Ukraina teki päivän aikana muutaman jättimäisen iskun – viholliselle mittavat tappiot

Tilanne Ukrainassa ei ole muuttunut eillisestä paljoakaan. Ukrainalaiset tosin ovat tehneet pari todella valtavaa iskua venäläisiä kolonnia vastaan. Sitten taas toisaalla Mariupolissa siviilien asema on todella surkea.

Päivän aikana on puhuttu venäläisen panssarijoukon tuhosta. Tältä se näyttää miten kaikki tapahtui konkreettisesti. Monet ovat ihmetelleet, että miten venäläisjoukot liikkuvatkin oikeasti näin. Kun joutuu keskitykseen tuollaisessa ryppäässä, niin tuho on varmaa.

Venäjän toimet ovat röyhkeydessään vertaansa vailla. Se on tarjonnut siviileille evakuointikäytäviä Venäjälle ja Valko-Venäjälle. Ihan sama asia kuin Karjalan väestö olisi evakuoitu Neuvostoliittoon. On selvää, että ukrainalaiset eivät suostu tällaiseen. Ukrainalaisten tulisi hakea turvapaikkaa siltä taholta, joka pommittaa niitä.

Venäläisten tuhoja toisaalla:

 

Mielenkiintoinen piirre tässä venäläisten siviilien kohdistamassa pommituksessa on Harkovan kaupunki. Venäjä on kertonut tulleensa turvaamaan Ukrainan rauhaa, mutta Harkova kun sattuu olemaan venäläisenemmistöinen kaupunki, niin venäjä pommittaa siellä venäläisiä.

Tilanne kartalla näyttää seuraavalta. Etelässä vihollinen on edennyt jonkun verran, mutta pohjoisessa se on joutunut perääntymään. Se mikä on mielenkiintoista, niin vaikuttaa, että Donetskin kaupunki idässä saattaa olla vapautettu vihollisista.

 

Venäläiset jättivät kaksi tankkia ukrainalaisille ja lähtivät lompsimaan kohti kotia.

Subscribe
Notify of
guest
46 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Vielä kun vapauttavat Luhanskin myös, niin anus putkonen joutuu juoksemaan karkuun mielikuvitusvaltionsa mielikuvitusteitä äiti venäjän suojiin.

Siellä anus saa nauttia mielikuvituspalkkaa, eli paskapaperi ruplia.

Make's perfect sense

Tuo rupla on nyt mielenkiintoisessa tilassa. Eilen oli hyväksytty laki joka vapautti kullan ja hopean ALV:stä… ilmeisesti Putler suunnitelee kultakantaan siirtymistä. Muuten nuo ruplat voisi pian olla serlaa halvempia.

Tänään yle-uutisoitiin 2 miljoonan lähteen Kiovasta. Uhkaavasti alkaa monen tyhjentyneen kaupungin tilanne muistuttaa Grosnyin tai Fallujan tilannetta… siis ennen kuin siviileistä tyhjennetyt kaupungit tykitettiin palasiksi 🙁

Johan Pomppas

Neuvostorupla oli vielä 80-luvun alussa kovaa valuuttaa, virallinen kurssi noin 6 mk ja katukurssi neljänneksen siitä. Laskekaapa huviksenne mikä olisi useamman nollan poiston jälkeen nykyarvo. Putlerin aikana nykyrupla on halventunut melkoisesti.

Putinismi on uskonto

Putinismista on tullut HULLUJEN USKONTO, kuten islam. Muistuttavat muutenkin toisiaan, taqiyyaa vedetään 24/7. Lavrovkin valehtelee ummet ja lammet silmää räpäyttämättä.

Ruotsin talousministeri Mikael Dambergin äidinisä kaatui talvisodassa:

https://www.expressen.se/nyheter/dambergs-morfar-stupade-i-finska-vinterkriget-vem-litar-pa-ryssland/

Jarkko

Länsimaisilla on kylläkin oma profeetta Mohammed, aivan kuten muslimeilla. Kritisoi, ja ystävyyssuhteet katkeavat välittömästi, raivo nousee sekunneissa. Keskustelu päättyy eikä koskaan enää jatku. Tulet poistetuksi somesta, ehkä menetät työpaikkasi, ehkä nostetaan syyte.

Ja mikä tuo meidän oma ”profeetta Mohammed” on? Uskallanko sanoa? 1. kirjain J, 2. u, 3. u, 4. t, jne.

