Venäläiset hylkäävät massoittain kalustoa ja lähtevät matkoihinsa

Venäläiset hylkäävät massoittain kalusta pitkin Ukrainaa ja lähtevät lompsimaan kohti kotia. Tämä tuntuu aivan järjettömältä sodankäynniltä. Varsinkin pohjoisrintamalla kokonaisia kolonnia on hylätty maanteille.

Alla filmissä kymmeniä raskaita ajoneuvoja ja panssarivaunuja hylättynä. Venäläiset sotilaat ovat häippäisseet ja jättäneet kaluston niille sijoille.

 

Toisaalta sopii ihmetellä, että minkälaista tietoa sotilaille on annettu ennen sotaan lähtöä. Tässä sotavanki kertoo, että ei ole Ukrainassa ja on vähän ihmeissään. Vanki luulee siis olevansa jossain muualla kuin Ukrainan maaperällä. Se tiedetään kyllä, että venäläisiltä sotilailta on otettu puhelimet pois ja paikantimia on vain joillakin henkilöillä.

 

Tällä hetkellä rintamalinjat ovat suurin piirtein samat, kuin ne ovat olleet pari viimeistä päivää. Vihollinen on päässyt joissakin paikoissa, varsinkin etelärintamalla tunkeutumaan kohti sisämaata. Pohjoisessa Kiovan suunnalla vihollinen ei ole päässyt kaupunkiin ja vastaiskuissa se on kokenut suuria miehistö- että kalustotappioita.

Harkovan tilanne on ehkä pahin, sillä siellä kaupunkia pommitetaan massiivisella tauottomalla tykkitulella ja ohjusiskuilla. Alla ehkä kaikkein realistisin kartta. Monissa kartoissa venäjälle on kuvattu laajoja vallattuja alueita, mutta se ei ihan pidä paikkaansa.

Varsinkikaan pohjoisessa raskaalla kalustolla ei voi liikkua teiden ulkopuolella. Pellot ovat pehmeitä ja märkiä ja ajoneuvot jäävät akseleitaan myöten kiinni mutaan. Teiden välissä on sitten laajoja alueita, joilla ei ole venäläisjoukkoja. Siksi näihin rintamakarttoihin pitää piirtää vain se tienpätkä, jota pitkin venäläisjoukot etenevät.

Ukrainalainen sotilas tutkii tielle poikittain hylättyä rakettiautoa.

Alla: pellolle ja tien reunaan hylätyt panssarivaunut.

 

Vihollinen tulitti siviili-ihmisiä.

 

Tankki jätetty niille sijoilleen ja miehistö lähtenyt discoon.

Subscribe
Notify of
guest
63 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Katja Innanen

Ukraina kiittää ilmaisesta kalustosta 🙂

Ikuinen Vihreä

Onneksi persujen johdossa seisoo vankkumaton johtaja jolla on oma henkilökohtainen näkemys esim: pakkorokotuksiin tai Venäjän kauppasaartoon. Hänen häkellyttävän kielenkäytön johdosta persut tulee kamppailemaan voittoisasti vasemmistoliikkeen rinnalla.

NahkurinOrsille

Persutko on hyökänneet Ukrainaan ? Miten persut liittyy ryssien hylkäämään kalustoon ?

Joppos123

Joillakin persut ovat päässeet niin pahasti ihonalle, että alkavat olla jo mielisairaalakamaa. Ei tuollaisia viestejä voi oikein muuten tulkita.

MattiS

Noh, jo nimimerkki ”ikuinen vihreä” kertoo kaiken oleellisen henkilön mielenterveydestä.

Big l

Toi ikuinen vihreä on täys vammanen pelle neukku

Ali Takala

Arvataan että terroristi putinin mahdollisuudet voittaa tämä omasta mielestään on se että paskotaan kok Ukraiana tulivoimalla….vittu että on psykopaatti

NPC

Kyllähän korruptiovapaa Ukraina pyyhkäisee venäjää mennen tullen jenkkien avulla jos vain länkkäreitä kiinnostaa. On vain ajan kysymys milloin pianoa penaalilla soittava ”Suuri Johtaja” ottaa hatkat ja perustaa oman Putous-sarjan mediaan.

puolueeton

Miten niin. Länkkärithän häipyivat aAfganistanista ja jättivät sotakamansa telebaneille.

Peijjooni

Mistä lähtien Biden on edustanut ’länkkäreitä’?

