Mariupolin ja Harkovan kaupungit pommitettu kohta maan tasalle

Venäjä antoi Mariupolin kaupunkiin eteläisessä Ukrainassa parin tunnin tulitauon ja siviileille mahdollisuuden poistua kaupungista. Taktiikka on pommittaa kaupungin nyt maan tasalle.

Siviileille annettiin lyhytaikainen pakotie poistua kaupungista. Muuten kaupunki on ollut monta päivää tauottoman tykki- ja ohjustulen kohteena. Tuhannet ihmiset ovat joutuneet kodittomiksi, kuolleista ei ole tietoa, mutta niitä on varmasti paljon.

Siviilejä kuskattiin busseilla pois kaupungista, mutta venäläisjoukot lopettivat tulitauon ilmoitettua aiemmin ja kaupungin pommitus alkoi uudestaan.

Venäjän taktiikka tässä on sama kuin se oli Tsetseniassa. Kun kaupunki saadaan piiritettyä, niin kaupunkia pommitetaan niin kauan, että siellä ei ole kiveä kiven päällä. Tsetseniassa siviilejä ei päästetty kaupungista edes ulos, nyt siviileille annettiin pari tuntia armonaikaa. Mutta kaikki eivät ehtineet ulos kaupungista.

 

Toinen vastaavassa tilanteessa oleva kaupunki on Harkova. Siellä käytännössä suuri osa ihmisten asuinalueista on tuhottu. Harkovaan ammutaan Venäjältä rajan takaa ohjuksia, Mariupolissa ohjuksia ampuu laivasto.

Ukrainassa ei rosvoilla ole helppo, kiinnijoutuessaan saa piiskaa.

Subscribe
Notify of
guest
58 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mustamakkara

Kunhan ryssät on se, joka maksaa jälleenrakennuksen. Eu auttaa varmasti jälleenrakennuksessa, mutta joka sentti pitää saada Venäjältä takaisin. Tuo maa pitää nyt saada ymmärtämään, että sotiminen saa luvan loppua.

NahkurinOrsille

Ei taida ryssille jäädä paljoa millä maksaa. Oligarkkien omaisuus tulee takavarikoida, ja käyttää Ukrainan jälleenrakentamiseen. Ryssien talous ajetaan nyt niin tiukille, että sotavarustelut loppuu. Jos kansasta on aivopestynä yli puolet sotatoimien kannalla, niin kyllä kansan tulee kärsiä huolella johtajansa mukana.

Kari Siipola

Kun putte on menettänyt vallan saa hän korjata ruokapalkalla taloja ukrainassa…. onhan sillä lada niva ja peräkärry…. moskovan asunto voidaan myydä ja ostaa rakennustarvikkeita…

Rami

Niin, Venäläisten alkujuuret ovat juurikin täältä Vähä – Venäjältä, jossa Venäjän sisällissotaa nyt käydään.
Eiköhän nuo sodan kulut ja tulot mene päittäin noilla kaasun ja öljyn hinnoilla.
Oligarkit hieroo rystysiään odotellessaan, kun lännen jättämät tehtaat ja muut bisnekset tulee myyntiin pilkkahinnalla – toisen meno on toisen tulo!
https://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4h%C3%A4-Ven%C3%A4j%C3%A4

Qroquius Kad

Vaan etkö sinä veli P.T. nyt muista etteivät Singaporen kaltaiset raipparangaistukset vähennä rikollisuutta lainkaan, vaan lisäävät sitä?

let`s go Brandon

Olen harvoja merimiehiä, jotka ovat käyneet Singaporen satamassa nk.kaijassa l. kaupungin rannassa. Yleensä siellä lastataan ja lossataan, kuten Hongkongissakin diktaalissa l. poijuissa. Huumeista saa kuolemantuomion ja se tehdään selväksi jokaiselle laivassa olijalle, messitytöstä lähtien. Ihmettelin kun lähdin maihin kävelemään, niin ensimmäiset heroiinikauppiaat olivat jo sataman portilla vastassa. Raipasta ei ollut tietoa, mutta vähän pelotti. Kuolema voi johtua raippojen määrästä. – Esim. Saudeissa lähtee pää, tosin ei raipalla.

Qroquius Kad

Pääsit kertomaan tämän merimiestarinan pääsi joutumatta singaporelaiseen hirttosilmukkaan saati päätymättä putoamaan saudiarabialaiselle torille.

let`s go Brandon

Niin pääsin. Kuuppa kuosissa ja maalaisjärkeä. Sinun merimiestarinasi päättynee ennen Tanskan salmia? Kateellinen “makeanveden merirosvo.” Suolasta vettä et ole nähnyt kuin uskoakseni äitisi silmissä.