Joo

Kotham Halabi ibn Abbdullah on täysi feikki. Kun Putler haluaa tuoda syyrialaisia Ukrainaan tukijoukoiksi , se kertoo kyllä siitä , että tilanne alkaa olla epätoivoinen. Suomen rajanvaruskunnat on nyt tyhjät ja kalusto tuhoutuu Ukrainen pelloille. Talous sakkaa ja uusiin varusteisiin ei ole varaa moniin vuosiin. Uusi vallankumous taitaa alkaa vuoden 1917 malliin. Kuuntele Jarkko kappale Lenin setä asuu venäjällä niin saat karistettua bolsevismin harteiltasi. Vilkaise myös sana holomord wikipediasta.

rellinen

Kauas ruplapellolle on suvakkipolvi ruotsinmaalla esivanhemmistaan pudonnut.

JuhoL

Putinin valloitusretki vaikuttaa muuttuneen jonkinlaiseksi rankaisuretkeksi, jossa keskitytään paikkojen hajoittamiseen. Jos Kiova saadaan saarrettua, niin Putin toimii kuin Napoleon ja jää odottelemaan suotuisaa sopimusta sodan päättämiseksi. Mutta jos ukrainalaiset ei halua antautua, niin edessä on väistämätön ja nöyryyttävä vetäytyminen – aivan kuin Napoleonilla.

Mielenkiintoista myös nähdä saako Putin pakotettua Valko-Venäjän liitymään hyökkäykseen. Lukashenka on taatusti haluton ottamaan osaa meneillään olevaan sotilaalliseen katastrofiin.

kylmän sodan gonamies

Pienhiukkasia piisaa kun ryssän ”nuljukumi” palaa kuten tuolla videolla.

rellinen

Niinhän sitä lännessäkin on paikkoja mokutettu.

Pena

Mikä tuo juttu tuosta lentopommittajien lähdöstä Englannissa oikein oli?..saaneet jonkun FEAR -käskyn ja tullut lähtö. Kansalaisessa, ja MTV3 sivuilla oli vain mainittu tällaisesta. Onko siellä kohta vakavat paikat vai mikä.

Kaapo

Lentokoneet ympäri maailmaa käy harjoituslennoilla eikä mitään sen ihmeellisempää. B52 koneiden lentoon lähtö uutinen on vaan tyhjää täytettä jolla ei ole mitään uutisarvoa.

pah

Puheet kemiallisten ja biologisten aseiden salaisesta valmistuksesta ja tulevasta ”Falce-Flag/Casus Belli”- käytöstä Ukrainassa kiihtyy:

Venäjä on Kiinan säestyksellä pyytänyt YK:n turvallisuusneuvoston koolle.

https://www.youtube.com/watch?v=eM9X-ehPFWs

Kalevi

Yksi savuava jonkinlainen heinäpaalien kuljetusauto tai muu häkkyrä, juu varmaan kyllä nyt diktaattori syöstään vallasta kotona kun menee niin huonosti.

NahkurinOrsille

Voi voi. Ottaako Kalevilla voimille kun valta ei kuulukaan Kaleville, ja Vladimir Suuren rauhanturvaoperaatiosta on tulossa maailmanhistorian suurin farssi.

Jarkko

Itse pitäisin isompana farssina esimerkiksi Suomen nykyisiä ministereitä, mutta mielipideasia toki.

HyvaJatkaa

Niin, jättitappiot?!?!? Kymmenien tankkin kononnasta muutamaan osuu (ja toiseesa yksi BTR savuaa jossakin muualla), niin kyse on kai melko normaalista tilanteesta taisteluissa. Jos koko 50-100 ajoneuvon saattue olisi tuhottu voisi ehkä jätti-sanaa kokeilla, mutta voisi vielä tuhot mennä ’iso saattue’ termin sisään.

Joppos123

Jokaisen petterin mukana palaa ryhmän verran tossuväkeä. Helpottaa ryssän huoltoa kun ruokittavat suut vähenevät ja ne palavat romunsa mukana. Ei tarvitse erikseen montuissa polttaa.

Jarkko

Isot on suut muuten suomalaisilla. Eikö sinulla ole muuta tekemistä? Mene vaikka osoittamaan mieltä polttoaineiden hintoja vastaan. Naurattaa nuo pari päivää sitten persujen mesoamiset että jos ”kipupiste” eli kaksi euroa ylitetään niin KANSA NOUSEE. Joo ja nato auttaa ja koronarokote tehoaa ja vaalit on luotettavat, tukipaketti oli kertaluontoinen.

Suomen kansa ei tee mitään mutta kuin imee entistäkin enemmän pullamössöpaskaa, katsoo silmät pyöreinä yleä ja jatkaa kuivaa molottamistaan.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Myös Suomen itsenäisyyden myyjät, globalistien myyrät ryömivät ulos koloistaan.

rellinen

Samaa porukkaa.

