoriin. Tulta ammuttiin melko summittain voimalan alueelle.

Joku huoltorakennus tms. syttyi tuleen, mutta palo saatiin hallintaan yön aikana. 

Laitoksessa on kuusi reaktoria. Yllä satelliittikuva voimalasta.

 

Ydinvoimalan ampuminen tankilla kuulostaa jo niin vähäpäiseltä toiminnalta, että ei mitään rajaa. Onneksi kyseiset ydinvoimalat ovat melko nykyaikaisia ja rakennettu kestämään kovaakin höykytystä. Mutta jos reaktori olisi saatu räjähtämään, niin puoli maapalloa olisi nyt kiitos hyvää päivää.

Laitos ”annettiin” vihollisen haltuun, jotta se ei päättäisi tyhmyyksissään aloittaa voimalan suurimittaista pommitusta. Venäläiset syyttävät ydinvoimalaiskusta nyt ukrainalaisia, tekoa väitetään Ukrainan hirvittäväksi provokaatioksi.

 

Kiovan länsi-luoteispuolella on kerrottu kaupunkia kohti tulossa olevasta ”tuomiopäivän kolonnasta”. Kelle tuomiopäivä, siitä ei vaikuttaisi olevan epäilystäkään. Kolonnasta irtaantunut joukko-osasto ajoi ukrainalaisten mottiin Hostomelissä, motti laukesi ja nyt siellä on kentällä rautaromua ja raatoa. HUOM!! Filmi ei heikkohermoisille.

 

Seuraavassa oikea hyvän mielen filmi. Siinä vihollinen on saanut kyytiä heti rankalla kädellä. Hyvät naiset ja herrat, ryssän tuhottua kalustoa pari sataa metriä.

 

Yleisesti ottaen ihmetellään, että miksi kymmenien kilometrien pituinen kolonna seisoo. Luultavasti kyse on samasta asiasta mitä on tähänkin asti tapahtunut, huollon puutteesta. Kalustolla alkaa polttoaine olemaan lopussa, joten osa raskaasta kalustosta on puhtaasti tankki tyhjänä, mitenpä siinä sitten liikut. Toisaalta jos kolonnan kärki seisoo tuhottuna, niin mihinpä siitä liikkuu jossain jonon takaosissa 10 km päässä. 

Ukraina taas ei vielä iske täysillä kolonnaan siksi, että se sitoisi paljon miehiä. Kolonna on toistaiseksi vaaraton. Mutta kun sen aika tulee, niin tuosta tulee kunnon Kuoleman Convoy, viholliselle. Vihollinen myös tietää sen, joten kohta lompsii Ukrainan arolla kohti pohjoista suuret määrät venäläisiä sotilaita. 

 

Lisää ryssän tuhottuja osastoja.

 

Bussilastillinen venäläissotilaita on antautunut. Motivaatio hukassa, nälkäkin on, ei ole tupakkaa ja kotiin tekisi mieli. 

 

Eilen tuli useista toisista riippumattomista lähteistä tietoja, että Kazakstanista olisi liikkeellä kohti länttä suuria kolonnia raskasta panssarikalustoa sekä maanteitse, että rekkalaveteilla. Twiitin kirjoittaja kertoo olevansa Kazakstanista ja he ovat nähneet useina päivinä tällaisia rekkakolonnia, joissa kuljetetaan panssarivaunuja ym. sotakalustoa. He epäilevät, että niitä viedään vaivihkaa Ukrainan itärintamalle Venäjän tueksi. 

 

Toinen filmi, missä panssarikalustoa on matkalla lännen suuntaan Kazakstanin keskiosista. Kirjoittaja epäilee kaluston olevan matkalla Ukrainan rintamalle. 

 

Sotilasasiantuntijoiden mukaan Kazakstan ei luultavasti ota osaa sotaa miehistön voimalla kuten Valko-Venäjä, mutta antaa kalustoa venäläisille joukoille itä-rintamalle.

Ukrainan arvio vihollisen tappioista. Luvut ovat luultavasti liioiteltuja, mutta jos totta on edes puolet, niin siltikin kovia lukuja.

Subscribe
Notify of
guest
105 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Puolin ja toisin

Eiköhän ne kuitenkin noissa ydinvoimaloissa koittanut tähdätä muuntajiin. Sielä ydinreaktorin katollahan on sellainen kuppi jossa on kuula ja sen alla kytkin. Se riittää että maa tärähtää riittävästi kun se kuula hyppää kupista ulos ja voimala putoaa alas. Sen käynnistys kestää kuitenkin sen 2vk. Mutta niitä muuntajia, niitä ei ole ihan joka nurkissa. Niitä aletaan valmistamaan sitten vasta kun tilaus on tullut. 4MW(1.5GW ja 400kV muuntajia kun ovat.

Mutta miksei noi ukraianalsiet ota noista tuhotuista panssareista kaikkea tarpeellista irti. Telamatot, moottori, ammukset, radiot, antennit jne… tai viritttelis ne omaan käyttöön. Kaikki on käyttökelposita kun on konflikti. Ja se henkireipu voi olla kiinni siitä yhdestä löytyneestä patruunasta.