Puolueeton

Ukrainassa ensin poika sitten isä!

rellinen

Joe fsb biden niin ollaan totuuden lähteillä.

Reppu

Siinä voi sitten ylpeänä ja mahtavana hallita suurtamppona maata josta ovat kaikki lähteneet ja jäljellä on enää tiiliskivikasoja ja pölyä. Tää meni hienosti tää peli.

Kaitsu

Siinä se on putinin jättipotti, lottoa venäläiseen tapaan. Suunnatonta vahingoniloa tuntien voidaan todeta, että ”kyllä siperia opettaa”.
Ei tullu paraatimarssia tästäkään sodasta. Kovin näyttää Raatteentieltä, sielläkin sitä punakone tapasi kohtalonsa.

Islam on syöpä

Paitsi Raatteentien kaatuneista suurin osa oli ukrainalaisia. Venäläisiä olivat lähinnä NKVD:n politrukit.

rellinen

Ukrainalaisia kutsuttiin sotien aikaan puskaryssiksi.

ihmettelevä

Ymmärsivät mennä sentään sinne puskaan piiloon.

Reppu

Onhan noi ihan hellyttävää jengiä. Kukaan ei tiedä missä mennään paitsi ne 3-4 ylikessuu ja humalaista majurii jotka uhkailevat ja valehtelevat joukoilleen. Voi tyynesti todeta että tuosta armeijasta on kutakuinkin potentiaalisia rintamakarkureita semmoiset 97% ja puolet ovat jo karanneet. Kolmasosa makaa kuolleena ukrainan ojissa paskat housuissa. Suuri ja mahtava Venäjä, salli mun nauraa! Eka Ruisrock oli paremmin organisoitu ku toi operaatio.

Wittgenstein

Olin ihan skidi ensimmäisen Ruisrockin aikaan. Aika paljon vanhempi isosiskoni oli siellä. Sen jälkeen kaikki nämä vuosikymmenet on muistanut ja jutellut, kuinka perseestä ne järjestelyt olivat. Kovin nyt näyttää tosiaan siltä että Vanjan sotareissu on tosiaan organisoitu vielä huonommin. Perkele, että heitit kyllä tosi särmän vertauksen.

Daavidin poika

Luin Englantilaiselta sivustolta, että Mastercard, ja Visa olisivat eilen Lauantaina lyönyt linjat poikki Venäjälle.

Sitten joskus kun tämä Venäläisten käynnistämä sota on ohi, niin miten kuvittelette Venäjän nostavansa talouden takaisin jaloilleen.

Kannattaa muistaa, että kaikki nämä kauppa, ja muut saarrot tulee kestämään vuosikausia. Ilmesesti Putinin kuolemaan asti.

Klaus Meine

Venäjä on kovaa vauhtia menossa uudeksi Pohjois-Koreaksi pienellä Itä-Saksa mausteella. Joutuvat vielä rakentamaan muureja ettei oma kansa karkaa. Ei ihan nappisuoritus Putlerilta..

Pirtsakka

Siispä olisi koko kansalle hyväksi, jos viimeinen lauseesi toteutuisi mahdollisimman pian.

Tapiola

Kannattaa varautua siihen, että koko Eurooppaan kohdistuva energiakriisi syvenee syvenemistään. 3 euroa bensiinin hintana voii tuntua kovalta, mutta totuus voi olla vielä paljon kovempi. Uusliberaali hiilivapaa humppa saa aivan uusia askelmerkkejä. Tai ei se saa. Niitä on vaan pakko ottaa.

NahkurinOrsille

Saartoa tulee jatkaa niin kauan, että Venäjä ajetaan taloudellisesti niin alas, ettei tule uhkaamaan romukalustollaan enää yhtään itsenäistä valtiota.

Puuso

Mach 4 ohjukset romuja?

Qroquius Kad

Mitä syytä on olettaa, että ne superohjukset ja -torpedot olisivat yhtään enemmän kuin supertaisteluvaunu T-14 Armata, eli ei olemassa muualla kuin propagandassa?

Puuso

Venäjä jos lyö putket kiinni Eurooppaan, niin Saksan teollisuus ja lämmitys loppuu siihen. Venäjä jos lopettaa lannoitteen myymisen (Blackrock on jo sulkenut Euroopan vähäiset lannoitetehtaat), niin ette kohta enää syö.

