Hyvän mielen video: Yksi ukrainalainen joukkue sai uusia panssarintorjuntasinkoja

Videolla yksi ukrainalainen joukko-osasto sai täydennystä panssarisingoista. Miesten asenne on kyllä sellainen, että… no kuten filmaaja sanoo “welcome to hell”. Itseäni lämmittää suuresti filmaajan nauru. Slava Ukraine!

Subscribe
Notify of
guest
47 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pah

Pentagon sanotaan arvioineen että Ukrainan sodassa on kuollut jo arviolta “2 000–4 000 venäläissotilasta” ?
“Arvion esitti edustajainhuoneen tiedustelukomitean kuulemisessa puolustusministeriön tiedustelujohtoon kuuluva kenraali Scott Berrier. Hän huom. kuitenkin, että kyseessä on vain karkea arvio, joka on koostettu sekä tiedustelutiedoista että avoimien läht. materiaalista.”

On syytä epäillä että Pentagon on sen verran ankarassa poliittisessa WOKE- ohjauksessa että näissä “arvioissa” on laskettu ainoastaan sotilasarvoltaan ne Putinin jälkeen sotilasarvoltaan kaikkein korkeimmat upseerit?

Major general Magomed Tushayev
Major general Andrei Sukhovetsky
Major general Vitaly Gerasimov
Colonel Konstantin Zizevsky
Lieutenant Colonel Dmitry Safronov
Lieutenant Colonel Denis Glebov

Qroquius Kad

Olisiko tuo 50 000 kaatunutta nyt hieman raakasti yläkanttiin?
Voisiko edes Imperialistinen Roistovaltio Ryssä salata tuollaiset tappiot niin, ettei niille saataisi vahvistusta?

Daavidin poika

Pitää ottaa myös huomioon kadonneet. Sekä ryssien loikkarit.

Jarkko

Aikamoisia jätkiä jos loikkaa Zelenskyn puolelle.

Joppos123

50 000 kaatunutta tarkoittaisi noin 25 prosenttia siitä voimasta minkä ryssä sinne lähetti. En jaksa uskoa noin suuriin tappiohin, sehän tarkoittaisi käytännössä joukon lamaantumista.
CIA:n arvio 2-4k on taas alakanttiin.
Sellaiset 10 000 voi hyvinkin pitää paikaansa mutta sisältänee myös haavoittuneet.
Melkoinen määrä kuitenkin vajaassa kahdessa viikossa.
Tällä tahdilla ryssän voima loppuu kuukaudessa, ei vaan ukot riitä ellei niitä aleta ottamaan reservistä tai tyhjennetä kaikkia varuskuntia sopimussotilaista.

Jarkko

..

Kemppi Pirhonen

Niin 125 000 haavoittunutta tuolla luvulla. Kuka siellä nyt sitten hyökkää?

Pah

Tuo “Ukrainassa on kuollut venäläissotilaita monien sotilasarvioiden mukaan 30 – jopa 50 000 miestä”- kuulostaa oikeamman suuntaiselta arviolta, mutta toki tuohon lukuun taitaa sisältyä jonkun verran haavoittuneitakin, – joita voidaan hyvinkin arvioida olevan paljon paljon paljon enemmän kuin noita kerralla tapettuja. Puoliksi tapettuja on helposti kolminkertainen määrä.

Pahaa pelkään että paniikkia ei voi välttää ja paniikki senkun kasvaa.
Vieläpä exponentiaalisesti!!! Kaikki Euroopan Natomaat alkavat näet pian toimittaa sinne hävittäjiään! Satoja ellei peräti tuhansia hävittäjiä!!! Ryssä on saamassa maailmanhistorian pahimman ja noloimman selkäsaunan!

Jarkko

Jopa satoja tuhansia hävittäjiä. Tulee näyttämään scifi-leffalta.

Kemppi Pirhonen

Kenraalimajuri Pekka Toveri kertoi eilen että jos kaatuneita olis n. 12000 niin sitten tarkoittaisi ammattisotilaan näkökulmasta että haavoittuneita olisi noin 20000-30000 eli yli neljännes hyökkäävästä joukosta. (huollossa,lääkinnässä yms. on myös paljon porukkaa jotka eivät operatiivisesti hyökkää) Ei paljon raketteja lentäis noilla luvuilla.Siinäpä sitä realismia Kenraalimajuri arvioi että n.3000 venäläistä kaatunut. Ottia tuota 1000 venäläistä päivässä 12 pv aikana, joo mutta ei sillä kyllä sitä toivoisi että luvut olisi tuollaisia, niin sota olisi ohi aika pian.
Huomenna kun venäjä yllättäin lopettaa roistomaisesti tulitauon niin isommat kaupungit saa sitten kunnolla raskaita tykistökeskityksiä ja todennäköisesti sieltä tulee kuvia jossa ei ole kiveä kiven päällä.

