Venäjä aloittanut siviiliväestön täysimittaisen pommittamisen

Ukrainassa on ollut todella surullinen viikonloppu siviileille. Venäläisten taktiikka on muuttunut tällä hetkellä sellaiseksi, että se pommittaa ja ampuu siviilejä ihan täysmittaisesti.

Siviilien pommittamisella ja ampumisella on se tarkoitus, että sillä aiheutetaan pakokauhua siviileille ja sitä kautta yritetään romahduttaa Ukrainan sisältäpäin ja voittaa sota sillä tavalla. Tämä taktiikka on ollut venäläisillä käytössä useissa sodissa, mm. Tsetseniassa, jossa siviilejä ammuttiin ihan summittain. Sama taktiikka on ollut Baltian maiden miehityksessäkin. Esimerkiksi Virosta vietiin vankileireille ihan summittain ihmisiä.

Alla filmiä siviilien kohtelusta. Julkaisen filmin sen takia, että ihmiset ymmärtäisivät mistä Venäjässä on kysymys. Varoitus filmin raakuudesta. Lisäys: harkinnan jälkeen leikkasin filmiltä pois pahimmat kohtaukset. En sittenkään halua julkaista kärsiviä ja kuolemaa tekeviä ihmisiä.

 

Toisaalla venäläiset avasivat tulen siviilejä kohtaan ilman mitään syytä. Yksi perhe kuoli.

 

Tykillä on ammuttu päin ihmisten taloja.

 

Ukrainan joukot ovat tehneet valtavia tuhoa vihollisjoukoille. Venäläisiä ja varsinkin kalustoa on tuhottu sellaiset määrät, että ihan sota-asiantuntijat pitävät määriä suurina. Sitten toisaalta venäläisjoukot ovat hylänneet huollon puutteessa valtavat määrät kalustoa pitkin Ukrainan maanteitä ja lähteneet hortoilemaan mihin milloinkin.

Vaikka Ukraina on puolustautunut hyvin, niin tämä siviilien pommitus ja tappaminen tulee luultavasti romahduttamaan Ukrainan. Toivoa sopii tietenkin, että näin ei ole, kyllähän suomalaisetkin yhdistyivät kun Neuvostoliitto pommitti siviilikohteita. Mutta Ukrainassa tämä siviilien pommitus on jo niin massiivista, että historiasta ei ihan heti tule löytymään tällaista siviiliväestöön kohdistunutta tuhoamisoperaatiota.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.