Qroquius Kad

Nyt ei puhuttu minusta. Olen viimeisen päälle maakrapu.
Vaan kerro toki lisää?

Daavidin poika

Luulisi ryssää vituttavan kun tuo puu on istutettu väärään paikkaan, ja tietenkin väärään aikaan, hänen liikkeilleen. Nyt vain suvakit lohduttamaan, ja tietenkin hieromaan palleja. Sitten jaxu halit, ja ylävitonen.

Minä

Varmaan Paavo poistaa viestini taas, joko jonkun käskystä tai vaan siksi että ihmettelen tosiasioita jotka taitaa sitten olla vääriä ihmetyksen aiheita. Olemme sotineet ruotsin puolesta ja olleet heidän orjiaan yli 600 vuotta, silti venäjä on se “pahin”. Kiva että meillä on vapaa ja puolueeton valtamedia joka kertoo mitä mieltä pitää ja saa olla mistäkin. Koronapsykoosi vaihdettiin natopsykoosiin. Osa suomalaisista kumartelee vieläkin Ruotsille ja koirana tottelee heidän käskyjään, mitä eu:lle nöyristelyltä kerkiävät. T: isänmaalainen suomalainen

Kane

Siitä olen kyllä Paavon kanssa samaa mieltä että typeriä ja vaarallisia mielipiteitä kuten rokotekriittisyyttä ja kulkutautimyönteisyyttä ei tulisi päästää ilmoille. Ihmiset kun tuppaavat uskovan mitä tahansa mediassa sanotaan sillä valitettavasti he eivät useinkaan ole tarpeeksi koulutettuja. Matalasti koulutetut varsinkin uskovat herkästi kaikenlaista humpuukia ja propagandaa.

Minä

Joku käyttää jo vuosia vanhaa nimimerkkiäni.

Last edited 2 vuotta sitten by Minä
Luusalmi

Mä en ymmärrä enkä hyväksy tätä sotaa, mutta mikä hemmetti tolla Natolla on ku sen tarvii pyrkiä jatkuvasti lähemmäksi Venäjää, vaikka heillä on sopimus.. kyllä on yksinkertaisesti syytä kattoo molempien osapuolten peiliin.. niin naton kuin Venäjänkin, Ukrainan sotahan tämä ei ole, vaikka vastuun joutuvatkin kantaan..

Suomi Finland

Ei niillä mitään sopimusta ole. Muuten kuin Putinin kuvitelmissa.

Kaikki haluavat Natoon sen takia, että se antaa turvaa ryssien hyökkäyksiä vastaan. Ei Venäjä halua kavereita. Se haluaa määrätä ja kyykyttää naapureitaan.

Venäjä olisi voinut hyökätä oikeaa syyllistä vastaan sitten.

Mutta sodan todellinen syyhän on se, että Venäjä kovasti haluaa kavereita ja kun kukaan ei halua leikkiä se loukkaantuu ja alkaa väkivaltaiseksi.

Venäjä on Putinin johdolla ollut uhka ja tätä on rakenneltu sen jälkeen kun Putin valittiin presidentiksi.

pah

Jos värikkäät kielikuvat ja hirtehishuumori sallitaan niin ei muuta kuin maan tasalle koko roistovaltio. Ei kiveä kiven päälle. Samalla logiikalla kuin mitä tuo ihmisyyttä murhaava rikollinen terroristivaltio itse tykkää harrastaa.

Venäläisillä on ihmeellinen uskomus siitä kuinka heillä on tehtävä pelastaa Eurooppa. He ovat omaksuneet roolin jonka mukaan heidän tehtävä on pelastaa Eurooppa ja yhdistää slaavilaisia kansoja. Kuten olemme huomanneet, Venäjän johto on tullut siihen tulokseen että parhaiten tuo Euroopan ja Slaavilaisten veljeskansojen “pelastus” tapahtuu mielipuolisen valtioterrorismin avulla, eli hyökkäilemällä helvetillisellä ylivoimalla siviilien, naisten, lasten ja vanhusten kimppuun heidän nukkuessaan kaikessa rauhassa kodeissaan.

pah

Saas nähdä missä vaiheessa Venäjä aloittaa etniset puhdistukset? Eli milloin ryhdytään puhdistamaan osittain Ukrainalaistaustaisia etnisiä vihollisia ja osavihollisia riveistään? Samaan tapaan kuin Natsit aikoinaan vainosi Juutalaistaustaisia kansalaisiaan.