T

Hyvä pointti. Ukrainan kannalta on parempi jos vastapuoli vain lakkaa olemasta.

mää

Tuskin on mahdollista koska haavoittuneita on aina kolme-neljä kertaa enemmän tuolloin koko Venäjän joukko oli jo poistunut taistelusta jotain realiteettia sentään.

Pah

USA:n demokraattivetoinen sisäpolitiikka huomioiden on tietenkin poliittisesti ihan ymmärrettävää että näistä tämän tyyppisistä “arvioista” unohtuu VAHINGOSSA kokonaan tapettujen rivisotilaiden luvut.

Toisaalta. Jos koko karmeus pläjäytettäisiin kaikessa naurettavuudessaan ulos niin saattaisi olla hieman hankalaa perustella USA:n ja etenkin Pentagonin järjetöntä vuosittaista sotilasbudjettia kun vastassa on tämän tasoisia vastustajia?

Pahin mahdollinen vastustajia jotka sekin nuijitaan maan rakoon lähes tyhjin käsin ja pelkillä molotovin coktaileilla muutamien tuhansien siviilien toimesta, reilussa viikossa! Miksi tämä luvut tästä meneekään nyt kun ovat saamassa enenevässä määrin kutsuntoja toteutettua ja reserviläisiä riveihinsä joille on kaikille antaa kunnon aseet.

Lallukka

No nyt tuli hyvä mieli. Ei vituta mikään. Ei yhtikäs mikään. Sama vaikka tulis metri lisää valkoista moskaa yön-aikana niin awot. Niin paljon liian vähän sitä on tänä talvena kelejä pidelly.
No nää on näitä “ilmaston äärikeissei nää” -tämmöset talven tapaiset keleiksi joskus kutsutut jutskut.

Qroquius Kad

Lapsen mieli tulee niin pienestä iloiseksi

legionsofsatan6666

eipä tartte tätäkään paskasivua enää lukea… samaa tuutataan joka vitun, niin helvetin luotettavan suomen paskavaltamedian tuutista 👌🖕🖕🖕🖕🖕

Qroquius Kad

No mutta kun eihän se minnekään mene, vaan on huomenna täällä taas häiriköimässä.

Jarkko

Kato kun järkevä ihminen kalibroi maailmankuvansa kuuntelemalla kaikkia mielipiteitä. Tällä tavalla pystyy ennakoimaan, mitä myös pöyristyttävimmät idiootit saattavat äkillisesti päättää tehdä. Heitä kun on valitettavasti niin paljon, että heitä ei voi kokonaan jättää huomiotta.

NahkurinOrsille

Tervemenoa lukemaan UMV -julkaisua. Muista äänestää VKK:ta jatkossa. Ai niin, esittelet varmaan ylpeänä Suomen lippua some-profiileissasi, vaihda vaan suoraan ihailemasi Venäjän lippuun.

Fatwantarkistaja

Väität ehkä Ruattin myyneen venäläisille kyseiset ohjukset, ehkä jopa lahjoittanut ne? Vai onko video kuvattu Ruattissa humalaisten upseerien päähänpistosta? Kilvetkin peitetty, nih.

Ohmygod

Hirviporukka vaikuttaa toiveikkaalta, mutta estetäänkö tuolla touhulla putinisteja tuhoamasta satoja tuhansia asuntoja, kouluja, hoitolaitoksia?

Pah

“Hirviporukka” 😂

Väkilukuja vertailemalla Ukrainassa pitäisi olla esim. suomeen nähden mahdollisuus koota n. kahdeksan kertaa suuremmat “hirviporukat” jahtihommiin, toki liki puolet laajemmalle alalle,- mutta kuitenkin ja veikkaanpahan vaan että näiden muiden länsiaseiden lisäksi monet pomppivat parhaillaan onnesta tasajalkaa kun tietävät että saavat nuijittua loputkin ryssät metsästysmailtaan paljon nopeammin ja tehokkaammin kuin pelkkien käsiaseiden ja panssarisinkojen kanssa muuten menisi.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussina/erinomainen-uutinen-puolasta-koskien-venajan-rikollista-hyokkayssotaa-ukrainaan/

Jarkko

Suomessa niin ankarasti uhattiin lakkoja tai vallankumouksia, tai hirviporukoita tai ainakin kauhiaa suuttumista jos “kipupiste” eli kahden euron bensa ylitetään. No johan se meni heittäen rikki eikä ole näkynyt että kukaan olisi ottanut tussaria seinältä ja lähtenyt kadulle. En ole ihan varma onko kenelläkään enää mitään samanlaista elinvoimaa tai -halua kuin viime vuosisadalla, kun tiesi vielä puolustavansa jonkinlaista omaa kansaa, maata, kulttuuria, naisia jne.

Qroquius Kad

Ukrainan tasavallalla on vakinaiset puolustusvoimat, joiden sotilaat eivät sattuneesta syystä postaile itsestään ja operaatioistaan videoita koko maailmalle, toisin kuin nämä hirviporukat.

