Kommentointi pysyy auki, mutta venäjämieliset kommentit moderoidaan

Kommenttien moderoinnista on tullut paljon kritiikkiä, että onko Pt-media alkanut sensuroimaan. Vastaus on, ei ole. Pt-media ei voi sensuroida yhtään mitään, sillä en ole mikään virallinen valtiollinen toimija vaan ihan yksityinen kusinen bloggari, jolla ei ole mitään valtuuksia sensuroida yhtään mitään.

Pyöritän ihan itse yksikseni tätä mediaa ja sitä myöten myös päätän, että mitä täällä julkaistaan. Artikkelien kommentointi ei ole mikään kansalaisoikeus, jota minun pitää tarjota, ja jossa saisi tuutata eetteriin kaikki mielipiteet laidasta laitaan.

Kommentointi on hyvin vapaata, missään muussa mediassa tuskin saa kommentoida näin vapaasti. MUTTA, yksi asia kuitenkin on varmaa: suomalaiset putinistit ja venäjämieliset henkilöt eivät voi käyttää Pt-mediaa alustana, jossa jaetaan venäläismielistä ”vaihtoehtosisältöä” Venäjästä.

Joskus 70-luvulla kun suomettuminen oli pahimmillaan, niin suomalaiset komukat olisivat myyneet Suomen vaikka ilmaiseksi Neuvostoliiton alaisuuteen. Nykypäivänä näitä komukoita ei enää ole, mutta tilalle on tullut putinistit. Näiden toimijoiden positio on myös muuttunut melko radikaalisti. Kun ennen neukkumieliset komukat tulivat jostain vasemmalta, niin nyt näitä Kremlin pikku puudeleita pyörii melko oikealla. Vähän aikaa sitten saatiin putinisteille ihan oma puoluekin.

Aika usein on saanut lukea vähän sieltä sun täältä, että tulispa Venäjä ja valtaisi Suomen. Loppuu homojen hilluminen ja muu monikulttuurisuus. Tulis takaisin se oikea moraalisuus. Noh, Venäjä on maailman monikulttuurisin maa ja siellä homoilla on esimerkiksi Moskovassa sellaiset määrät pornokerhoja, että Euroopassa ei edes yhteensä ole niin paljon. Moskovassa on Euroopan suurin moskeijakin ja eniten muslimeja. Että se siitä Venäjän ”konservatiivisyydestä” ja ”aitojen moraalisten arvojen” ylläpitäjänä.

Niin ikään Venäjällä ei ole mitään yhtenäistä ”isänmaallisuutta”. Maa on maailman suurin valtio pinta-alaltaan ja koostuu kymmenistä pienemmistä etnisyyksistä; on suomensukuisia ja kaukoidässä monenlaista pientä etnistä mongolivähemmistöä. Näiden etnisyyksien ”isänmaallisuus” johtuu siitä, että Venäjän keskusvalta sortaa niitä eikä siellä uskalleta ehdotella omaa valtiota, koska siitä seuraisi pelkästään etninen puhdistus eli kansanmurha.

 

Mutta takaisin asiaan, venäjämielisille on olemassa paljon parempia alustoja, joissa asiasta voi keskustella hyvin vapaasti. Siellä voi kertoa, että miten Venäjä on suuri ja mahtava maa, jossa moottoritieto ovat leveitä ja viljasato parempaa. Ei ole työttömyyttä, mutta viulunsoittoa kyllä on.

Muuten, Operaatiokeskuksen Youtube-kanava joutui putinistien hampaisiin ja he tekivät siitä massailmiantoja Youtubelle, joka sitten poisti pastorin kanavan. Pastori meni arvostelemaan putinisteja eikä myöskään anna käyttää kanavaansa putinistien alustana. Tästä putinistit suivaantuivat ja järjestivät kostoksi sitten Telegram-ryhmässä ilmiantokampanjan.

Tännekin tehdään välillä ihan ilmiselviä kampanjoita, saattaa tulla tunnissa valtava määrä putinistien tavaraa, joiden poistelemiseen menee toinen tunti.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.