Voisi kuvitella että niitä enenmmän tai vähemmän Ukrainalaistaustaisia potentiaalisia vihollisia henkilöitä on onnistunut soluttautumaan varsin laajalle alalle Venäjän asevoimiinkin jotka muodostavat suoranaisen uhan tuolle 100% puhdasrotuiselle Isovenäläiselle herrakansalle joka tykkää miehittää ja terrorisoida naapureitaan.

Kuvitelkaapa vaan minkälaisen sisäisen turvallisuusuhan moiset DNA-tasolle soluttautuneet viholliset muodostavat tämän herrakansan asevoimille? Tapaus Kursk luulisi opettavan?

Luusalmi

Edelleenkin tosiasia on se että USA ja Nato on ottanut yli 200 sotaan osaa ja tappanut kymmeniä miljoonia siviileitä lapsia mukaan lukien valheiden nojalla, Venäjä toimii väärin mutta minimaalisin vahingoin (eli minimaalisesti siviili uhreja), toki se minimaalinenkin on tuomittavaa ja väärin, yksikin uhri on liikaa. Mä en ymmärrä sitä Nato kiimaa, sillä natohan vain ja ainoastaan hyökkää ei koskaan puolustaudu se on fakta vaikka sitä puolustusliittona myydäänkin.. En edelleenkään hyväksy Venäjän toimia, mut en natonkaan, ja itse nään että Nato meni yksinkertaisesti ja tahallisesti liian pitkälle. Itse kannatan itsenäisyyttä jota meillä ei ole Suomessa, raha siirrettiin Brysseliin niinkuin talouskin, nyt meinataan se viimeinenkin itsenäisyys eli sotilasvalta luovuttaa USAlle ja Natolle.

Puolueeton

MTV on uutisoinut 2003
”Liittouman joukot ovat jatkaneet Bagdadin moukarointia. Britanniassa olleet raskaat B-52 pommittajat nousivat ilmaan puolenpäivän aikoihin, ja niiden uskotaan iskevän Irakiin illalla.
Rajut pommitukset ravisuttavat taas Irakin pääkaupunki Bagdadia.”
Sama media uutisoi 2022:
”Ukrainan sota nyt: Ukrainan mukaan Venäjä valmistelee provokaatiota – Harkovassa räjähdys sairaalan lähellä”
Mitenkähän Moskovan Pravda uutisoi asiasta?

Last edited 2 vuotta sitten by Puolueeton
Qroquius Kad

Ryssän entisissä orjamaissa ei ymmärretä sitä ryssäkiimaa, mikä vallitsee NATOon liittymistä vastustavissa Ryssän orjamaissa.

Jake

Luusalmi, miks kaikki venäjän naapurit haluaa natoon ja EUn jäseneksi. Kun keksit tähän vastauksen, ymmärrät myös oman tyhmän kysymyksesi vastauksen. Pienenä vinkkinä myös se, ettei nato ikinä ole pakottanut ketään jäsenekseen.
Nato ei juurikaan sotia ole käynyt, kun kukaan ei uskalla haastaa ja hyvä näin. USAn käymissä sodissa kandeen miettiä mikä yhdistää vastustajia. Tähänkin sulle pieni vinkki: demokratian puute.

rellinen

“En edelleenkään hyväksy venäjän toimia, mut en natonkaan…”. Tässähän se on ryssändesanttien perinteinen prinsiippi, kun on ryssän toimien seurauksena uskottavuutensa ja läpikotaisen ryssänlöyhkyytensä peittämiseksi vähän kuin pakotettu sivaltamaan myös ryssän suuntaan. Arvelevat siten saavansa enemmän uskottavuutta pyrkimyksissään kääntää lukijoiden vihaa ja syyllisen viittaa länsimaiden päälle.
Sairasta porukkaa. Ryssä röykyttää ukrainaa sen minkä kerkeää mutta näitten kumma-agitaattoreiden mielestä se onkin nato, joka hyökkää siellä vaikka nato ei tosiasiassa ole tehnyt mitään muuta kuin antanut putlerille vapaat kädet.

let`s go Brandon

Niin ne ovat toimineet aina. Saatanan barbaarit.

kanander

Venäjä ja jotkut Nato-maat ovat maantieteellisesti yhtä lähellä toisiaan. Tässä sodassa on Venäjä hyökkääjä ja Natoon kuulumaton Ukraina uhri. Ei ole Luusalmi oikein kartalla.

