Somalialainen jackpot

Somalialainen Hassanin perheen pää päätti hakeutua Somaliasta Ruotsiin vuonna 2014. Perheessä oli tuolloin viisi lasta, nyt niitä on siunaantunut pari lisää ja vaimolla pullat uunissa kahdeksatta lasta varten.

Hassanin perhe saapui Ruotsiin 2014 ja on siitä asti elänyt veronmaksajien rahoilla. Vanhemmat eivät ole tehneet päivääkään töitä Ruotsissa. Tosin se tuskin olisi muutenkaan mahdollista, sillä vanhemmat eivät osaa puhua ruotsia. Kaikki perheen asiat hoidetaan lasten ruotsin kielen taitojen avulla. Lisäksi vanhemmilla on yksi pikku ongelma: kumpikaan ei osaa lukea eikä kirjoittaa ja laskemisenkin kanssa on heikkoa.

Kun isä ja äiti Hassan päättivät 2014 lompsia Ruotsiin, oli heillä viisi lasta. Sen jälkeen lapsikatrasta on kasvatettu kahdella lapsella ja nyt äiti odottaa kahdeksatta lastaan. Tästä on tullut pienimuotoinen ongelma. Nimittäin sopivan asunnon löytyminen ei ole ihan helppoa. Perhe ei mahdu tavalliseen kaksioon tai kolmioon, vaan pitäisi olla vähintään viisi huonetta. Joku suuri omakotitalo olisi mukava.

Perheenhän ei tarvitse miettiä sellaisia asioita kuten vuokran suuruus, sillä sen sponsoroi veronmaksaja. Toki jotakin töitä ollaan oltu tekevinään. Vanhemmat ovat olleet Vellingen kunnalla extrahommissa, jotka on tarkoitettu juuri-maahan-tulleille. Tällaisia hommia on mm. Vellingen kunnantalon seinän pystyssä pitäminen. Sitä vastaan saa jonkinlaista palkkaa, vaikka periaatteessa on ihan sama, vaikka seinää ei pidettäisikään pystyssä, sillä seiniä ei tarvitse pitää pystyssä.

Tähän asti perhe on asuttanut paikallisen leirintäalueen mökkikylää, mutta taas on muutto edessä. Voi voi, on Ruotsissa vaikeaa. No onneksi kuitenkin on auttavainen maa, perhe toivoo, että löytäisivät jonkun oikea talon, johon asettautua asumaan. Vaimokin raskaana.

Asiasta kertoi mm. Sydsvenskan.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.