Jarkko

Olet toistellut tuota lausetta joka päivä. Miten ”putinistin” tunnistaa? Jos se on sinulle noin tärkeä aihe, haluaisit varmaan opettaa meitä kaikkia. Maailma varmasti olisi mielestäsi parempi, jos jokainen osaisi helposti tunnistaa ”putinistin” ja tehdä sille jotain. Helpot ohjeet kaikille nyt, kiitos.

rellinen

Ahkerasti on punikkipolpo suomalaisista putinisteja tehnyt.

Johan Steel

Kalevin kannattaa hakea nyt Putlerin joukkoihin sotimaan Ukrainaa vastaan, Putin haluaa ulkomaisia vapaaehtoisia sotimaan venäjän joukkoihin.

Oraakel Liekki

Kuukauden päästä kun ryssien armeijasta 90% likvidoitu ja suurin osa kalustostansa menetetty niin Putin ilmoittaa että OK, me annamme armollisesti teidän elää ja tämä meidän ilmiselvä voittomme voidaan näön vuoksi, ettette menetä kasvojanne, kutsua tasapeliksi. Vaadimme kuitenkin kansainvälisessä tuomioistuimessaettä Ukraina maksaa korvauksia kaikista tekemistään sotarikoksista, mikä on hävinneen osapuolen kohtalo historiallisestikin aina ollut. Asia on meidän kannaltamme tältä osin ohi, mutta muistakaa että ellette tee kuten sanomme niin me tulemme uudestaan ja sillä kerralla emme ole yhtä armollisia!

Jarkko

Kovat fantasiat täällä, hauska lukea.

Oraakel Liekki

Totuus on jopa fantasiaa ihmeellisempää.

Jarkko

Suomen kansa on ihmeen armollinen niistä aiheista, joiden piti olla joku ehdoton kipupiste tai kansannousun tai yleislakon paikka. Itse epäilen, että jos vaikkapa joku nimetön virkamies tulee hakemaan suomalaiselta oman lapsen tapettavaksi myrkkypiikeillä, niin suomalainen lähinnä kiemurtelee maassa ja koittaa puolustella virkamiestä. Suuttuu ohikulkijoille ehkä. Että semmoista armollisuutta.

Suomi FInland

Silloin kun vyötä pitää kiristää ryssän takia, niin sen tekee ihan ilomielin. Kipupiste nousee huomattavasti, jopa exponentiaalisesti.

pah

Olipa hyökkäyksen taustalla minkälainen syy hyvänsä (toivottavasti edes hyvä).

Nuo hyökkääjän/miehittäjän ahnaasti hamuamat alueet ovat mittasuhteiltaan sitä luokkaa että pitää olla vakavasti sairas + hullunoptimistinen, että edes unissaan ja pilailumielessä edes leikillään kuvittelee että tuosta sotaretkestä mitään muuta hyökkääjälle tulee kuin täydellinen ja aivan ennennäkemättömän tuhoisa katastrofi.

Jos luonnosta pitäisi hakea mitään edes etäisesti yhtä koomiselta näyttävää näkyä, niin tämä Venäjän asevoimien epätoivoinen invaasio tuo lähinnä mieleen nälkäisen kuristajakäärmeen yrityksen saada syötyä suunnattoman kokoinen elefantti elävätä ja yhdellä nielaisulla. Ei sovi ei mahdu, ei tule syömisestä mitään ja kaiken kukkuraksi syöksyhampaat on jumissa käärmeen kidassa.

Jarkko

Joo ja täytyy olla astronomisen tyhmä ja älykkyysosamäärä MIINUS googol potenssiin 9384 ja Tulenjohtoluutnantti ja ryhävalas ja Andromedan galaksi ja kymmenen sivistyssanaa.

Ehdottaisin sinullekin mielenosoittamista esimerkiksi polttoaineveroa, autojen gps-paikannusta tai rokotusagendaa vastaan. Tai mitä tahansa fyysistä toimintaa kaikkien psykoosien, harhojen ja puhumisen sijaan.

Suomi FInland

https://twitter.com/DefenceU/status/1502159133545431043

Venäläisten varusteissa näyttäisi olevan läpsyttimet mukana. Ryssäidiootit pommittaa Ukrainan diskot maan tasalle ja sitten ei ole paikkaa minne läpsytellä.

Yllättävän paljon on niiden hävittäjiä saatu pudotetuksi. Eilen oli kuvia joissa lentäjän ruumis kärisi vielä maahansyöksyn jäljiltä. Taistelulentäjiä on vaikea korvata. Mitä enemmän niitä kuolee, sen parempi.

Jarkko

No ei kai kukaan ole sinua estänyt lähtemästä sinne ja ottamasta ilmatorjuntaohjusta tai muuta pyssykkää olalle?