Gyntter

Onneksi kyseiset ydinvoimalat ovat melko nykyaikaisia ja rakennettu kestämään kovaakin höykytystä. Mutta jos reaktori olisi saatu räjähtämään, niin puoli maapalloa olisi nyt kiitos hyvää päivää.


https://en.wikipedia.org/wiki/Zaporizhzhia_Nuclear_Power_Plant
Reaktorit: The first five were successively brought online between 1985 and 1989, and the sixth was added in 1995

Rakennettu neukkuaikaan ja ennen 9/11:tä ei ei rakennusvaatimuksena matkustaja lentokoneen tömäyksen kestävä reaktorin suojarakennus. Fukishimassakin suojarakennus oli lähinnä peltihäkkyrä, joka lensi taivaalle, kun sisälle kertynyt vety paloi räjähtyksen omaisesti.

Gyntter

Noita Zaporizhzhian reaktoreiden suojarakennuksia ei kannata ampua kovin isolla kaliiberillä. Käsiaseet vielä kestää, mutta isommat menee läpi…

Gyntter

Venäläiset ampuivat suoraan päin reaktoria.


Jos ampuu tankilla alareunaan suojarakennusta(jonka sisällä reaktori on), niin kuula törmäilee moniin seiniin siellä ennen kuin voisi päätyä vesipaljuun, jossa reaktori on ja sitten osua reaktorin paineastiaan. Eli ei aiheuta isompaa vahinkoa, mutta tuossa alaosassa on tiloja, joilla on reaktorin säätöön ja käyttöön liittyvät laitteet. Niiden vaurioituessa reaktoria ei välttämättä voi ohjata enää halutusti ja sammutettuna poistaa jäännöslämpöä tarpeeksi tehokkaasti.

Jos ampuu tankilla yläreunaan suojarakennusta, niin voi saada kuulan suoraan reaktorin vesipaljuun ja vahingoittaa myös paineastiaa. Sitten reaktori alkaa ”kukkumaan” nopeasti ja radioaktiivisia aineita voi päästä karkuun.

Joppos123

Lisään vielä sen, että ei paskaksi ammutulla ja palaneella romulla tee mitään.
Ryssän vaunut palavat, ukot sisällä kuin soihdut kun niihin tulee läpäisevä osuma.
Onhan mediassa ollut kuvia mm T-90:n irtiräjähtäneistä torneista. Tyypillinen ilmiö ryssän vaunuille. Niissä on automaattilatausjärjestelmä ja ammukset ovat kehällä tornin alla. Siksi niistä lentää torni pois kun tulee osumaa.
Länsivaunuissa mm Leopardissa on edelleen manuaalilataus ja murkulat ovat vaunun takaosassa räjähdyksen sattuessa irtilähtevän kannen alla.
On ollut myös mielenkiintoista todeta kuinka vanhoilla romuilla ryssä on lähtenyt vapauttamaan Ukrainaa narkomaaninatseista. Seassa seilaa jopa BTR-60 kalustoa. Se vasta onkin kiva ja turvallinen kuljetuskiesi tossuväelle.
Kuolemanloukku.

Joppos123

Sen verran lisään, että noissa kuvissa/videoissa oleviin romuihin ei tarvitse arvokkaita PST-ohjuksia haaskata. Ihan perus kevyt kertasinko riittää ja jälki on kuvien kaltaista.
Suomi lähetti 1500 kertasinko Ukrainaan. Osa lienee myös raskasta APILAS mallia joten vastaavia kuvia tulossa paljon lisää.
Kuorma-autot tuhoaa ihan rynkyllä.

En koskisi

Itse en lähtisi yksin yrittäään mitään ajoneuvoa kertaingolla. Pitää olla vähintää kolme että jos ei osu ihan varmasti. Se on kuitenkin epätarkka vehje.

Ja Apilas… Ilmeisesti porukka ei tiedä että se joka apilaksella ampuu on lopun ikänsä kuuro. Vapaaehtoisia ampujia on melko vähän.

Qroquius Kad

Kuulosuojaimet on keksitty.

Vaarallisia aikoja

Niin, onko ryssä lähtenyt vanhalla kalustolla ensin liikkeelle? Ns aliarvioiden, että hoidetaan homma ns pelotteella viikossa. Kun nyt on tullut kunnon tappelut, niin mitä on reservissä? Vai onko mitään? Paitsi pommikoneet ja ne isot pommit? Onko kellään parempaa tietoa, esim niistä T – 14 panssareista? Onko niitä edes olemassakaan? Joka tapauksessa diktaattori joukkoineen löi kätensä ns paskaan. Minusta uhka on siinä, että jollei löydy ratkaisua, miten ne pääsevät tästä ulos , jollei ukraina romahda , niin mihin se/ne ovat valmiita? Se ydinase uhkailu oli vähintäänkin sellaista retoriikkaa, että nyt kun venäjä on ahdistettu nurkkaan, voisiko se/ne sekopäät pystyä siihen?

