Venäläiset hylkäävät massoittain kalustoa ja lähtevät matkoihinsa

Venäläiset hylkäävät massoittain kalusta pitkin Ukrainaa ja lähtevät lompsimaan kohti kotia. Tämä tuntuu aivan järjettömältä sodankäynniltä. Varsinkin pohjoisrintamalla kokonaisia kolonnia on hylätty maanteille.

Alla filmissä kymmeniä raskaita ajoneuvoja ja panssarivaunuja hylättynä. Venäläiset sotilaat ovat häippäisseet ja jättäneet kaluston niille sijoille.

 

Toisaalta sopii ihmetellä, että minkälaista tietoa sotilaille on annettu ennen sotaan lähtöä. Tässä sotavanki kertoo, että ei ole Ukrainassa ja on vähän ihmeissään. Vanki luulee siis olevansa jossain muualla kuin Ukrainan maaperällä. Se tiedetään kyllä, että venäläisiltä sotilailta on otettu puhelimet pois ja paikantimia on vain joillakin henkilöillä.

 

Tällä hetkellä rintamalinjat ovat suurin piirtein samat, kuin ne ovat olleet pari viimeistä päivää. Vihollinen on päässyt joissakin paikoissa, varsinkin etelärintamalla tunkeutumaan kohti sisämaata. Pohjoisessa Kiovan suunnalla vihollinen ei ole päässyt kaupunkiin ja vastaiskuissa se on kokenut suuria miehistö- että kalustotappioita.

Harkovan tilanne on ehkä pahin, sillä siellä kaupunkia pommitetaan massiivisella tauottomalla tykkitulella ja ohjusiskuilla. Alla ehkä kaikkein realistisin kartta. Monissa kartoissa venäjälle on kuvattu laajoja vallattuja alueita, mutta se ei ihan pidä paikkaansa.

Varsinkikaan pohjoisessa raskaalla kalustolla ei voi liikkua teiden ulkopuolella. Pellot ovat pehmeitä ja märkiä ja ajoneuvot jäävät akseleitaan myöten kiinni mutaan. Teiden välissä on sitten laajoja alueita, joilla ei ole venäläisjoukkoja. Siksi näihin rintamakarttoihin pitää piirtää vain se tienpätkä, jota pitkin venäläisjoukot etenevät.

Ukrainalainen sotilas tutkii tielle poikittain hylättyä rakettiautoa.

Alla: pellolle ja tien reunaan hylätyt panssarivaunut.

 

Vihollinen tulitti siviili-ihmisiä.

 

Tankki jätetty niille sijoilleen ja miehistö lähtenyt discoon.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.