Jallu

Näitä käyttökelpoisia romuja taitaa olla jo niin paljon, että kuskit loppuvat kesken. Sitten on sekin, että onhan niillä Venäläisilläkin varmaan melkein loppumaton määrä panssarintorjuntaohjuksia, josta seuraa se että näitä peltipurkkeja ohjastamaan ei todella löydy porukkaa. Ne Janus Putkosen UMV-lehden jutut taitavat olla jo niin epätoivoisia ja avuttomia ettei niihin usko ja ei taida muut lukeakaan muut kuin janus itse, desantti backman ja ai niin Suomessa SDP:n entinen kansanedustaja Mikko Elo. Tuomioja haluasi uskoa januksen juttuihin, mutta ravistelee jo päätään hänkin.

Jarkko

Hulluista puheenollen, vieläkö teillä villisti kieppuu jotkut stoltenbergit pyöröovissa naton ja eu:n ja valtioiden keskuspankkien välillä? Kai sille myönnetään joku nobelin palkinto ja ritarin arvo vielä ihan kansan kiusaksi? ”E-ei mutta ei meillä lännessä ole mitään, oligarkkeja!”

Amisviikset

Jarkko se siellä korkkailee jokapäiväisiä kelan maksamia keppanoitansa ja opettaa meille muille maailmantalouden hienouksia.

Jarkko

Juu en ole eläissäni tukia nostanut.

Putin on jumala

Tappio ja tappio.. Strateginen hämäys! Taktinen neronleimaus! Eli VOITTO!

pah

https://www.verkkouutiset.fi/?p=463601
”Bagdasarovin mukaan Ukraina pitäisi saada hyväksymään puolueettomuus, jota Moskova on vaatinut. Se riittäisi hänen mielestään sodan lopettamiseksi. – ”Meidän ei tarvitse viipyä siellä pidempään kuin on tarpeen. Pitääkö meidän sotkeentua toiseen Afganistaniin, joka olisi vielä pahempi?”

Onko ne siellä oikeasti noin pösilöitä että kuvittelevat voivansa luovuttaa ja jättää tuon puoliksi raunioiksi terroripommituksillaan tuhoamansa maan, kesken kaiken noin vaan ja lompsia kesken kansanmurhan tyytyväisinä kotiinsa, kesken vasta aloittamansa mielipuolisen sodan.

Hm. Ei taida onnistua sillä vastahan se sota on alkamassa. Jep! Pahaa pelkään että miehittäjä lasketaan pois vasta ehdottoman antautumisen ja asiaan kuuluvien korvausten jälkeen.

HyvaJatkaa

Onko ne siellä oikeasti noin pösilöitä että kuvittelevat voivansa luovuttaa ja jättää tuon puoliksi raunioiksi terroripommituksillaan tuhoamansa maan, kesken kaiken noin vaan ja lompsia kesken kansanmurhan tyytyväisinä kotiinsa, kesken vasta aloittamansa mielipuolisen sodan.


Jos Venäjä noin tekee, niin kyllähän se helpottaa Ukrainalaisten tilannetta. Jos Venäjä noin tekee, niin kuka tai mikä estää sitä tekemästä niin? Voihan ne pitää oikeusistuntoja missä vaan, mutta eipä se Venäjää kiinnosta oli tulos mikä tahansa. Pakotteet tietysti voi jatkua vuosia tai vuosikymmeniä rankaisuna, mutta Venäjällä eletään sitten vähän pienemmällä kulutuksessa sen aikaa.

En ole Venäjän puolelle vaan päinvastoin, mutta ei sen tekosia muut kauheasti pysty kontrolloimaan tai sanelemaan

Qroquius Kad

Ei siellä elettäisi vähän pienemmällä kulutuksella, vaan nähtäisiin nälkää eikä esim. matkusttaisi lentämällä, kun lentokoneisiin ei enää saada mistään komponentteja.
Ennen kaikkea oligarkit joutuisivat katselemaan omaisuuksiensa hupenemista kuin napajää vihertyttöjen harhoissa, ja sitähän he eivät tee.

Anonyym

Ei ne oligarkit oikeasti taida omistaa just mitään. Hallinnoivat vain rälssejään. Kaikki heidän omaisuutensa on tsaarin vallassa.

Jahviaapeli

Sotimista viivytellään koska Ukrainan ei nyt anneta päästä tekemään viljaansa. Kylvöajan jälkeen asia keskittyy muualle. Sisällis-sotaan on taas saatu uusia osapuolia.
https://t.me/c/1793017277/7067

BantarSatan

Kohta loppuu länsimaista vehnä. HYVÄ. Syödään ruisleipää sit! Piereskellään ja laihdutaan.

Nih

Chuck Norris asialle.Whats apissa pyörii parempi Suomalaine versio.
https://www.youtube.com/watch?v=ZhEH2GCEn5E