Qroquius Kad

T-14 Armata oli floppi:

https://fi.wikipedia.org/wiki/T-14

Tsaari Vladimir saattaa hyvinkin antaa käskyn ydinaseen käytöstä tai NATO-maahan hyökkäämisestä, mutta se jää hänen viimeisekseen ennen lopullista viraltapanoa:

ei hänen lähipiirillään ole mitään halua palaa Kunnian Tulessa, vaikka Putler kuinka itse haluaisi.

pah

”On ollut myös mielenkiintoista todeta kuinka vanhoilla romuilla ryssä on lähtenyt vapauttamaan Ukrainaa narkomaaninatseista. Seassa seilaa jopa BTR-60 kalustoa.”

Veikkaan että taktinen veto. Puolustaja haaskaa voimansa ja parhaat ammuksensa tuon syötiksi nilkuttavan kaatopaikkakaman tuhoamiseen. Veikkaan että parhaat nykyaikaiset aseet säästetään viimeistelyyn + länteen ja Natomaihin suuntautuvaan hyökkäykseen. Siihen oikeaan suursotaan.

Venäjän strateginen kulttuuri: Venäjällä maskirovkan käyttö oli hiottu täydellisyyteen; siihen kuuluivat yllätys, hämäävät manööverit, salaaminen, disinformaatio, houkutuslinnut..

Pelkkä kynänheiluttaja

Tiesitkö Paavo muuten että Lavrovilla ei ole minkäänlaista sotilaallista koulutusta!
Siis pelkkä pennalisti.

Qroquius Kad

Jätkähän onkin vain ulkoministeri, kuten muuan Peppu Haavisto Suomessa.

Vip isis lennot

Haavistostahan ollaan Jälleen leipomassa ns sankaria. Pressa vaaleja silmällä pitäen. Unohdettu on, miten vältti valtakunnan oikeuden. Jne.

Qroquius Kad

Tyyppiä kun googlasin, ei löytynyt mitään mainintaa sotilaskoulutuksesta millään kielellä.
Oletettavasti sellaista ei siis ole.

Suomi Finland

Voisiko olla syynä se, että pelkäävät venäläisten voivan saada ne takaisin käyttöönsä. Eivät kai ukrainalaisetkaan pysty saamaan paikalle nopeasti polttoainetta, jotta voisivat siirtää kaluston. Ihan kuka tahansa ei myöskään varmaan pysty vaunua operoimaan. Tai mistä sitä tietää, jos ovat kuin autolla ajaisi. Ryssän vaunun käynnistys- ja operointiohjeet pitäisi ladata Youtubeen.

Tällöin kuka tahansa pystyisi ajamaan vaunua ukrainalaisten puolelle. Sitten pitäisi vielä olla jotenkin ukrainalaisten panssarintorjujien tiedossa se, että venäläinen tankki, joka on ukrainalaisten hallussa, on ajelemassa ukrainalaisten linjoille.

sellaista

Jos mustalaiset pystyy ajelemaan venäläisellä sotilasajoneuvolla,niin pystyy siihen normi ihminenkin.
Mustalaiset varastivat ajoneuvon ryssiltä.

Joditabletit loppu

”Venäläiset ampuivat suoraan päin reaktoria”

ja Ruotsissa ja Suomessa ovat joditabletit ja kaikki vähänkin enemmän jodia sisältävät valmisteet loppuunmyytyjä.

Gyntter

Onttopäät ryntäsi jodin ostoon ja apteekkarit nauraa puupäille ja ottaa rahat pois hölmöiltä. Laittais joku huhun liikkeelle, että WC-paperi loppuu ja samat puupäät olisi kaupoissa tappelemaassa kakkapaperista..

JOD

Joditabletteja (eivät maksa paljoa) jaetaan Ruotsissa kaikille niille jotka asuvat ydinvoimalan lähellä tietyn matkan päässä ydinvoimalasta. Heille on myös jaettu suoran linjan puhelimet ja radiot jotka pitää olla päällä 24/7. Tämä on aivan yleistä tietoa niissä kunnissa joissa on ydinvoimala, ainakin Ruotsissa.

Varastonpito ryssitty
Joppos123

Erilaisista hysterioista elävät ostivat paskapaperit ja makaroonit loppuelämänsä ajaksi koronan alkaessa. Nyt ostetaan joditabletteja jos vaikka tulee ydinsota.
Kai se jodi auttaa kun koko pallo palaa, en tiedä eikä kiinnosta.
Kysymyksessä on ahdistuneiden ihmisten tapa reagoida ikäviin asioihin ja jos jodin hamstraus auttaa pahaan oloon niin antaa mennä vaan.
Ei näitä ilmiöitä täysilläkäyvä ( ainakin omasta mielestä) ymmärrä.

Sarvikset

Jodi estää säteilyn aiheuttaman kilpirauhassyövän.