Qroquius Kad

Kannattaa katsoa missä mielessä?

Qroquius Kad

Tuosta Romania-vaatimuksesta en ollut kuullutkaan.
Yhtä älytön se oli kuin muutkin Vladolf Putlerin käskytykset ympäri maailmaa.

JuhoL

Tuo ”welcome to hell” liittynee ensimmäiseen Groznyin taisteluun vuonna 1994, jolloin sissit tuhosivat 1000 sotilaan panssaroidun pataljoonan, joka hyökkäsi suoraan kaupungin keskustaan. Ennen hyökkäystä tshetsheenien komentaja Turpal Ali Atgeriyev pyysi radiolla vanhaa tuttavaansa, venäläistä everstiä Ivan “Alik” Savinia keskeyttämään hullun hyökkäyksen. Kun ryssät kuitenkin ajo keskustaan, niin ennen sinkoiskujen alkua radiosta kuului: “Tervetuloa helvettiin.”
https://www.youtube.com/watch?v=xSjSPQIZdQs

Jallu

Aikoinaan talvisodassa Neuvostoliiton kaatuneita ja haavoittuneita arvioitiin olleen jotain 200 000. Neuvostoliittokin taisi myöntää, että “rajakahakassa” olisi kuollut jonkin verran porukkaa. Talvisotakaan ei tainnut olla venäläisten mielestä sota ollenkaan, kuten ei nykyinenkään Ukrainan erikoisoperaatio. Nikita Hruštšovin muistelmissa sanottiin suoraan, että Neuvostoliitto menetti pelkästään talvisodassa yli miljoona miestä. Joten saattaa hyvinkin olla se 20 000 – 50 000 oikeassa haarukassa kaatuneita ja haavoittuneita. Noista singon pakkauskoteloista saisi muuten hyviä ruoan lämmön pitäviä laatikoita. Ideaa saa vapaasti käyttää.

Fatwantarkistaja

Laittaa pötköön vielä laskuvarjon, kai se kestää pudottaa, kerran kestää sodankin.

Minä

Nyt saivat jotain tarjoiltavaa venäläisille. Molotovin koktaili on vähän lämmittänyt venäläisiä, mutta nyt tulee tukevampaa lämmikettä.

Nih

Ryssien sotakaluston tuhominen saa aivan uutta puhtia ja Ukrainan tiet täyttyvät jonossa ajavien, kuin köyhän talon porsaat, sotakaluston savuavista raadoista. Tankin sisällä tulee varsin kuumat oltavat kun tuollaisen ammus jysähtää kylkeen ja osuma on lähes 100% varma.

pah

“Yhdysvaltain arvion mukaan Venäjän asevoimat on menettänyt jo 8–10 prosenttia Ukrainaan hyökkäämiseksi käyttämästään kalustosta. Arviosta on kertonut uutiskanava CNN:n mukaan viimeisimpiä tiedustelutietoja tunteva virkamies.”

Olettaisin että tässäkin poliittisesti sopivaksi räätälöidyssä WOKE “arviossa” on sattunut jonkun sortin käännösvirhe tai muu poliittinen “vahinko”.

Ottaen huomioon minkälaista täydennyskalustoa sinne rahdataan niin voisi olettaa että Venäjän asevoimien vielä ehjästä olevasta sotakalustosta on edelleen toimintakunnossa tuo 8–10 prosenttia, loput on kaput.

Jarkko

Samanlaisia rosenttilukuja nuo ovat kuin pfizerin teho- ja turvallisuusprosentit, riippuen kummin päin milloinkin halutaan vähän kiillottaa ja pönkittää.

Jarkko

Hyvä mieli tuli. Tätä videota voisi näyttää esimerkiksi jouluisin televisiossa.

NahkurinOrsille

Noilla lähtee taas pari-kolmekymmentä ryssää tankkeineen menolipulla helvettiin. Tervemenoa.

K.M

why do you always make fun of Russia, it has done nothing but holds its side so that NATO does not take its borders upon itself, nato is its head point not to sleep if its main food does not give up then russia yes take it for yourself, first old army furniture there and still older Add that russia does not need them in their own country, then new equipment, it will make a profit;)

NahkurinOrsille

Putin has shown that there is a huge number of cockroaches in Russia that need to be crushed. Most of the citizens have been brainwashed to trust the lies that Kreml feeds each and every day. Russia will go now economically back to the stoneage, and will be isolated from the civilized world. Good luck building up the emporium in the future.

Fatwantarkistaja

Kuuluu olevan maailman paras ohjus panssarintorjuntaan. Ampuu esim kattoluukun läpi, kun siinä panssarointi ei voi olla metriä, kuten keulassa. Noilla kun pysäyttää panssarit ja Suomesta saaduilla vanhoilla kertasingoilla kuormurit ja muut kevyemmin panssaroidut vehkeet, niin jälki on rumaa. Melkoinen letka ajöneuvoja romuttamolle.

Kilttimies

HyMiVi👍