Luusalmi

Muisteles vähä mitä 2014 taahtu, ja mitä on sen jälkeen tapahtunut.. Nyt 2kk sitten Ukraina alkoi julkisesti keskustella Natosta, no tässä on loppu tulos.. Älä vaan kuvittele että tää sota johtuu pelkästään viime viikkojen ja kuukausien tapahtumista, kyl täs on paljon paljon enemmän kyseessä.. Muunmuassa soroksen rahoitukset sun muut, tämä ei ole kovin yksinkertainen asia niinkuin päivälehtiä lukeva luulisi..

Qroquius Kad

Ryssä maksaa orjilleen rutkasti joko sitä tai tätä.

Jake

Folioo päähän ja miettimään mitä helvettii jollai Soroksen rahoilla on merkitystä. Totta kai tilanteen eskaloitumiseen on menny vuosia. Mutta fakta on vain se, että vanäjä on hyökännyt itsenäisen maan kimppuun. Eikä pysty käsittelemään omaa epäonnistumistaan suhteesa naapuri maihinsa.
Miks koittaa alistaa, kun vois käydä kauppaa tasaveroisesti molempia kunnioittaen. Ovat vielä veljeskansija.
Nato ei ole mikään uhka venäjälle, mutta demokratia on diktaattoreille.

Qroquius Kad

Ryssän entiset orjat pyrkivät jäseniksi NATOon heti kun pystyivät.
Ryssän syytä etä niin halusivat.

Sherlokki suvakko

No, näillä näkymin Venäjä on pyrkimässä lähemmä Natoa, eli ihan liki kiinni jopa??

Outo sotatoimi

Mietin tässä että miksi ne omaa kaupunkiaan pommittaa? Sehän on itsenäisen Donetskin kaupunki. Valtionrajahan menee kutakuinkin Krimiltä Harkovan kautta Venäjän rajaan.

Tapiola

Siihen on selkeä vastaus, mutta sitä en voi kertoa. Maksa nyt ensin PT medialle vaikka kolme kymppiä tilille ja sitten menet lukemaan vastauksen hyvään kysymykseesi mahorkan tuoksuisesta vitun mv rööristä.

Sens Uroi

Niinpä. Olisikohan propaganda? Toisaalta on kuulunut huhuja, että siellä olisi todellakin niitä toimijoita harmaalla alueella, jotka eivät varsinaisesti toimi Venäjän taikka edes Ukrainan piikkiin. Sitten on niitä taustalla toimijoita, jotka kuvittelevat tai pelaavat jompaankumpaan pussiin. Motiiveja voi vain arvailla. Todennäköistä on, että kyseinen toiminta sekoittaa pakkaa niin, että tästä sodasta ei tule varmasti ottamaan selvää erkkikään.

pah

Kaikki tuo ”omaa slaavilaista veljeskansaa” kohtaan osoitettu veljellinen valtioterrorismi ja siviilien terroripommitus on siunatattu Venäjän ortodoksisen kirkon toimesta. Voinette kuvitella minkälainen suhde tuon uskontokunnan jäsenillä tulee jatkossa olemaan moista terrori-uskontoa kohtaan?

Samaan aikaan lännessä pähkäillään miten tämän tyyppisiin valtioterroristeihin ja terroristien tukijoihin tulisi suhtautua? Taloudellisten rangaisuksien tulisi olla tuntuvia ja niitä tulisi käyttää lyhentämättöminä terrorin uhrien hyväksi. Sotakorvauksiin ym.

Kun näitä tämän tyyppisen valtioterrorin ja muun rikollisuuden hyötyjiä ja hännystelijöitä ruvetaan kurittamaan niin olisi oikeus ja kohtuus että mittapuuksi valittaisiin Kanadassa mieltään osoittavien rekkakuskien kohtelu.

Särmääjä

Ukrainan joukkojen olisi parempi luovuttaa kaupunki siinä kohtaa kun ovat saarrettuna eikä ulospääsyä enää ole, sillä muuten Venäjä todellakin pommittaa koko kaupungin maan tasalle.

let`s go Brandon

Niin se ryssä pommittaa sen paskaksi, teit mitä vaan. Barbaareja kaikki. Kaikkiko? Luit oikein, kaikki.

Puolueetonpena

Nonnii sinne läks oikeat tiedot paikanpäältä niinkuin arvelinkin. Miksei neuvoa siitä mistä näkee videokuvaa paikanpäältä ja joukkojen päivittyvät tilannekartat saa julkaista? Onko tosiaankin että muunneltu uutisointi on vain sallittu? Onko jossain sitten parempi tietolähde? Saa kertoa.