Joppos123

Niin ja mahdollisen ydinsodan jälkeen se on paikallaan kun kaikki on tuhkana, ”eipä tullut kilpirauhassyöpää, lälläää”

Tiettyjä rajoja

Niin, jos säteily koostuu alfa ja beta säteilstä, joka ei ole kovin voimakasta. Mutta jos se on gammaa, niin siinä ei tabletit auta.

Lallukka

Tässähän joutuu kohta survomaan joditablettia pyllyyn poikittain, jotta uskaltaa edes olla olemassa hui.

Suomi Finland

Mitä ne ryssät oikein tuolla tekevät? Ovat alkaneet nukkumaan kesken rauhanturvaamisen. Ei ihme, että ukrainalaiset saavat sotamenestystä.

Jos nyt mennään hiukan asioiden edelle, niin millainen olisi nykypäivän korkein ansiomerkki urheimmille suomalaisille sotilaille?

’Tuomioja ristin ritari’?
’Halonen ristin ritari’?
’Ottawa ristin ritari’?

Vai jokin muu?

Jortonki

Eikös pari ekaa noista raadoista voisi nimetä postuumisti ’Tuomioja ristin ritari’?, ja loput sitten joko ’Halonen ristin ritari’ tai ’Ottawa ristin ritari’?

pöh

Mahoton taas tietää mitä tapahtuu kummallakin puolella? Niin ristiriitasia jopa Suomen uutiset.
Pari päivää sitten sanottiin että tuo ydinvoimala on venäläisten hallussa, ja ovat jollekin kansainväliselle ydinjärjestölle luvanneet pitää sen käynnissä ja turvassa.
No nyt ne venäläiset onkin tänään ottanut sen haltuunsa?

Tyrsky

Suosittelet totuuden etsijöille mikroskooppia ja poistat makroskooppia käyttävien viestit?

Kirjoitit päivä pari sitten aiheessa pysymisestä, että pitäisi. Samaan syssyyn taustoitit jotakin aihetta Turkin ja Venäjän suhteista aina ottomaaneihin asti. Miksikäs ei, mutta ehkä sen myötä pitäisi pystyä hyväksymään muitakin taustoituksia.

Se on sitten eri asia, jos poistit viestin videon pituuden tai raakuuden vuoksi, mutta silloinkin olisi voinut jättää pelkän linkin pois ja mainita syyn muutamalla sanalla.

Nyt vain alkaa vahvistumaan se käsitys, että Pt-mediassa poistot perustuvat henkilökohtaisiin mieltymyksiisi, ei niinkään faktoihin tai edes näkemyksiin.

Kuunnelkaa hyvä piisi

Ei ole oikea toimittaja tuo PT. Tunteella vetää ja se näkyy aina viikonloppunakin kun postailee pienessä sievässä musiikkivideoita tämän saman julkaisun alla. ”Ryssäviha” ei tee asiantuntijaa.

Tyrsky

Myönsi kyseessä olleen kategorisen poiston, mutta tekeytyy faktapohjaiseksi rationalistiksi.

Tyrsky

Vältän propagandaa, ryssän ja muidenkin, mutta myös yliyksinkertaistamisia. Selitys ’ryssä paha, Putin seko’ särähtää siinä kuin muutkin samanseuraiset salamaviisaudet.

Propagandaa puolestaan ei ole se, että voidaan jäljittää piit-källe historiaan jonkin porukan toimintatavat ja osuus valtapeleissä. Se ei ole mitään vaihtoehtotodellisuutta, vaan yksinkertaisesti nippu faktoja. Kummallista vain, että niitä ei saa esittää.

Tyrsky

Linkkaamani video poistamassasi viestissä – video, jota sanoit katsoneesi – ei tyhmimmässäkään kupolissa voi muuttua ryssän propagandaksi.

Siinähän esitettiin mm. Putin kipa päässä, jättimäinen monihaarainen kynttelikkö Kremlin edustuspaikoilla, Putin ko. rekvisiittaa harjoittavien seurassa, kuten videon kohdassa 19:01 lukee Putinin alla ’Judas!!!’, Ukrainan johtoporukan kuulumista samaan viiteryhmään. Myöskään videolla näkyvät venäläisten tekemät raakuudet, kuten silvotut lasten ruumiit, eivät toimi ryssän hyväksi.

On kuitenkin oleellista koittaa ymmärtää tuosta se, että naruja saattaa vedellä jotkut muut kuin mitä luulemme.

Tyrsky

Olkoon sitten niin. Mistä muita kielletyistä faktoista ja todisteista täällä täytyy pidättäytyä?

Tyrsky

muista

Qroquius Kad

Saako saatananpalvojista sössöttää?

Kenen vaihtoehto?

Venäjä on malliesimerkki maasta jossa on vain yksi TV-kanava ja se suoltaa pelkästään Putinpropagandaa. Suurin idiootti on ihminen joka seuraa vain valtamediaa tai VAIN VAIHTOEHTOMEDIAA. Molemmat ajavat omaa agendaansa.

