Venäjä aloitti provokaatiosodan Ruotsin suuntaan

Venäjä hakee nyt konfliktia Ruotsin kanssa yrittäen käyttää rasismia aseenaan. Venäjän Ruotsin suurlähetystö kehottaa Ruotsissa asuvia venäjän kansalaisia vastatoimiin.

Suurlähetystön tiedotteessa sanotaan, että sen jälkeen kun tiedotusvälineissä on käynnistetty Venäjän vastainen kampanja, niin se on lisännyt valtavasti ulkomailla asuviin Venäjän kansalaisiin kohdistuneita syrjintä- ym. tapauksia.

Suurlähetystöstä kerrotaan, että Ruotsissa venäläisiin kohdistuneet tappouhkaukset ja fyysinen väkivalta on lisääntynyt, saati sitten internetin vihapuhe.

Suurlähetystö kehottaa ilmoittamaan asiasta Ruotsin poliisille ja sanoo, että suurlähetystö pyrkii suojelemaan venäläisten oikeuksia. Vihatapaukset tullaan tutkimaan ja vihaajat saatetaan vastuuseen.

Venäjän Ruotsin lähetystö on jopa avannut erityisen vihjepuhelimen kuuman linjan, jonne Ruotsissa asuvat venäläiset voivat antaa vinkkejä itseensä ja venäläisiin kohdistuneesta vihapuheesta.

Teksti löytyy mm. suurlähetystön Facebook-sivulta.

– – –

Kysehän on siis aivan puhtaasti vähän samasta asiasta kuin Ukrainassa on jo tapahtunut. Venäjän mukaan kyse ei ole sodasta, vaan Ukrainassa asuvien venäläisten olojen turvaamisesta. Venäjän lakien mukaan Venäjä voi turvata kansalaisiaan vaikka aseellisesti jonkin toisen maan rajojen sisällä.

Eli kunnon provokaatiota pukkaa. Pitääkö tässä itsekin vielä laittaa vihapuheet tulille.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.