Puolueetonpena

Mä siis en ole kenenkään puolella. Sotien ensimmäinen uhri on totuus. Tarkoitukseni oli laittaa vain yksi alusta jossa tilannekuva päivittyy ja on asukkaiden haastatteluja. Myös on hyvä nähdä ihan oikeaa videokuvaa ja valokuvia suoraan tapahtumien keskeltä. Sittenhän ihmiset voi vertailla mikä on uskottavaa. Laita Paavo sitten parempi alusta joissa suoraa videokuvaa tapahtumista. Sehän tässä surkeassa episodissa eniten harmittaa, kun ihmisten pitäisi valita puoli toisten asioissa. Mua ei Venäjä eikä Nato jenkit ym johdattele. Jokaisella pitäisi olla mahdollisuus muodostaa oma mielipide vapaan tiedottamisen perusteella.

Särmääjä

En minä ainakaan halua valita mitään puolia vaan enemmänkin toivoisin vain ihmisten tappamisen ja asutuksen tuhoamisen loppuvan. En kannata kummankaan osapuolen hallinnon tavotteita ja molempien armeijat pitää sotaa kokoajan yllä ja mahdollistaa uhreja, vaikka Venäjä onkin se hyökkääjä ja pommittaja.

Jake

Jos ei tässä pysty valitsemaan puolta, niin voi hypätä kaivoon. Helpompaa tapausta ei sotahistoriasta juuri löydy. Toki jos olet siloviikien kannattaja, niin voi ottaa koville.

Puolueetonpena

Kirjoitinkin tuossa ylempänä miksi valita puoli muiden sodassa? Se jakaa oman kansan kahtia ja sisällissota voi tulla omaan maahan. Pitää pyrkiä olemaan puolueeton muiden asioissa ettei homma leviä. Paasikivi-Kekkonen linja oli hyvä.

Puolueetonpena

Jospa se oli sitten vaan sanonta puolueettomuudesta

Jake

Jos et tuomitse venäjää, hyväksyt Ukrainalaisten murhaamisen. Tää on yllättävän yksinkertaista.

Kane

Toisin sanoen jenkkien kaikki invaasiot, ja niitä on tuhottoman paljon, ovat olleet väärin. Mutta ei paavo media niistä jaksa tai valitse puolia.

Puolueetonpena

Ukrainan sisällissotakin johtuu juuri siitä että siellä on jakautunut kansa. Jos Suomalaisetkin valitsevat jonkun muun maan sisällissodassa jomman kumman puolen se jakaa oman kansan kahtia. Siitä voi seurata sisällissota omassa maassa ja sitten on täälläkin ulkopuoliset aseistamassa jompaa kumpaa puolta.

Qroquius Kad

Älä sitten ruikuta täällä!
Perusta itse se juuri sellainen alusta jossa tilannekuva päivittyy ja on asukkaiden haastatteluja.

Siellä voit julkaista juuri nin paljon kaikkea mitä haluat muiden estämättä.

Puolueetonpena

Ei mitään tämänkaltaista propaganda sivustoa tarvitse perustaa. Jokainen voi itse katsoa tapahtumat suoraan vaikka sotivien osapuolten telegram ryhmistä. Niihin tulee sotilaiden kuvaamaa materiaalia suoraan paikan päältä. Jos tällaista ei sallita jotain halutaan salata.

K J

Input is too long.

Mitähän sekin tarkoittaa taas…

K J

Tässä linkissä määritellään Putinin tavoitteita, mitkä eivät kuulu tälle vuosituhannelle.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008545875.html

timo

Taidat liioitella? Jos näin olisi valtamedia olisi varmasti uutisoinut näistä.
Ja siviiliuhreiksi mainittu noin 300 tähän mennessä.

Last edited 2 vuotta sitten by timo
Jallu

Mistäs nyt tuulee? Sekä Harkova että Mariupol piti olla venäläisenemmistöisiä kaupunkeja, joissa putinin joukot otetaan kukkakimpuin vastaan. Siinä taitaa olla suurella isänmaan ystävällä Janus Putkosellakin ihmettelemistä. Tässä tapauksessa on pakko huomauttaa, että Janus Putkosen isänmaa on Putinin venäjä. Ja huomautan edelleen UMV-lehden tomittelija Putkoselle, että kyllä, olit oikeassa, vittuilitte väärälle taholle.

Lallukka

Aika pervo video.