Ainoa järkevä vaihtoehto on seurata mahdollisimman montaa eri lähdettä ja eri maista.

let`s go Brandon

Hyvä Paavo. Oletko saanut viime aikoina tinsaa?

terhomatti.hämeenkor

Tosi hienoa, Pate, että teet tätä infotyötä, jka antaa ainakin uskoa ja toivoa, että ryssäkin rautaa tottelee! Kunhan tästä taas pääsee liikkeelle (nääs vasemman nilkkani mursin kaatuissani jäätiköllä – enkä ollut ees humalassa!), niin panen sulle tiedonjakamispalkkiota tulemaan:-)))

Suomi Finland

Eikös Natolle menevät rahat mene juuri oikeaan paikkaan?

Ryssänmaalle rahaa meneekin sitten terroritarkoituksiin.

Henkilö K

Kumpaakohan uskoisi PT-mediaa vai UV-mediaa?

Qroquius Kad

Varmaankin putinistien uusin propagandakanava ”Usko Vladimiria!”.

Joppos123

Veikkaan, että se on jokin ”MV-Median” mutaatio?
Jos haluaa lukea hauskaa sotapropagandaa ryssänvinkkelistä niin kandee käydä hekottelemassa.
Käyn aina välillä nauramassa vatsani kipeäksi mutta kuten SunTsu opetti jo tuhansia vuosia sitten, ”tunne vihollisesi”.

X

Hyvä neuvo, kotitehtävät kannattaa tehdä huolella.

Minä

UV-media on käytännössä MV-lehti. On Putkosen venäläismielisiä tarinoita, joiden mukaan mitä Venäjä tekee on hyvää ja mitä Venäjä haluaa on oikein.

https://uvmedia.org/

Last edited 2 vuotta sitten by Minä
Mustamakkara

Uusi putkenavaaja vessoihin.

Joka Donbassin putkospoika

Kodin putkimies nostaa varman oikeusjutun, koska tuohan menisi kuin kuumille kiville.

Puolueetonpena

Paavo ja Janus infosodassa. Jos katsoo artikkeleita murkut.org kautta esim. Venäjän puolustusministeriö on kertonut perjantaina, että Zaporozhskajan ydinvoimalaitoksen kokemat mahdolliset vauriot yön aikana seurasivat tulitaisteluja ukrainalaisen sabotaasiryhmän ja Venäjän kansalliskaartin välillä, jotka tapahtuivat voimalan viereisellä alueella.

”Kiovan hallinto yritti toteuttaa hirviömäisen provokaation”, Venäjän puolustusministeriön lausunnossa todettiin, ja ukrainalaiset sytyttivät rakennuksen tuleen lähtiessään.

Venäjän Kansalliskaartin partio joutui voimalaitoksen ulkopuolella sijaitsevan kompleksin ikkunoista voimakkaan pienaseiden tulituksen aikana, joka tukahdutettiin pienaseiden vastatulella.

Qroquius Kad

Sehän riippuu täysin kuulijasta:

jos on putinisti Kiovassa hallitsevat kuunatsit paitsi ettei Kuussa ole koskaan käyty kyn Ryssä ei päässyt sinne, maailmaa hallitsevat juutalaiset saatananpalvojien kanssa ja ukrainalaiset yrittävät tuhota koko maailman, mutta onneksi tsaari Vladimir IV Suurin suojelee meitä kaikkia!!

Joppos123

Korjaan veli QK:n kommenttia. Putte ei jahtaa kuunatseja vaan juutalaisen johtamia narkomaaninatseja jotka aikovat iskeä Venäjälle ydinaseella jota niillä ei ole.
Normaaleissa olosuhteissa tuosta tavoitteesta joutuisi lepositeisiin mutta 20 vuotta järjestelmällistä aivopesua tekee kansalle ihmeitä.
Meidän piireissä on havaittu jo pitkään, että putte valmistaa kansaa sotaan. Puten nuorisojärjestöt ovat suora kopio ”Hitletjugendista”. Kasvatetaan sakki joka ei kyseenalaista johtajansa käskyjä.
Sama on ollut havaittavissa ammatillissa asioissa. Tietynlainen uusi ylimielisyys ja vittumaisuus.
Esimerkkinä tapa millä ryssä sanoi irti ”Open Skyes” sopparin.

Putinyata yak yak yak yak

Juuri tällaista aivopesua lapsille:

http://www.theotherrussia.org/index.html?p=3167

”Our Homeland of Russia
Uncle Putin steered.
“Be a country great, strong,” –
One day he did dream.

Only, how without the little ones?
Among us they are very few!
Then he read a lot of books
And gave an order to the country:

“Just one babe for every mom?!
That’s not much! It must be two!”
And now in our native land
Kiddies suddenly appeared.

They are many…they are beautiful
Just like flowers, here and there.
Young children in Russia now
Have the name of PUTINYATA!”

