Yksintullut ärähtää: ”Ukrainalaisten sotapakolaisten auttaminen teeskentelyä”

Seuraava eurooppalainen sota käydään varmaan siitä asiasta, että kuka on oikea pakolainen, kuka ei. Ja jos tämä asia saadaan selvitettyä, niin rajat ovat ympäri maailmaa auki.

Ei yksin turvapaikka-aktivistit, vaan myös itse ”pakolaiset” ovat nyt korottaneet ääntää: ukrainalaisten pakolaisten auttamien on pahimman luokan teeskentelyä. Näin väittää Yksintulleiden sotalasten Tukholman yhdistyksen puheenjohtaja Arif Sulimani, joka itse tuli Ruotsiin sotapakolaisena vuonna 2017.

Sulimani kritisoi mm. moderaattien Ulf Kristerssonia, joka sanoi 2020, että vuoden 2015 invaasio ei saa tapahtua enää koskaan. Sulimanin mukaan nyt asiat ovat yhtäkkiä toisin ja Kristerssoninkin mieli on muuttunut; On sota ja lähellä on ihmisiä, joita pitää auttaa.

Sulemanin mielestä tämä  on kauhistuttavaa teeskentelyä ja kaksinaismoralismia. Ukrainaa halutaan auttaa, mutta ei Lähi-itää ja Afrikkaa.

– Kaikki sotapakolaiset pitää toivottaa tervetulleeksi riippumatta ihon- ja silmien väristä ja mistä ihminen tulee, riippumatta siitä tuleeko hän Afganistanista, Afrikasta tai Ukrainasta.

En tiedä kuka Sulimanille on kertonut, että Ruotsi ei ole halunnut auttaa kehitysmaista tulleita tulijoita. Sellaiselle väitteelle ei ole kyllä mitään perää.

Yhtä kaikki, Sulimani painottaa sitä, että kaikkia sotapakolaisia on autettava. Itse Sulimani ei ole hakeutunut Ruotsiin miltään sotatoimialueelta vaan Iranista, jossa on syntynyt ja kasvanut. Hän kuitenkin on hakenut turvapaikkaa Afganistanin tilanteen takia. Eli siis sen maan tilanteen takia, jossa ei ole ikinä asunut.

Pakolaisissa on todellakin eroja.