Kiina on ”höllentänyt” (= lopettanut) Venäjän-pakotteet ja ostaa sieltä taas öljyä ja kaasua. Pakistan on juuri ilmoittanut niinikään ostavansa sieltä vehnää ja öljyä. Se noista lännen saarroista. Ja Kiina täyttää mielellään tyhjän tilan, joka jäi länsimaisten vaatekauppojen, autovalmistajien, luottokorttien ja muiden lähdettyä.

Eurooppa on miellyttääkseen valitun kansan herrojaan ”rankaissut” Venäjää ampumalla itseään molempiin jalkoihin, molempiin polvilumpioihin, palleihin, päähän ja sydämeen.

En kannata minkäänlaista sotaa, mutta voi saatana tätä tyhmyyttä.

Pirtsakka

Venäjän senaatissa on myönnetty valtavat tappiot, ja Ukrainasta aletaan vetää pois niitä sotilaita, jotka on pakotettu allekirjoittamaan sopimus tai joiden puolesta sopimus on allekirjoitettu. Mainitaan 100 miehen joukko-osasto, josta hengissä säilyi neljä.
https://www.verkkouutiset.fi/moskova-myonsi-asevoimien-valtavat-tappiot/#e8c6d702

Pirtsakka

Korjattakoon ajatuksen harhailu: kyse siis 100 miehen komppaniasta, ei joukko-osastosta.

Paljas Jorma

Ehkä heidän on käsketty sanoa niin?

”Jos jäät kiinni, älä tiedä mitään.”

Et tiedä missä maassa olet, etkä mistä maasta olet tulossa. Silloinhan ei ole vastuussa tekosistaan..;)

Pirtsakka

Olen odottanut monta päivää, milloin venäläiset sotilaat lähtevät livohkaan, tai se osa, joka ei moiseen teurastukseen ole suostunut. Venäjän liittoneuvoston senaattori Ljudmila Narusova sanoo Verkkouutisten sivuilla julkaistulla videonpätkällä, että rintamalta kotiutetaan sopimukseen pakotettuja sotilaita tai sotilaita, joiden puolesta kohtrahti on allekirjoitettu. Joiden puolesta? Outoa.
Tuskinpa kohottaa taistelutahtoa jäljelle jäävien keskuudessa.
Venäläisiä äitejä on haastateltu, ja he ovat sanoneet, etteivät poikansa tienneet minne joutuvat. Saattaa olla niinkin, että heille on kerrottu vain erityisoperaatiosta ja harjoituksesta. Sen tietää vain Putin ja lakeijansa.
Mietityttää vähän, mikä mahtaa olla niiden sotilaiden kohtalo, jotka nyt vedetään rintamalta takaisin.

NahkurinOrsille

Todennäköisesti syyte rintamakarkuruudesta. Katsottu, että laskevat muun joukon motivaatiota, joten päädytty kotiuttamaan. Päätä voidaan silitellä, mutta jollain muulla kuin paljaalla kädellä.

Pirtsakka

Kumpikohan sitten on soltusta parempi, syyte vai kovakourainen pään silitys, jopa siinä määrin että pää vahingossa putoaa? Syyte johtaa aikanaan vankilaan, eikä elämä siellä ole varsinaista herkkua vallankin kun voi arvailla tuomion pituudeksi jopa 10-20 vuotta. Kaikki tietävät, että Putin on säälimätön. Ei tuollaista voi enää edes ihmiseksi sanoa.
On se kumma, kuinka historia toistaa itseään. Putinkin on jo ehtinyt sooloilemaan neljässä sodassa, seuraa ilmeisesti Pietari Suuren oppeja valtakuntansa laajentamiseksi.
Muuten, viimeisiin Venäjän ns vapaan lehdistön edustajiin kuuluva ”Novaja Gazeta” on keskeyttänyt toimintansa Putinin vahvistaman uuden lain vuoksi. Ilahduttava huomio oli se, että keskeyttämisilmoituksen lopussa luki ”Me palaamme. Pian”.

rellinen

Tuskinpa ne niin tyhmiä ovat etteivät tiedä mihin menevät. Täytyy olla jo täysi tampio mikäli niin on.
Soltut tietävät missä ovat, tietävät olevansa rikollisilla teillä, kenties ovat jo raiskailleet ja ryöstelleetkin ja kiinni jäädessään arvelevat tietämätöntä esittämällä siten kenties välttyvänsä ukrainalaisten nyrkeiltä.