Puolueeton

Pitää lainata uutista vuodelta 2003. Tilanne oli hieman toinen kuin nyt.
Liittouman joukot ovat jatkaneet Bagdadin moukarointia. Britanniassa olleet raskaat B-52 pommittajat nousivat ilmaan puolenpäivän aikoihin, ja niiden uskotaan iskevän Irakiin illalla.
Rajut pommitukset ravisuttavat taas Irakin pääkaupunki Bagdadia.”
Sama kanava julistaa nyt ”Kiovan lähistöllä on satelliittikuvien mukaan yli 64 kilometriä pitkä venäläinen sotilaskolonna”
Sotia on näyttää olevan erilaisia jostain syystä.

Mustamakkara

Vladimir on meidän vihollinen nro 1 ja se tänne tulee, jos joku tulee.

Qroquius Kad

Totta.
Siinä on ero maailman voimakkaimman suurvallan ja suurvallaksi itseään kuvittelevan sotilaallisen kehitysmaan välillä.

Joppos123

Venäjän uutisiin ja jonkun maanpetturi Putkosen uutisiin uskon ihan saman verran kuin taikakääpiöön ( nyt en tarkoita aivonsa nyrjäyttäneeseen putleriin) ja joulupukkiin.
Ryssä on vaan ammattitaidoton öykkäri ja joukot eivät ole johdon hallinnassa. Nehän ampuu minne vaan paniikissa. Kouluttomattomat nuoret miehet kuolemanpelossa.
Mielummin nekin olisivat nyt perjantaina juomassa vodkaa ja vonkaamassa pimperoa kuin ”sotaharjoituksessa” Ukrainassa tapettavana.

let`s go Brandon

Joppos123. Nyt kirjoitit tuosta Janus Putkosesta täyttä totta. Jumalauta tää maanpetturi ja Putlerin Suomessa ”tilaa saava” paskakasa on niin uskottava valehtelija, että Levelin uuvatitkin uskovat tätä. No, näiltä voi kuulla mitä vaan, huh,huh. ”Myyrmannin ihana älykkö ja toinen kehopositiivinen taistelija”, huh,huh!
Oletteko koskaan nähneet tämän paskakasan katsovan koskaan ketään silmiin? Siis Putlerin lankkipojan, Putkosen.

Laput silmillä eteenpäin

Missä ukrainalaiset uhrit ovat kun en ole nähnyt kuin venäläissotilaiden ruumiita?

Suomi Finland

Eihän ukrainalaisten sankarien ruumiita kukaan halua nähdä. He antoivat henkensä ja heitä kunnioitetaan maansa puolustajina. He menevät isänmaansa multiin ja heidät muistetaan Ukrainassa ikuisesti.

Hyökkääjä on sitten vähän eri asia.

Qroquius Kad

Yleisön pyynnöstä:

https://bestgore.fun/w/9j8cCW1aBmAmGefUY5REcz

Khersonin kaatuneita ukrainalaisia puolustajia.

Kunniallinen Kansalainen

Jos haluatte auttaa ukrainan kansaa niin kannattaa tehdä lahjoitukset suoraan hallinnolle riihikuivana ei nallekarhuja eikä lumppuja. Ja jos haluat olla suomen kannalta hyödyllinen niin katso uusimmat THL-uutiset. Hanna Nohynekillä on iloisia uutisia. Uudet rokote-erät saapuneet joten ole vastuullinen ja ota se kolmas. Ja yhteiskunta vapautuu.

Ampukaa kaikki sotahullut

Kyllä! Myös aseita pitää toimittaa erittäin paljon ukrainaan niin tulee rauha eikä ketään enää kuole. Onneksi tämä PT-mediakin on tullut järkiinsä: ei erota enää hesarista ja iltiksestä. Hienoa me kaikki moraalisestikin ylemmät paremmat ihmiset! Putin on ainoa paha ihminen maailmassa! Miksi se on niin vaikea ymmärtää.

Joppos123

Ukraina laittaa ryssää pataan ja kunnolla. Jokainen romuksi ammuttu vaunu ja hengiltä päästetty ryssä on pois siitä sakista jonka psykoputte holaisi itärajallemme uhoamaan.
Meillä on hyvää aikaa hakea NATO jäsenyyttä nyt kun sekoputella kestää rakentaa armeijansa taistelukyky ennalleen ainakin 3-4 vuotta.
Saas nähdä onko enää tunkua sopimussotilaaksi tämän sodan jälkeen vai laittaako putler jälleen alikoulutetut varusmiehet ”sotaharjoitukseen” tshuhnan tapaettaviksi.

let`s go Brandon

Putte voi käyttääkin sitä ydinasetta, on se niin paniikissa jo. Muuten nää ryssät olisivat jo lannoitetta mustalle mullalle. No, ennemmin tai myöhemmin kuitenkin. Yksi ryssän kenraalikin nosteli päätään ylös ja tulos oli, että aivot ulos. Vähän niinku tuntemattomassa, ”ei se voi ehtii”.
Ryssät pakenee vielä ukrainalaiset perässään. Ydinase pelastaa Putten, jos pelastaa.

