Mariupolin ja Harkovan kaupungit pommitettu kohta maan tasalle

Venäjä antoi Mariupolin kaupunkiin eteläisessä Ukrainassa parin tunnin tulitauon ja siviileille mahdollisuuden poistua kaupungista. Taktiikka on pommittaa kaupungin nyt maan tasalle.

Siviileille annettiin lyhytaikainen pakotie poistua kaupungista. Muuten kaupunki on ollut monta päivää tauottoman tykki- ja ohjustulen kohteena. Tuhannet ihmiset ovat joutuneet kodittomiksi, kuolleista ei ole tietoa, mutta niitä on varmasti paljon.

Siviilejä kuskattiin busseilla pois kaupungista, mutta venäläisjoukot lopettivat tulitauon ilmoitettua aiemmin ja kaupungin pommitus alkoi uudestaan.

Venäjän taktiikka tässä on sama kuin se oli Tsetseniassa. Kun kaupunki saadaan piiritettyä, niin kaupunkia pommitetaan niin kauan, että siellä ei ole kiveä kiven päällä. Tsetseniassa siviilejä ei päästetty kaupungista edes ulos, nyt siviileille annettiin pari tuntia armonaikaa. Mutta kaikki eivät ehtineet ulos kaupungista.

 

Toinen vastaavassa tilanteessa oleva kaupunki on Harkova. Siellä käytännössä suuri osa ihmisten asuinalueista on tuhottu. Harkovaan ammutaan Venäjältä rajan takaa ohjuksia, Mariupolissa ohjuksia ampuu laivasto.

Ukrainassa ei rosvoilla ole helppo, kiinnijoutuessaan saa piiskaa.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.