Pirtsakka

Ukrainahan ilmoitti jo muutama päivä sitten, että kiinniotetut sotilaat luovutetaan äideilleen, mutta äitien on itse tultava hakemaan heidät. Mutta miten ne äidit sinne edes pääsisivät, kun tiesulkuja on joka puolella, ja vaikka pääsisivätkin, niin pitäisikö annettu lupaus? Viha on pohjaton molemmin puolin.
Tänään jossain somesivustolla kiersi tieto, jonka mukaan kiinniotettuja sotilaita alettaisiin teloittaa. Totta vaiko huhua, mene tiedä.
Niin, kyllä ne soltut saattavat ihan tampioita ollakin. Ne on pienestä pitäen alistettu propagandistisilla opeilla, kuri armeijassa on kova, eikä siellä paljon kysellä vaan totellaan. Moskovassakin monet ihmiset uskoivat vielä kolmisenkymmentä vuotta sitten, että kaikki länsimaiset elokuvat kuvaavat oikeasti ihmisten elämää.

basso balalaikka

Ej mjinä tieda missä mjet olemma, luulimma, notta vanikkaa ja kaalisoppaa tarjoaa veljeskansa, mutta sittten puun takaa tuli suuri 300m pitkä natsihjirvi jolla oli hakaristisarvet, ja tuli pieni hjirvikolari, kuten näjette.

Vladimir Putin

Yllätyksiä tulee päivittäin miten huonosti soitellen -kuin talvisotaan- iivana lähti ukrainaan eivätkä ole viimeisistä sodista oppineet mitään uutta. Siellä on monta Raatteen Tien kaltaista mottia tulossa millä UKRAINA varustaa taistelun ryssää vastaan!
Venäjä häviää se on varma. Ainoa joka mörköjä näki natossa oli putte joka on varmaan huumeissaan painanut väärää nappia. Ettei painaisi nyt sitä nappia vielä joka laukaisee ohjukset jenkkeihin!

Tapiola

Ehkä tätä ei saa sanoa, mutta teille tulee yllätys noiden sateenkaaren väristen unelmienne kanssa. Toisessa maailmansodassa käytettiin ilmalla täytettyjä valepanssareita. Venäjä näyttää käyttävän aitoa vanhaa kalustoa aivan sieltä jostain 60 luvun alun puolelta . Ukrainan 15 reaktorista ainakin 9 menee nyt näköjään uudelle isännälle.

NahkurinOrsille

Ihailemallasi suurvallalla on modernia kalustoa vain sen verran, että sitä voi voitonpäivän paraatissa esitellä. Tositoimia varten ei uskalleta noita edes lähettää, kun on pelkopaska perseessä, että ne vähätkin tuhotaan. Joten lähetetään vanhaa romurautaa, ja tykinruokaa rintamalle luottaen massan voimaan. Maan suuret puolustusmenot selittyvät sillä, että Putin lähipiirineen on kerännyt noista leijonanosan omaan taskuunsa.

Joppos123

Olihan ryssällä ainakin yksi maailman paras taisteluvaunu ARMATA mutta se hajosi voitonpäivän paraatin harjoituksissa.
Kleptokratia on pitänyt huolen siitä, että ne puten laittamat 500 miljardia uusiin aseisiin on ulkomaisilla tileillä ja nyt ryssä köröttelee tapettavaksi upouusilla BTR -60:lla.
Päätaisteluvaununa T-90 joka on suorituskyvyltään samaa luokkaa kuin vanha T-55 jos sitäkään.
Ryssä on turannut jotain häkkyröitä vaunujensa katolle. Tarkoituksena lienee ollut lohdutella vaunumiehistöä. Ei tule Javelin katosta läpi kun on häkkyrä. Lähes 300 tuhottua vaunua kertoo toisenlaista tarinaa.
On Venäläisen tankkimiehen tähtihetkiä palaa kilpaa hydrauliikkaöljyjen kanssa jossain pellonlaidassa keskellä Ukrainaa.
Hyvä Ukraina.

Fighter87

Ukrainan erikoisjoukot ilmoitti FB:ssä aloittavansa sotavankien teloitukset – Facebook sallii ilmoituksen. Mark Suck En Berg rules!

Kemppi Pirhonen

Keväällä tullaan näkemään uudenlaista maataloustoimintaa Ukrainassa kun lukuisat viljelijät kääntävät peltojansa venäläisellä panssarivaunulla. Veikkaan että aika monisiipisiä velttoja tullaan kytkemään tankin perään. Suomalaiset viljelijät isoilla John Deereillä voivat olla vain kateellisia. Jos isompia kiviä nousee esiin niin kohdistaa vaan putken ja räjäyttää palasiksi.