Mr.Reese

Ukrainasta tulee maailman suurin venäläisen sotakaluston ulkoilmamuseo.

Mustamakkara

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008657975.html

Suomelle ja Baltian maille Hodorkovski näki kaksi vaihtoehtoa: Putinin hyökkäyksen täydellisen tai osittaisen tukemisen tai myös sotilaallisiin toimiin ulottuvan vastarinnan. Ex-oligarkki ja poliittinen aktivisti katsoo Ukrainan taistelevan paraikaa koko Euroopan turvallisuuden puolesta.
– Suomi ei ole turvassa, jos Putin päättää rangaista Yhdysvaltoja Suomen kautta. Hänen mielestään jos Suomi ei tue Putinia, Suomi on amerikkalaisten vaikutusvallassa. Jos Putin katsoo, että Suomea pitää rangaista, niin voitte odottaa jonkinlaisia toimia kuuden kuukauden sisällä.

Tapiola

Erittäin neutraalia ja tavallaan uskottavaa näkemystä Hodorkovskilta, kun ottaa huomioon, tämän kokemukset Venäjällä sen jälkeen, kun Jukosin öljyjätin kahmaisu omaan haltuun epäonnistui.

Sitten tuo ydinvoimala, johon varovasti viittasin eilen Dnepr- kommentillani. Ei siellä ole tykillä ammuttu mitään tuhomielessä. Jossain mediassa puhuttiin magnesiumammuksista, mikä on mahdollista, mutta myös kaksi fosforiammusta yhtä hyvin on voitu laukaista voimalan alueen valaisuun operaation edistämiseksi vakavassa ympäristössä.

Tapiola

Siis piti ilmaista, että kokemuksistaan huolimatta varsin viileän uskottavaa kerrontaa Hodorkovskilta

Daavidin poika

Kuka mahtaa poimia nuo ryssien ruumiit joita on ympäri Ukrainaa ja minne lienee toimitetaan.

Last edited 2 vuotta sitten by Daavidin poika
Johan Steel

Älä huolestu, kyllä kulkukoirat pitä huolen.

Joppos123

Noista loppupään videoista sen verran, että jos putler alkaa syöttämään vasalliensa kuten Kazakstanian sakkia lihamyllyyn niin asiat mutkistuu. Kazakit lähtevät aika nopeasti kaduille.
Näyttää sille, että putler sitoo vasalliensa sotilaat taisteluihin jakamaan syyllisyyden sodasta.
Aloitti itse, varmana nopeasta voitosta ja nyt sidotaan vasallit tulevaan tappioon.
Historiasta tulee samanlainen häiskä mieleen, ootas mikä nimi, sellaset kalapuikkoviikset, ai niin HITLER.

K. Lehto

Hitler vertaus on aika hyvä. Hitlerin Saksa oli ajettu tilanteeseen, jossa sen turvallisuustakuut olemassaolon jatkumiselle, huoltovarmuuden pysyvyydelle olivat elintärkeästi uhattuna ja Hitlerin oli toimittava. Hitler teki lukuisia rauhansopimus ehdotuksia joilla turvatakuut olisivat toteutuneet, mutta ei olisi tarvinnut jatkaa sotilaallisia toimia. Jostain syystä mikään ei vastustajille kelvannut… Jep. Vertaus on aika hyvä.

Suomi Finland

Hitlerin Saksa teki omat valintansa ja ne olivat vaan totaalisen vääriä. Hitler ei ollut mikään presidentti vaan diktaattori. Aivan kuten Putinkin.

Hitler päätti palauttaa jotakin joka oli ’menetetty’. Ja valtaanpääsy onnistui, koska taloustilanne oli erittäin vaikea ja kansa tyytymätöntä. Ilman tätä koko äijä olisi naurettu pihalle.

Putin kuvittelee olevansa suurvaltajohtaja ja vaikka koosta huolimatta ryssänmaa on ihan pelkkä pahainen kehitysmaa. Jolla ei ole ystäviä.

Putin hävisi ja sössi nyt oman pelinsä ihan omaa tyhmyyttään.

Moonman

Hitler teki typeriä virheitä, esim. alisti ja keräsi aseet ukrainalaisilta ja valkovenäläisiltä, vaikka nämä olisivat halunneet lähteä ristiretkelle mukaan stalinia vastaan, Mutta salaliittoteoriaan, että ”joku vetelee naruja taustalla”: -Osaako kukaan selittää miksi puolaan hyökkäämisestä julistettiin sota vain saksalle, eikä myös neuvostoliitolle joka oli mukana???

Qroquius Kad

Neuvostoliitto ei ollut mukana heti alussa, vaan vasta reilun kahden viikon kuluttua. Siihen mennessä Puola oli jo mennyttä ja Saksasta oli tullut Se Suuri Saatana.