Peijjooni

Onko kukaan nähnyt tai kuullut punaisenristin avustus kamppanjasta Ukarainan pakolaisille, minä en ainakaan ole.

8 miljoonaa kr

Tämä on lukemisen arvoinen kirja eräästä Punainen Risti-petkuttajasta, Johan af Donnerista:

https://www.bokus.com/bok/9789186969523/guldsot-berattelsen-om-roda-korset-bedragaren-johan-af-donner/

Ystävää ei jätetä

Onneksi on myös ihmisiä jotka auttavat pakolaisia ja heidän kotieläimiään Romanian ja Ukrainan rajalla:

https://hundhjalpen.se/

PUNAISTA RISTIÄ ei näy!!!

Videossa ”Save The Dogs and Other Animals”- perustaja Sara Turetta
kertoo että HUMANITÄÄRISET AVUSTUSORGANISAATIOT LOISTAVAT POISSAOLOLLAAN EIVÄTKÄ OLE PAIKAN PÄÄLLÄ Romania-Ukrainan rajalla ylipäätänsä!

Lallukka

No siihen ei nyt kannata tilejään tyhjentää, vaikka kuinka olisi mielensä pahoittanut mtv:n ja ylen uutisiista. Rahat menee ns kankkulan kaivohon kaikkiissa noissa unisehviä myöten.

Huijarit

Niillä rahoilla saa SPR kivasti uudet tietokoneet ja komeat kahvinkeittimet toimistolle ja uudet hienot kiiltävät rahankerjäyslippat. Nyt on taas varaa palkata kallis mainostoimisto tekemään seuraavaa ”Auta nälkäistä Afrikkalaista lasta”-kampanjaa jolla meitä syyllistetään heidänkin hädästä. NOLLA euroa menee Ukrainalaisille. Yksikään Afrikan lapsi ei ole sinun rahoillasi mitään syönyt viimeisten 70 vuoden aikana.

Lallukka

Kuin kopio jenkeistä kun jättivät lähäriin miljardien sotavermeet. Oisko totta nääs?

Mustamakkara

Jenkit oli määrätty vetäytymään. Ryssien on käsketty hyökätä, mutta kun kaikki ei huvita.

T

Hylättyihin vaunuihin kannattaisi kaataa bensaa runsaasti ja sytyttää palamaan. Siten jo tuhotut vaunut voisi helposti tunnistaa.

Joppos123

Jokainen Ukrainassa tuleen ammuttu ryssän kosla ja hengiltä pistetty sotilas on pois siitä muonavahvuudesta jolla sotahullu putler lähtisi sotaan Suomea vastaan. Hyvä Ukraina, tuhotkaa niin paljon kuin pystytte.

NahkurinOrsille

Juuri näin. Ryssien helvettiin mahtuu vaikka koko ryssän kansa, ja portsarit on lupautuneet tekemään pitkää päivää.

Joppos123

Ukrainalla ei vissiin ole kummoisesti miinoja kun en ole havainnut heidän suluttavan ollenkaan. Olisihan heillä ollut siihen aikaa vaikka kuinka.

basso balalaikka

tämä on vissiin sitä venäjän versiota vihreästä siirtymästä, ja kierrätyksestä?
ehkä Ukrainassa ei olekkaan Teboil/lukoil asemien ketjua jolla kolonnien polttoainehuolto hoidetaan. (P.S. tankkasin juuri tankin täyteen Teboililla, koska mahdolliset voitto rahat menevät toukokuuhun saakka yrittäjille eikä Lukoilille)

h44

Mitähän untergang on venäjäksi?

Pirtsakka

Jos untergang on suomeksi ”perikato” tai ”tuho, hävitys” niin silloin se on venäjäksi rashrushenie, jolla sanalla on useampikin merkitys: hävitys, hävittäminen, tuhoaminen, luhistuminen, raukeaminen, hajoaminen. Riippuu kontekstista.

Pirtsakka

Korjaus: raZrushenie. Translitterointi meni pieleen – sori siitä, sanoi entinen mieskin.

Puuso

Venäjä on v-vihollinen! Mitä alakoulupaskaa taas.

Pirtsakka

Mitä tarkoitat? Itsehän ovat maineensa luoneet tai oikeammin tuhonneet? Vai oletko eri mieltä? Olisi mukava kuulla perustelut.

Sami

Ei ruokaa, bensaa, Googlea, juomaa, lämpöä, on pakko lähteä ve sotilaan jonnekin!