N-Liiton vuoro tuli sitten Talvisodan lopulla, kun Britannia ja Ranska tekivät Suomelle avunantotarjouksen 2.3.1940. Siihen ei tartuttu, paljolti siksi, että neuvotteluyhteys Moskovan kanssa oli saatu taas auki.

Stalin kyllä pelästyi;
ei Suomeen mahdollisesti tulevia britti- ja ranskalaisjoukkoja (joita ei todennäköisesti olisikaan tullut), mutta Britannian tiedusteluja Turkilta ja Persialta, voisiko RAF käyttää niiden pohjoisosien lentokenttiä.

Pommituslennot Kaukasuksen öljyalueille oli viimeinen, mitä Stalin halusi, ja taipui tekemään rauhan Suomen puolustuksen natistessa litoksissaan.

Lallukka

Asioista saa olla, ja pitää olla omaa mieltä 100-0. Jokin ei nyt mätsää todellisuuden kanssa.
Nato on ihan perseestä. Nato on kakkakikkare kakkosen syvimmistä syövereistä. Nato haisee transun sillille.

Sellaista

Pate, taisi tässä hieman värittää tätä ydinvoimalan juttua, kuten tekee valtamedia Suomessakin. Asiantuntija oli kertonut tällaista väitteeseen, että se olisi ollut Euroopan loppu:

”Olisiko Zaporižžjan ydinvoimalan reaktorin räjähtäminen Euroopan loppu, Tomi Routamo?

– Tällaisessa reaktorissa vastaavaa kuin Tsernobylissa tapahtunutta ydinonnettomuutta ei olisi voinut tapahtua. Kyllä nämä ovat ehkä enemmän mielikuvia, mitä siitä halutaan luoda. Vakavimmat seuraukset ulottuisivat ehkä ihan lähialueille.”

Luulisi Venäjän myös tietävän, että jos asia olisi näin niin kyllä siitä tulisi vahinkoa myös Venäjälle ja paljokin. Moni tosin on jo ilmeisesti täysin paniikissa valitettavasti kun passipalvelut tukossa, kriisipuhelimet samoin sekä kysellään väestösuojista.

Sellaista

Kyllä, mutta taitaa enemmistö lukea valtamediaa ja siitä alkanut sitten hyperventilointi valitettavasti. Fakta on myös että tälle sotatilanteelle emme voi yhtään mitään, emmekä tiedä mikä on lopputulos.

Qroquius Kad

Miten se eroaa vaikkapa talviolympialaisista?
Emme voineet niidenkään tapahtumiin vaikuttaa mitenkään emmekä tienneet lopputulosta, mutta seurasimme kiinnostuneina.

Sellaista

En seurannut, koska ei kiinnosta yksikään urheilulaji ollenkaan. En seuraa, enkä katso yhtään mitään jääkiekkoa, jalkapalloa tai mitään muutakaan. Enkä edes moottoriurheilua, koska ei kiinnosta. Ikinä ei ole kiinnostanut eikä kiinnosta jatkossakaan. Tosin kyllä pidän autojen korjailusta ja sen sellaisesta välillä, mutta lähes kaikki autojen rakennusohjelmat mitä TV tulee eivät kiinnosta. Wheeler Dealers on ainoa, jota katson.

Qroquius Kad

Siksipä ei sitten sodankaan seuraaminen kiinnostane.

Rami

Vaikka valtamediat on täynnä propagandaa, niin niissä on vapaampi kommentointi kuin täällä!

Qroquius Kad

Ei pidä paikkaansa:
täällä saa kommentoida vaikka kuinka paljon sellaista, mikä jää valtamedian sensuurihaaviin.

Rami

Olin Moskovassa töissä vuosina 1986-1987 silloin siellä oli samanlainen käsitys sananvapaudesta ja avoimuudesta, kuin tällä alustalla.
Mutta hauskaahan siellä muuten oli, kun markalla riitti ostovoimaa – tunsi olevansa varakas.

lueskelija

ei nyt ihan ota kantaa tähän artikkeliin, mutta aattelin kirjottaan kummiskin. kun itellä tuli jo heti sodan ekana päivänä mieleen, että haluais lahjoittaa rahaa, mutta ei mihinkään punaseen ristiin (vähintään puolet rahasta syö organisaation pyörittäminen). vaan jotenkin suoraan. googlettelin hetken ja löysin ihan hyvän sivun. NBU (national bank of ukraine) on avannut kaksi tiliä joihin voi lahjoittaa suoraan niiden nettisivulta, luottokortilta tai käsipelillä ihan omasta nettipankista. yks tili menee suoraan armeijalle, toinen on kohdistettu vaan humanitaariseen työhön (ruokaa, vaippoja, saippuaa, kerta-avustuksia pakolaisille jne.) ite olen totaalisen perseaukinen, mutta ajattelin että minä selviän täällä jotenkin, mutta siellä ne tarvii ihan selvää rahaa. laitoin 20 eur armeijalle.

Suomipoika

Paras ryssä on kuollut ryssä